Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 5,1 miljoen mensen vertrouwen al op ons voor hun vakantie! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

 • Ontdek een fascinerend land met een enorme natuurlijke rijkdom en bruisende cultuur
 • Verblijf in zorgvuldig geselecteerde hotels met uitstekend comfort
 • Bezoek de schitterende bezienswaardigheden van Sri Lanka
 • Beleef uitzonderlijke momenten met deze rondreis aangepast voor gezinnen
 • En ook... Maak tijd voor bijzondere ontmoetingen met de vriendelijke bevolking en bewonder de tropische dieren en vogels

De beoordeling van onze klanten

Welkom in... Sri Lanka

Heeft u zin een andere wereld te ontdekken? Kom dan het prachtige eiland Sri Lanka in de Indische Oceaan. De magie van deze plek schuilt in de adembenemende landschappen, de kleurrijke cultuur en de heerlijk geurende kruiden en specerijen die u meenemen naar een compleet andere wereld. 

Het vroegere Ceylon biedt niet alleen weelderige groene natuur met een exotische fauna en flora, maar ook een wereld van spiritualiteit die wordt gekenmerkt door het boeddhisme. Bezoek eeuwenoude tempels, bijzondere - door UNESCO geklasseerde - sites en leer de warme, immer lachende bevolking kennen tijdens een onvergetelijke vakantie!

De 'Parel van de Indische Oceaan' laat een onvergetelijke indruk na!

Reisbeschrijving

Of u nu kiest voor de reis van 8 of 10 nachten, bereid u voor op een geweldige ervaring met vrienden of familie tijdens deze privérondreis met Engelstalige gids! We nemen u mee op een uitzonderlijke reis langs de belangrijkste bezienswaardigheden en meest bijzondere plekjes. 

Uw reisroute

10 dagen en 8 nachten
Dag 1: Vlucht naar Colombo - Habarana
Dag 2: Habarana - Sigiriya - Habarana
Dag 3: Habarana - Polonnaruwa - Sigiriya - Habarana
Dag 4: Sigirya - Dambulla - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela
Dag 7: Bandarawela - Ella - Wellawaya - Udawalawe
Dag 8: Udawalawe - Rathnapura - Negombo
Dag 9 en 10: Waskaduwa - Luchthaven - Terugvlucht

12 dagen en 10 nachten
Dag 1: Vlucht naar Colombo - Habarana
Dag 2: Habarana - Sigiriya - Habarana
Dag 3: Habarana - Polonnaruwa - Sigiriya - Habarana
Dag 4: Sigirya - Dambulla - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela
Dag 7: Bandarawela - Ella - Wellawaya - Udawalawe
Dag 8: Udawalawe - Galle - Waskaduwa
Dag 9 en 10: Waskaduwa
Dag 11 en 12: Waskaduwa - Luchthaven - Terugvlucht

Bij uw reis zijn inbegrepen:
- Transport in een voertuig met airconditioning
- Engelssprekende chauffeur tijdens de rondreis
- Jeep voor safari in Nationaal Park Udawalawe
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma
- Fotovergunning

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw programma van 8 nachten

Dag 1: Vlucht naar Colombo - Habarana
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo en ontvangst door uw chauffeur. Transfer naar uw hotel. Rest van de middag vrij. Optioneel: Boottocht van ongeveer 1 ½ uur. U vaart langs natuurreservaten naar moerasvelden, die rijk zijn aan flora en fauna, en typisch zijn voor deze omgeving.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Habarana - Sigiriya - Habarana
Deze dag staat in het teken van de ontdekking van het dagelijks leven van de inwoners van Sri Lanka. U vertrekt voor een boottocht van 30 minuten op een meer bedekt met lotusbloemen. Daarna stapt u in een ossenkar voor een tocht over de veldwegen. U bezoekt een plantage voordat u naar een dorpshuis gaat, waar u uitleg krijgt over het traditionele dagelijkse leven. Tenslotte krijgt u een demonstratie van de lokale keuken en keert u terug naar Sigiriya voor een bezoek aan de Lion Rock. Deze citadel werd gebouwd in de 5e eeuw door de koning Kasyapa. Met een stenen trap bereikt u de top voor een schitterend uitzicht.Terugkeer naar uw hotel in de late namiddag.
Diner en overnachting in uw hotel.

