Ontdekking van Sri Lanka in alle vrijheid met mogelijke strandverlenging - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek alle belangrijke bezienswaardigheden in Sri Lanka dankzij deze complete rondreis met privéchauffeur
  • Vul uw dagen in zoals u dat zelf wilt: voorgestelde excursies, bezoeken of lekker relaxen
  • Proef van de overheerlijke plaatselijke keuken in uw hotels of aan de talrijke straatstalletjes
  • En ook... Kies optioneel voor een strandverlening op de paradijselijke stranden van Nilaveli om uw vakantie in schoonheid af te sluiten!

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Sri Lanka

Wilt u de ontdekking van een betoverende cultuur en adembenemende natuur combineren? 
Dan is een ontdekking van de 'Parel van de Indische Oceaan' de perfecte reis voor u! Deze bestemming biedt zowel idyllische stranden, rijk cultureel erfgoed, eeuwenoude tradities en een fascinerende geschiedenis. De spiritualiteit en ontspannen sfeer, de vriendelijke bevolking en de veelzijdigheid van dit eiland zorgen ervoor dat u een onvergetelijke vakantie beleeft.
 
Tussen boeddhistische tempels, weelderig groene theeplantages, prachtige nationale parken met een fascinerende fauna en flora, bruisende steden en exotische stranden, ligt een fascinerende wereld vol verrassingen.

Wacht niet langer om op ontdekking te komen in een land vol opwindende kleuren, geuren en smaken!

Reisbeschrijving

Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden van het land, laat u verbazen door de weelderige landschappen, de kleurrijke cultuur en het aangename klimaat tijdens de optionele strandverlenging. U kiest zelf voor een reis van 7 of 9 nachten en een verblijf in 3* of 4* hotels om u de reis aan te bieden die het best bij u past. Wilt u na alle ontdekkingen ook even op adem komen op de paradijselijke stranden van het eiland? Kies naar voor een optionele strandverlenging aan de oostkust.

Uw programma voor 7 nachten

Dag 1: Vlucht naar Colombo

Dag 2: Colombo – Kandy
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo waar uw chauffeur u opwacht voor uw transfer naar Kandy, de laatste hoofdstad van het Singalese koninkrijk. Deze heilige stad werd gesticht in de zestiende eeuw en is vandaag de thuishaven van het belangrijkste boeddhistische symbool ter wereld.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: Kandy
Deze ochtend staat in teken van uw bezoek aan de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa). Dit is de plek waar volgens de legende een originele tand van Boeddha bewaard wordt en daarom de belangrijkste religieuze plek ter wereld voor boeddhisten. De buitenkant van de tempels zijn sober gehouden met hun typische rode daken, maar eens u binnenstapt in één van de gebouwen, wordt u overweldigd door de prachtige decoraties, het houtsnijwerk en luxueus ivoor. De tand zelf wordt bewaard in een schrijn bewaakt door twee slagtanden van een olifant. Elke dag stromen hier honderden boeddhistische pelgrims van over de hele wereld samen om deze heilige plek te bezoeken.

Daarna gaat het naar de botanische tuinen van Peradeniya waar u op meer dan 60 hectare één van de mooiste verzamelingen ter wereld vindt van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer. Als u zin heeft om nog meer kostbare bezittingen van de stad te bezoeken, kunt u kiezen voor een rondleiding in een atelier waar edelstenen bewerkt worden. In de late middag sluit u uw bezoek aan de stad af met een traditioneel dansspektakel.

Diner en overnachting in het hotel.
Dag 4: Kandy - Matale - Dambulla - Habarana
Ontbijt in het hotel en vertrek richting de regio van Matale, waar u een bezoek kunt brengen aan een batikatelier en de prachtige kruidentuin, waar u de typische aroma's van de Sri Lankaanse keuken ontdekt. De volgende halte is de indrukwekkende Gouden Tempel van Dambulla, sinds 1991 geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Dit grottencomplex werd omgevormd tot fantastische tempel met een oppervlakte van 2000 m², dit is zonder twijfel het meest indrukwekkende stukje geschiedenis van het land. Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud en de grootste rotstekening ter wereld. Verder ontdekt u nog meer dan 150 Boeddhabeelden en een reusachtige Boeddha van 14 meter uitgehouwen uit de rots.

