Rondreis door het Land van de Baobabs - Dakar - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Bezoek het mooiste van Senegal tijdens deze rondreis in het noorden
  • Combineer Werelderfgoed met Nationale Parken
  • Beleef authentieke momenten in een kano of een koets, en overnacht op bijzondere plekken
  • En ook... Optionele excursies indien u houdt van avontuur!

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Senegal

Op zoek naar een onvergetelijke reis? Stap dan in het vliegtuig naar Senegal, de toegangspoort tot Afrika ten zuiden van de Sahara. Hier heerst een heerlijk klimaat gedurende het hele jaar: het is de ideale bestemming indien u op zoek bent naar een unieke Afrikaanse ervaring!

Senegal biedt een grote variëteit aan natuur: van de woestijn in het noorden tot het tropische woud in het zuiden, van de iconische baobabs in de Sahel tot eindeloze ongerepte stranden aan de kust. De grootste rijkdom van een reis naar Senegal vindt u wellicht in de ontmoeting met de lokale bevolking: een etnisch mozaïek waarin talloze bevolking zij aan zij leven. Neem de tijd om uw omgeving te bewonderen en u te laten betoveren door alles wat dit land te bieden heeft. Bent u er klaar voor?

Reisbeschrijving

Beleef een onvergetelijke reis van Dakar naar de Saloum Delta via het Roze Meer, Djoudj en Saint-Louis. U verblijft in comfortabele en charmante 3* of 4* hotels en u kunt kiezen uit talloze opties voor een extra bijzondere reis van natuur, cultuur, ontmoetingen en ontspanning!

U kunt zelf kiezen uit een collectieve reis (vertrek op zaterdag) of een privéreis (vertrek op woensdag, donderdag of vrijdag).

Uw reis:
Dag 1: Aankomst in Senegal / Dakar
Dag 2: Roze Meer / Saint Louis
Dag 3: Nationaal Park Djoudj / Saint-Louis
Dag 4: Nationaal Park Langue de Barbarie / Lompoul Woestijn
Dag 5: Meckhe / Thiès / Nguerigne / Saly
Dag 6: Saloum Delta Nationaal Park
Dag 7: Vrije dag met halfpension - Optionele excursie Joal-Fadiouth / Safari in Bandia
Dag 8: Vervoer naar Dakar / Gorée / Vertrek

Dag 1: Aankomst in Senegal / Dakar
Welkom op het vliegveld van Dakar. Route via de Senegalese hoofdstad onderweg naar Lac Retba, oftewel het Roze Meer, een prachtig zoutmeer in roze tinten. U verblijft in Keur Salim (of gelijkwaardig), in een charmante en comfortabele hut. Senegalees diner en overnachting in deze mooie natuur.

Dag 2: Roze Meer / Saint-Louis
U gaat op weg naar het Roze Meer waar we kennis maken met zoutverzamelaars. Onze lokale gids legt u alles uit over de oorsprong van het meer en de zoutwinning. Daarna steken we het meer over per kano om de overkant te bereiken. U kunt ervoor kiezen een wandeling te maken (of een tocht te paard) in het Bonaba reservaat, langs een lagune omzoomd door duinen en traditionele tuinbouw. Ervaar hier hoe het is om in het meer te drijven! Ontspan vervolgens op het strand en proef tijdens uw lunch exotische smaken in een bijzonder restaurant gemaakt van bamboe op een mesthoop.

U doorkruist de duinen van Dakar met een 4x4 en reist via de ongerepte stranden van la Grande Côte naar het grootste centrum voor kleinschalige visserij, Kayar. Onze gids in het dorp zorgt dat we de aankomst van de vissers kunnen bijwonen. De emmers worden gelost, de kano's van het water gehaald, er wordt onderhandeld over de vissen op het zand, de vis wordt in karren geladen, de onverkoopbare vissen worden gezout, gerookt en gedroogd terwijl de mooiste vissen op de markt worden verkocht...

Dan gaan we op weg naar naar St. Louis. We maken een korte stop bij de mandenmarkt, een specialiteit van de regio van Thiès, waarna we doorgaan naar Tivaouane, de heilige stad van de broederschap van Tidjanes. U geniet van het mooie bos van Palmyra-palmen en baobabs.
Aankomst in Saint Louis in installatie in hotel Le Cap Saint-Louis of Le Mermoz (of gelijkwaardig). Diner en overnachting aan de oceaan.
Dag 3: Nationaal Park Djoudj / Saint Louis
U bezoek het Nationale Park Djoudj, het 3e grootste vogelreservaat ter wereld met meer dan 3 miljoen vogels (pelikanen, aalscholvers, eenden, flamingo's...). U bezoekt dit bijzondere heiligdom per kano. U bewonder het landschap, de immense rietvelden en het achterland. U bekijkt gecoördineerde visserijen op het water of spektakels van vogels in de lucht. Hier ziet u verschillende reptielen (varanen, pythons, krokodillen) en ook vele zoogdieren (jakhalzen, apen, hyena's, gazellen, wrattenzwijnen).
Let op: tussen mei en oktober gaat u niet naar Djoudj maar doet u de excursie 3 Marigots, want dan is het park gesloten.

