Sine-Saloum en wandelen met leeuwen - Dakar - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

 • Vertrek naar Senegal en geniet van natuur, safari, kanotochten en veel meer
 • Maak een onvergetelijke wandeling met de leeuwen in Fathala
 • Ontdek het land met een privéchauffeur en een privégids
 • En ook... Verleng uw vakantie met een paar nachten aan het strand

De beoordeling van onze klanten

Wij hebben te weinig gegevens om een gemiddelde beoordeling weer te geven.

Welkom in... Senegal

Wat dacht u van een vakantie ver weg van de begane paden en massatoerisme? Senegal, de poort naar het authentieke Afrika, is gezegend met een aangenaam klimaat het hele jaar door. Dit is de ideale bestemming om een echte en unieke Afrikaanse ervaring te beleven. 

Hier kunt u genieten van de rijke natuurlijke diversiteit, met de woestijn in het noorden en het tropische regenwoud in het zuiden, en daartussen de sahel met zijn typische baobab bomen. En ook ongerepte stranden en weelderige mangroves maken deel uit van het gevarieerde landschap. Maar de grootste rijkdom van dit land is ongetwijfeld de vriendelijke en altijd goedlachse bevolking die bestaat uit een kleurrijke mix van plaatselijke stammen. 

Deze fantastische rondreis brengt u dichter bij de leeuwen in het Fathala wildpark, en neemt u mee naar twee luxe hotels in charmante kustplaatsen... Dit is meer dan alleen een reis, een uniek ervaring in Senegal wacht op u! 
Bent u klaar om het echte Afrika te ontdekken?

Reisbeschrijving

We hebben voor u fantastisch circuit samengesteld dat u naar het hart van Senegal en in contact met de bewaard gebleven fauna en flora brengt in een omgeving waar mens en natuur in perfecte harmonie samenleven. We hebben voor u met zorg 2 exclusieve hotels uitgekozen en maaltijden die u de authentieke smaken van het land laten ontdekken.

Als optie kunt u kiezen voor een strandverlenging in Royam om de magie van Senegal in schoonheid af te sluiten met uw voeten in het water.


Aanbieding 1:   Sine-Saloum en wandelen met leeuwen - 7 nachten
Aanbieding 2: - Sine-Saloum en wandelen met leeuwen - 7 nachten + 3 nachten strandverlenging
                    - Sine-Saloum en wandelen met leeuwen - 7 nachten + 7 nachten strandverlenging

Uw reisroute
Dag 1: Dakar
Dag 2: Dakar - Toubakouta - (Sine Saloum)
Dag 3: Keur Saloum - Sipo Eiland - Bamboung
Dag 4: Fathala Reserve - Keur Saloum
Dag 5: Safari Day - Ornithologische wandeling
Dag 6: Toubakouta - Safari in het heilige bos - Saly
Dag 7: Saly
Dag 8: Saly - Gorée eiland - Dakar - Vertrek of strandverlenging

Uw programma

DAG 1: Dakar
Aankomst in Dakar. U wordt ontvangen op de luchthaven en overgebracht naar Hotel Royam.
Overnachting in Hotel Royam (of gelijkwaardig).

DAG 2: Dakar - Toubakouta (250km - 5 uur)
Na het ontbijt rijdt u naar de Sine Saloum Delta. Lunch onderweg. Het nationaal park Siné Saloum beslaat ongeveer 500.000 ha en heeft unieke fauna en flora. In juni 2011 is het park zelfs uitgeroepen tot een Unesco-werelderfgoedsite. Aankomst op de site van Keur Saloum.
U vertrekt met een vissersboot ter ontdekking van het schelpeneiland « Diorom Boumag », een eiland van ongeveer 20 meter hoog dat volledig uit schelpen is opgebouwd. U vindt er eeuwenoude graven en majesteuze baobabs terug. We varen verder naar een vogelslaapplaats, waar honderden vogels samenkomen om de nacht door te brengen. Het spektakel van de pelikanen is indrukwekkend maar behalve pelikanen wordt de "slaapzaal" ook bezocht door reigers, aalscholvers en andere ijsvogels.
Diner en overnachting in hotel Keur Saloum.
DAG 3: Uitstap vanaf Keur Saloum: Sipo eiland en beschermde natuursite van Bamboung
Na het ontbijt vertrekt u naar het dorp Sipo, gelegen op een eiland op 20 minuten van het hotel in de rivier Bandiala. Dit typische dorp is de thuisbasis van de "Koningin van Sipo" die daar woont met haar familie. Maak een wandeling in de savanne en het droge bos van het eiland en bezoek het beschermde natuurpark van Bamboung, een gezamenlijk initiatief van een vereniging van dorpen langs de rivier. Lunch in het Bamboung Ecolodge. Maak een begeleide wandeling door de mangroven. Terugkeer naar Keur Saloum in de late namiddag.
Diner en overnachting in Keur Saloum.

