Filmsets komen tot leven in Ierland - Autovakantie van 8 dagen/7nachten - Dublin - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Zie filmdecors tot leven komen in Ierland, een eiland met een adembenemende natuur
  • Breng een bezoek aan Trinity College in Dublin met de bekende bibliotheek waarop die van Harry Potter geïnspireerd is
  • Dankzij de inbegrepen huurauto gaat u in alle vrijheid op verkenning, onderweg hebben we comfortabele 3* of 4* accommodatie gereserveerd
  • En ook... Herbeleef de strijd uit de film 'Excalibur' aan het Cahir Castle en de Rock of Cashel

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Ierland

Bent u liefhebber van films, adembenemende natuur en mythische landschappen?
Dan hebben wij de perfecte reis voor u gevonden op een magisch en ongerept eiland: Ierland! Van Moby Dick tot Star Wars, langs Excalubur, Saving Private Ryan, Braveheart en P.S. I Love You, u ontdekt de decors van uw favoriete films van dichtbij!

We nemen u mee op een onvergetelijk avontuur van 8 dagen door het zuiden van het land langs authentieke plekken, charmante dorpen, prachtige uitzichten en sprookjesachtige kastelen die ook de filmmakers in Hollywood hebben geïnspireerd. Ontdek dit prachtige land in alle vrijheid dankzij de inbegrepen huurauto.
Kom snel met ons mee!

Reisbeschrijving

Gedurende 8 dagen en 7 nachten ontdekt u de mooiste plekjes van Ierland in alle vrijheid en bezoekt u de onmisbare bezienswaardigheden die u kent uit verschillende films. Bij aankomst op de luchthaven van Dublin wacht uw huurauto op u en onderweg hebben we comfortabele 3* en 4* hotels voor u gereserveerd. U hoeft enkel nog te genieten van de prachtige landschappen, unieke cultuur en heerlijke gastronomie. Bovendien is de entreeprijs voor het Trinity College in Dublin en de Rock of Cashel inbegrepen.

Het avontuur begint in Dublin waar u Harry Potter tegenkomt in één van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van de stad: de bibliotheek van het Trinity College. In het adembenemende Wicklow Mountains Nationaal Park waant u zich in de romantische film P.S. I Love You om vervolgens de unieke sfeer van Merlin de Tovenaar te ervaren. De epische strijd uit Braveheart ontvouwt zich voor u ogen aan het Kasteel van Trim en het strand dat Spielberg gekozen heeft voor de landingsscène uit Saving Private Ryan, laat u niet onberoerd.

Aan de ruwe en ongerepte kust van Cork waant u zich in de film The Wind That Shakes the Barley van Ken Loach. Het charmante dorpje Killarney is de thuishaven van majestueuze herenhuizen en de poort naar de Ring of Kerry. Op het Dingle peninsula ontmoet u de Jedi uit Star Wars, net als op het prachtige eiland Skellig Michael, geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. De laatste halte is de regio van Kildare waar de tijd lijkt stil te staan aan het middeleeuwse kasteel van Koning Arthur... Daarna keert u terug naar Dublin om te bekomen met een Guinness in een typische Ierse pub.

Dag 1: Aankomst in Dublin en bezoek aan de stad
Aankomst op de luchthaven van Dublin. Na het inchecken in het hotel heeft u tijd om op verkenning te gaan in de Ierse hoofdstad. Breng zeker een bezoek aan het Trinity College waar u de oudste bibliotheek van het land vindt. Komt deze plek u bekend voor? Dat komt omdat de bibliotheek van Zweinstein uit de Harry Potter films op deze plek is geïnspireerd. Als u goed kijkt, komt u misschien Harry, Hermione en Ron wel tegen... Deze prestigieuze universiteit heeft ook enkele bekende studenten uit het echte leven: Samuel Beckett en Oscar Wilde, om er maar enkele te noemen