We reizen terug naar Saint Louis en lunchen in een restaurant dat typisch is voor deze koloniale stad. Rondleiding van het eiland per koets met onze gids uit Saint Louis. Dit is de oudste stad in West Afrika, gebouwd door de Fransen en een beroemde etappe op de route van de Aeropostale Mermoz. Er zijn veel overblijfselen uit zijn prestigieuze verleden. De stad is bomvol met bezienswaardigheden en koloniale huizen. U bezoekt de wijk Guet Ndar van de Langue de Barbarie en dan gaat u naar Hotel de la Poste. Wandel door de straten voor souvenirs en bezoek enkele mooie boetieken. Er is ook de mogelijkheid om de kleurrijke Sor markt te bezoeken, met zijn typische warme, Afrikaanse sfeer. Daarna gaat u terug naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Nationaal Park Langue de Barbarie - Lompoul
Op naar Gandiolais, tuinnierregio en huis van het Nationaal Park van de Langue de Barbarie. Stap in eenn kano en vaar langs het vogeleiland met talloze soorten: sternen, meeuwen, pelikanen... Landing op de Langue de Barbarie, een tong tussen de rivier en de oceaan en nestgebied van zeeschildpadden. Dan naar de historische monding van de rivier Senegal waar u roze flamingo’s kunt bewonderen. Lunch in een lodge aan de rivier en in de vroege middag ontspannen en zwemmen in het zwembad, de rivier of in de oceaan.

Daarna gaan we naar de Lompoul-woestijn. Met 4x4 wagens rijdt u over de duinen en beleeft u een onvergetelijke ervaring in de Afrikaanse Sahara. Aankomst in de Lompoul woestijn in en charmante bivak temidden van de duinen.
Tocht op een kameel over de grote duinenvoor een adembenemend uitzicht op de woestijn en de kust. Een onvergetelijke ervaring!
Na een welkomstcocktail eet u couscous met groenten, geitenkaas en Marokkaanse wijn. Lokale djembe et dans, gevolgd door traditionele Senegalese thee. Overnachting in de duinen onder een traditionele Khaimas (Moorse tenten) met bed en eigen badkamer (toilet, wastafel en douche in de wildernis).
Dag 5: Meckhe - Thiès - Nguerigne - Saly
Op naar de Petite Côte via Meckhe, de hoofdstad van de Senegalese schoen. U bezoekt lokale ateliers. Daarna doorkruist u Thiès, een oud stadje met schaduwrijke straten zoals bij de centrale markt. Veel gebouwen uit het koloniale tijdperk laten het belang zien van deze oude spoorstad. Rondleiding op de markt met allerlei soorten producten: groenten, kruiden, stoffen, slagenhuiden, geneesmiddelen, lustopwekkende poeders en andere bezienswaardigheden... Een ervaring vol kleuren, geuren en smaken!

Onderweg heeft u een prachtig uitzicht op het Baobab woud van Sindia. We bereiken het park Nguerigne en beginnen met een originele lunch in een grote volière, waar een verscheidenheid aan exotische vogels rondfladderen in een weelderige botanische tuin. Papegaaien uit Afrika en de Amazone met hun vlammende vleugels, Kaketoes die u begroeten met een mejestueuze kreet, kraanvogels en flamingo's in de vijvers rondom het restaurant... En vele andere exotische soorten.

Na een bezoek aan het park, gaan we op weg naar Saly. Aankomst na de middag in hotel Le Royam 4* (of gelijkwaardig) in uw kamer met airconditioning in het hart van een mooie tuin.
In de namiddag ontspanning,strand en zwembad. Activiteiten en excursies indien gewenst. Diner, animatie en overnachting.

Dag 6: Saloum Delta Nationaal Pak
Vrije dag (en lunch) in het hotel om te genieten van het zwembad of de oceaan.

Optionele excursies:
Ontdek het Park van Saloum (zie onderaan)
Diner, animatie en overnachting in het hotel.
Dag 7: Vrije dag met halfpension - Optionele excursie Joal-Fadiouth / Safari in Bandia
Vrije dag (en lunch) in het hotel om te genieten van het zwembad of de oceaan, gratis activiteiten.Kies eventueel onze excursies:
Het schelpeneiland van Fadiouth
Safari in het wildreservaat van Bandia
(zie beschrijving hieronder)
Diner, animatie en laatste overnachting in Afrika.