Dag 3: Habarana - Polonnaruwa - Sigiriya - Habarana
Na het ontbijt bezoekt u de oude stad Polonnaruwa, die de hoofdstad van Ceylon was tussen de 7e en de 14e eeuw. Hier ontdekt u prestigieuze sites zoals de Citadel aan de oevers van het kunstmatige meer Parakrama Samudraya en het koninklijk paleis van koning Parakrama Bahu. U ontdekt het koninklijk paleis, de tempel van Shiva en de groep boeddhistische tempels, waar de Vatadage, de rotsplaats van Gal Viharae en drie standbeelden van Boeddha staan. Terugkeer naar het hotel en rest van de dag vrij.
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 4: Sigirya - Dambulla - Kandy
Ontbijt in het hotel en vertrek richting de Gouden Tempel van Dambulla. Deze tempel ligt in een uniek grottencomplex waar koning Valagambahu bescherming zocht in de eerste eeuw voor Christus. Later werden de grotten omgetoverd tot heuse tempels en vandaag is het complex van 5 grotten met een oppervlakte van 2000 m² het meest impressionante stukje geschiedenis van het land en een belangrijk bedevaartsoord voor zowel hindoes al boeddhisten.

Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud, de grootste rotstekening ter wereld. Verder ontdekt u nog 157 Boeddhabeelden en een reusachtige liggende Boeddha van 15 meter uitgehouwen uit de rots.

Ga door richting Matale Spice Garden. Deze streek is bekend omwille van twee dingen: de batik productie en de kruidentuinen. De kunst van het batik verven gaat vele eeuwen terug en vandaag is Sri Lanka één van de wereldleiders in het design van deze bijzondere manier om stoffen te verven. Een ander belangrijk exportproduct van het land zijn kruiden en specerijen, deze worden gebruikt bij de mensen thuis in de keuken, maar ook als medicatie of cosmetica. Na het bezoek gaat uw reis verder naar Kandy.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Kandy
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u op een city tour door Kandy. U bezoekt u de beroemde Tempel van de Tand, de belangrijkste religieuze plek voor boeddhisten ter wereld. Hier wordt een tand van Boeddha bewaard, die volgens de legende genomen werd vlak voor hij na zijn dood verbrand werd. U bezoekt het prachtige tempelcomplex met zijn bijzondere architectuur met typische rode daken en rijkelijke versieringen.Daarna bezoekt u de botanische tuinen van Peradeniya, aan de rand van Kandy. Deze tuinen zijn de grootste van Sri Lanka en zeker een van de mooiste ter wereld. Deze van oorsprong koninklijke tuin werd later opgesteld voor het publiek. Hier kunt u een grote verscheidenheid aan tropische en inheemse bloemen en planten bewonderen. De grootste verzameling van orchideeën in Azië is zeker en vast de blikvanger van uw bezoek. Laat in de middag bezoekt u een batikatelier.
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela
Vandaag gaat u richting Nuwara Eliya, een stad in het hart van de theeplantages. Onderweg stopt u bij de Ramboda watervallen, hier neemt u de meest adembenemende foto's van het landschap. Bezoek aan de theeplantages. Sri Lanka is een van de top 3 theeproducenten van de export van thee na China en India. Lucnch bij de theeplantage.

Ga verder naar Nuwara Eliya. Nuwara Eliya is gelegen midden in de prachtige groene theeplantages, dit stadje is een schitterend voorbeeld van perfect bewaarde Engelse koloniale architectuur. Als u niet beter wist, waant u zich eventjes op het Engelse platteland, met Georgische huizen, een Anglicaanse kerk en een populaire golfbaan. Dankzij zijn ligging op meer dan 1800 meter hoogte, is het klimaat hier altijd aangenaam koel. Rondleiding door de stad en verder naar Bandarawela.
Overnachting in het hotel.

