Hoogtepunten van Sri Lanka & optionele stopover in Dubai - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 7,3 miljoen mensen vertrouwen al op ons voor hun vakantie! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ga op een geweldig avontuur in Sri Lanka, waar natuurlijke schoonheid, wildlife en cultuur overvloeien in de weelderige groene natuur
  • Deze tour geeft u de mogelijkheid om alles te ontdekken wat Sri Lanka te bieden heeft
  • Onze leden verblijven op zorgvuldig uitgezochte, stijlvolle locaties
  • En ook... verleng uw reis met een stopover in Dubai!

Welkom in... Sri Lanka

Heeft u zin om een compleet andere wereld te ontdekken? Vertrek dan naar de 'Traan van India', het prachtige eiland Sri Lanka in de Indische Oceaan. De magie van deze plek schuilt in de adembenemende landschappen, de kleurrijke cultuur en de heerlijk geurende kruiden en specerijen die u meenemen naar een compleet andere wereld.
 
Het vroegere Ceylon biedt niet alleen weelderige groene natuur met een exotische fauna en flora, maar ook een wereld van spiritualiteit die wordt gekenmerkt door het boeddhisme. Bezoek eeuwenoude tempels, bijzondere - door UNESCO geklasseerde - sites en leer de warme, immer lachende bevolking kennen tijdens een onvergetelijke vakantie! De 'Parel van de Indische Oceaan' laat zeker een onvergetelijke indruk na!

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Sri Lanka
U komt aan op de luchthaven Colombo International Airport, waar u kennismaakt met uw chauffeur die u naar uw hotel brengt.

Overnachting in Paradise Resort & Spa of gelijkwaardig.

Dag 2: Dambulla - Sigiriya - Polonnaruwa - Dambulla
Na het ontbijt gaat u richting het stenen fort van Sigiriya, bekend als het achtste wereldwonder. Deze indrukwekkende koninklijke citadel is gebouwd bovenop een rots met een prachtig uitzicht. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots op 180 meter hoogte, gebouwd in de vijfde eeuw door koning Kasyapa, vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand, waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn.

De oude stad Polonnaruwa was de hoofdstad van Ceylon tussen de 7e en de 14e eeuw. Hier ontdekt u prestigieuze sites zoals de Citadel aan de oevers van het kunstmatige meer Parakrama Samudraya en het koninklijk paleis van koning Parakrama Bahu. U ontdekt het koninklijk paleis, de tempel van Shiva en de groep boeddhistische tempels, waar de Vatadage, de rotsplaats van Gal Viharae en drie standbeelden van Boeddha staan.

Overnachting in The Paradise Resort & Spa of gelijkwaardig.
Dag 3: Dambulla - Matale - Kandy
Ontbijt in het hotel en vertrek richting de Gouden Tempel van Dambulla. Deze tempel ligt in een uniek grottencomplex waar koning Valagambahu bescherming zocht in de eerste eeuw voor Christus. Later werden de grotten omgetoverd tot heuse tempels en vandaag is het complex van 5 grotten met een oppervlakte van 2000 m² het meest impressionante stukje geschiedenis van het land en een belangrijk bedevaartsoord voor zowel hindoes al boeddhisten. Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud, de grootste rotstekening ter wereld. Verder ontdekt u nog 157 Boeddhabeelden en een reusachtige liggende Boeddha van 15 meter uitgehouwen uit de rots.

Ga door richting Matale Spice Garden (reistijd ongeveer 1 à 1,5 uur). Deze streek is bekend omwille van twee dingen: de batik productie en de kruidentuinen. De kunst van het batik verven gaat vele eeuwen terug en vandaag is Sri Lanka één van de wereldleiders in het design van deze bijzondere manier om stoffen te verven. Een ander belangrijk exportproduct van het land zijn kruiden en specerijen, deze worden gebruikt bij de mensen thuis in de keuken, maar ook als medicatie of cosmetica. Na het bezoek gaat u verder naar uw hotel in Kandy.

Overnachting in Grand Kandyan Hotel of gelijkwaardig.
Dag 4: Kandy - Pinnawala - Kandy
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting het Pinnawala Elephant Orphanage, een schitterende organisatie die weesolifantjes opvangt en waar u kunt helpen bij het baden en voeden van de dieren. Deze olifanten zijn hun habitat en/of hun ouders verloren of hebben medische zorg nodig. Een unieke ervaring om zo dicht bij één van de meest majestueuze dieren te komen.

