Privérondreis: De schatten van de zuidelijke Andes - Lima - Tot -70% | Voyage Privé

Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 7,3 miljoen mensen hebben ons hun vakantie al toevertrouwd! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de schatten van Peru, een land dat traditie en authenticiteit combineert
  • Bezoek Cusco met zijn prachtige architectuur
  • Ga op ontdekking naar de wereldbekende Machu Picchu en Heilige Vallei
  • Ontmoet de locals en laat u onderdompelen in de plaatselijke cultuur

De beoordeling van onze klanten

Welkom in ... Peru!

Wilt u een bijzonder Zuid-Amerikaans land ontdekken? Kom met ons mee op ontdekking in Peru waar tal van schatten wachten! Dit is een land van extremen met een rijke cultuur, adembenemende landschappen en een vriendelijke bevolking. U gaat naar de ruïnes van de Machu Picchu, de Heilige vallei en bruisende steden zoals de hoofdstad Lima, het authentieke Cusco en meer! Tussen moderniteit, traditie, geschiedenis en natuurlijke schatten, heeft u de kans om de ware ziel van dit land te ontdekken. Stap samen met ons in de voetsporen van de Inca's!

Reisbeschrijving

U zult uw ogen uitkijken tijdens deze privérondreis naar de mooiste plekken in Peru! Van Lima naar Cusco langs de Heilige Vallei en de Machu Picchu, zonder Arequipa, Puno en Colca Canyon te vergeten. U wordt ondergedompeld in de plaatselijke cultuur, ontmoet de locals, bewondert de natuurlijke landschappen en Inca ruïnes ... Dit land ademt geschiedenis en traditie uit!

We bieden u de keuze uit 2 programma's:
- Aanbieding 1: Rondreis langs de Mythische stad Cusco in 8 dagen/7 nachten met of zonder vlucht
- Aanbieding 2: Rondreis de Schatten van de Andes in 12 dagen/11 nachten met of zonder vlucht

Uw programma voor 8 dagen/7 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Cusco
Dag 4: Cusco
Dag 5: Cusco - Heilige Vallei
Dag 6: Heilige Vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco
Dag 7: Cusco
Dag 8: Cusco - Lima - Vertrek

Uw programma voor 12 dagen/11 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima - Arequipa
Dag 3: Arequipa 
Dag 4: Arequipa - Colca Canyon en vallei
Dag 5: Colca Canyon - Puno
Dag 6: Puno
Dag 7: Puno - Cusco
Dag 8: Cusco
Dag 9: Cusco - Heilige Vallei - Aguas Calientes
Dag 10: Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco
Dag 11: Cusco
Dag 12: Cusco - Lima - Vertrek

Uw programma voor 8 dagen/7 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Transfer naar het hotel in Lima waar u de eerste nacht doorbrengt en kunt bijkomen van de lange vlucht.

Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima 
Ontbijt in het hotel. Uw bezoek aan de hoofdstad begint in het centrum van Lima, de plek waar de stad gesticht werd in 1535 onder de naam "Stad van de Koningen". De naam Lima werd in gebruik genomen wanneer Peru de onafhankelijkheid verklaarde in 1821. U bezoekt het presidentiële paleis en de kathedraal van Lima, beide indrukwekkende bouwwerken die nog steeds in gebruik zijn. Vervolgens gaat het naar het klooster van San Francisco waar u een fantastische collectie aan oude boeken vindt en een netwerk aan catacomben die open zijn voor het publiek. 
Vervolgens gaat het richting de Pueblo Libre wijk waar u het Larco Museum ontdekt, gesticht door Rafael Larco Hoyle in 1926. Dit museum is gevestigd in een herenhuis van de onderkoning en gebouwd op een precolumbiaanse piramide uit de 7e eeuw. Hier vindt u een prachtige verzameling kunstobjecten van goud en zilver en ook erotische kunstvoorwerpen.

Overnachting in Lima.

