Privérondreis in Peru: de schatten van de Zuidelijke Andes - Lima - Tot -70% | Voyage Privé

Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 7,3 miljoen mensen hebben ons hun vakantie al toevertrouwd! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Geniet van een privétour door de spectaculaire steden, dorpjes en valleien van Peru
  • Bezoek enkele van de bekendste en mooiste sites ter wereld, waaronder de Machu Picchu en de Heilige Vallei
  • Ontmoet de plaatselijke bewoners van de Uroseilanden en ontdek de eeuwenoude Inca tradities
  • Maak uw keuze tussen 2 fantastische programma's met alle hotels, ontbijt en transfers voor u geregeld

Welkom in ... Peru

Zoekt u naar een betoverende bestemming in Latijns-Amerika?
Wij kennen een land met grootse, adembenemende landschappen, een rijk cultureel en historisch erfgoed, lekker eten en een vriendelijke bevolking: Peru!

We nemen u mee naar de niet te missen bezienswaardigheden in Cusco, Lima, de Heilige Vallei en natuurlijk de wereldbekende Machu Picchu. U stapt in de voetsporen van de Inca's omringd door de majestueuze Andes, bezoekt mysterieuze plekken en ontdekt ook enkele verborgen pareltjes op deze droombestemming die nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op archeologen en toeristen van over de hele wereld. 
Deze reis raakt u recht in het hart!

Reisbeschrijving

U zult uw ogen uitkijken tijdens deze privétour langs de mooiste plekken in Peru! Van Lima naar Cusco langs de Heilige Vallei en de Machu Picchu, zonder Arequipa, Puno en Colca Canyon te vergeten. U wordt ondergedompeld in de plaatselijke cultuur, ontmoet de locals, bewondert de natuurlijke landschappen en Inca ruïnes ... Dit land ademt geschiedenis en traditie!

We bieden u de keuze uit 2 programma's:
- Aanbieding 1: Mythisch Cusco - 8 dagen/7 nachten met of zonder vlucht
- Aanbieding 2: De schatten van de zuidelijke Andes - 12 dagen/11 nachten met of zonder vlucht

Uw programma van 8 dagen/7 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Cusco
Dag 4: Cusco - Heilige vallei
Dag 5: Heilige vallei - Aguas Calientes - Machu Picchu
Dag 6: Aguas Calientes - Cusco
Dag 7: Cusco
Dag 8: Cusco - Lima - Vertrek

Uw programma van 12 dagen/11 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima - Arequipa
Dag 3: Arequipa
Dag 4: Arequipa - Colca Canyon
Dag 5: Tour in Colca Canyon - Puno
Dag 6: Puno
Dag 7: Puno - Cusco
Dag 8: Cusco
Dag 9: Cusco - Heilige vallei - Aguas Calientes
Dag 10: Aguas Calientes - Cusco
Dag 11: Cusco
Dag 12: Cusco - Lima - Vertrek

Uw programma van 8 dagen/7 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Transfer naar het hotel in Lima waar u de eerste nacht doorbrengt en kunt bijkomen van de lange vlucht.
Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima (ontbijt)
Na het ontbijt maakt u een tour door Lima. Uw bezoek aan de hoofdstad begint in het centrum van Lima, de plek waar de stad gesticht werd in 1535 onder de naam "Stad van de Koningen". De naam Lima werd in gebruik genomen wanneer Peru de onafhankelijkheid verklaarde in 1821. U bezoekt het presidentiële paleis en de kathedraal van Lima, beide indrukwekkende bouwwerken die nog steeds in gebruik zijn. Vervolgens gaat het naar het klooster van San Francisco waar u een fantastische collectie aan oude boeken vindt en een netwerk aan catacomben die open zijn voor het publiek. 

