Ontdekking van Sri Lanka in 8 of 10 nachten - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Kies voor een unieke rondreis door Sri Lanka langs de mooiste plekjes van het land
  • Ontdek historische sites zoals Sigiriya, Dambulla, Kandy en koloniale stadjes zoals Nuwara Eliya en Galle
  • Beleef onvergetelijke momenten tussen de olifanten in het Udawalawe Nationaal Park
  • Geniet van 2 extra nachten aan de Indische Oceaan bij het programma van 10 nachten

Welkom in ... Sri Lanka!

Bent u gepassioneerd door cultuur en natuur en zoekt u een vakantiebestemming die de perfecte mix biedt? Kom dan snel met ons mee naar Sri Lanka, een betoverend eiland met een fascinerende geschiedenis, eeuwenoude gebruiken, heel veel spiritualiteit en ontelbaar veel natuurlijke wonderen. 

Geniet van de intense groene kleuren van de mythische landschappen, ontmoet de majestueuze olifanten, bezoek adembenemende tempels en kom meer te weten over de cultuur van de thee, een van de belangrijkste exportproducten van het land. De glimlach van de vriendelijke bevolking raakt u recht in het hart!
Laat u verleiden door het voormalige Ceylon!

Reisbeschrijving

Tijdens een rondreis van 8 nachten ontdekt u alle niet te missen bezienswaardigheden van Sri Lanka, met zowel natuurlijke als culturele pareltjes. En als u kiest voor een verblijf van 10 nachten, geniet u 2 extra nachten van zon, zee en strand. Uw Engelstalige gids vertelt u meer over de bekende plekken en neemt u mee naar enkele verborgen pareltjes.

De volgende opties voor uw reis zijn mogelijk:
- Rondreis van 8 nachten met of zonder vlucht
- Rondreis van 10 nachten met of zonder vlucht

Uw programma van 8 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Colombo - Wadduwa
Dag 2: Wadduwa - Kosgoda - Balapitiya - Tangalle
Dag 3: Tangalle - Elephant Transit Home - Udawalawe nationaal park
Dag 4: Udawalawe - Ella - Bandarawela - Nuwara Eliya - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: 
Kandy - Matale - Dambulla - Sigiriya
Dag 7: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Dag 8: Sigiriya - Kurunegala - Negombo
Dag 9: Negombo - Colombo - Vertrek

Uw programma van 10 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Colombo - Wadduwa
Dag 2: Wadduwa - Kosgoda - Balapitiya - Tangalle
Dag 3: Tangalle - Elephant Transit Home - Udawalawe nationaal park
Dag 4: Udawalawe - Ella - Bandarawela - Nuwara Eliya - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: Kandy - Matale - Dambulla - Sigiriya
Dag 7: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Dag 8: Sigiriya - Kurunegala - Chilaw
Dag 9: Chilaw
Dag 10: Chilaw
Dag 11: Chilaw - Colombo - Vertrek

Uw programma van 8 nachten

Dag 1: Aankomst in Colombo - Wadduwa
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo en ontvangst door uw chauffeur.  Transfer naar Wadduwa. 
Aankomst in het hotel en rest van de dag vrij.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfer in een privévoertuig: 1,5 uur.

Dag 2: Waskaduwa - Kosgoda - Balapitiya - Tangalle
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Galle, langs de westkust naar het zuidelijke punt van het eiland. In de ochtend maakt u een korte stop bij het Turtle Conservation Centre in Kosgoda. Er zijn vijf soorten zeeschildpadden in Sri Lanka en de belangrijkste broedplaatsen bevinden zich in het district Galle. De tweede halte is gewijd aan een boottocht door de mangroven. Deze onvergetelijke activiteit van meer dan een uur dompelt u onder in het hart van het bos, waar u een uniek ecosysteem zult ontdekken langs geheime doorgangen in het midden van mangroven.