Het ontbijt en de entreeprijzen voor het klooster van San Francisco en het Larco Museum zijn inbegrepen.
Dag 3: Lima - Cusco
Deze ochtend geniet u van een transfer naar de luchthaven van Lima (met Engelstalige begeleiding) waar u de binnenlandse vlucht richting Cusco neemt. Bij aankomst staat uw gids u op te wachten voor uw transfer naar het hotel en om u onderweg al wat uitleg te geven over de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Dag 4: Cusco
Uw gids neemt u mee naar de Coricancha tempel, één van de belangrijkste bouwwerken in de stad en het vereringscentrum voor de zonnegod van de Inca's. Ten tijde van de Spaanse overheersing werd de tempel omgebouwd tot een klooster. Daarna gaat het naar de indrukwekkende kathedraal van Cusco die werd gebouwd tussen 1560 en 1664, om uw bezoek te eindigen bij de San Pedro markt waar duizenden producten uit verschillende omringende regio's worden aangeboden. Terugkeer naar het hotel.

Het bezoek aan de San Pedro markt kan vervangen worden door een bezoek aan het Casa Concha, een oud herenhuis met een indrukwekkende collectie aan Inca-voorwerpen van de Machu Picchu.

Overnachting in Cusco.

Het ontbijt en de entreeprijzen voor de Coricancha tempel en de kathedraal zijn inbegrepen.

Dag 5: Cusco - Heilige Vallei
De eerste halte van de dag is de Heilige Vallei waar u de Awana Kancha (het huis der wevers) bezoekt, beschouwd als een openluchtmuseum voor de Zuid-Amerikaanse textielindustrie. Hier ontmoet u de lama's en alpaca's die de wol leveren en ontdekt u de verschillende technieken waarmee prachtige kledingstukken gemaakt worden. 

Daarna bezoekt u de markt van Pisac waar u handgemaakte producten vindt die gemaakt zijn door de plaatselijke bewoners, waaronder kledij van alpacawol, muziekinstrumenten, schilderijen, beelden, sieraden en replica's van oude Inca-voorwerpen. 

De lunch neemt u in een plaatselijk restaurant, gevolgd door een bezoek aan Ollantaytambo, een typische stad naar het ontwerp van de Inca's waar de bewoners vandaag nog altijd hun eeuwenoude tradities in ere houden. Toen Pachacuti de stad veroverde vernielde hij het oude en bouwde een compleet nieuwe stad. Vandaag wordt dit beschouwd als één van de meest opmerkelijke archeologische sites van het Inca-rijk. 
Aan het einde van de excursie wordt u naar het hotel in de Heilige Vallei gebracht.

Overnachting in de Heilige Vallei.
Het ontbijt, de lunch en de entreeprijzen voor de archeologische site van Awana Kancha en Ollantaytambo zijn inbegrepen.
Dag 6: Heilige Vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu
Ontbijt in het hotel en transfer naar het station van Ollantaytambo.
Uw excursie naar de Machu Picchu begint met een treinreis van ongeveer 2 uur naar Aguas Calientes (ook bekend onder de naam "Machu Picchu Pueblo"). Dit is de laatste halte voor de belangrijkste archeologische site van het land en misschien wel de meest magische bezienswaardigheid.

U neemt de bus naar de Machu Picchu, een waar architecturaal meesterwerkje dat dienst deed als heiligdom en woonplaats voor militair leider Pachacuti. Machu Picchu wordt weleens vertaald als "oude berg" en werd door Unesco geklasseerd als Werelderfgoed en opgenomen als één van de 7 moderne wereldwonderen.
Na het bezoek keert u terug naar Aguas Calientes om de trein te nemen naar Ollantaytambo en uiteindelijk terug naar Cusco.

Overnachting in Cusco.
Het ontbijt en de entreeprijs voor de Machu Picchu zijn inbegrepen.

Dag 7: Cusco
Na het ontbijt in het hotel heeft u een vrije ochtend om zelf op verkenning te gaan of te relaxen. Na de middag gaat het terug naar het station van Aguas Calientes waar u de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Hier staat uw gids u op te wachten voor de transfer naar Cusco. 

Overnachting in Cusco, ontbijt inbegrepen.
Optionele excursies:
- Tweede bezoek aan de Machu Picchu
- Bezoek aan Huayna Picchu / Mapi Mountain


Dag 8: Cusco - Lima -Vertrek
Deze ochtend komt uw gids u ophalen bij het hotel voor uw transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Lima neemt. Daar kunt u zich klaarmaken voor uw vlucht huiswaarts.