Vervolgens gaat het richting de Pueblo Libre wijk waar u het Larco Museum ontdekt, gesticht door Rafael Larco Hoyle in 1926. Dit museum is gevestigd in een herenhuis van de onderkoning en gebouwd op een precolumbiaanse piramide uit de 7e eeuw. Hier vindt u een prachtige verzameling kunstobjecten van goud en zilver en ook erotische kunstvoorwerpen.
Overnachting in Lima.
De entreeprijzen voor het klooster van San Francisco en het Larco Museum zijn inbegrepen.
Dag 3: Lima - Cusco (ontbijt)
Deze ochtend geniet u van een transfer naar de luchthaven van Lima waar u de binnenlandse vlucht richting Cusco neemt. Bij aankomst staat uw gids u op te wachten voor uw transfer naar het hotel en om u onderweg al wat uitleg te geven over de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad.

Uw gids neemt u mee naar de Coricancha tempel, één van de belangrijkste bouwwerken in de stad en het belangrijkste vereringscentrum voor de zonnegod van de Inca's. Ten tijde van de Spaanse overheersing werd de tempel omgebouwd tot een klooster. Daarna gaat het naar de indrukwekkende kathedraal van Cusco, gebouwd tussen 1560 en 1664, om uw bezoek te eindigen bij de San Pedro markt waar duizenden producten uit verschillende omringende regio's worden aangeboden. Terugkeer naar het hotel.

Het bezoek aan de San Pedro markt kan vervangen worden door een bezoek aan het Casa Concha, een oud herenhuis met een indrukwekkende collectie aan Inca-voorwerpen van de Machu Picchu.

Overnachting in Cusco.

De entreeprijzen voor de Coricancha tempel en de kathedraal zijn inbegrepen.
Dag 4: Cusco - Heilige Vallei (ontbijt, lunch)
Na het ontbijt in het hotel zet u koers richting de Heilige Vallei. De eerste halte van de dag is Awana Kancha (het huis der wevers), beschouwd als een openluchtmuseum voor de Zuid-Amerikaanse textielindustrie. Hier ontmoet u de lama's en alpaca's die de wol leveren en ontdekt u de verschillende technieken waarmee prachtige kledingstukken gemaakt worden. 

Daarna bezoekt u de markt van Pisac waar u handgemaakte producten vindt door de plaatselijke bewoners, waaronder kledij van alpacawol, muziekinstrumenten, schilderijen, beelden, sieraden en replica's van oude Inca-voorwerpen. 

De lunch neemt u in een plaatselijk restaurant, gevolgd door een bezoek aan Ollantaytambo, een typische stad naar het ontwerp van de Inca's waar de bewoners vandaag nog altijd hun eeuwenoude tradities in ere houden. Toen Pachacuti de stad veroverde vernielde hij het oude en bouwde een compleet nieuwe stad. Vandaag wordt dit beschouwd als één van de meest opmerkelijke archeologische sites van het Inca-rijk. 
Aan het einde van de excursie wordt u naar het hotel in de Heilige Vallei gebracht.

Overnachting in de Heilige Vallei.
De entreeprijzen voor de archeologische site van Awana Kancha en Ollantaytambo zijn inbegrepen.
Dag 5: Heilige Vallei - Aguas Calientes (ontbijt)
Ontbijt in het hotel en transfer naar het station van de Heilige Vallei.
Uw excursie naar de Machu Picchu begint met een treinreis van ongeveer 2 uur naar Aguas Calientes (ook bekend onder de naam "Machu Picchu Pueblo"). Dit is de laatste halte voor de belangrijkste archeologische site van het land en misschien wel de meest magische bezienswaardigheid.

In het dorpje zelf vindt u een plaatselijke markt, restaurants en accommodatie. U neemt de bus naar de Machu Picchu, een waar architecturaal meesterwerkje dat dienst deed als heiligdom en woonplaats voor militair leider Pachacuti. Machu Picchu wordt weleens vertaald als "oude berg" en werd door Unesco geklasseerd als Werelderfgoed en opgenomen als één van de 7 moderne wereldwonderen.
Na het bezoek keert u terug naar Aguas Calientes.

Overnachting in Aguas Calientes.
De entreeprijs voor de Machu Picchu is inbegrepen.