Vervolg richting het hotel in Habarana waar u 4 nachten doorbrengt.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Habarana - Anuradhapura - Habarana
Vanochtend vertrekt u richting de historische stad Anuradhapura, de stad gebouwd rond de 'Boom van Verlichting'. Het was onder deze vijgenboom dat Boeddha de verlichting vond in de derde eeuw voor Christus. Deze stad was meer dan 1300 jaar de politieke en religieuze hoofdstad van het land en werd in 993 verlaten na invallen van vijandige troepen. De vergane glorie van deze plek bleef eeuwenlang begraven onder de dikke begroeiing van de jungle, maar vandaag bezoekt u de prachtige overblijfselen van de paleizen en kloosters van weleer.

Diner en overnachting in het hotel.
Dag 6: Habarana - Sigiriya - Habarana
Ontbijt in het hotel en vertrek met een tuktuk en ossenkar door het platteland richting een klein meertje met lotusbloemen. Hier stapt u aan boord van een klein vissersbootje om het meer te bezoeken en daarna kunt u kiezen voor een bezoek aan een theeplantage en een typisch dorpshuis waar u meer uitleg gegeven wordt over de plaatselijke keuken.

Na de middag is het tijd om Sigiriya te bezoeken met zijn bekende Rock Fortress, ofwel een citadel gebouwd boven op een rots met een prachtig uitzicht. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots uit de vijfde eeuw, vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn, die na meer dan 1500 jaar nog steeds hun prachtige kleuren hebben behouden.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: Habarana - Polonnaruwa - Minneriya Nationaal Park - Habarana
Ontbijt in het hotel en transfer naar Polonnaruwa, de oude hoofdstad gesticht door koning Vijayabahu I nadat Anuradhapura werd binnengevallen aan het einde van de tiende eeuw. Onder het bewind van koning Parakramabu I in de elfde eeuw, groeide de stad uit tot een bloeiend handelscentrum en majestueuze ommuurde stad. Hij legde het Parakrama Samudra waterreservoir aan, dat vandaag nog altijd gebruikt wordt, en liet verschillende kloosters, tempels en paleizen bouwen. U bezoekt de overblijfselen van deze weelderige stad, midden in een prachtig groen park omringd door grachten.

Terugkeer naar Habarana, onderweg kunt u kiezen voor een bezoek aan het adembenemende Minneriya Nationaal Park met één van de grootste olifantenkolonies ter wereld.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Habarana - Kurunegala - Negombo
Vandaag vertrekt u na het ontbijt in het hotel naar Negombo, een charmant vissersdorp met een bruisende vismarkt. Vrije tijd om zelf op verkenning te gaan in de stad.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 9: Negombo - Terugvlucht
Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van dit prachtige land. U wordt teruggebracht naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Alle vermelde bezoeken zijn suggesties en niet inbegrepen in deze aanbieding. u reist in volledige vrijheid om zelf te kiezen welke plekken u bezoekt en waar u liever in het hotel blijft relaxen. Alle bezoeken en entreeprijzen zijn op uw eigen kosten zonder gids.

Uw programma voor 9 nachten

Dag 1: Vlucht naar Colombo

Dag 2: Aankomst in Colombo 
Bij aankomst op de internationale luchthaven van Colombo wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar het hotel in de stad brengt. Na de middag heeft u dan tijd om de hoofdstad te verkennen met zijn typische Britse koloniale architectuur die naast eeuwenoude tempels en meer modernere gebouwen staan. Breng zeker een bezoek aan het Onafhankelijkheidsmonument, het historische centrum, de artistieke Pettah wijk en de Galle Face boulevard met zijn chique sfeer.

Diner en overnachting in het hotel.


Dag 3: Colombo - Kandy

Na het ontbijt vertrekt u richting Kandy, de meest religieuze stad van het land. Onderweg kunt u kiezen voor een stop bij het Pinnawala Elephant Orphanage, een schitterende organisatie die wees-olifantjes opvangt en waar u kunt helpen bij het baden en voeden van de dieren. Een unieke ervaring om zo dicht bij één van de meest majestueuze dieren te komen. 

Onderweg naar Kandy kunt u een bezoek brengen aan een fabriek waar thee wordt verwerkt en aankomst in de oude hoofdstad van het Singalese koninkrijk aan het einde van de middag.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4: Kandy
Deze ochtend staat in teken van uw bezoek aan de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa). Dit is de plek waar volgens de legende een originele tand van Boeddha bewaard wordt en daarom de belangrijkste religieuze plek ter wereld voor boeddhisten. De buitenkant van de tempels zijn sober gehouden met hun typische rode daken, maar eens u binnenstapt in één van de gebouwen, wordt u overweldigd door de prachtige decoraties, het houtsnijwerk en luxueus ivoor. De tand zelf wordt bewaard in een schrijn bewaakt door twee slagtanden van een olifant. Elke dag stromen hier honderden boeddhistische pelgrims van over de hele wereld samen om deze heilige plek te bezoeken.