DAG 4: Fathala Wildpark - Keur Saloum
Vroeg in de ochtend, na het ontbijt, vertrekt u naar het Fathala Wildpark, een volledig beschermd gebied van zes duizend hectare bos. Wij bieden een unieke en onvergetelijke ervaring met getrainde natuurgidsen, om te "wandelen met de leeuwen. Lunch ter plaatse. In de namiddag keert u terug naar Toubakouta, en heeft u de mogelijkheid om een kayaktocht te maken. Hoewel de boten niet kunnen zinken, moet u wel kunnen zwemmen om hieraan deel te nemen.
Diner en overnachting in Keur Saloum.
DAG 5: Safari - Ornithologische wandeling
De mangroves rondom Keur Saloum beschikken over de rijkste fauna en flora van Senegal. Deze enorme openlucht-dierentuin van meer dan 18.000 hectare is een plek waar u veel verschillende fascinerende dieren kunt bewonderen. Ontmoet stekelvarkens, manatees, dolfijnen, vlakvarken, pythonen en roofvogels van welke aard dan ook. U vertrekt vergezeld van een ervaren gids die u te voet en in een 4x4 en kano naar deze dieren leidt. Picnic-lunch onderweg.
Diner en overnachting in hotel Keur Saloum.

DAG 6: Toubakouta - Halve dag excursie - Safari in het heilige bos - Saly
Het Fagaru centrum ligt op een terrein van 30 ha in het midden van een heilig bos. Dit centrum is bedoeld voor het verbeteren van projecten om de rijkdom van het Siné Saloum ecosysteem te bevorderen en te behouden. Het heilige bos herbergt een van de laatste kolonies Colobes bais (kleine apen) van de regio en galagos (kleine lemuren die op volle snelheid in de bomen bewegen). Lunch in Keur Saloum. In de namiddag gaat u naar Saly.
Diner en overnachting in Hotel Royam.
DAG 7: Saly
Vrije dag in Saly. Geniet van de natuurpracht van de omgeving en maak gebruik van de faciliteiten van de accommodatie, zoals een schitterend zwembad. Maak een wandeling op het strand of langs de rivier of geniet van heerlijk nietsdoen. 
Diner en overnachting in Hotel Royam.

DAG 8: Saly - Gorée Eiland - Dakar (250 km / 6u)
Vertrek na het ontbijt naar het slaveneiland Gorée en geniet van lunch ter plaatse. Het eiland werd 5 eeuwen lang gebruikt als slavendepot en honderdduizenden slaven zijn hier vandaan naar Amerika gebracht. Op het eiland kunt u het huis van de slaven, gebouwd in 1776, de kerk Saint Charles en het historische museum bezoeken, waar u een goed beeld krijgt over deze pijnlijke tijd in de geschiedenis. Diner in een typisch restaurant en transfer naar de luchthaven.

Indien u kiest voor de aanbieding met strandverlenging (aanbieding 2), verblijft u 3 of 7 nachten langer in het Royam.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Voor uw comfort, hebben we 2 aangename hotels met uitstekende faciliteiten voor u geregeld, waar u verblijft in een Standaard Kamer. 

Uw hotels tijdens de rondreis:
- In Saly: Hotel Royam 4* (of vergelijkbaar)
- In Keur Saloum: Hotel Keur Saloum 3* (of vergelijkbaar)

Als u kiest voor de strandverlenging aan het einde van uw rondreis, verblijft u ook in Saly in het Royam 4* hotel, in een Standaard Kamer.

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Om u de kans te geven kennis te maken met de plaatselijke smaken en specialiteiten, geniet u van volpension (exclusief drankjes, vanaf dag 2 tot dag 5) zoals vermeld in het programma (behalve op de vrije dag in Saly geniet u van halfpension exclusief drankjes).