Dag 6 : Aguas Calientes - Cusco (ontbijt)
Na het ontbijt in het hotel heeft u een vrije ochtend om zelf op verkenning te gaan of te relaxen. Na de middag gaat het terug naar het station van Aguas Calientes waar u de trein terug naar Ollantaytambo neemt. Hier staat uw gids u op te wachten voor de transfer terug naar Cusco. 
Overnachting in Cusco.

Dag 7: Cusco (ontbijt)
Ontbijt in het hotel en vrije dag om het mooie Cusco zelf te verkennen en op zoek te gaan naar enkele leuke souvenirs.
Overnachting in Cusco.

Dag 8: Cusco - Lima -Vertrek (ontbijt)
Deze ochtend komt uw gids u ophalen bij het hotel voor uw transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Lima neemt. Daar kunt u zich klaarmaken voor uw vlucht huiswaarts.

Uw programma van 12 dagen/11 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Transfer naar het hotel in Lima waar u de eerste nacht doorbrengt en kunt bijkomen van de lange vlucht.
Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima - Arequipa (ontbijt)
Na het ontbijt in het hotel wordt u naar de luchthaven gebracht om de vlucht naar Arequipa te nemen. Bij aankomst wacht uw gids voor de transfer naar uw hotel, onderweg krijgt u meer uitleg over de verschillende attracties in de stad. Uw gids zal u helpen bij het inchecken in het hotel. De rest van de dag bent u vrij.
Overnachting in Arequipa.

Dag 3: Arequipa (ontbijt)
Vandaag geniet u van een City Tour in Arequipa. Uw ontdekking van de stad begint aan de Plaza de Armas, één van de mooiste, koloniale pleinen in Peru, waar u ook de prachtige kathedraal uit de 18e eeuw vindt die verschillende malen heropgebouwd werd na aardbevingen.

De volgende halte is het Santa Catalina klooster uit 1579 dat nog altijd in gebruik is en de kerk van de "Compañía de Jesús" uit 1590 in een klassieke barokke stijl, waar u prachtige kunst en muurschilderingen vindt. De dag sluit u af in de Yanahuara en Carmen Alto wijken om van het prachtige panorama op het platteland rond Arequipa te genieten.

De entreeprijzen voor het Santa Catalina klooster en de 'Iglesia de la Compañía de Jesús´ zijn inbegrepen.
Dag 4: Arequipa - Colca Canyon & Valley (ontbijt en lunch)
Ontbijt in het hotel en tour van Colca Canyon & Valley (2 dagen/1 nacht met Engelstalige gids)
Na het ontbijt verlaat u Arequipa en vertrekt u richting Yura en Colca Canyon. Hier vindt u karakteristieke geologische formaties zoals ravijnen, bergketens en kloven. U rijdt richting het Pampa Cañahuas reservaat, een grote vlakte bevolkt door vicuña's, één van de vier kameelachtigen van de Andes. Doorkruis pampas Viscachani en Toccra en wandel rond de krater van de Chucura vulkaan om "Los Andes" te bereiken in Patapampa, gelegen op 4800 meter hoogte. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de verschillende vulkanen rond Arequipa. 

De lunch neemt u in het pittoreske dorpje Chivay en na de middag wordt u naar het hotel in Colca Canyon gebracht. De rest van de dag bent u vrij om zelf op verkenning te gaan, bijvoorbeeld naar de plaatselijke warmwaterbronnen.

Overnachting in Colca.
Dee entreeprijs voor Colca Canyon is inbegrepen.

Dag 5: Colca Canyon & Valley - Puno (ontbijt en lunch)
Ontbijt in het hotel. Maak u klaar voor een adembenemende dag in Condor's Cross (Cruz del Cóndor). U ademt de onmetelijke landschappen van Colca Canyon in, één van de diepste kloven ter wereld met een diepte van 4160 meter, twee keer zo groot als de Grand Canyon! Terwijl u het uitzicht bewondert, ziet u de condors over de vallei vliegen, een magisch schouwspel.