En deze dag heeft nog meer spannende verrassingen in petto in een stad met een dynamische sfeer, unieke cultuur en bruisende wijken. Kom meer te weten over de oorsprong van de stad uit de tijd van de Vikingen en de prachtige middeleeuwse overblijfselen zoals de Saint Patrick's Cathedral. Breng ook een bezoek aan de Guinness brouwerij of de Jameson Distillery om het lekkerste van de stad te proeven.
Dag 2: Wicklow Mountains National Park
Vandaag haalt u de huurauto op om richting het zuiden te vertrekken, naar het adembenemende Wicklow Mountains National Park. U rijdt door de bergen en ontdekt de prachtige landschappen van dit unieke stukje natuur. Maak zeker een stop bij de brug waar Holly en Gerry elkaar ontmoeten in de film P.S. I Love You en bewonder de mooie omgeving. U begrijpt onmiddellijk waarom dit park verschillende filmmakers heeft aangetrokken, zoals Mel Gibson met Braveheart - een film die maar liefst 5 Oscars won! Aan het Kasteel van Trim hebben verschillend vechtscènes uit de film plaatsgevonden met de duizelingwekkende panorama's op de achtergrond. De vallei van Glendalough is bekend om zijn prachtige klooster uit de zesde eeuw, wat ooit één van de belangrijkste religieuze centra van het land was. Te voet of met de auto gaat u op verkenning in dit bijzondere stukje natuur.
Dag 3: Waterford
Onderweg naar Waterford moet u zeker een kleine omweg maken naar het strand van Ballinesker waar Steven Spielberg de landingsscène uit Saving Private Ryan gedraaid heeft. Hou ook halte in het historische stadje New Ross om het Dunbrody Famine Ship museum te bezoeken, waar u meer te weten komt over het leven en de migratie ten tijde van de Grote Hongersnood. 

Uw dag eindigt in Waterford, de oudste stad van het land die ontstond in 914 na de invasie van de Vikingen. Hier ontdekt u de geheimen van kristal en de schatten uit de middeleeuwen in het
 Waterford Museum of Treasures.

Dag 4: Cork
Deze ochtend rijdt u richting Cork, langs het Copper Coast Geopark, een stukje kust van 25 km waar u spectaculaire uitzichten vindt, prachtige stranden, pittoreske baaien en indrukwekkende kliffen. Rij verder tot aan het historische stadje Youghal waar de verfilming van Moby Dick werd opgenomen. Als u geduldig bent en een beetje fantasie heeft, kunt u zelf de bekende witte walvis met gerimpeld voorhoofd zien zwemmen!

Na de middag kunt u een bezoek brengen aan het Blarney Castle om de Blarney Stone te kussen die u volgens de legende zegent met de 'gift of gab'. De prachtige tuinen rond het kasteel nodigen uit voor een ontspannende wandeling.
Dag 5: Killarney
U begint de dag met een ontdekking van de Ring of Kerry, een prachtige rondrit van 180 km op het uitgestrekte Iveragh schiereiland met adembenemende uitzichten op de bergen en de kust. Op verschillende plaatsen kunt u stoppen om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken: Lady's View, Moll's Gap en Torc Waterfall.

Na de middag heeft u de rest van de dag om de merkwaardige tuinen van het Muckross House te verkennen, een herenhuis uit de negentiende eeuw in het Killarney Nationaal Park of een wandeling te maken in de Gap of Dunloe vallei.

Dag 6: Dingle Peninsula

Vandaag heeft u de kans om de prachtige landschappen van het Dingle Peninsula te ontdekken. Dit schiereiland strekt zich 48 km uit in zee aan de zuidkust van Ierland en is een pareltje met prachtige natuur dat niet onopgemerkt is gebleven in Hollywood. Behalve de films Ryan’s Daughter en Far and Away werden hier ook verschillende scènes uit de Star Wars saga opgenomen. De ruwe schoonheid van het mystieke eiland Skellig Michael deed dienst in Star Wars: The Force Awakens uit 2015. Avontuurlijke reizigers klimmen naar de top van één van de duizelingwekkende kliffen voor een magisch 360° panorama over de omgeving op zoek naar de laatste Jedi.
Dag 7: Kildare/Offaly
Vertrek richting Killarney in het zuidoosten van het eiland door steden zoals Mallow en Clonmel. maak een pitstop bij het Cahir Castle en de Rock of Cashel, 2 kastelen die gebruikt werden in de film Excalibur. Ga op zoek naar het magische zwaard in één van de kamers van het kasteel en ontdek de eeuwenoude legendes. Stop bij de middeleeuwse hoofdstad van Ierland om een bezoek te brengen aan het Kilkenny Castle en het Kilkenny Design Centre. Een kleine wandeling brengt u langs de prachtige architectuur en verschillende monumenten in de stad.

