De pracht van Ceylon - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Bezoek de mooiste en meest opwindende streken van Sri Lanka en beleef de rijke unieke cultuur gedurende uw reis in dit prachtige land

  • Ontdek dit milieuvriendelijke land met een rijke cultuur met haar 9 Werelderfgoeden, 86 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels
  • Verblijf gedurende uw onvergetelijke rondreis door Sri Lanka in een aantal uitstekende hotels

  • En ook... Geniet van al dat dit veelzijdige land te bieden heeft, breng een bezoek aan de tempels en theeplantages en proef de gekruide exotische gerechten

Welkom in Sri Lanka

Sri Lanka is een weelderig, tropisch eiland, een echt paradijs, beschreven door Marco Polo als zijnde "ongetwijfeld het mooiste eiland van deze grootte ter wereld".

Bezoek dit mooie veelzijdig land met veel culturele rijkdommen en een prachtige natuur , dat negen Werelderfgoeden  bezit(de oudste dateert uit de 3e eeuw voor Christus); 86 soorten zoogdieren (inclusief olifanten en luipaarden) en meer dan 400 vogelsoorten (waaronder 26 inheemse); een kleurrijke waaier van bloeiende planten en bomen en Hill Country, een uniek gebied dat beroemd is voor de thee; nationale parken waarvan 14 van de 100 beschermd zijn door de overheid; en de kust van de Indische Oceaan, bezaaid met palmbomen en bestaand uit tropische zandstranden.

Bezoek Sri Lanka's oude sites en bewonder de legendarische tempels of aanschouw 's werelds oudste levende boom, Anuradhapura. Maak een safari rondrit in één van Sri Lanka's nationale parken en bewonder olifanten, luipaarden, waterbuffels en exotische vogels of breng een ontspannen dag door op de oogverblindend witte, vaak onbevolkte stranden. Test uw surfkwaliteiten of trek u terug in de bergen van Sri Lanka voor een matiger klimaat, midden in het weelderige groen van de theeplantages. Indien mogelijk, maak een tocht door het regenwoud met een ervaren gids of geniet simpelweg van adembenemende uitzichten tijdens een spectaculaire treinrit.

Sri Lanka is één van de meest geliefde reisbestemmingen met haar heerlijk eten en veelzijdige cultuur. U zult betoverd zijn door haar charme.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Reisbeschrijving

7 Nachten:
1 nacht in OZO Colombo, Colombo
1 nacht in Grand Udawalawe Safari Resort, Udawalawe
2 nachten in OZO Kandy, Kandy
2 nachten in Anilana Nilaveli
1 nacht in Suriya Resort, Waikkal

10 Nachten:
1 nacht in OZO Colombo, Colombo
1 nacht in Grand Udawalawe Safari Resort, Udawalawe
2 nachten in OZO Kandy, Kandy
5 nachten in Anilana Nilaveli
1 nacht in Suriya Resort, Waikkal

12 Nachten:
1 nacht in OZO Colombo, Colombo
1 nacht in Grand Udawalawe Safari Resort, Udawalawe
2 nachten in OZO Kandy, Kandy
7 nachten in Anilana Nilaveli
1 nacht in Suriya Resort, Waikkal

14 Nachten:
1 nacht in OZO Colombo, Colombo
1 nacht in Grand Udawalawe Safari Resort, Udawalawe
2 nachten in OZO Kandy, Kandy
9 nachten in Anilana Nilaveli
1 nacht in Suriya Resort, Waikkal

DAG 1 LUCHTHAVEN/COLOMBO
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo. Na de formaliteiten op het vliegveld wordt u begeleid naar uw voertuig met airconditioning en reist u naar Colombo voor de nacht. (Geschatte reistijd - 45 minuten tot 1 uur).

Na het inchecken in het hotel, kunt u de rest van de dag ontspannen en genieten van de voorzieningen van het hotel.
Overnachting in OZO Colombo of gelijkwaardig 
DAG 2 COLOMBO / UDAWALAWE
Na het ontbijt checkt u uit en gaat u verder naar Udawalawe. Na het inchecken bij het volgende hotel, gaat u de rest van de dag op Safari in het Udawalawe National Park.