U daalt af in de vallei om enkele dorpjes te ontdekken aan de oevers van de Colca rivier, zoals Chivay, Pinchollo, Maca, Achoma en Yanque, waar pittoreske koloniale kerken deel uitmaken van het landschap. De majestueuze pieken van de Andes zorgen voor een spectaculaire achtergrond. U stopt ook bij Antahuilque en Choquetico om het adembenemende uitzicht op de vallei te bewonderen. 

Na de lunch vertrekt u naar Puno, aan de westelijke oever van het Titicacameer. De route neemt u mee door het nationaal reservaat Salinas y Aguada Blanca en het betoverende "stenen bos" van Patahuasi. De landschappen veranderen constant tussen weidse vlaktes, rotsformaties en lagunes vol met kraanvogels. Bij aankomst in Puno wordt u naar het hotel gebracht.

Overnachting in Puno.
De entreeprijs voor Condor's Cross is inbegrepen.
Dag 6: Puno (ontbijt)
Geniet van het ontbijt in het hotel en maak daarna een excursie naar de Uroseilanden.
Uw gids komt u ophalen bij het hotel om de bijzondere drijvende Uroseilanden te bezoeken. De Uros zijn een oude bevolkingsgroep die leeft op kunstmatig aangelegde eilanden die gemaakt zijn van riet uit het meer. Deze mensen leven meestal buiten en gebruiken hun rieten huizen enkel om te slapen. Koken gebeurt buiten om branden te voorkomen. De overblijfselen van de Inca-cultuur zijn vandaag nog altijd zichtbaar in de huizen en de tradities. Na een bezoek van ongeveer anderhalf uur keert u terug naar Puno.
Overnachting in Puno.
De excursie naar de Uroseilanden is inbegrepen.

Dag 7: Puno - Cusco (ontbijt en lunch)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u op een busreis door de adembenemende landschappen van de hoogvlaktes van de Andes, bezaaid met dorpjes, lama's en vicuña's. Onderweg bezoekt u de archeologische sites van Pukara (uit 200 voor Christus tot 300 na Christus) en Raqchi om de ruïnes te bezoeken van een Inca tempel gewijd aan de god Wiracocha, één van de belangrijkste Inca goden.

Een andere halte brengt u naar Andahuaylillas, een charmant dorpje bekend om zijn kerk van San Pedro Apostol, die trots de bijnaam "Sixtijnse Kapel van de Andes" draagt. Het interieur is volledig versierd met muurschilderingen, altaren en barok houtsnijwerk. Bij aankomst in het busstation van Cusco wordt u naar het hotel gebracht.
Overnachting in Cusco.
De entreeprijzen voor Andahuaylillas, Racchi en Pukara zijn inbegrepen.
Dag 8: Cusco (ontbijt)
Na het ontbijt in het hotel maakt u een wandeltour door de stad. Uw gids neemt u mee naar de Coricancha tempel, één van de belangrijkste bouwwerken in de stad en het belangrijkste vereringscentrum voor de zonnegod van de Inca's. Ten tijde van de Spaanse overheersing werd de tempel omgebouwd tot een klooster. Daarna gaat het naar de indrukwekkende kathedraal van Cusco, gebouwd tussen 1560 en 1664, om uw bezoek te eindigen bij de San Pedro markt waar duizenden producten uit verschillende omringende regio's worden aangeboden. Terugkeer naar het hotel.

Het bezoek aan de San Pedro markt kan vervangen worden door een bezoek aan het Casa Concha, een oud herenhuis met een indrukwekkende collectie aan Inca-voorwerpen van de Machu Picchu.

Overnachting in Cusco.

De entreeprijzen voor de Coricancha tempel en de kathedraal zijn inbegrepen.