Uw programma voor 12 dagen/11 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Bij aankomst op de luchthaven wacht uw chauffeur u op voor uw transfer naar het hotel in de stad.

Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima - Arequipa
Na het ontbijt in het hotel wordt u naar de luchthaven gebracht om de vlucht naar Arequipa te nemen. Bij aankomst wacht uw gids voor de transfer naar uw hotel, onderweg krijgt u meer uitleg over de verschillende attracties in de stad. De rest van de dag bent u vrij om al een eerste keer op verkenning te gaan.

Dag 3: Arequipa 
Uw ontdekking van de stad begint op de Plaza de Armas, één van de mooiste van Peru, naast de prachtige kathedraal van Arequipa, gebouwd in de 17e eeuw en vele malen herbouwd na verschillende aardbevingen. Van daaruit gaat u naar het Santa Catalina klooster, een authentiek klooster uit 1579 dat nog steeds in gebruik is. Bezoek daarna de 'Iglesia de la Compañía de Jesús' (1590), een klassiek voorbeeld van de lokale barokke architectuur waar u een uitzonderlijke collectie schilderijen en muurschilderingen kunt bewonderen. Om de dag af te sluiten, bezoekt u de wijken Yanahuara en Carmen Alto, om een panoramisch uitzicht te bewonderen over het platteland rond Arequipa.
 

Overnachting in Arequipa, ontbijt en ticket voor het Convento Santa Catalina en Iglesia de la Compania inbegrepen.
Dag 4: Arequipa - Colca Canyon & Vallei
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Yura en Colca Canyon. Hier vindt u karakteristieke geologische formaties zoals ravijnen, bergketens en kloven. U rijdt richting het Pampa Cañahuas reservaat, een grote vlakte bevolkt door vicuña's, één van de vier kameelachtigen van de Andes. Doorkruis pampas Viscachani en Toccra en wandel rond de krater van de Chucura vulkaan om "Los Andes" te bereiken in Patapampa, gelegen op 4800 meter hoogte. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de verschillende vulkanen rond Arequipa. 

Lunch in het plaatselijke dorpje Chivay en transfer naar het hotel in de vallei van Colca Canyon. De rest van de dag bent u vrij om bijvoorbeeld de warmwaterbronnen te bezoeken.

Overnachting in Colca, ontbijt, lunch en diner inbegrepen. Ticket voor Colca Canyon inbegrepen.

Dag 5: Colca Canyon en Vallei - Puno
Ontbijt in het hotel. Maak u klaar voor een adembenemende dag in Condor's Cross. U ademt de onmetelijke landschappen van Colca Canyon in, één van de diepste kloven ter wereld met een diepte van 4160 meter, twee keer zo groot als de Grand Canyon! Terwijl u het uitzicht bewondert, ziet u de condors over de vallei vliegen, een magisch schouwspel.

U daalt af in de vallei om enkele dorpjes te ontdekken aan de oevers van de Colca rivier, zoals Chivay, Pinchollo, Maca, Achoma en Yanque, waar pittoreske koloniale kerken deel uitmaken van het landschap. De majestueuze pieken van de Andes zorgen voor een spectaculaire achtergrond. U stopt ook bij Antahuilque en Choquetico om het adembenemende uitzicht op de vallei te bewonderen. 

Na de middag vertrekt u naar Puno, aan de westelijke oever van het Titicacameer. De route neemt u mee door het nationaal reservaat Salinas y Aguada Blanca en het betoverende "stenen bos" van Patahuasi. De landschappen veranderen constant tussen weidse vlaktes, rotsformaties en lagunes vol met kraanvogels. Bij aankomst in Puno wordt u naar het hotel gebracht.

Overnachting in Puno, ontbijt en lunch inbegrepen.
Ticket voor Condor's Cross en Colca Canyon inbegrepen.


Dag 6: Puno
Ontbijt in het hotel. Transfer naar de haven van Puno om de drijvende Uroseilanden te bezoeken. De Uros zijn een oude bevolkingsgroep die leeft op kunstmatig aangelegde eilanden die gemaakt zijn van riet uit het meer. Ook de huizen zijn van natuurlijke materialen gemaakt, daarom koken deze mensen meestal buiten om branden te voorkomen. De overblijfselen van de Inca-cultuur zijn vandaag nog altijd zichtbaar in de huizen en de tradities. Na een bezoek van ongeveer anderhalf uur keert u terug naar Puno.