Udawalawe, gelegen ongeveer 200km ten zuidoosten van Colombo stad, is een belangrijke eco-toeristische bestemming in Sri Lanka. Het is bekend vanwege de vele olifanten die er wonen, namelijk zo'n 400 in totaal. Tijdens een safari is het dan ook niet ongewoonlijk een kudde volwassene en jonge olifanten te zien drinken of baden in één van de wateren. Naast deze hoofdattractie is het park verder de thuisbasis van waterbuffels, waterhagedissen, sambarherten, apen en luipaarden. Ook is het een spannende plek voor vogelliefhebbers.

U overnacht in het Grand Udawalawe Safari Resort of gelijkwaardig.


DAG 3 UDAWALAWE / KANDY

Na het ontbijt, checkt u uit het hotel en vertrekt u naar het station van Ella om uw trein naar Nanu Oya te nemen.

De treinreis van Ella naar Nanu Oya is een van de favoriete treintochten van alle reizigers die Sri Lanka bezoeken. Deze trein rijdt door het zuidelijke heuvelland van Sri Lanka, door de theeplantages, door de wolken en vervolgens door de vele bergtunnels om tenslotte Nanu Oya te bereiken.

Na afloop maakt u een kort bezoek aan Nuwara Eliya, een geweldige locatie.
Nuwara Eliya ligt in het hart van de theeplantages en is een prachtige stad waar de Britten erin geslaagd zijn om een ​​replica van het Engelse platteland te creëren, met huizen in Georgische en Queen Anne stijl. Goed verzorgde gazons met hagen, een Anglicaanse kerk, een beroemde golfbaan en prachtige parken geven de plek een gevoel van nostalgie. De lucht is fris en gezond doordat de stad op 6.200 voet boven zeeniveau ligt - een rustige toevluchtsoord om aan de drukte van het stadsleven te ontsnappen.

Daarna bezoekt u een Tea Estate. Hier kunt u zien hoe de wereldberoemde Ceylon Tea wordt vervaardigd. In 1824 werd een theeplant naar Ceylon gebracht door de Britten uit China om in de Royal Botanical Gardens in Peradeniya te planten voor niet-commerciële doeleinden. James Taylor was een Britse burger die commerciële theeplantages in Sri Lanka (Ceylon) introduceerde. Vandaag kennen er zelfs mensen, die nog nooit van Sri Lanka gehoord hebben, wel de Ceylon tea, die bekend staat om zijn kwaliteit.

Na afloop gaat u naar uw hotel in Kandy, waar u de rest van de dag in alle rust kunt doorbrengen, en gebruik maken van de voorzieningen van het hotel.

Overnachting in OZO Kandy of gelijkwaardig. (Geschatte reistijd: 2 - 2 1/2 uur)

DAG 4 KANDY
Geniet van een aangenaam ontbijt in het hotel en verken 's avonds de koninklijke stad van Kandy. Het is de stad waar de beroemde tempel van Tooth zich bevindt, omringd door heuvels, met een mooi meer in het centrum. Kandy en de omliggende dorpen liggen in het centrum van de ambachtelijke industrie van het eiland en heeft de meest indrukwekkende traditionele dansen van het land.

De tempel van de "Tooth Relic" (Tand Reliek)  is een boeddhistische tempel in de stad Kandy en wordt beschouwd als de voornaamste heilige aanbiddingsplaats van de boeddhistische wereld. Volgens de legende bevindt zich hier de tand van Boeddha,die uit zijn graf genomen werd. Het werd onmiddellijk een voorwerp van grote eerbied en verscheidene juwelen die hier verkocht worden, presenteren een reproductie. Aan de buitenkant zijn de tempelgebouwen niet mooi of weelderig versierd, terwijl ze met hun rode daken het Kandymeer overheersen. Contrasterend met de sobere buitenkant, zijn de binnenkanten van de tempelgebouwen versierd met gesneden houtwerken, ivoor en vernis. De relikwie van de tand wordt bewaard in een heiligdom dat 2 verdiepingen telt en versierd is met twee grote olifanttanden.

