Roadtrip: De barokke schatten van Sicilië - Catania - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek het barokke Sicilië, rijk aan kunst, geschiedenis en cultuur
  • Breng een bezoek aan de beroemdste bestemmingen in de omgeving van Syracuse en Ragusa
  • Geniet van een vakantie op uw eigen ritme met een huurauto
  • Proef van de plaatselijke culinaire specialiteiten zoals cannoli

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom op ... Sicilië!

Bent u toe aan een fantastische reis op dit beeldschone eiland in de Middellandse Zee? Pak dan uw koffers in voor een onvergetelijke roadtrip op Sicilië. Ontdek op uw eigen tempo dit stukje Italië dankzij uw huurauto. Verken de mooiste stranden, pittoreske dorpjes, oude Romeinse bouwerken, bezoek kastelen, maar aanschouw natuurlijk ook de vulkaan Etna en de omliggende weelderige natuur...

Met al deze wonderbaarlijke bezienswaardigheden zou u bijna vergeten dat Sicilië ook op gastronomisch gebied zoveel te bieden heeft, u vindt hier natuurlijk ook beste lokale specialiteiten ... Bereid u dus maar voor op een ervaring die geen van uw zintuigen ongeroerd zal laten! Bent u klaar voor dit avontuur?

Reisbeschrijving

Val voor de charme van Sicilië en ontdek de barok van dit prachtige eiland op uw eigen ritme. U leert de echte betekenis kennen van "la dolce vita" met uw eigen huurauto en kunt de  prachtige barokke architectuur, de plaatselijke gebruiken en vriendelijke bevolking leren kennen.

Er zijn 3 mogelijke reisprogramma's:
5 nachten: 2 nachten in de omgeving van Syracuse + 3 nachten in de omgeving van Ragusa of 3 nachten in de omgeving van Syracuse + 2 nachten in de omgeving van Ragusa
7 nachten: 3 nachten in de omgeving van Syracuse + 4 nachten in de omgeving van Ragusa of 4 nachten in de omgeving van Syracuse + 3 nachten in de omgeving van Ragusa
10 nachten: 4 nachten in de omgeving van Syracuse + 6 nachten in de omgeving van Ragusa of 6 nachten in de omgeving van Syracuse + 4 nachten in de omgeving van Ragusa

Aanbevolen route voor 5 nachten
DAG 1 - Aankomst in Catania en in ontvangst nemen van de huurauto
DAG 2 - Syracuse / Ortigia
DAG 3 - Noto / Marzamemi
DAG 4 - Modica / Ragusa
DAG 5 - Cavagrande
DAG 6 - Catania en inleveren van de huurauto

Aanbevolen route voor 7 nachten
DAG 1 - Aankomst in Catania en in ontvangst nemen van de huurauto
DAG 2 - Syracuse / Ortigia
DAG 3 - Noto
DAG 4 - Natuurreservaat van Marzamemi en Vendicari
DAG 5 - Cavagrande
DAG 6 - Ragusa
DAG 7 - Modica / Scicli
DAG 8 - Catania en inleveren van de huurauto

Aanbevolen route voor 10 nachten
DAG 1 - Aankomst in Catania en in ontvangst nemen van de huurauto
DAG 2 - Syracuse en omgeving
DAG 3 - Ortigia
DAG 4 - Noto
DAG 5 - Natuurreservaat van Marzamemi en Vendicari
DAG 6 - Cavagrande
DAG 7 - Modica
DAG 8 - Ragusa
DAG 9 - Scicli
DAG 10 - Portopalo di Capo Passero
DAG 11 - Catania en inleveren van de huurauto

... verder lezen

Uw bestemmingen

Syracuse

Syracuse is een stad die architectonische en culturele schatten van grote rijkdom combineert met de charme van het oude Siciliaanse platteland. Rijk aan barokke architectuur en getuigenissen die de pracht en praal van Magna Graecia oproepen, werd het veroverd door Romeinen, Byzantijnen, Arabieren en Normandiërs, die elk een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de cultuur van de stad.

De catacomben van San Giovanni en het santuario Madonna delle Lacrime zijn zeker de moeite waard! De belangrijkste monumenten zijn het Park van Neapolis en het eiland Ortigia, het oudste deel van de stad. De provincie maakt deel uit van het prachtige Val di Noto, dat door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed en waarvan de historische en architectonische monumenten worden beschouwd als de belangrijkste overblijfselen van de laatbarok van Europa. Maar Syracuse is niet alleen geschiedenis en kunst. Ga naar de markt, bezoek de vissershaven en ontdek het archeologische park van Neapolis. Of geniet gewoon van de rust en de uitzichten op het strand. 

In Ortigia kunt u de kerk van Santa Lucia alla Badia en het schilderij De begrafenis van de heilige Lucia van Caravaggio bezichtigen.

Ragusa

Het zuidoosten van Sicilië met zijn duizendjarige geschiedenis, zijn tradities, zijn schatten en zijn natuurlijke schoonheden, omlijst door de Hybische Hooglanden en de Middellandse Zee, is een unieke plek in de wereld. Ontdek Ragusa, de meest zuidelijke stad van Italië, met zijn prachtige stranden, natuurreservaten, archeologische vindplaatsen en maar liefst 18 UNESCO-werelderfgoedlocaties.

