Ontdekking van Kenia in 8 dagen / 7 nachten - Nairobi - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Kom oog in oog te staan met prachtige wilde dieren tijdens een onvergetelijke safari in de nationale parken van Kenia
  • Ontdek de adembenemende natuur en de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika
  • Verblijf in een comfortabele safari lodge midden in de natuur
  • En ook... Sluit deze unieke vakantie af aan een idyllisch strand nabij Mombasa

Welkom in... Kenia

Wilt u vertrekken op een buitengewone reis? Ga met ons mee naar Kenia! Kom oog in oog te staan met de Big Five, maak kennis met de Masai stam en ga op safari door de wildernis. 

Ervaar een bijzondere reis door een uniek land waar de kleuren van de lucht en de aarde een bijzonder schouwspel spelen. 

Ga op zoek naar wilde dieren in een van de nationale parken in Kenia en sluit af op een paradijselijk wit strand. Eén ding is zeker: u vertrekt met een grote glimlach weer naar huis!

Reisbeschrijving

Dankzij deze combinatie van weelderige natuur, wilde dieren en paradijselijke stranden, beleeft u een gevarieerde vakantie die u nooit meer zult vergeten. Het programma ziet er als volgt uit:

Ontdekking van Kenia in 8 dagen / 7 nachten in 3* accommodatie

Dag 1: Aankomst Nairobi / Masai Mara
Dag 2: Masai Mara Nationaal Park
Dag 3: Masai Mara / Lake Elementaita
Dag 4: Elementaita Lake / Hell's Gate / Elementaita meer
Dag 5: Elementaita meer / Amboseli National Park    
Dag 6: Amboseli National Park  / Tsavo East
Dag 7: Tsavo East / Monmbasa / Diani
Dag 8: Diani / Mombasa / Vertrek

Uw programma

Let op dat de eerste dag en de laatste dag in het teken zullen staan van uw transport, welke tijdens de nacht zal plaatsvinden. Uw reisprogramma duurt dus 7 nachten, maar 9 dagen.

Dag 1: Aankomst Nairobi / Masai Mara
Aankomst op de internationale luchthaven van Nairobi. Uw chauffeur wacht u op en u vertrekt naar Narok naar het beroemde Masai Mara-reservaat. Dit reservaat van 1.500 km² heeft een gemiddelde hoogte van 1.650 m en beschikt over een prachtig landschap met vlaktes, acacias en een rijke en gevarieerde fauna. U reist door velden vol tarwe en gaat door naar Masai Mara. Picknick-lunch onderweg en aankomst op het kamp. Het is in dit gebied waar de grote migratie van gnoes plaatsvindt. Aan het einde van de dag gaat u op uw eerste safari tot zonsondergang, het perfecte moment om prachtige foto's te maken.
Diner en overnachting in Mara Sentrim Camp (of vergelijkbaar).

Masai Mara Nationaal Park
De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Het is 1700 km² groot en het grenst aan de Serengeti-vlakte. Het park ligt op 1500 tot 2100 meter hoogte. In Masai Mara heeft u de kans om de ‘Big Five’ te zien: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Het landschap bestaat voornamelijk uit grasvlakten met daarop af en toe acacia's en rivierbossen. Er stromen twee belangrijke rivieren door het park: de Talek en de beroemde Mara. Het park staat bekend om de grote aantallen wild, de migratie van de gnoes en het trotse volk de Masai. Masai Mara ligt aan de grens met Tanzania en samen met het Serengeti National Park vormt het één ecosysteem voor de rondtrekkende kudden. De savanne bestaat uit zacht glooiende heuvels, acaciabossen en uitgestrekte vlaktes met prachtige uitzichten.

Dag 2: Masai Mara Nationaal Park
In de vroege ochtend vertrekt u op safari zodat u de dieren wakker ziet worden en naar het water ziet trekken om af te koelen. U keert terug naar het kamp voor het ontbijt. Na het ontbijt vertrekt u op een tweede safari tot de lunch in het kamp. Geniet van wat vrije tijd of een siësta en in de namiddag vertrekt u op een derde safari om de belangrijkste dieren te zien wandelen langs de rivier, waaronder de "Big Five". 

