Fly & Drive naar de Noorse Fjorden - Stavanger - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Bewonder de indrukwekkende Noorse fjorden, de prachtige kleuren van het landschap en de Noorse vrijgevigheid
  • Reis in alle vrijheid door Noorwegen met uw huurauto
  • Verblijf in moderne hotels, stuk voor stuk met een goede ligging en een uitstekend comfort
  • En ook... Bezoek de verschillende UNESCO Werelderfgoedlocaties van het land

De beoordeling van onze klanten

Wij hebben te weinig gegevens om een gemiddelde beoordeling weer te geven.

Welkom in... Noorwegen

Droomt u van een adembenemend uitzicht en een prachtige natuurlijke omgeving? Dan zal Noorwegen zeker aan al uw verwachtingen voldoen. De spectaculaire fjorden, omgeven door steile kliffen, en de wilde kustlijn, bezaaid met eilanden en gletsjers, zijn moeilijk te weerstaan.

De regio van de Noorse Fjorden is een van de meest spectaculaire  en best bewaard gebleven natuurlijke landschappen in de wereld. Een omgeving die indrukwekkende fjorden, prachtige gletsjers, immense watervallen en sneeuwbergen combineert met pittoreske dorpjes. Treed in de voetsporen van de Scandinavische legenden!

Reisbeschrijving

Reis gedurende 8 dagen/7 nachten door het westen van Noorwegen en ontdek een bijzondere natuur en een prachtige omgeving. 

Bezoek de dynamische stad Stavanger en rijd verder langs de kust naar het charmante Bergen. Onderweg passeert u fjorden, natuurlijke landschappen en authentieke dorpen.

Uw reisroute
Dag 1 - Aankomst in Stavanger
Dag 2 - Stavanger - Lysefjord en Preikestolen - Stavanger (ongeveer 100 km)
Dag 3 - Stavanger - Hardangerfjord (ongeveer 270 km)
Dag 4 - Hardangerfjord - Sognefjord - Leikanger (ongeveer 250 km)
Dag 5 - Leikanger - Nigardsbreen - Urnen - Leikanger (ongeveer 330 km)
Dag 6 - Leikanger - Vangsnes - Vik - Bergen
Dag 7 - Bergen - Björna fjord en Bokna fjord - Stavanger (ongeveer 210km)
Dag 8 - Stavanger - Brussel/Amsterdam

Uw programma

Dag 1 - Aankomst in Stavanger
Bij aankomst op de Luchthaven Stavanger Sola (SVG), kunt u direct uw huurauto in ontvangst nemen.
U heeft daarna de tijd om Stavanger te verkennen, voor of nadat u in uw hotel heeft ingecheckt.
Stavanger is de vierde grootste stad van Noorwegen en hoofdstad van Rogaland en dankt zijn charme aan de witte houten huizen, typerend voor de streek. Niet te missen: de oude wijk van Straen, met zijn 173 houten huizen, middeleeuwse kathedraal en de Valbergtoren. Neem even de tijd om te genieten van een drankje in een van de levendige bars van dit mooie stadje.
Overnachting in Stavanger.