Als u kiest voor de strandverlenging in Saly in Hotel Royam, profiteert u van een halfpensionformule (exclusief drankjes).

Uw strandverlenging

U verblijft in het 4* hotel Royam, gelegen aan de kust van Senegal. Het hotel bestaat uit een zestigtal bungalows verdeeld over een prachtige, weelderige, tropische tuin, waar u kunt genieten van prachtige bloemen en planten. Het hotel is ideaal gelegen aan een zandstrand waar palmbomen groeien, voor een echt vakantiegevoel. Zodra u aankomt zult u de lokale architectuur weten te waarderen en de warmte voelen van dit Afrikaanse dorp.

Uw nachten brengt u door in een Standaard Kamer (15 m²). De kleuren beige en chocolade gaan harmonieus samen met het hout en de traditionele Afrikaanse inrichting. U heeft een eigen terras en u zult genieten van de serene sfeer, de Afrikaanse details en uw gezellige huisje met rieten dak. Voor nog meer comfort kunt u kiezen voor een Deluxe Kamer (25 m²) tegen bijbetaling in de tweede stap van uw boeking. 

Uw dagen worden gekleurd door een halfpension (exclusief dranken), voor nog meer gemak kunt u een upgrade maken naar een all-inclusive formule in de tweede stap van uw boeking. 

Het dagelijkse ontbijt wordt geserveerd in het restaurant Le Calao, waar u kunt kiezen tussen brood, pannenkoeken, ontbijtgranen en kazen. Op het terras van restaurant Le Calao kunt u plaatsnemen voor de lunch en het diner. Geniet van het uitzonderlijke uitzicht op zee, het zwembad en de weelderige tuinen van het hotel, terwijl u proeft van de voortreffelijke lokale specialiteiten. In de bar La Teranga kunt u genieten van uw favoriete drankje en een lichte snack of een verfrissend ijsje.

Duik in het prachtige zwembad van het hotel of wandel naar het privéstrand om in alle rust en stilte te genieten van een moment aan de zee. Het hotel beschikt ook over een wellnesscenter waar u uw energiepeil weer kan opladen.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Accommodatie in de genoemde hotels (of vergelijkbaar) in een Standaard kamer
- Volpension (exclusief drankjes) tijdens de tour (behalve tijdens de vrije dag in Saly in halfpension)
- Uitstapjes zoals vermeld in het programma
- Voertuig met bestuurder / gids (of bestuurder en gids vanaf 5 personen)
- Natuurgids tijdens elke etappe
- Accommodatie in Standaard Kamer in Royam 4* en halfpension (exclusief drankjes) tijdens de strandverlenging

Niet inbegrepen in de prijs:
- Dranken en niet vermelde maaltijden 
- Persoonlijke uitgaven en fooien 
- Extra excursies 
- Verzekeringen 

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Meer informatie over het hotel tijdens uw strandverlenging:

Alle praktische informatie over het hotel: 
Het hotel is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit 
Aantal kamers in het hotel : 120 
Check-in: 14u  
Check-out: 12u 
Huisdieren zijn niet toegestaan 

Praktische informatie over de kamer: 
Mits beschikbaar op het moment van reserveren. Verblijf in een eenpersoonskamer mogelijk met supplement. De oppervlakte van de kamer staat het niet toe om extra bedden toe te voegen. Boekingen met een hoger aantal deelnemers (inclusief baby) kunnen niet worden bevestigd.

Het hotel beschikt over:

 • Boetiekjes
 • Televisiezaal
 • Kinderoppasdienst
 • Restaurant
 • Bar
 • WiFi gratis in de hal van het hotel
 • Wasserij
 • Autoverhuur

De kamers zijn uitgerust met:

 • Airconditioning
 • Telefoon
 • Kluis
 • Haardroger
 • Privéterras

Activiteiten bij het hotel:

 • Privéstrand
 • Wellnesscentrum
 • Zwembad

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief. De afstand tussen de luchthaven van Dakar en het hotel Royam bedraagt 83 km. De afstand tussen Royam en Keur Saloum bedraagt 160 km.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

 • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
 • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
 • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

 1. Voyage Privé
 2. Luxe vakantiehuis
 3. Sine-Saloum en wandelen met leeuwen