Na de middag komt u aan in Galle waar u een tour maakt door de stad. Een voormalig Nederlandse handelspost met oude steegjes die slingeren tussen de muren van het fort. Het is een van de charmantste oude steden van het eiland met veel sporen van zijn koloniale verleden, iets wat ook Unesco niet ontgaan is die de stad klasseerde als Werelderfgoed. Tenslotte zet u koers richting Tangalle met een halte in het vissersdorpje Weligama. Aankomst en inchecken in het hotel.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3,5 uur in totaal.
Dag 3: Tangalle - Elephant Transit Home - Udawalawe Nationaal Park
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting Udawalawe via Weeraketiya en Middeniya. U bezoekt het Elephant Transit Home vlak naast het Udawalawe Nationaal Park, een park dat gewijd is aan de opvang van weesolifantjes om ze, indien mogelijk, terug vrij te laten in het wild. Na de middag maakt u een safari met een jeep van ongeveer 3 uur in het Udawalawe Nationaal Park waar u tal van vogels, krokodillen, herten, buffels en olifanten in het wild kunt zien.
Na de safari keert u terug naar het hotel voor het diner en de overnachting.
Transfers in een privévoertuig: 2 uur in totaal.

Dag 4: Udawalawe - Ella - Bandarawela - Nuwara Eliya - Kandy
Geniet van een lekker ontbijt voor u vertrekt naar Ella voorbij prachtige landschappen, bergen en vlaktes. Onderweg stopt u bij de Ravana waterval, de vierde hoogste van het land. U zet uw dag verder met een korte wandeling in Ella door de theeplantages tot aan "Small Adam's Peak". Het uitzicht op de "kloof van Ella" is adembenemend. Vervolgens gaat het verder naar Nuwara Eliya via Bandarawela langs prachtige bergen en plantages. Bij aankomst in Nuwara Eliya bezoekt u de oude zomerresidentie van de Britse gouverneur, gelegen op 1900 meter hoogte. U waant zich hier in een klein stukje Engeland met Victoriaanse villa's, rozentuinen, onberispelijke tuinen, golfbanen en een koel klimaat.

Tenslotte neemt u de bekende "theeroute" tot in Kandy, met onderweg een halte bij een theefabriek waar u de verschillende stappen in het productieproces leert kennen, van de teelt tot het oogsten, drogen en verwerken. 
Kandy is een prachtige stad gelegen op 350 meter hoogte met een meer in het midden en weelderige heuvels rondom.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 4,5 uur in totaal.
Dag 5: Kandy
Deze ochtend bezoekt u de stad zelf. Kandy was de laatste hoofdstad van het Singhalese koninkrijk en werd gesticht in de 16e eeuw. Dit is ook de plek waar het meest heilige boeddhistische relikwie ter wereld gevonden kan worden, een originele tand van Boeddha die bewaard wordt in de "Tempel van de Tand". Elke dag stromen hier honderden pelgrims samen om hun respect te betuigen aan dit kostbare bezit.

Na uw bezoek aan de tempel gaat het naar Peradeniya waar u de botanische tuin bezoekt. Op meer dan 60 hectare vindt u de mooiste tropische bloemen- en plantensoorten, fruitbomen en kruiden. Dit is een van de oudste botanische tuinen en volgens sommigen een van de mooiste ter wereld. Na de middag gaat het nog naar een atelier waar edelstenen worden bewerkt en tenslotte kunt u een traditioneel dansspektakel bijwonen. Deze dansen vertellen het verhaal van de bezeten koning die 2500 jaar geleden leefde.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 1,5 uur in totaal.

Dag 6: Kandy - Matale - Dambulla - Sigiriya
Ontbijt in het hotel en vertrek naar de regio van Matale waar u de kruidentuin bezoekt. Sri Lanka is bekend om zijn heerlijke aromatische kruiden die niet alleen gebruikt worden in de keuken, maar ook in de cosmetica en als medicatie. U leert meer over de verschillende kruiden en hun gebruik.

Onderweg naar Sigiriya bezoekt u de Gouden Tempel van Dambulla, geklasseerd als Unesco Werelderfgoed sinds 1991. Dit grottencomplex van vijf grotten die spectaculair versierd zijn, werd omgevormd tot een adembenemende tempel met muurschilderingen uit de 18e eeuw in rood en okertinten. De hele muurschildering beslaat in totaal zo'n 2100 m² en is daarmee de grootste ter wereld. Aankomst in Sigiriya. 
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3,5 uur in totaal.
Dag 7:  Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya 
Ontbijt in het hotel en vertrek met een tuktuk en ossenkar door het platteland richting een klein meertje met lotusbloemen. Hier stapt u aan boord van een klein vissersbootje (een catamaran, een samenvoeging van twee Tamil woorden: katta en maran) om het meer te bezoeken en daarna geniet u van een bezoek aan een theeplantage en een typisch dorpshuis waar u meer uitleg gegeven wordt over de plaatselijke keuken.