Het oude deel van de stad, Ragusa Ibla, met meer dan vijftig kerken en talrijke paleizen, is het voorbeeld van de barok van Sicilië. Het kleine dorp Ibla, gelegen op een heuvel, domineert de omliggende vallei, met zijn hutten en smalle straatjes waarop de magische kathedraal van San Giorgio regeert.

Noto

De stad Noto is een van de plaatsen die u niet mag missen tijdens uw trip door Oost-Sicilië! Noto wordt omschreven als "de hoofdstad van de barok" en zal u verbazen met zijn monumenten en historische gebouwen, met een stedelijke architectuur die bijna grenst aan fictie. Het historische centrum werd in 2002 door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed.

Modica

Modica is een van de meest pittoreske steden in de provincie en in Sicilië. Het historische centrum is een barok juweel en toont prachtige monumenten en ruïnes van oude kerken, die tussen pittoreske straatjes en steegjes staan, vol met oude winkels, krotten en rijke paleizen. De stad is ook beroemd om zijn chocolade, die volgens oude regels wordt gemaakt en een unieke smaak en textuur produceert.

Uw hotels

Op elke locatie logeert u in een Classic Kamer in uitstekende hotels die met veel zorg door ons werden uitgekozen.

- In de regio van Syracuse (of gelijkwaardig): 
Allegroitalia Ortigia Siracusa in Siracusa 
Agriturismo Badiula in Carlentini 
Villa Favorita in Noto 

- In de regio van Ragusa (of gelijkwaardig):  
San Giorgio Hotel in Modica 
Villa Principe di Belmonte in Ispica 
Mediterraneo Palace in Ragusa

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension

Om u een vakantie in alle vrijheid te garanderen, hebben we enkel een dagelijks ontbijt geregeld in uw hotels. Wilt u nog meer comfort en gemoedsrust? Kies dan optioneel en met supplement voor het halfpension (exclusief dranken).

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken vanaf Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM) en Eindhoven (code: EIN), of u kunt zelf een andere luchthaven van vertrek selecteren.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn exclusief, u profiteert van een inbegrepen huurauto.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Uw inbegrepen huurauto

Ontdek de mooiste plekjes van Sicilië in alle vrijheid met de inbegrepen huurauto van categorie B (type Fiat Panda of gelijkwaardig) voor de hele duur van uw verblijf. Zo kiest u zelf wanneer u op verkenning vertrekt op dit adembenemende Italiaanse eiland. Uw huurauto dient u op te halen en terug te brengen bij de luchthaven van Catania.

Het originele rijbewijs, leesbaar en geldig gedurende minstens 1 jaar moet worden voorgelegd worden wanneer u het voertuig ophaalt (afhankelijk van de voorwaarden van de verhuurder). Voor het verzekeren van uw voertuig moet een creditkaart op naam van de bestuurder worden getoond (houd er rekening mee dat Visa Electron- of Maestro-kaarten niet door de verhuurders worden geaccepteerd). In geval van weigering van uw kant, heeft de huurder het recht om uw huurauto te annuleren. Huur per 24 uur. Voor eventuele bijkomende uren kan een toeslag gelden. Tarieven zijn indicatief onder voorbehoud van wijzigingen.

... verder lezen

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
 - De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

 Inbegrepen in de prijs:
- Classic Kamer in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- Ontbijt
- Huurauto categorie B

Niet inbegrepen in de prijs:
- Halfpension (exclusief dranken) met toeslag bij te boeken
- Entreeprijzen, bezoeken en gidsen
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Brandstof, parkeergelden, boetes en tolgelden voor de huurauto
- Alle andere, niet vermelde diensten

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Details over uw inbegrepen huurauto

Alle praktische informatie over de huurauto:
- Ophalen en terugbrengen aan de luchthaven van Catania
- Huurauto van categorie B Economy (type Fiat Panda of gelijkwaardig)
- Een kredietkaart op naam van de bestuurder is noodzakelijk (prepaid kaarten of Maestro kaarten worden niet geaccepteerd)
- De auto moet met hetzelfde brandstofniveau binnengebracht worden als bij het ophalen, anders zal de hoeveelheid benzine in rekening gebracht worden plus extra kosten van € 12,50
- Minimumleeftijd van de bestuurder : 25 jaar
- De bestuurder moet minstens 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B
- De auto wordt verhuurd per 24 uur, bij het overschrijden van meer dan 59 minuten wordt een volledige dag aangerekend (op basis van de actuele tarieven, ter plaatse te betalen)
- Als de categorie huurauto niet beschikbaar is, wordt een auto van een andere categorie aangeboden met dezelfde eigenschappen
- Als u geen gebruik maakt van de huur (niet opdagen) of de auto vroeger binnenbrengt, is geen terugbetaling mogelijk

Inbegrepen in de prijs:
- Onbeperkte kilometers
- BTW (22%)
- Administratiekosten en belastingen (12% van de totale huurprijs)
- CDW, PAI en TP verzekering : schade aan het voertuig (met franchise tot € 1100), ongeval, persoonlijke verzekering voor bestuurder en passagiers en diefstal (in geval van diefstal van het voertuig of goederen: € 1710 aftrekbaar)

Niet inbegrepen in de prijs:
- Alles wat niet uitdrukkelijk wordt vermeld bij “inbegrepen in de prijs”
- Brandstof, boetes, parking en tolgelden
- Borgsom (wordt afgehouden van de kredietkaart)
- Jonge bestuurder (21 tot 25 jaar): € 24,74 per dag (ter plaatse te betalen)

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Roadtrip: De barokke schatten van Sicilië