Inbegrepen:
- persoonlijke professionele gids tijdens de rondleiding
- 40 min. wandelen met een olifant om hun natuurlijke gedrag en leefomgeving te leren kennen
- baden/douchen met een olifant in de rivier
- vrije toegang en tour door de Maximus Elephant Dung Paper Factory

Hierna gaat u weer richting Kandy (reistijd 1 à 1,5 uur), waar u de Tempel van de Tand gaat bezichtigen, de belangrijkste religieuze plek voor boeddhisten ter wereld. Hier wordt een tand van Boeddha bewaard, die volgens de legende genomen werd vlak voor hij na zijn dood verbrand werd. U bezoekt het prachtige tempelcomplex met zijn bijzondere architectuur met typische rode daken en rijkelijke versieringen.

Overnachting in het Grand Kandyan Hotel of gelijkwaardig.
Dag 5: Kandy - Udawattakele Sanctuary - Peradeniya - Kandy
In de ochtend vertrekt u richting Udawattakele Sanctuary. Het Udawatta Forest is een historisch bos niet ver van Kandy. Ten tijde van het Kandyan koninkrijk stond dit bos bekend als het ''Uda Wasala Watta'', wat ''de tuin van de koning'' betekent. Dit reservaat is bekend vanwege de vogel- en plantsoorten die er leven. Bovendien is het bos van religieuze waarde: er bevinden zich drie boeddhistische meditatie retreats.

Daarna gaat u door naar de botanische tuinen van Peradeniya (reis 20 à 30 min.) waar u op meer dan 60 hectare één van de mooiste verzamelingen ter wereld vindt van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer.

Overnachting in het Grand Kandyan Hotel of gelijkwaardig.
Dag 6: Kandy - Nanu Oya - Nuwara Eliya
Na het ontbijt gaat u richting het station om op de trein richting Nanu Oya en Nuwara Eliya te stappen. Geniet van deze reis door een pittoreske omgeving, de bergen en theeplantages. Op het station wordt u opgewacht door uw chauffeur, die u naar uw hotel in Nuwara Eliya brengt. De rest van de dag heeft u vrije tijd om gebruik te maken van de hotelfaciliteiten.

Overnachting in The Blackpool hotel of gelijkwaardig.
Dag 7: Nuwara Eliya - Horton Plains - Nuwara Eliya
Met uw ingepakte ontbijt vertrekt u richting Horton Plains National Park (reistijd 30 à 45 min). Op bijna 2000 meter hoogte vindt u het hoogste plateau van het land waar tal van wilde diersoorten en prachtige vogelsoorten leven. Dit is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en liefhebbers van fotografie. U bezoekt World's End, de plek waar het plateau eindigt in een diepe afgrond van 1050 meter. U maakt prachtige wandelingen en ontdekt de schitterende watervallen van het park.

Terugkeer naar uw hotel en vrije tijd.

Overnachting in The Blackpool hotel of gelijkwaardig.
Dag 8: Nuwara Eliya - Ella - Yala
Na het ontbijt gaat u naar Yala met een stop in Ella (reistijd 3 à 4 uur). Ella is een oud dorpje, hooggelegen in de bergen, te midden van prachtige natuur, met valleien en theeplantages.

In Yala checkt u in en in de avond gaat u op Jeep Safari in het Yala National Park. Dit park is een natuurreservaat in het zuidoosten van Sri Lanka, op 309 km van Colombo. Dit park is bekender dan de andere nationale parken op het eiland vanwege het hoogst aantal aanwezige luipaarden. Slechts een gedeelte van het gebied is open voor publiek.

De olifant is ongetwijfeld de bekendste bezienswaardigheid in Yala. Andere dieren die u hier kunt spotten zijn herten, apen, buffels, zwijnen, pauwen, ooievaars, reigers... en nog veel meer!

Na afloop gaat u terug naar uw hotel.