Daarna gaat het naar de botanische tuinen van Peradeniya waar u op meer dan 60 hectare één van de mooiste verzamelingen ter wereld vindt van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer. Als u zin heeft om nog meer kostbare bezittingen van de stad te bezoeken, kunt u kiezen voor een rondleiding in een atelier waar edelstenen bewerkt worden. In de late middag sluit u uw bezoek aan de stad af met een traditioneel dansspektakel.

Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Kandy - Nuwara Eliya - Kandy
Transfer naar het treinstation van Kandy waar u de trein neemt richting Nanuoya. Onderweg bewondert u de prachtige uitzichten op de theeplantages en de bergen en bij aankomst gaat het naar Nuwara Eliya. Dit bergdorp op 1900 meter hoogte biedt adembenemende uitzichten op de omgeving en een koele temperatuur het hele jaar door. De Britse kolonisten die hier in 1819 binnenvielen hebben hun stempel gedrukt op de architectuur en de gebruiken. U kunt kiezen voor een typische Afternoon tea met uitzicht op de 2520 meter hoge Pidurutalagala berg, de hoogste van het eiland, voor uw terugkeer naar Kandy.

Diner en overnachting in het hotel.

De rest van het programma is identiek aan het programma voor 7 nachten.

Dag 6: Kandy - Matale – Dambulla - Habarana
Dag 7: Habarana - Anuradhapura - Habarana
Dag 8: Habarana - Sigiriya - Habarana 
Dag 9:  Habarana - Polonnaruwa - Minneriya Nationaal Park - Habarana
Dag 10: Habarana - Negombo
Dag 11: Negombo - Terugvlucht

Alle vermelde bezoeken zijn suggesties en niet inbegrepen in deze aanbieding. u reist in volledige vrijheid om zelf te kiezen welke plekken u bezoekt en waar u liever in het hotel blijft relaxen. Alle bezoeken en entreeprijzen zijn op uw eigen kosten zonder gids.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Om u een verblijf aan te bieden dat helemaal aan uw verwachtingen voldoet, krijgt u de keuze tussen 3* of 4* hotels, voorzien van elk hedendaags comfort voor een welverdiende nachtrust. U verblijft telkens in een Standaard Kamer.Uw 3* hotels tijdens de rondreis:

Kandy: Senani Hotel Kandy of gelijkwaardig
Habarana: Kassapa Lions Rock of gelijkwaardig
Anuradhapura: Hotel White House of gelijkwaardig
Jaffna: Jetwing Jaffna of gelijkwaardig
Negombo: Beacon Beach of gelijkwaardig
Colombo: Best Western Elyon Colombo
Voor de strandverlenging in Nilaveli: Trinco Blu by Cinnamon 4* of gelijkwaardig

Uw 4* hotels tijdens de rondreis:
Kandy: Topaz Hotel of gelijkwaardig
Habarana: Saunter Paradise of gelijkwaardig
Anuradhapura: Rajarata Hotel of gelijkwaardig
Jaffna: Jetwing Jaffna of gelijkwaardig
Negombo: Goldi Sands Hotel of gelijkwaardig
Colombo: Mandarina Colombo
Voor de strandverlenging in Nilaveli: Trinco Blu by Cinnamon 4* of gelijkwaardig

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Tijdens de rondreis profiteert u van een dagelijks ontbijt, zodat u telkens voldoende energie heeft om op verkenning te gaan naar de prachtige bezienswaardigheden van het land. Ook als u kiest voor de strandverlenging, geniet u van een heerlijk ontbijt in de ochtend. Optioneel en met bijbetaling kiest u voor het halfpension (exclusief dranken) gedurende de hele reis.

De Sri Lankaanse keuken is smaakvol, eclectisch, gezond en vooral overheerlijk! U vindt invloeden uit Portugal, India, Engeland en zelfs de Arabische wereld. De Ceylan thee is bekend over de hele wereld en moet u geproefd hebben tijdens een vakantie in Sri Lanka!

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers

Inbegrepen in de prijs:
- Overnachtingen in een Standaard Kamer in de vermelde 3* of 4* hotels (uw keuze) of gelijkwaardig
- Dagelijks ontbijt
- Transport in een privévoertuig met airconditioning
- Engelstalige gids tijdens de rondreis
- Toestemming om foto's te nemen 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Alle entreeprijzen
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Toestemming voor uw camera voor de Tempel van de Tand
- Bijkomende verzekeringen
- Visumkosten (ongeveer 30 USD)
- Alle andere, niet vermelde diensten

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Ontdekking van Sri Lanka in alle vrijheid met mogelijke strandverlenging