Dag 7: Bandarawela - Ella - Wellawaya - Udawalawe
Vertrek naar Ella. Optioneel: In Ella maken we een korte wandeling door de theeplantages naar "Small Adam's Peak". Het uitzicht is prachtig. Verder naar Udawalawe National Park. U verlaat de bergachtige gebieden om het park te bereiken. Korte stop bij de Ravana Falls waterval, geassocieerd met de Ramayana. Jeepsafari in de middag van ongeveer 3 uur: bewonder vogels, krokodillen, gevlekte herten, wilde buffels, maar ook wilde olifanten. Transfer naar het hotel.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Udawalawe - Rathnapura - Negombo
Vertrek naar het westen naar Negombo via Rathnapura, ook wel "de stad van edelstenen" genoemd en gelegen nabij Adam's Peak. Sinds de oudheid is deze regio beroemd om de productie van edelstenen en de aanwezige mijnen, waaruit al eeuwenlang stenen van alle soorten zijn gewonnen, zoals robijnen, saffieren, toermalijn en topaas. In de middag heeft u vrije tijd.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 9 en 10: Waskaduwa - Luchthaven - Terugvlucht
Na het ontbijt in het hotel is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land, u wordt teruggebracht naar Colombo voor uw terugvlucht.

Uw programma van 10 nachten

Dag 1 t/m 7: Hetzelfde programma als tijdens de rondreis van 8 nachten.

Dag 8: Udawalawe - Galle - Waskaduwa
Vertrek naar de kust, naar Tangalle. Bezoek aan de stad Galle, een bijzondere havenstad mat een fascinerende geschiedenis. Deze stad werd vanaf 1589 door de Portugezen gebouwd en verder uitgebreid door de Nederlanders vanaf 1640. Bezoek de oude Nederlandse haven die dateert uit de zestiende eeuw en bewonder het uitzicht op de zee. U vervolgt uw weg naar Waskaduwa.
Overnachting in het hotel.

Dag 9 en 10: Waskaduwa
Vrije dagen in Waskaduwa op basis van halfpension.

Dag 11 en 12: Waskaduwa - Luchthaven - Terugvlucht
Na het ontbijt in het hotel is het tijd om afscheid te nemen van dit bijzondere land, u wordt teruggebracht naar Colombo voor uw terugvlucht.

Uw hotels

Om u een verblijf in alle comfort aan te bieden, hebben we voor elke etappe van de reis gekozen voor moderne en comfortabele hotels. U overnacht in ruime Standaard Kamers in 4* hotels.

Uw hotels tijdens de rondreis:
Habarana: Saunter Paradise Hotel , Sun Green Resort & Spa (of vergelijkbaar)
Kandy: Topaz Hotel (of vergelijkbaar)
Bandarawela: Bandarawela Hotel (of vergelijkbaar)
Udawalawe: Centaura Wild (of vergelijkbaar)
Waskaduwa: Coco Royal Beach Hotel (of vergelijkbaar)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Gedurende de hele reis geniet u van halfpension (zonder drankjes). 

Ontdek de heerlijke smaken van dit land met verse producten en heerlijk geurende kruiden. Proef van de typische plaatselijke gerechten of kies voor specialiteiten uit de internationale keuken

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Transport in een voertuig met airconditioning 
- Verblijf in een  Standaard Kamer in hotels zoals vernoemd in het programma of gelijkwaardig
- Halfpension (exclusief drankjes) 
- Engelstalige chauffeur tijdens de hele rondreis 
- Toegangsgelden en bezoeken volgens het programma 
- Fotovergunning

Niet inbegrepen in de prijs:
- Drankjes
- Lunch
- Videolicentie bij de tempel van de tand van Boeddha
- Onaangekondigde bezoeken 
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien
- Verzekering

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: De transfers tussen het vliegveld van Colombo en de hotels zijn inclusief in dit aanbod.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

 • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
 • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
 • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

- Een klantenservice die u voor, tijdens en na uw reis begeleidt.

Een team van experts staat voor u klaar

Om u te helpen bij uw keuze en u te adviseren, staat een team experts van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 19 uur.

 1. Voyage Privé
 2. Luxe vakantiehuis
 3. Familierondreis door Sri Lanka