Dag 9: Cusco - Heilige Vallei - Aguas Calientes (ontbijt, lunch)
Na het ontbijt in het hotel zet u koers richting de Heilige Vallei. De eerste halte van de dag is Awana Kancha (het huis der wevers), beschouwd als een openluchtmuseum voor de Zuid-Amerikaanse textielindustrie. Hier ontmoet u de lama's en alpaca's die de wol leveren en ontdekt u de verschillende technieken waarmee prachtige kledingstukken gemaakt worden. 

Daarna bezoekt u de markt van Pisac waar u handgemaakte producten vindt door de plaatselijke bewoners, waaronder kledij van alpacawol, muziekinstrumenten, schilderijen, beelden, sieraden en replica's van oude Inca-voorwerpen. 

De lunch neemt u in een plaatselijk restaurant, gevolgd door een bezoek aan Ollantaytambo, een typische stad naar het ontwerp van de Inca's waar de bewoners vandaag nog altijd hun eeuwenoude tradities in ere houden. Toen Pachacuti de stad veroverde vernielde hij het oude en bouwde een compleet nieuwe stad. Vandaag wordt dit beschouwd als één van de meest opmerkelijke archeologische sites van het Inca-rijk. 

Na dit opwindende bezoek gaat het naar het treinstation van Ollantaytambo om koers te zetten naar de Machu Picchu. U maakt een treinreis van ongeveer 2 uur naar Aguas Calientes (ook bekend onder de naam "Machu Picchu Pueblo"). Dit is de laatste halte voor de belangrijkste archeologische site van het land en misschien wel de meest magische bezienswaardigheid.

In het dorpje zelf vindt u een plaatselijke markt, restaurants en accommodatie voor wie de nacht hier wil doorbrengen om in de vroege ochtend de beklimming te maken naar de Machu Picchu.
Overnachting in Aguas Calientes.
De entreeprijzen voor de archeologische site van Awana Kancha en Ollantaytambo zijn inbegrepen.
Dag 10: Aguas Calientes - Cusco (ontbijt en lunch)
Ontbijt in het hotel en vertrek naar de Machu Picchu. U neemt de bus naar de Machu Picchu, een waar architecturaal meesterwerkje dat dienst deed als heiligdom en woonplaats voor militair leider Pachacuti. Machu Picchu wordt weleens vertaald als "oude berg" en werd door Unesco geklasseerd als Werelderfgoed en opgenomen als één van de 7 moderne wereldwonderen. Hier bezoekt u de Inti Punku (zonnepoort), de Wayna Picchu (indien mogelijk) en de Inca brug. Terugkeer naar Aguas Calientes voor de lunch in Café Inkaterra.

Na de middag gaat het terug naar Aguas Calientes waar u de trein neemt naar
 Ollantaytambo om terug te keren naar Cuso. De gids zal u helpen in het station en bij aankomst in Ollantaytambo staat uw chauffeur u op te wachten voor uw transfer naar Cusco.
Overnachting in Cusco.
De entreeprijs voor de Machu Picchu is inbegrepen.

Dag 11: Cusco (ontbijt)
Ontbijt in het hotel en vrije dag om het mooie Cusco zelf te verkennen en op zoek te gaan naar enkele leuke souvenirs.
Overnachting in Cusco.

Dag 12: Cusco - Lima -Vertrek (ontbijt)
Deze ochtend komt uw gids u ophalen bij het hotel voor uw transfer naar de luchthaven, waar u de vlucht naar Lima neemt. Daar kunt u zich klaarmaken voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Tijdens deze rondreis door Peru krijgt u de keuze tussen hotels van de categorie Standaard of Superior waar u telkens logeert in een Standaard Kamer met het ontbijt inbegrepen.