Dag 8: Dublin
Op deze laatste dag rijdt u terug naar Dublin waar u de ochtend vrij heeft om op zoek te gaan naar een leuk souvenir in Grafton Street of nog één van de bezienswaardigheden te ontdekken. Na de middag gaat het terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert en u klaarmaakt voor uw terugvlucht.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Op elke bestemming tijdens deze onvergetelijke vakantie, hebben we voor u een comfortabel 3* of 4* hotel uitgekozen zodat u zeker bent van een welverdiende nachtrust. U logeert telkens in een volledig uitgeruste Standaard Kamer.



Uw accommodatie tijdens de tour:
- 1 nacht in Dublin: Clayton Hotel Liffey of Fitzpatrick Castle of gelijkwaardig
- 1 nacht in het graafschap Wicklow: Arklow Bay Hotel of Park View Hotel of gelijkwaardig
- 1 nacht in Waterford: Hotel Rhu Glenn Counry Club of Treacy´s Hotel Waterford of gelijkwaardig
- 1 nacht in Cork: Blarney Golf Resort of Rochestown Park Hotel of gelijkwaardig
- 2 nachten in het graafschap Kerry: Hotel Killarney of Inisfallen Hotel of Brandon Hotel of gelijkwaardig
- 1 nacht in Kildare/Offaly: Central Hotel Tullamore of Moyvalley Hotel of Westgrove Hotel of gelijkwaardig

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Uw dagen in Ierland beginnen op de best mogelijke manier met een lekker ontbijt. Een typisch Iers ontbijt bestaat vooral uit hartige gerechten met aardappelen, bloedworst, bonen, tomaten en pap.

Ontdek de heerlijke Ierse gastronomie in de verschillende gezellige pubs die u tegenkomt onderweg of kies voor een maaltijd in een klasserestaurant om u culinair te laten verwennen.

Huurauto

U ontdekt de mooiste plekken in het zuiden van Ierland in alle vrijheid dankzij de inbegrepen huurauto type Toyota Corolla of gelijkwaardig die u ophaalt en terugbrengt aan de luchthaven van Dublin.




Enkele tips voor het rijden in Ierland:
- Er wordt aan de linkse kant van de weg gereden, zelfs op parkings
- Rotondes neemt u met de klok mee en u moet voorrang geven aan voertuigen die van rechts komen
- In bebouwde kom is de snelheidsbeperking 50 km/uur, op secundaire wegen 80 km/uur, op nationale wegen mag u 100 km/uur rijden en op de autosnelweg is dat 120 km/uur
- De staat van de wegen kan verschillen afhankelijk van de plek waar u bent en op sommige plaatsen zijn de wegen erg smal

Inbegrepen bezoeken

Trinity College in Dublin

Inbegrepen bezoeken
Deze prestigieuze universiteit werd in 1592 geopend door Elisabeth I en heeft in de loop der jaren verschillende bekende studenten gehad zoals Samuel Beckett en Oscar Wilde. Oorspronkelijk was de universiteit enkel toegankelijk voor mannelijke protestante studenten, maar later werd ze opengesteld voor vrouwen en katholieken. Vandaag studeren hier jaarlijks zo'n 13.000 studenten en komen nog veel meer bezoekers langs om de indrukwekkende bibliotheek te bewonderen. De Old Library was de inspiratiebron voor de bibliotheek in de Harry Potter films en bestaat uit 2 verdiepingen met eeuwenoude boeken zoals onder andere het Book of Kells, een middeleeuws manuscript dat van onschatbare waarde is voor de Ierse geschiedenis.