Optioneel (ter plaatse te reserveren - niet inbegrepen in het programma): Bezoek aan een Masai dorp
Bezoek een lokaal Masai dorp en wordt ontvangen met muziek en dans. Ontdek hun manier van leven en hun traditionele habitat "Manyatta".

Diner en overnachting in Sentrim Mara Camp (of vergelijkbaar).

Dag 3: Masai Mara / Elementaita meer
Na het ontbijt vertrekt u langs de indrukwekkende landschappen van "Rift Valley" richting het Elementaita-meer. Geniet van een lunch onderweg. Het Elementaita meer is een zoutmeer in de Great Rift Valley. De flamingo's worden hier vergezeld door zebras, gazellen en verschillende vogels. U krijgt de gelegenheid om deze wilde natuur te ontdekken tijdens een natuurwandeling van ongeveer 1 uur. De gids zal u uitleg geven over de omgeving en het wildlife.
Diner en overnachting in  Sentrim Elementaita Lodge (of vergelijkbaar)

Dag 4: Elementaita meer / Hell's Gate / Elementaita meer
Na het ontbijt vertrekt u in de ochtend naar Hell's Gate National Park. Het staat bekend om zijn twee rode kliffen aan weerszijden met actieve geothermische energie. Dit park ligt ten zuiden van het Naivasha-meer. 
Het landschap vol kloven, scheuren en vulkanische steenrotsen is ruig. Er leven leeuwen, cheeta's en luipaarden. Maar de stilte, het ruizen van de wind en de echo van uw eigen voetstappen brengen u helemaal tot rust. Het park is ontstaan vanwege vulkanische activiteit in de bodem en heeft een uniek landschap dat bestaat uit vreemd gevormde rotsformaties en steile kliffen. Onder het aardoppervlak is nog steeds vulkanische activiteit waarneembaar, waardoor er her en der in het park hot springs en geisers ontstaan. De naam Hell’s Gate doet overigens geen recht aan de vredigheid en schoonheid van het park. Het landschap is afwisselend met groene heuvels, wilde dieren, grasvlaktes en rotsen. Het is een van de weinige nationale parken in Kenia waar u te voet op safari kunt gaan.

Optioneel (ter plaatse te reserveren - niet inbegrepen in het programma): Fiets-safari
U krijgt de mogelijkheid om dit park per fiets te ontdekken vergezeld van uw gids. U rijdt naar de kloven om de wilde fauna en flora te ontdekken.

Picknick-lunch in het park. Terugkeer naar Elementaita in de namiddag en rest van de dag vrij.
Diner en overnachting in Sentrim Elementaita Lodge (of vergelijkbaar)
Dag 5: Elementaita-meer / Amboseli National Park
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting het prachtige Amboseli National Park. Aankomst en lunch in de lodge. In de namiddag trekt u op safari en in het park kunt u op zoek gaan naar de wilde dieren en honderduit foto's nemen. Na een schitterende safari, met zicht op de majestueuze Kilimanjaro, keert u terug naar de logde.
Diner en overnachting in de Sentrim Amboseli Lodge (of vergelijkbaar)

Amboseli National Park aan de voet van Kilimanjaro
Het Amboseli National Park is een van de oudste nationale parken in Kenia maar ook een van de kleinste met een oppervlakte van 392km2. Amboseli is een aantrekkelijk park met een unieke ligging aan de voet van de Kilimanjaro, met zijn sneeuwbedekte toppen op 5995 meter en unieke natuur. In het relatief kleine reservaat wonen giraffen, leeuwen, neushoorns, apen en olifanten zij aan zij. In Amboseli leven de meeste olifanten per vierkante kilometer ter wereld. Het park verandert van uiterlijk volgens de seizoenen. Als het erg warm en droog is het niet ongewoon om luchtspiegelingen te zien. 

