Cinnamon Lodge 5*, The Calm 5* & The Kingsbury 5* - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Reis naar Sri Lanka, een juweeltje in de Indische Oceaan en ontdek een magisch land
  • Geniet van een fascinerende reis vol weelderige natuur, schitterende stranden en intrigerende geschiedenis
  • Profiteer van ons reisplan inclusief vluchten, transfers, excursies en een Engelstalige gids
  • En ook... Verblijf in 5*-hotels!

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in Sri Lanka

Wilt u een reis beleven die u nooit meer zult vergeten? Ga dan met ons mee naar het fascinerende Sri Lanka: een nog onbegaan pad.

Liefhebbers van archeologie zullen hun hart ophalen bij de overblijfselen van oude beschavingen, terwijl natuurfanaten kunnen verdwalen in talloze prachtige landschappen. Van heuvels bedekt door velden met thee , rijst en specerijen naar stranden van gouden zand bezaaid met groene palmbomen....

Ga op avontuur!

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1500 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw gedetailleerde reisbeschrijving

Dag 1: Luchthaven / Habarana
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo. Na het verzamelen van uw koffers en de douane-inspectie, verzamelt u bij uw gids. Hij zal op u wachten in de aankomsthal met de naam van zijn bedrijf (verschijnt op uw voucher) en de namen van de passagiers. U reist in een busje voorzien van airconditioning naar Habarana (Geschatte reistijd: 4 uur).
Overnachting in hotel Cinnamon Lodge of gelijkaardig.

BELANGRIJK:
Het is erg belangrijk om uw vertrek- en aankomstdatum en -tijden van uw vluchten te checken in verband met het tijdsverschil tussen deze locaties.

Dag 2: Habarana / Sigiriya / Minneriya
Na het ontbijt gaan we naar de archeologische plek Sigiriya, waar u 1.200 treden kunt beklimmen om de prachtige fresco's op de muren van dit oude paleis te bewonderen (geschatte reistijd: 20 minuten). Sigiriya staat bekend als het achtste wereldwonder. Koning Kasyapa bouwde dit fort in een rots in de vijfde eeuw na Christus. Het was ruim achttien jaar een koninklijke citadel. We kunnen de fresco's bereiken via een wenteltrap. Op de top van de rots, met een oppervlakte van bijna een hectare, was het paleis en de buitenmuur gebouwd: op de rand van de afgrond. Het cultuurfonds van UNESCO sponsorde de restauratie zodat de watertuinen van Sigiriya in hun oude glorie hersteld konden worden.

Na afloop brengen we een bezoek aan het Nationale Park Minneriya (geschatte reistijd: 1 uur).
Minneriya is een toevluchtsoord voor olifanten tijdens het droge seizoen (juli en augustus zijn de beste maanden om het park te bezoeken). Het is gelegen tussen Sigiriya en Polonnaruwa en biedt bossen en weelderige grasvelden. Hier wandelen 100 à 200 olifanten, apen, verschillende soorten trekvogels en reptielen als hagedissen, zoutwaterkrokodillen en de Indische python. Het belangrijkste kenmerk van het park is de oude Minneriya Tank (gebouwd in de 3e eeuw na Christus door koning Mahasena). Deze tank is beroemd als uitkijkpunt om de olifanten te zien wandelen en grazen, evenals de enorme zwermen vogels die komen vissen in het ondiepe water.

Na de tour keren we terug naar het hotel en kunt u genieten van uw vrije tijd.
Overnachting in Cinnamon Lodge of soortgelijk hotel.
Dag 3: Habarana / Anuradhapura / Habarana
Na het ontbijt, vertrekken we naar Anuradhapura (geschatte reistijd: 2 uur). We bezoeken de ruïnes van deze oude hoofdstad, die is gesticht in de vijfde eeuw voor Christus. U vindt hier talloze monumenten van een grote beschaving. Het Boeddhisme vond zijn eerste echte huis in Sri Lanka in Anuradhapura. Ook vandaag zijn er nog een aantal van de best bewaarde schatten van het boeddhisme in Sri Lanka te vinden. De Sri Maha Bodhi boom in Anuradhapura ontstond uit het zaad van de oorspronkelijke vijgenboom waaronder Siddhartha Gautama zat in meditatie, toen hij spirituele verlichting bereikte. De boom trekt duizenden boeddhistische pelgrims uit de hele wereld.

Er zijn fascinerende monumenten te vinden op deze plek: de bronzen pilaren van het paleis van negen verdiepingen, het Samadhi Boeddha beeld (een van de beroemdste stukken uit de boeddhistische beeldhouwkunst), de beroemde maanstenen en de wachterstenen. Er zijn ook monumenten als Ruwanveli Seya Dagoba, met de beroemde muur uit de tweede eeuw voor Christus olifanten en Thuparama Dagoba uit de derde eeuw voor Christus.

Na de tour, keren we terug naar het hotel en heeft u vrije tijd.
Accommodatie in Cinnamon Lodge of soortgelijk hotel.
Dag 4: Dambulla / Polonnaruwa / Passikudah
Na het ontbijt in het hotel gaan we naar de Tempel van Dambulla Cave (geschatte reistijd: 20 minuten). De tempel van Dambulla Cave is een grote rotsmassa waar koning Valagambahu zijn geïsoleerd toevlucht nam in de eerste eeuw voor Christus toen hij vluchtte voor zijn vijanden. Later bekeerde hij zich de grotten in een tempel op de rots. De tempel staat ook bekend als de Dambulla Grot en is al 22 eeuwen lang het centrum van de bedevaart voor boeddhisten en hindoes. Het is de meest beroemde historische plek van Sri Lanka.