Trinity College ligt in het centrum van Dublin rechtover het oude parlement.
Openingsuren: maandag tot zaterdag van 9 tot 17u
Opdat u genoeg tijd heeft om het Trinity College te bezoeken, raden wij u aan om een vroege aankomstvlucht en/of een late terugvlucht te reserveren.

Rock of Cashel

Inbegrepen bezoeken
Deze verzameling van middeleeuwse vestigingen, koninklijke en religieuze gebouwen domineert de stad Cashel vanaf de 60 meter hoge piek waarop het gebouwd werd. Dit fort heeft een strategische ligging en was sinds de vijfde eeuw de woonplaats van de koningen van het graafschap Tipperary en later ook van de Ierse koningen zoals Aengus. De ruïnes en monumenten zijn prachtig bewaard gebleven en er heerst nog altijd een mystieke sfeer. Neem oneindig veel foto's van de plek waar de film Excalibur zich afspeelt en bewonder de prachtige omgeving.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- De vermelde bezoeken zijn indicatief en niet inbegrepen
- De informatie over de huurauto en de tegoedbonnen voor de inbegrepen entreegelden vindt u terug bij uw reisdocumenten

Inbegrepen in de prijs:
- 7 nachten in een Standaard Kamer in 3* of 4* hotels
- Dagelijks ontbijt
- Huurauto type Toyota Corolla (of gelijkwaardig), ophalen en terugbrengen aan de luchthaven van Dublin
- Entreeprijs voor het Trinity College
- Entreeprijs voor de Rock of Cashel 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Benzine, parkeergeld, boetes en tolgelden

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Alle praktische informatie over de huurauto:
- Huurauto type Toyota Corolla of gelijkwaardig voor 8 dagen
- Ophalen en terugbrengen aan de luchthaven van Dublin 
- De bestuurder moet minstens 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs
- Het originele rijbewijs en identiteitskaart moet worden voorgelegd
- Minimumleeftijd van de bestuurder: 25 jaar
- Een kredietkaart op naam van de bestuurder is noodzakelijk (Visa, MasterCard en American Express worden aanvaard; Electron, Maestro en Kyriel worden niet aanvaard)
- De auto moet met hetzelfde brandstofniveau binnengebracht worden als bij het ophalen

Inbegrepen in de prijs:
- Onbeperkte kilometers
- Alle belastingen, inclusief luchthavenbelasting
- CDW schadeverzekering, banden, dak en diefstal

Niet inbegrepen in de prijs:
- Brandstof
- Borgsom die wordt afgehouden van de kredietkaart
- Tolgeld op de autosnelweg M50 in Dublin (alle auto's zijn geregistreerd en het tolgeld word rechtstreeks van de kredietkaart afgehouden)
- GPS (€ 15,90 + plaatselijke belasting/dag, ter plaatse te betalen)
- Bijkomende verzekering (€ 5,50 + plaatselijke belastingen/dag)

Opmerking: In geval van schade of een ongeval is de bestuurder 100% verzekerd, behalve bij een ongeval met eigen verantwoordelijkheid of een niet geïdentificeerde derde partij. U bent ook niet verzekerd als u in overtreding bent met de Irish Highway Code.

Belangrijke informatie voor aanbiedingen zonder vlucht:
Om te garanderen dat uw huurauto beschikbaar is bij aankomst, dient u uw vluchturen aan ons mee te delen, ten laatste 48 uur na uw reservatie via het speciale formulier op uw ledenaccount. Zonder deze informatie kan de beschikbaarheid niet gegarandeerd worden.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Exclusief, maar u kunt uw inbegrepen huurauto bij aankomst op de luchthaven van Dublin ophalen (en bij vertrek hier weer afgeven).

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Filmsets komen tot leven in Ierland - Autovakantie van 8 dagen/7nachten