Dag 6: Amboseli Nationaal Park / Tsavo East
Ontbijt in de lodge en vertrek naar Tsavo East Park, een van de grootste parken in Afrika. Aankomst en lunch in de lodge. In de namiddag vertrekt u op safari en ontdekt u een rijk en gevarieerd wild en mooie landschappen. Bewonder het Yatta Plateau, de Lugard Falls op de Galana Rivier en de Mudanda Rock met uitzicht op het water waar veel olifanten in het droge seizoen komen drinken. Terugkeer naar de lodge voor zonsondergang.
Diner en overnachting in Sentrim Tsavo East kamp (of vergelijkbaar)

Tsavo East
Nationaal Park Tsavo East is een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia en ligt in de buurt van het dorpje Voi in het district Taita Taveta van de provincie PwaniHet grootste deel van het park is gesloten voor het publiek en dient als studie- en voortplantingsgebied voor het wild. Het dierlijke leven is geconcentreerd langs de Galana rivier in prachtige landschappen. Dit enorme grote park kent een zeer gevarieerde flora en fauna. U vindt in dit park dan ook een grote verscheidenheid aan wilde beesten, zoals: impala’s, gnoes, waterbuffels, olifanten, giraffen, zebra’s en leewuen.
Dag 7: Tsavo East / Mombasa / Diani
Na het ontbijt vertrekt u naar de zuidkust van Mombasa naar het schitterende Diani Beach. Aankomst in uw hotel en rest van de dag vrij om te genieten van de faciliteiten van het hotel.
Diner en overnachting in het Amani Tiwi Beach Resort (of vergelijkbaar).

Dag 8: Diani / Mombasa / Vertrek
Ontbijt in het hotel en rest van de dag vrij. Afhankelijk van uw vluchtschema wordt u tijdig overgebracht naar de luchthaven van Mombasa. Let op: u moet de kamer om 10:00 verlaten.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

Tijdens de volledige reis verblijft u in comfortabele Standaard Kamers in 3* hotels of lodges in het midden van de savanne, voor een natuurlijke ervaring! Eindig uw reis aan de zuidkust van Mombasa, met uitzicht op de idyllische setting van Tiwi Beach.

Uw hotels en lodges tijdens de tour:
- Masai Mara Nationaal Park: Sentrim Mara Camp (of vergelijkbaar)
- Elementaita Meer: Sentrim Elementaita Lodge (of vergelijkbaar)
- Amboseli Park: Sentrim Amboseli Lodge (of vergelijkbaar)
- Tsavo East Park: Sentrim Tsavo East kamp (of vergelijkbaar)
- Mombasa: Amani Tiwi Beach Resort (of vergelijkbaar)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen
4 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
2 Kinderen

Uw pension en restaurants

Tijdens uw avontuur in Kenia geniet u van een volpensionformule (vanaf de lunch op dag 1 tot het ontbijt op dag 8 - exclusief drankjes).

Omdat we willen dat u optimaal geniet van deze vakantie, ontvangt u een 1/2 liter mineraalwater per persoon per dag, aan boord van het voertuig tijdens de safari's. Perfect om even af te koelen op de warme dagen.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in 3* hotels
- Volpension vanaf de lunch op dag 1 tot het ontbijt op dag 8
- 1/2 liter mineraalwater per dag per persoon tijdens safari's
- Safari's en bezoeken vermeld in het programma
- Toegangsprijzen voor de sites, parken en reservaten vermeld in het programma
- Privétransfers per minibus met Engelstalige chauffeur / gids
- Overheidsbelasting en hoteldiensten 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Optionele excursies
- Visumkosten (ongeveer € 50/ pers)
- Fooien: ongeveer 8 tot 10 USD per dag en per persoon - 1 tot 2 USD fooi voor portiers / obers en ander personeel
- Drankjes
- Verzekering
- Persoonlijke uitgaven

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Fooien zijn vanzelfsprekend in Oost-Afrika. U bent uiteraard vrij in het bepalen van de hoogte van de fooien. Oude biljetten van Amerikaanse dollars vóór 2000 worden niet geaccepteerd. U dient ons een kopie van uw paspoort te bezorgen 45 dagen voor vertrek. Op dag 8 moet u de kamer om 10:00 verlaten. Om technische redenen kan het programma aangepast of omgekeerd worden. Gegarandeerd vertrek vanaf 4 deelnemers. Er is geen vaccin nodig, maar vaccinatie tegen gele koorts en antimalaria tabletten worden sterk aanbevolen

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Ontdekking van Kenia in 8 dagen / 7 nachten