Dag 2 - Stavanger - Lysefjord en Preikestolen - Stavanger (ongeveer 100 km)
Ontbijt. Geniet deze eerste dag van het prachtige schouwspel van de Noorse natuur en ontdek Lysefjord met zijn rotsachtige kliffen die meer dan 1000 meter boven het water uitsteken. U kunt met uw auto aan boord gaan van een ferry die u van Stavanger over de Hillefjord meeneemt naar Tau. Van daar gaat u verder naar Preikestolhytta, het beginpunt voor de klim van de Preikestolen (de Preekstoel), een pad met panoramisch uitzicht op de Lysefjord. De weg naar de top is een unieke ervaring. U wandelt over bergpaden en langs meren, en wordt omringd door een prachtig landschap. Eenmaal op de top kunt u genieten van een welverdiende pauze met een prachtig uitzicht. Zet uw reis verder richting Oanes waar u met uw auto aan boord kunt gaan van een ​​andere ferry die u meeneemt naar Lauvvik, aan de andere kant van Lysefjord. Wanneer u klaar bent met uw indrukwekkende tour over de Noorse landschappen, kunt u via de snelweg terugkeren naar Stavanger, waar u even rustig de tijd kunt nemen om te ontspannen en te genieten van deze prachtige stad.
Overnachting in Stavanger hotel.
Dag 3 - Stavanger - Hardangerfjord (ongeveer 270 km)
Ontbijt. We raden aan om vroeg te vertrekken zodat u deze route rustig kunt afleggen en tijdig zult aankomen in de Hordaland provincie gelegen aan de Hardangerfjord. We raden u aan door de beroemde Rennfast tunnel de rijden, de diepste ter wereld, en vervolgens aan boord te gaan van de ferry naar Mortavika over het Boknafjord. Onderweg kunt u ook het oude Åkra Fjord bezoeken. Geniet van de uitzichten van het Nationaal Park Folgefonna en ervaar een onvergetelijke moment in de buurt van de Langfoss Falls, beschouwd als een van de mooiste watervallen ter wereld. Aan het eind van de dag komt u aan in Hardangerfjord, waar uw hotel zich bevindt.
Overnachting in hotel in de Hardanger regio (diner inbegrepen).
Dag 4 - Hardangerfjord - Sognefjord - Leikanger (ongeveer 250 km)
Ontbijt. Ga verder naar de historische stad Voss, waar de Kerk van Vangskyrkja staat. Geniet van een prachtig panorama met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond. U heeft de mogelijkheid om de panoramische trein van Fläm te nemen, een van de steilste treinen ter wereld die u naar Gudvangen zal brengen. In Gudvangen kunt u een ​​mooie boottocht van ongeveer 2 uur maken op het water van het Sognefjord, waar u prachtige watervallen en idyllische boerderijen kunt bezichtigen. U vaart ook langs het Nærøyfjord, het kleinste fjord ter wereld dat door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst werd. De cruise eindigt in de Sognefjord regio en om uw dag perfect af te sluiten geniet u van een heerlijk diner in uw hotel.
Overnachting in hotel in de Sognefjord regio (diner inbegrepen).

Dag 5 - Leikanger - Nigardsbreen - Urnen - Leikanger (ongeveer 330 km)
Ontbijt. U kunt in de ochtend een bezoek brengen aan de gletsjer van Briksdal. De eeuwige sneeuw zorgt voor een opvallend contrast met de blauwe lucht en de restanten van vroegere lawines. Na een bezoek aan de gletsjer, kunt u het Lustrafjord oversteken met de ferry en de houten Vikingkerk Urnes gaan bezichtigen, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO (entree niet inbegrepen). Op het einde van de dag keert u terug naar uw hotel en kunt u genieten van een heerlijk diner. 
Overnachting in hotel in de Sognefjord regio (diner inbegrepen).
Dag 6 - Leikanger - Vangsnes - Vik - Bergen
Ontbijt. U vertrekt het beste vroeg in de ochtend naar Hella waar u de Sognefjord oversteekt met de ferry naar het dorp Vangsnes. Vanaf Vangsnes rijdt u langs bijzondere bergwegen naar het prachtige Bergen. Het kleine dorpje Vik is een van de aanbevolen stops. U kunt een prachtige houten Viking kerk (entree niet inbegrepen) bezoeken en genieten van het prachtige uitzicht van de legendarische waterval Tvindefossen. Als u in Bergen bent aangekomen kunt u rustig inchecken in het hotel en de hoofdstad van de fjorden gaan ontdekken. Bezienswaardigheden van de stad: de Mariakirken, de voormalige Duitse wijk, de Nordness wijk, de Rosenkrantztoren en de Håkonshallen.
Overnachting in hotel in Bergen.

Dag 7 - Bergen - Björna en Bokna fjorden - Stavanger (ongeveer 210km)
Ontbijt. Bezoek 's morgens het oude havengebied Bryggen, opgenomen door UNESCO op de werelderfgoedlijst, en bewonder de kleurrijke huizen. Bezoek ook de pittoreske Fisketorget of vismarkt, het Bergen Aquarium, de gezellige terrassen aan de haven of wandel doelloos door deze charmante stad. In de omgeving van Bergen vindt u ook het Edvard Grieg Museum Troldhaugen en de kabelbaan Fløibanen die u naar de top van de berg Fløyen vervoert voor het beste panoramische uitzicht over de stad. Na de lunch rijden we richting de Noordzee. Neem de ferry over de Bokna- en Björnafjorden en rij verder langs de Rennesoy eilanden en door de Rennfast tunnel. Aankomst in Stavanger.
Overnachting in uw hotel in Stavanger.