Overnachting in Puno, ontbijt en lunch inbegrepen.
 Excursie naar de Uroseilanden inbegrepen.
Dag 7: Puno - Cusco
Na het ontbijt in het hotel wordt u naar het busstation gebracht voor een reis door de adembenemende landschappen van de hoogvlaktes van de Andes, bezaaid met dorpjes, lama's en vicuña's. Onderweg bezoekt u de archeologische sites van Pukara (uit 200 voor Christus tot 300 na Christus) en Raqchi om de ruïnes te bezoeken van een Inca tempel gewijd aan de god Wiracocha. 

Een andere halte brengt u naar Andahuaylillas, een charmant dorpje bekend om zijn kerk van San Pedro Apostol uit de 16e eeuw, die trots de bijnaam "Sixtijnse Kapel van de Andes" draagt. Het interieur is volledig versierd met muurschilderingen, altaren en barok houtsnijwerk. Bij aankomst in Cusco wordt u naar het hotel gebracht.

Overnachting in Cusco, ontbijt en lunch inbegrepen. Entreeprijzen voor Andahuaylillas, Pukara en Raqchi inbegrepen.

Dag 8: Cusco
Ontbijt in het hotel gevolgd door een tour door de stad die begint bij de Coricancha tempel, één van de belangrijkste bouwwerken in de stad en het belangrijkste vereringscentrum voor de zonnegod van de Inca's. Ten tijde van de Spaanse overheersing werd de tempel omgebouwd tot een klooster. Daarna gaat het naar de indrukwekkende kathedraal van Cusco, gebouwd tussen 1560 en 1664, om uw bezoek te eindigen bij de San Pedro markt waar duizenden producten uit verschillende omringende regio's worden aangeboden. Terugkeer naar het hotel. 

Het bezoek aan de San Pedro markt kan vervangen worden door een bezoek aan het Casa Concha, een oud herenhuis met een indrukwekkende collectie aan Inca-voorwerpen van de Machu Picchu.


Overnachting in Cusco.

Het ontbijt en de entreeprijzen voor de Coricancha tempel en de kathedraal zijn inbegrepen.

Dag 9: Cusco - Heilige Vallei 
De eerste halte van de dag is Awana Kancha (het huis der wevers), beschouwd als een openluchtmuseum voor de Zuid-Amerikaanse textielindustrie. Hier ontmoet u de lama's en alpaca's die de wol leveren en ontdekt u de verschillende technieken waarmee prachtige kledingstukken gemaakt worden. 

Daarna bezoekt u de markt van Pisac waar u handgemaakte producten vindt die gemaakt zijn door de plaatselijke bewoners, waaronder kledij van alpacawol, muziekinstrumenten, schilderijen, beelden, sieraden en replica's van oude Inca-voorwerpen. 

De lunch neemt u in een plaatselijk restaurant, gevolgd door een bezoek aan Ollantaytambo, een typische stad naar het ontwerp van de Inca's waar de bewoners vandaag nog altijd hun eeuwenoude tradities in ere houden. Toen Pachacuti de stad veroverde vernielde hij het oude en bouwde een compleet nieuwe stad. Vandaag wordt dit beschouwd als één van de meest opmerkelijke archeologische sites van het Inca-rijk. 
Aan het einde van de excursie wordt u naar het hotel in de Heilige Vallei gebracht.

Overnachting in de Heilige Vallei.
Het ontbijt, de lunch en de entreeprijzen voor de archeologische site van Awana Kancha en Ollantaytambo zijn inbegrepen.

Dag 10: Heilige Vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco
Ontbijt in het hotel en transfer naar het station van Ollantaytambo.
Uw excursie naar de Machu Picchu begint met een treinreis van ongeveer 2 uur naar Aguas Calientes (ook bekend onder de naam "Machu Picchu Pueblo"). Dit is de laatste halte voor de belangrijkste archeologische site van het land en misschien wel de meest magische bezienswaardigheid.