Overnachting in Hotel Chandrika of gelijkwaardig.
Dag 9: Yala - Galle - Kosgoda - Colombo
Na het ontbijt in het hotel gaat het richting Galle, een oude havenstad met een Nederlandse haven en een prachtig fort uit de zestiende eeuw met uitzicht op zee. Europese kooplieden die de specerijen van het eiland zijn gaan verhandelen, hebben hun stempel gedrukt op deze stad met tal van overblijfselen van de Nederlandse nederzettingen uit de zeventiende eeuw.

Hierna gaat u naar de Kosgoda Turtle Hatchery (reistijd 1 à 1,5 uur). De stranden van Kosgoda zijn de broedplaatsen van vijf soorten zeeschildpadden. Alle 5 soorten nestelen zich in verschillende, specifieke gebieden van de kust van Sri Lanka.

Na dit bezoek gaat u richting uw hotel in Colombo (reistijd ongeveer 2 uur).

Overnachting in OZO Colombo of gelijkwaardig.
Dag 10: Colombo
Na uw ontbijt gaat u de stad verkennen tijdens een Sight Seeing tour. De rest van de dag heeft u vrije tijd zodat u gebruik kunt maken van de hotelfaciliteiten.

Overnachting in OZO Colombo of gelijkwaardig.

Dag 11: Terugvlucht
Na het ontbijt wordt u per transfer naar Colombo Airport gebracht voor uw terugvlucht.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

U verblijft in de onderstaande 4* hotels (of gelijkwaardig, afhankelijk van beschikbaarheid), met inbegrepen ontbijt. Eventueel kunt u in de volgende stap upgraden naar halfpension.


Dambulla: The Paradise Resort & Spa 4* - 2 nachten in een Deluxe Kamer
Kandy: The Grand Kandyan Hotel 4* - 3 nachten in een Deluxe Kamer
Nuwara Eliya: The Blackpool hotel 4* - 2 nachten in een Deluxe Kamer
Yala: Hotel Chandrika 4* - 1 nacht in een Deluxe Kamer
Colombo: OZO Colombo 4* - 2 nachten in een Sleep Kamer

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw optionele Dubai stopover

U kunt ervoor kiezen om uw reis met 2, 3 of 4 nachten te verlengen met een stopover in Dubai. U zult in Dubai verblijven in het JW Marriott Marquis Dubai in een Corner Suite met inbegrepen ontbijt.

Kiest u voor deze optie, dan kunt u eventueel in de volgende stap van uw boeking een toegangsticket van 1 dag voor 2 animatieparken in Dubai toevoegen.

Speciaal voor u: 20% korting in de spa en de mogelijkheid tot vroeg inchecken (08:00 uur)!

Uw optionele Dubai stopover
U zult verblijven in Dubai's zakendistrict op Sheikh Zayed Road, met geweldige uitzichten op het Dubai Canal. In dit hotel vindt u uitzonderlijke eetgelegenheden, een groot aanbod recreatieve activiteiten en de fantastische SARAY Spa and Health Club. Ervaar ongekende luxe...

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Accommodaties zoals beschreven in het programma
- Ontbijt
- Vervoer met airco en Engelssprekende gids
- Toegangsbewijzen voor excursies genoemd in het programma
- mobiele simkaart per koppel
- lokale belastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
- fles water per persoon bij aankomst
- kortingsbonnen voor een selectie winkels in Colombo
- Casinocoupons voor een selectie casino's in Colombo

Niet inbegrepen in de prijs:
- maaltijden niet genoemd in het programma
- persoonlijke uitgaven
- toegangsbewijzen voor sites die niet genoemd zijn in het programma
- kosten van drankjes tijdens de tour
- fooien
- visumkosten

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Indien u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor een van de lidstaten van de Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (Saoedi-Arabië, Oman, Koeweit, Bahrein, Verenigde Arabische Emiraten of Qatar) en daarnaast gebruik wilt maken van de aanbiedingen van Voyage Privé, dient u mogelijk lokale belasting te betalen bij aankomst bij het hotel. De hoogte van deze belasting kan variëren en hoge bedragen aannemen. Het bedrag dient direct aan het hotel te worden betaald. Voyage Privé is niet aansprakelijk voor deze belasting en claims worden niet geaccepteerd.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief. Kiest u voor de optionele stopover in Dubai, dan kunt u in de tweede stap van uw boeking kiezen voor privétransfers van en naar de luchthaven.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Hoogtepunten van Sri Lanka & optionele stopover in Dubai