Uw Standaard hotels zijn (of gelijkwaardig):
Voor de rondreis van 7 nachten:
- Lima: Tambo II 3* 
- Cusco: Suenos del Inka 3* 
- Heilige Vallei: Hacienda del Valle 3*
- Aguas Calientes: Waman 3* 

Voor de rondreis van 11 nachten:
- Lima: Tambo II 3* 
- Arequipa: Casa Andina Standard 3*
- Colca: Estancia Pozo del Cielo 3* 
- Puno: Hacienda Puno 3* 
- Cusco: Suenos del Inka 3* 
- Heilige Vallei: Hacienda del Valle 3* 
- Aguas Calientes: Waman 3*
Uw Superior hotels zijn (of gelijkwaardig):
Voor de rondreis van 7 nachten:
- Lima: Casa Andina Select 4*
- Cusco: Sonesta 4* 
- Heilige Vallei: Casona de Yucay 4* 
- Aguas Calientes: El Mapi by Inkaterra 4*

Voor de rondreis van 11 nachten:
- Lima: Casa Andina Select 4* 
- Arequipa: Casa Andina Select 4* 
- Colca: Colca Lodge 
- Puno: Jose Antonio 4* 
- Cusco: Sonesta 4* 
- Heilige Vallei: Casona de Yucay 4* 
- Aguas Calientes: El Mapi by Inkaterra 4*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Extra informatie voor vluchten of tussenstop in Verenigde Staten of Canada
Indien u een tussenstop maakt in de Verenigde Staten of in Canada, heeft u hiervoor een ETA of ESTA-visum nodig.


... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthavens en de hotels zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Extra opties

Excursie naar de regenboogberg

Extra opties
Vertrek in het hotel om 4.00u 's morgens richting Quesoyuni. Onderweg stopt u bij Japura, een klein bergdorpje waar u het ontbijt neemt. Daarna wandelt u naar Kairawiri, het vertrekpunt om de indrukwekkende regenboogberg (ook bekend als de 7 kleuren berg) te bezoeken. Bewonder dit uitzonderlijke natuurfenomeen, één van de meest bijzondere bergen die u ooit zag! Na een bezoek van ongeveer 30 tot 45 minuten, heeft u afspraak in Kairawiri voor een picknicklunch. Nadien brengt de bus u terug naar het hotel in Cusco.

Inbegrepen in de prijs:
- Spaanstalige of Engelstalige gids
- Ontbijt en picknicklunch (exclusief dranken)
- Retourtransfers van en naar Cusco

Tweede toegang tot de Machu Picchu

Extra opties
Heeft de Machu Picchu uw hart veroverd? Keer terug naar dit wonder en bezoek de Inti Punku (zonnepoort), de eerste poort die u tegenkomt als u naar de Machu Picchu rijdt vanaf het Inca Trail vanuit Ollantaytambo. Dit is de plek waar elke dag de zon opkomt.

Inbegrepen: Retourtransfers met de bus

Toegang tot de HUAYNA PICCHU / MAPI MOUNTAIN

Extra opties
Breng een bezoek aan Wayna Picchu, wat "jonge berg" betekent, in tegenstelling tot de oude Machu Picchu. De klim duurt ongeveer 1 uur en de belangrijkste bezienswaardigheid is de "Tempel van de Maan", een complex van ondergrondse constructies die gebruikt werden door de Inca-elite. U kunt ook de Inca-brug bewonderen die diende als toegang naar en van de citadel. In het midden overbruggen 2 houten planken een opening die konden weggehaald worden om ongewenste bezoekers de toegang te ontzeggen.

Inbegrepen: Retourtransfers met de bus

Halve dag Maras en Moray

Extra opties
Deze tour vertrekt in Cusco en is inclusief een bezoek van ongeveer anderhalf uur aan de terrassen van Moray en de zoutmijnen van Maras. De archeologische overblijfselen van Moray bestaan uit mysterieuze, ronde terrassen met wat volgens sommigen een agrarisch onderzoekscentrum zou zijn. De hogere terrassen hebben een hogere temperatuur waardoor de Inca's verschillende omstandigheden konden gebruiken. 

Maras biedt dan weer een bijzonder uitzicht op de zoutvlaktes die dateren uit de pre-Inca tijd. Hier worden al eeuwenlang gigantische hoeveelheden zout gewonnen dat werd geruild met andere producten.