U neemt de bus naar de Machu Picchu, een waar architecturaal meesterwerkje dat dienst deed als heiligdom en woonplaats voor militair leider Pachacuti. Machu Picchu wordt weleens vertaald als "oude berg" en werd door Unesco geklasseerd als Werelderfgoed en opgenomen als één van de 7 moderne wereldwonderen. Bezoek ook de Inti Punku (zonnepoort), de Wayna Picchu (indien mogelijk) en de Inca brug. Terugkeer naar Aguas Calientes voor de lunch in Café Inkaterra. Na de lunch neemt u de trein terug naar Cusco.

Overnachting in Cusco
Het ontbijt en de entreeprijs voor de Machu Picchu zijn inbegrepen.

Dag 11: Cusco
Ontbijt in het hotel en vrije dag om het mooie Cusco zelf te verkennen en op zoek te gaan naar enkele leuke souvenirs.

Overnachting in Cusco, ontbijt inbegrepen.


Dag 12: 
Cusco - Lima -Vertrek
Deze ochtend komt uw gids u ophalen bij het hotel voor uw transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Lima neemt. Daar kunt u zich klaarmaken voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Om uw comfort te garanderen tijdens deze rondreis, bieden we u de keuze tussen hotels van de categorie Standaard of Superior, waar u telkens logeert in een Standaard Kamer. De hotels werden met veel zorg door ons uitgezocht zodat u aan het einde van een bewogen dag zeker bent van een verkwikkende nachtrust en bent u de volgende ochtend weer klaar voor een nieuwe ontdekkingstocht naar de schatten van Peru.

Uw hotels van de categorie Standaard zijn (of gelijkwaardig):
- Lima: Tambo II 
- Arequipas: Casa Andina Standard 
- Colca: Casa Andina Standard Colca 
- Puno: Hacienda Puno 
- Cusco: Suenos del Inka
- Heilige Vallei: Hacienda del Valle
- Aguas Calientes - Machu Picchu: Intipunku 

Uw hotels van de categorie Superior zijn (of gelijkwaardig):
- Lima: Casa Andina Select 
- Arequipas: Casa Andina Select 
- Colca: Colca Lodge
- Puno: Jose Antonio 
- Cusco: Sonesta
- Heilige Vallei: Casona de Yucay 
- Aguas Calientes - Machu Picchu: El Mapi 

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief ontbijt.

Als u kiest voor het programma van 8 dagen/7 nachten, geniet u van een dagelijks ontbijt vanaf dag 2 tot dag 8.

Tijdens het programma voor 12 dagen/11 nachten is het ontbijt inbegrepen vanaf dag 2 tot dag 12 en 5 lunches (exclusief dranken). 

Proef van de overheerlijke Peruaanse keuken die altijd vers is en erg gevarieerd. Mis zeker de stevige soep niet, forel of zelfs alpaca vlees. Hier worden altijd natuurlijke en ter plaatse gekweekte ingrediënten gebruikt, en dat proeft u!

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Extra informatie voor vluchten of tussenstop in Verenigde Staten of Canada
Indien u een tussenstop maakt in de Verenigde Staten of in Canada, heeft u hiervoor een ETA of ESTA-visum nodig.


... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en de hotels zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Extra opties

Begeleide stadstour Lima

Extra opties
Uw bezoek aan de hoofdstad begint in het centrum van Lima, de plek waar de stad gesticht werd in 1535 onder de naam "Stad van de Koningen". De naam Lima werd in gebruik genomen wanneer Peru de onafhankelijkheid verklaarde in 1821. U bezoekt het presidentiële paleis en de kathedraal van Lima, beide indrukwekkende bouwwerken die nog steeds in gebruik zijn. Vervolgens gaat het naar het klooster van San Francisco waar u een fantastische collectie aan oude boeken vindt en een netwerk aan catacomben die open zijn voor het publiek. 

Vervolgens gaat het richting de Pueblo Libre wijk waar u het Larco Museum ontdekt, gesticht door Rafael Larco Hoyle in 1926. Dit museum is gevestigd in een herenhuis van de onderkoning en gebouwd op een precolumbiaanse piramide uit de 7e eeuw. Hier vindt u een prachtige verzameling kunstobjecten van goud en zilver en ook erotische kunstvoorwerpen.