Na dit bezoek kunt u een culturele dansprestatie bewonderen. Deze klassieke dansvormen worden geassocieerd met de uitvoering van verschillende rituelen en ceremonies die eeuwen oud zijn en gebaseerd zijn op de volksgodsdienst en volksgeloof dat terug gaat naar tijden van voor het bestaan en  aanvaarding van het boeddhisme door de Sinhalese bevolking in de derde eeuw V.C.
Daarna reist u naar uw hotel.


Overnachting in OZO Kandy of vergelijkbaar.

DAG 5 KANDY / MATALE / DAMBULLA / NILAVELI
Na het ontbijt reist u verder naar Nilaveli. Onderweg gaat u naar de Matale Kruidentuin.

Matale is beroemd om zijn batikproductie en kruidentuinen. Batik is een oude kunst van het kleuren van textiel en vandaag is Sri Lanka een van de wereldleiders in het ontwerpen van batik. Batik galerijen en fabrieken bieden batik van eenvoudige éénkleurige ontwerpen tot ingewikkelde meerkleurige meesterwerken.

Al eeuwenlang zijn kruiden de belangrijkste exportproducten van Sri Lanka. Kruiden worden meestal in  huistuinen (thuisindustrie) gekweekt en niet alleen gebruikt voor eten op smaak te brengen, maar ook voor medicijnen en cosmetica. (Reisduur 1 1/2 uur).

Ga vervolgens naar de Dambulla Cave Tempel (Reisduur 1 1/2 - 2 uur). Dambulla Cave Tempel is een enorme geïsoleerde steenmassa - hier zocht koning Valagambahu toevlucht in de 1ste eeuw V.C. Hij bouwde later de grotten om tot een rotstempel. Dambulla behoort tot het Werelderfgoed en is de indrukwekkendste grottempel van Sri Lanka. Het complex van vijf grotten met meer dan 2000 vierkante meter geschilderde muren en plafonds die ontdekt zijn, is meer dan 2000 jaar oud en is de plaats met de meeste schilderwerken in de wereld. De grotten bezitten meer dan 150 beelden van Boeddha, waarvan de grootste een kolossale figuur van Boeddha is, een 14 meter groot beeld dat uit de rots uitgehouwen is. Na afloop, vertrek naar Trincomalee voor een aangenaam strandverblijf.


Diner en overnachting in Anilana Nilaveli of gelijkwaardig.

DAG 6 - 9, 11 of 13   STRANDVERBLIJF
Neem ontbijt in uw hotel en breng de rest van de dag door aan het strand of zwembad en geniet van de hotelfaciliteiten.

Diner en overnachting in Anilana Nilaveli of gelijkwaardig.

DAG 10, 12 of 14 WAIKKAL
Vandaag na het ontbijt gaat u naar Waikkal, waar u alweer uw laatste dag op dit prachtige eiland zult doorbrengen. (Reistijd ongeveer 5-6 uur)

Overnachting in het Suriya Resort of gelijkwaardig.

Dag 11, 13, of 15 TERUGREIS
U zult vandaag na het ontbijt naar de Colombo luchthaven gebracht worden, om uw vlucht naar huis te nemen, vergezeld door alle fijne herinneringen van dit tropische eiland, Sri Lanka.

Uw hotels

OZO Colombo: Sleep Kamer met ontbijt (1 nacht).

Ingetogen, bescheiden maar met een onverwachte twist. Hier is eenvoud uitgewerkt tot in de perfectie, 24/7. Welkom in OZO Colombo Sri Lanka. Gezellige kamers, compleet met Sri Lankaanse charme. Sommige kamers hebben prachtig uitzicht op de Indische Oceaan, andere kamers hebben dan weer zicht op Marine Drive Colombo 04. Uitrusting met de moderne technologie die u nodig heeft als u op weg bent. Een goede kwaliteit van nachtrust en comfortabele bedden staan hier op de eerste plaats. Geef de snooze knop een rust; Vroeg wakker worden zal geen probleem zijn.