Het klooster van de grot, de thuisbasis van boeddhistische monniken, is versierd met prachtige muurschilderingen van 2000 jaar oud. Het leven en de  tempels van Boeddha zijn daarop afgebeeld. De heiligdommen huisvesten ook een collectie van 157 Boeddhabeelden in verschillende maten en posities, waaronder een liggende Boeddha van 15 meter lang en kleurrijke fresco's op de muren en het plafond. Het is de oudste graffiti ter wereld!

Hierna gaan we terug naar het hotel, doen we de check-out en gaan we naar Passikudah voor een verblijf op het strand. Onderweg stoppen we voor enkele bezienswaardigheden (geschatte reistijd: 2 uur). Koning Vijayabahu vestigde de hoofdstad in Polonnaruwa nadat Anuradhapura werd binnengevallen in de tiende eeuw, maar het was onder het bewind van Parakramabu I, die in de late elfde eeuw regeerde, dat Polonnaruwa een glorieuze stad werd. Hij bouwde het reservaat Parakrama Samudra, dat nog steeds wordt gebruikt en hij bouwde kloosters, tempels, paleizen, zwembaden en boeddhistische beelden, allemaal in een bebost park omringd door grachten. Tijdens zijn regering zei hij dat Sri Lanka bekend stond als de graanschuur van het Oosten.

Bij aankomst zullen we inchecken in het hotel en heeft u tijd om te ontspannen en te genieten van de faciliteiten van het hotel.
Diner en overnachting in The Calm Resort of gelijkaardig.
Dag 5 - 6 / 8 / 11: Passikudah
Na het ontbijt kunt u de dag doorbrengen op het strand, bij het zwembad of genieten van de faciliteiten van het hotel. Kuststadje Passikudah ligt 35 kilometer ten noordwesten van Batticaloa en is een van de langste stukken van ondiepe kustlijn in de wereld. Het complex, dat in het oosten van het eiland ligt, is ongeveer vijf uur rijden van Colombo. De prachtige baai van Passikudah is een prachtige bezienswaardigheid. Het is beschermd door een rif, waardoor het een van de veiligste en rustigste baaien in de omgeving is. Hier vindt u vis, kleurrijk koraal, palmbomen en zacht zand dat bijna verdwijnt in uw handen...
Dag 7 / 10 / 12: Passikudah / Colombo
Na het ontbijt in het hotel, gaan we naar Colombo (geschatte reistijd: 7-8 uur). We doen een check-in in het hotel en u heeft vrije tijd in de middag om de stad te verkennen. Colombo is de grootste stad in Sri Lanka, de commerciële hoofdstad en de stad met het grootste aantal inwoners.
Het is een fascinerende stad die een mix van oosterse en westerse culturen is. Veel bezoekers genieten van het koloniale erfgoed van de stad. U kunt een groot aanbod aan winkels en restaurants vinden.

Dag 8/11/13: Colombo / Luchthaven
Na het ontbijt, wordt u naar de luchthaven van Colombo gebracht voor uw retourvlucht. Wees niet treurig: u neemt ontelbare goede herinneringen aan dit tropische eiland met u mee (geschatte reistijd: 1 uur)...

Ayubowan!

BELANGRIJK:
Het is erg belangrijk om uw vertrek- en aankomstdatum en -tijden van uw vluchten te checken in verband met het tijdsverschil tussen deze locaties.

Uw hotels

Habarana - Habarana Cinnamon Lodge 5 *
Een oase in de serene natuur van de Culturele Driehoek van Sri Lanka. Een plek waar je herboren wordt. Het resort biedt u luxe, moderne faciliteiten en voorzieningen: een Spa, tennisbaan, biljart, een restaurant met internationale en thema-gerechten en bars...

U verblijft in een superior kamer op basis van halfpension.
Passikudah - The Calm Resort & Spa 5 *
Geniet van eersteklas service in dit fantastische hotel met zwembad, Wi-Fi, een restaurant, bar, watersport en meer. U verblijft in een Deluxe Kamer op basis van halfpension. Rust uit in dit geweldigde oord!
Colombo - The Kingsbury Hotel 5*
Dit hotel heeft uitzicht op de Indische Oceaan en Beira Lake. Geniet van het buitenzwembad en 10 restaurants. U verblijft in een ruime Superior Kamer met ontbijt.
Uw kamer heeft een comfortabele sofa en een panoramisch uitzicht. Ontspan in de marmeren badkamer met douche en een apart bad. U bent immers op vakantie...

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Het weer

Jan
min : 23°C max : 30°C
Feb
min : 24°C max : 30°C
Mrt
min : 25°C max : 31°C
Apr
min : 26°C max : 31°C
Mei
min : 26°C max : 30°C
Jun
min : 26°C max : 30°C
Jul
min : 26°C max : 29°C
Aug
min : 27°C max : 29°C
Sep
min : 26°C max : 29°C
Okt
min : 25°C max : 29°C
Nov
min : 25°C max : 29°C
Dec
min : 24°C max : 30°C

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken meestal uit Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het hier!

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Nederlandse burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de Rijksoverheid Nederland.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Hou er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Cinnamon Lodge 5*, The Calm 5* & The Kingsbury 5*