Excursie naar de regenboogberg (Vinicunca, volledige dag)

Extra opties
Vertrek in het hotel om 4.00u 's morgens richting Quesoyuni. Onderweg stopt u bij Japura, een klein bergdorpje waar u het ontbijt neemt. Daarna wandelt u naar Kairawiri, het vertrekpunt om de indrukwekkende regenboogberg (ook bekend als de 7 kleuren berg) te bezoeken. Bewonder dit uitzonderlijke natuurfenomeen, één van de meest bijzondere bergen die u ooit zag! Na een bezoek van ongeveer 30 tot 45 minuten, heeft u afspraak in Kairawiri voor een picknicklunch. Nadien brengt de bus u terug naar het hotel in Cusco.

Inbegrepen in de prijs:
- Spaanstalige of Engelstalige gids
- Ontbijt en picknicklunch (exclusief dranken)
- Retourtransfers van en naar Cusco

Maras en Moray tour (halve dag)

Extra opties
Uw dag begint in Cusco en houdt een bezoek in van ongeveer 1.30 uur bij de Moray terrassen, waarna u verder gaat naar de zoutmijnen van Maras. De archelogische sites van Moray bestaan uit een mysterieuze concentratie van cirkels die volgens bepaalde mensen vroeger het agriculturele centrum moesten aanduiden. De hoogste terrassen die buiten liggen hebben de hooste temperatuur. Daardoor konden inca's reeds bepaalde ecologische situaties nabootsen.
Maras biedt u een surrealistisch uitzicht. Het is een complex en erg indrukwekkend zout moeras die stamt uit een periode voor de inca's. De gigantische hoeveelheden zout die hier worden ontgint werden gebruikt als geld om te handelen met andere delen van het rijk.

NB.
Taal: Engels / Italiaans / Spaans / Frans
Inbegrpeen: Toegang tot Maras en transfer naar het hotel in Cusco

Excursie duivelsbalkon (volledige dag)

Extra opties
's Ochtends geniet u van een transfer van uw hotel naar de site van Sacsayhuaman. Vanaf hier begint de wandeling in de richting van Chacan, ook gekend onder de naam Duivelsbalkon. Deze plaats representeert de perfecte harmonie tussen de natuur en de architectuur van de inca's met constructies die perfect op de rotsen staan.
Aan de top heeft u een wonderbaar uitzichtpunt over de hele site. De wandeling gaat verder richting zone X. Deze plaats is gekend voor haar mysterieuze doolhoven. Na de lunch bezoekt u de Maantempel of u leert u bij over de cosmovision andine en haar link met de sterren en de natuurkrachten. Daarna ondekt u de complexe archeologie van de Cusilluchayoc. Als laatst keert u terug naar Cusco over de incaroute. U gaat de San Blas dorp binnen, waar u kennismaakt met getalenteerde handwerkers. Hier komt de wandeling officieel tot een einde.

NB.
Niveau: gemiddeld
Duur: 8 uur
Maximale hoogte: 12358 voet / 3767 m a.s.l.
Lengte: 10km
Taal: Engels / Italiaans / Spaans / Frans
Inbegrepen: Bepaalde maaltijden en transfers tussen het hotel en cusco

Excursie Palcoyou (volledige dag)

Extra opties
Uw avontuur begint met een transfer van uw hotel naar het vertrekpunt van de wandeling. Net als de Regenboogberg, die ook Vinicunca wordt genoemd, komt Palcoyo aan haar naam door de mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer die zich al millenia vormen en verzamelen en op die manier vandaag dergelijk kleurenspectakel creëren.
Om op de top van de Palcoyou berg te geraken dient u twee uur te wandelen (gemiddeld niveau) om het hoogste punt van 4900 meter te bereiken. Eens u hier bent geraakt, geniet u van een adembenemend uitzicht en kunt u een moment nemen van het uitzicht te genieten. Deze ervaring topt alles en respecteert de routes en regels om deze omgeving te preserveren.