Duivelsbalcon

Extra opties
Vertrek vroeg in de ochtend naar Sacsayhuaman om van daar naar Chacán te wandelen, bekend als El Balcón del Diablo of het Duivelsbalkon. Hier vindt u de perfecte harmonie tussen natuur en Inca architectuur met ruïnes die één lijken te zijn met de rotsen waarop ze gebouwd zijn. De volgende halte is Zone X, bekend om zijn labyrinten van natuurlijke rotsen.

De lunch neemt u ter plaatse om daarna de Tempel van de Maan te bezoeken. Hier komt u meer te weten over de astrologie van de Inca's en de relatie tussen de sterren en de natuur. Tenslotte bezoekt u het archeologische complex van Cusilluchayoc om daarna terug te keren naar Cusco langs de oude Inca-weg. U komt de stad binnen via de San Blas wijk, bekend om zijn ambachtslieden. Einde van de tour.

Fitheidsniveau: matig

Duur: 8 uur
Maximale hoogte: 3767 meter (Chachán)

Het weer

Jan
min : 20°C max : 26°C
Feb
min : 20°C max : 26°C
Mrt
min : 20°C max : 26°C
Apr
min : 18°C max : 24°C
Mei
min : 17°C max : 22°C
Jun
min : 16°C max : 20°C
Jul
min : 15°C max : 19°C
Aug
min : 15°C max : 18°C
Sep
min : 15°C max : 19°C
Okt
min : 17°C max : 20°C
Nov
min : 17°C max : 22°C
Dec
min : 18°C max : 24°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Inchecken: 15.00 uur
- Uitchecken: 12.00 uur

Inbegrepen in de prijs:
-Standaard Kamer in Standaard of Superior hotels
-Maaltijden volgens het programma
-Engelstalige gids tijdens alle excursies
-Gedeelde diensten tijdens sommige etappes van de tour van 11 nachten
-Gedeelde boot naar de Uroseilanden voor de tour van 11 nachten
-Treintickets (heen en terug) naar de Machu Picchu in tweede klasse
-Entreeprijzen volgens het programma
-Binnenlandse vluchten
-Alle transfers

Om de binnenlandse vluchten te regelen dient u uw paspoort informatie zo snel mogelijk aan ons te bezorgen na de boeking.

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Speciale annuleringsvoorwaarden: bij annulering voor boekingen met vlucht binnen de 30 dagen voor vertrek zal 100% van het totaalbedrag incl. BTW in rekening worden gebracht. Voor de overige annuleringen zijn de algemene verkoopvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


ESTA-reistoestemming

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplicht formulier dat u online moet invullen wanneer u vliegt naar, of een tussenlanding maakt in, de Verenigde Staten van Amerika. Dit document moet in orde zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Reizigers zijn hier zelf verantwoordelijk voor en kosten worden niet gedekt door Voyage Privé.

De ESTA-reistoestemming is verplicht sinds 12 juni 2009 voor:
- passagiers wiens land deel uitmaken van het Visa Waiver programma,
- passagiers die voet zetten op Amerikaanse bodem als toerist voor een verblijf van minder dan 90 dagen,
- passagiers die een tussenlanding maken wanneer zij naar een ander land reizen. In dit geval, moeten de passagiers « in transit » schrijven als eindbestemming,
- passagiers die per boot of per vliegtuig aankomen.

Belangrijk:
- Paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf. Voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
- U moet beschikken over een bewijs van financiële solvabiliteit (kredietkaarten, reischeques, etc.)
- Kinderen en studenten zijn niet te allen tijde verplicht een ESTA-reistoestemming te hebben. We verwijzen u hiervoor naar onderstaande site.
- Een ESTA-reistoestemming is langere tijd geldig

Registreer via de ESTA-website https://esta.cbp.dhs.gov/esta uw reis naar de VS tijdig, zodra u reisplannen hebt!

Voor meer informatie over een ESTA kunt u terecht op de website van uw eigen overheid, of via onderstaande link naar een FAQ website van Washington: http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/esta/enhancements-to-esta-faqs

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis in Peru: de schatten van de Zuidelijke Andes