Dag 8: Reis naar Dakar, Gorée en vertrek
Vertrek uit uw hotel om naar Dakar te reizen waar u aan boort stapt van een boot naar het eiland Gorée. Prachtig uitzicht op het mooie vulkanische eiland. Lunch in een restaurant op het eiland.
Bezoek aan het slavenhuis met uitleg van de conservator. Expositie over dit tragische stuk geschiedenis. Wandeling over de bloemrijke straatjes van deze historische stad en bezoek aan de kerk. Met een koets gaat u terug naar Dakar.
Rondleiding in de stad (langs talloze bezienswaardigheden). 's Avonds heeft u een prachtig uitzicht op de Madeliene-eilanden bij zonsondergang, dan de Ouakam-moskee om bij het monument van de Afrikaanse renaissance te eindigen. U beklimt de 200 treden om het standbeeld van 52 meter te bereiken.
Diner met Afrikaanse specialiteiten in het mooie restaurant Calebasse, op de derde etage van een bijzondere Afrikaanse galerie. Muzikaal entertainment.
Twee uur voor vertrek wordt u naar het vliegveld gebracht en met de laatste formaliteiten geholpen.
Tot snel in het mooie Senegal!

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

U verblijft in Standaard Kamers in 3* of 4* hotels of in charmante hutten of bivakken.


Deze reis brengt u langs de mooiste plekken van het land. Op sommige plekken worden authentieke, standaard slaapplekken aangeboden. We hebben de beste mogelijkheden volgens de lokale normen geselecteerd. Als u houdt van bijzondere reizen en culturele ontdekkingen, is de de reis voor u!
Uw hotels tijdens deze reis:
- Lac Rose : Kamp Keur Salim in een charmante hut (of gelijkwaardig)
- Saint Louis : Hotel Le Cap Saint-Louis 3* of Le Mermoz 3* (of gelijkwaardig)
- Lompoul : Afrikaanse overnachting in een bivak temidden van duinen in een Moorse Tent met be en eigen badkamer (of gelijkwaardig)
- Saly : Hotel le Royam 4* (of gelijkwaardig)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension en restaurants

U geniet van volpension tijdens uw reis (exclusief drankjes) inclusief alle maaltijden behalve de lunch op dag 6 en 7. Beleef een culinair avontuur!

Uw excursies

Safari in het wildreservaat van Bandia

Uw excursies
U vertrekt op een safari in een jeep met een professionele gids door het reservaat van Bandia, dat is gelegen in een bos van maar liefst 3.500 hectaren. Observeer de prachtige dieren van Senegal: buffels, koba's, antilopen, apen, schildpadden en krokodillen...maar dat is nog niet alles! Ook nijlpaarden, giraffen, struisvogels en zebra's zult u in hun natuurlijke omgeving kunnen zien.

Aangeraden reistijd: 7:30u/14u
Dagelijks vertrek
Minimum aantal personen: 4

Ontdek het Park van Saloum

Uw excursies
U gaat op weg naar de bosweggetjes naar de tradionele dorpjes van de Fulbe en de Wolof. U vertrekt vanuit Ndangane voor een tocht met een kano in de mangrove vol vogels. U zult alle soorten in hun natuurlijke omgeving kunnen bewonderen!

Neem een lokale kar om de 3 eilanden van Mar Mar Sulu te bezoeken. Hier heerst ware harmonie van religie (islam, christendom en animisme). U bezoekt Mar Fafako met zijn oude graanschuren, en Mar Lodj met zijn kleine kerkje en enorme boom. Lunch wordt geserveerd bij een lokale inwoner, u geniet van een typisch Senegalees gerecht gevolgd door animatie van de Sereres Mamas. Terugreis naar Saly aan het einde van de dag.

Minimaal aantal personen: 4

Schelpeneiland van Fadiouth

Uw excursies
Vertrek in de ochtend naar het schelpeneiland van Fadiouth (minimaal 4 personen).

U komt onderweg langs Joal, de geboorteplaats van president Léopold Senghor. Fadiouth is een eiland tegenover Joal dat bestaat uit honderden schelpen. U gaat aan boord van een kleine boot en bewondert de oesterbanken en mangroves, onderweg naar graanschuren en het kerkhof. Op de weg terug gaat u via een houten brug naar Fadiouth, met zijn gezellige straatjes en de kerk. Om terug te keren naar Joal, wandelt u over de houten brug van 800 meter die op het land uitkomt. Terugkomst in het hotel aan het einde van de ochtend.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Vertrek voor privéreis op woensdag, donderdag of vrijdag
- Vertrek voor collectieve reis op zaterdag (vanaf 2 personen)

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard kamers in 3*, 4*, en in een charmant kamp
- Volpension volgens reisprogramma, tijdens circuit zijn alle maaltijden inbegrepen behalve de lunch op dag 6 en 7
- Bezoeken zoals in het reisprogramma beschreven staan
- Transfers zoals in het reisprogramma beschreven staan in minibus of bus tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs:
- Verzekering
- Persoonlijke uitgaven
- Drankjes
- Fooien

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inbegrepen volgens reisprogramma.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Hou er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis door het Land van de Baobabs