Inbegrepen: ontbijt, lunch en transfer tussen het hotel en Cusco

Niveau: makkelijk
Duur: 10 uur
Minimale hoogte: Queshuachaca 12 440 voet / 3 792 m.
Maximale hoogte: Palcoyo 16 000 voet / 4 930 m.
Lengte: 2,5 km

Excursie Humantay (volledige dag)

Extra opties
Profiteer van een spectaculaire wandelexcursie door de Andes tot Humantay lagoon (4180 meter boven zeeniveau). Laat u onderdompelen in indrukwekkende landschappen, culturele rijkdommen en de enorme geschiedenis van deze rijkdom. U maakt gebruik van transfers van Cusco naar Mollepata (1.20 uur), daarna gaat u verder naar Soraypampa (1 uur)(3900 meter boven het zeeniveau).
Tijdens deze excursie kunt u verschillende fauna en flora bewonderen zoals de impressionante condors, de zwaluw van de Andes, het Salkantay en Humantay berglandschap. De Soraypampa gaat zo'n 2 uur omhoog richting de Humantay lagune, hier profiteert u van een ontbijt of lunch. Vervolgens kunt u de omgeving ontdekken tijdens een uur, waarna u weer daalt richting Soraypampa (1.15 uur). Hier wacht een bus u op om terug naar Cusco te keren. Hier komt u omstreeks 19.00 uur aan.

Niveau: gemiddeld
Duur: 12 uur
Minimale hoogte: Soraypampa 12 795 voet / 3 900 m.
Maximale hoogte: Humantay 13 780 voet / 4 200 m.

Het weer

Jan
min : 20°C max : 26°C
Feb
min : 20°C max : 26°C
Mrt
min : 20°C max : 26°C
Apr
min : 18°C max : 24°C
Mei
min : 17°C max : 22°C
Jun
min : 16°C max : 20°C
Jul
min : 15°C max : 19°C
Aug
min : 15°C max : 18°C
Sep
min : 15°C max : 19°C
Okt
min : 17°C max : 20°C
Nov
min : 17°C max : 22°C
Dec
min : 18°C max : 24°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in de vermelde Standaard of Superior hotels of gelijkwaardig
- Maaltijden volgens het programma
- Engelstalige gids
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma: Awanacancha, Ollantaytambo en Pisac in de Heilig Vallei; Machu Picchu; Coricancha, kathedraal, Sacsayhuamán in Cusco; Toeristische kaart van Cusco; kathedraal San Francisco  klooster en Casa Luna in Lima
- Transport in een privévoertuig (behalve op dag 6 en 7)
- Retourtickets voor de trein naar Machu Picchu
- Binnenlandse vlucht Lima/Cusco/Lima (voor reizen van 7 nachten) of Lima/Arequipa - Cuzco/Lima (voor reizen van 11 nachten)
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Niet vermeld entreeprijzen en bezoeken
- Gidsen en bezoeken tijdens de vrije tijd
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Optionele excursies (ter plaatse te regelen)
- Verzekeringen (optioneel)
- Visumkosten 
- Alle andere, niet vermelde diensten

Opmerking: voor de trein naar de Machu Picchu kunt u maar 1 stuk bagage meenemen of rugzak van meer dan 5 kg en 158 cm 

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

ESTA-reistoestemming

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplicht formulier dat u online moet invullen wanneer u vliegt naar, of een tussenlanding maakt in, de Verenigde Staten van Amerika. Dit document moet in orde zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Reizigers zijn hier zelf verantwoordelijk voor en kosten worden niet gedekt door Voyage Privé.

De ESTA-reistoestemming is verplicht sinds 12 juni 2009 voor:
- passagiers wiens land deel uitmaken van het Visa Waiver programma,
- passagiers die voet zetten op Amerikaanse bodem als toerist voor een verblijf van minder dan 90 dagen,
- passagiers die een tussenlanding maken wanneer zij naar een ander land reizen. In dit geval, moeten de passagiers « in transit » schrijven als eindbestemming,
- passagiers die per boot of per vliegtuig aankomen.

Belangrijk:
- Paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf. Voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
- U moet beschikken over een bewijs van financiële solvabiliteit (kredietkaarten, reischeques, etc.)
- Kinderen en studenten zijn niet te allen tijde verplicht een ESTA-reistoestemming te hebben. We verwijzen u hiervoor naar onderstaande site.
- Een ESTA-reistoestemming is langere tijd geldig

Registreer via de ESTA-website https://esta.cbp.dhs.gov/esta uw reis naar de VS tijdig, zodra u reisplannen hebt!

Voor meer informatie over een ESTA kunt u terecht op de website van uw eigen overheid, of via onderstaande link naar een FAQ website van Washington: http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/esta/enhancements-to-esta-faqs

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis: De schatten van de zuidelijke Andes