Dag 8 - Stavanger - Brussel/Amsterdam

Ontbijt. Geniet van uw laatste momenten in Stavanger om nog wat aankoopjes te doen. Inleveren van uw huurauto op de Luchthaven Stavanger Sola en vlucht terug naar Brussel of Amsterdam. Let op dat u uw auto niet later terugbrengt dan wanneer u hem heeft opgehaald op de eerste dag.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

U overnacht tijdens de volledige reis in stijlvolle Standaard Kamers in een 3* of 4* hotel in het centrum van Bergen en Stavanger, en in typische hotels, gevestigd op toplocaties, in de Hardanger en Sognefjord regio.


Uw hotels tijdens de reis:
- Stavanger: Clarion Hotel Stavanger 4* of Thon Hotel Maritim 4*
- Hardanger regio: Quality Hotel & Resort Voringfoss (of vergelijkbaar)
- Sognefjord regio: Leikanger Fjord Hotel ou Kviknes Hotel 3* Balestrand of Sognefjord  Hotel 3*
- Bergen: Thon Hotel Bergen Brygge 3* (onder renovatie, 4* vanaf eind mei 2017) of Scandic Byparken Bergen 4*

Hotels zijn indicatief en zijn onderhevig aan veranderingen.

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen
4 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Gedurende de hele tour geniet u van de formule zoals beschreven in het programma.

U profiteert iedere dag van een ontbijt. In de steden Bergen en Stavanger, waar het bruist van de restaurants, bent u vrij om te kiezen en te genieten van de lokale streekgerechten. Tijdens uw verblijf in de Hardanger en Sognefjord regio's, geniet u van 3 diners (exclusief drankjes), inbegrepen in deze aanbieding.

Huurauto

Reis gedurende 8 dagen op uw eigen tempo in uw huurauto categorie C (Volkswagen Golf of vergelijkbaar, voor 4 personen). U haalt deze op en brengt deze terug op de luchthaven van Stavanger.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Alle praktische informatie over de huurauto: 
- Huurauto Volkswagen Golf Type C voor 4 personen 
- Verhuurder: Hertz
- Ophalen en terugbrengen van de huurauto bij de luchthaven van bestemming (Stavanger Sola- SVG) 
- De hoofdbestuurder moet opgenomen worden in het contract 
- Minimumleeftijd van de bestuurder: 25 jaar
- De auto moet met hetzelfde brandstofniveau binnengebracht worden als bij het ophalen 
- De bestuurder moet minstens 1 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs 
- Het originele rijbewijs en identiteitskaart moet worden voorgelegd 
- Een kredietkaart op naam van de bestuurder is noodzakelijk 

Inbegrepen in de prijs:
- 7 overnachtingen in hotels met een hoge categorie, ontbijt inbegrepen: 4-sterren hotels in het centrum van Bergen en Stavanger, typische hotels op toplocaties met een 3-gangen diner inbegrepen in de regio Hardanger en de Sognefjord (3 diners)
- 7 dagen autohuur met onbeperkte kilometers en verzekeringen (Volkswagen Golf of vergelijkbaar, type C voor 4 personen). Ophalen en terugbrengen van de wagen op de luchthaven van bestemming (Stavanger Sola- SVG).Zorg ervoor dat u uw wagen terugbrengt vóór of op hetzelfde moment dat u het op de eerste dag heeft opgehaald. Een extra dag wordt in rekening gebracht als u het voertuig 29 minuten na een huurperiode van 24 uur inlevert.

Niet inbegrepen in de prijs:
- De niet-gespecificeerde lunches en diners, drankjes en persoonlijke uitgaven.
- Kosten van de huurauto: brandstof, tol, bruggen, veerboten, parking, entreegelden in de grote steden
- Suggesties voor tours en excursies
- Reisverzekering en autoverzekering (all risk verzekering is ten zeerste aanbevolen).

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Exclusief, maar u haalt uw huurauto bij aankomst op bij de luchthaven van Stavanger.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Fly & Drive naar de Noorse Fjorden