Er is geweldig lokaal kruidig eten en neem plaats in het prachtige ON14 lounge dakterras voor nog meer charme. Heeft u een handje hulp nodig om de ochtend te beginnen? Geen zorgen, de EAT2GO ontbijt boost maakt het begin van de dag onmiddellijk goed.

Uw hotel ligt op een paar minuten van Galle Road en een uur rijden van de internationale luchthaven van Bandaranaike. Het is het 'juiste' hotel in Colombo waar u behoefte aan heeft om u thuis te voelen wanneer u ver van huis bent.


Grand Udawalawe Safari Resort: Deluxe Kamer met ontbijt (1 nacht)

Dit 4-sterren resort is van uitzonderlijke klasse in zijn omgeving. Het is goed bereikbaar en biedt alle benodigde faciliteiten. Geniet van het pittoreske zwembad of de Malabotu Ara, een natuurlijke stroming die grenst aan drie kanten van het resort. De natuurlijke atmosfeer en het 'jungle' gevoel is volop aanwezig. 
OZO Kandy: Sleep Kamer met ontbijt (2 nachten)

U verblijft op slechts een paar minuten van de "Heilige Tand" en van het stadscentrum. Hier kunt u genieten van een buitenzwembad en het dakterras BOMU. Elke elegante en ruime kamer beschikt over airconditioning, een zitbank, een eethoek en een eigen badkamer met gratis toiletartikelen.

Tijdens uw verblijf kunt u gebruik maken van het fitnesscentrum en de 24-uurs receptie. Geniet van een dagelijks ontbijt dat wordt geserveerd in het restaurant EAT2GO voordat u de schoonheid van Kandy verkent.
Anilana Nilaveli: Garden View Kamer met halfpension (2, 5, 7 of 9 nachten)

Dit gedeelte van uw reis is op basis van halfpension, dat bestaat uit ontbijt en diner in het hoofdrestaurant (exclusief drankjes).

Eventueel kunt u upgraden naar All inclusive (ontbijt, lunch en diner in het hoofdrestaurant met een selectie aan snacks en lokale lekkernijen) in de volgende stap van uw boeking met bijkomende kosten.

Dit resort bevindt zich vlakbij het strand en is stijlvol ingericht. Hier kunt genieten van luxe, goed eten en natuurlijke schoonheid van de omgeving. Relax aan één van de twee zwembaden, geniet van het mooie uitzicht vanaf de rooftop bar of neem simpelweg wat tijd voor uzelf in de tuinen.

Proef heerlijke gerechten en tropische drankjes in één van de drie restaurants. Neem een kijkje in de gastvrijheid van Sri Lanka!

In dit hotel worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals avontuurlijke safari's, trektochten door natuurreservaten, diepzeevissen, walvis spotten, zwemmen met dolfijnen en nog veel meer. En dit alles in een tropisch paradijs! 
Suriya Resort: Deluxe Kamer met ontbijt (1 nacht)

Een exclusief hotel zorgt voor een uniek einde van uw reis! De ruime kamers zijn warm en uitnodigend, met alle moderne faciliteiten die nodig zijn voor een comfortabel verblijf. Gasten van dit resort zullen heerlijk lokaal eten kunnen proeven. De fantastische stranden van Waikkal maken het plaatje compleet!

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind
of
Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
Accommodatie in genoemde hotels in het reisschema of soortgelijke hotels. Deze aanbieding is op basis van overnachtingen met ontbijt, behalve tijdens uw verblijf in Passikudah, waar u op basis van halfpension verblijft.

Toegangsprijzen, treinreizen en transport, zoals aangegeven in het reisschema.

Privé-vervoer tijdens de tour in een van airconditioning voorziene auto met de diensten van een Engelssprekende chauffeur/gids behalve tijdens uw strandverblijf waar er GEEN auto ter beschikking zal staan.

Alle huidige lokale belastingen, onder voorbehoud van wijziging op het moment van reservering.

Niet inbegrepen in de prijs:
Persoonlijke uitgaven
Eventuele maaltijden die niet vermeld zijn in het reisschema
Eventuele drankjes die tijdens de rondreis verbruikt worden
Visa kosten (zie www.eta.gov.lk)

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. De pracht van Ceylon