Transfer naar Polonnaruwa, de oude hoofdstad omringd door de tropische natuur en gesticht door koning Vijayabahu I nadat Anuradhapura werd binnengevallen aan het einde van de tiende eeuw. Onder het bewind van koning Parakramabu I in de elfde eeuw, groeide de stad uit tot een bloeiend handelscentrum en majestueuze ommuurde stad. Hij legde het Parakrama Samudra waterreservoir aan, dat vandaag nog altijd gebruikt wordt, en liet verschillende kloosters, tempels en paleizen bouwen. U bezoekt de overblijfselen van deze weelderige stad, midden in een prachtig groen park omringd door grachten.
Na dit bezoek keert u terug naar Sigiriya.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3 uur in totaal.

Dag 8: Sigiriya - Kurunegala - Negombo
Ontbijt in het hotel en vertrek naar het bekende Rock Fortress van Sigiriya, ofwel een citadel boven op een rots met een prachtig uitzicht, gebouwd in de 5e eeuw door konging Kasyapa. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn, die na meer dan 1500 jaar nog steeds hun prachtige kleuren hebben behouden. Na dit bezoek rijdt u verder naar de westkust via Kurunegala.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 4 uur in totaal.
In Sigiriya: 2,5 uur wandelen.

Dag 9: Negombo - Colombo - Vertrek
Geniet van een laatste ontbijt in het hotel voor uw transfer terug naar de luchthaven van Colombo waar u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts.
Transfer in een privévoertuig: 20 minuten.

Uw programma van 10 nachten

Dag 1-7: Identiek als bij het programma van 8 nachten

Dag 8: Sigiriya - Kurunegala - Chilaw
Ontbijt in het hotel en vertrek naar het bekende Rock Fortress van Sigiriya, ofwel een citadel boven op een rots met een prachtig uitzicht, gebouwd in de 5e eeuw door konging Kasyapa. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn, die na meer dan 1500 jaar nog steeds hun prachtige kleuren hebben behouden. Na dit bezoek rijdt u verder naar Chilaw aan de kust.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 4 uur in totaal.
In Sigiriya: 2,5 uur wandelen.

Dag 9: Chilaw
Vrije dag aan het strand om te profiteren van de zon, de zee en de rust. U logeert vlak aan het strand en geniet van halfpension in het hotel.

Dag 10: Chilaw
Opnieuw een vrije dag in halfpension aan het strand. U kunt relaxen in het hotel en gebruikmaken van de schitterende voorzieningen of op verkenning vertrekken in de omgeving.

Dag 11: Chilaw - Colombo - Vertrek
Geniet van een laatste ontbijt in het hotel voor uw transfer terug naar de luchthaven van Colombo waar u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts.
Transfer in een privévoertuig: 1,5 uur.

Uw hotels

Elke avond pakt u uw koffers uit in een Standaard Kamer van een 4* of 5* hotel, allemaal met veel zorg door ons uitgezocht om hun comfort, ligging en voorzieningen. Zo bent u zeker van een welverdiende nachtrust na een drukke dag vol ontdekkingen.

Uw hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):

- Wadduwa: Citrus Waskaduwa 
- Tangalle: Ranna 212 of Golden Pearl Tangalle
- Udawalawe: Centauria Wild 
- Kandy: Hotel Topaz of Hotel Thilanka
- Sigiriya: Hotel Sigiriya of Kaveri Ayurvedha Resort of Sigiriana by Thilanka of Amaara Forest Sigiriya
- Chilaw: Anantaya Resort & Spa
- Negombo: Camelot Beach Hotel 

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Tijdens deze rondreis geniet u van halfpension (exclusief drankjes) om uw smaakpapillen te verwennen.

U maakt een culinaire ontdekkingsreis door de Sri Lankaanse keuken met Portugese, Indische en Arabische invloeden. Verse kruiden en groenten spelen de hoofdrol in gerechten zoals byriani, sambol, wattapalam en meer. En dat alles doorgespoeld met een kopje echte Ceylon thee ... Dat wordt genieten!

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief. 

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 23°C max : 30°C
Feb
min : 24°C max : 30°C
Mrt
min : 25°C max : 31°C
Apr
min : 26°C max : 31°C
Mei
min : 26°C max : 30°C
Jun
min : 26°C max : 30°C
Jul
min : 26°C max : 29°C
Aug
min : 27°C max : 29°C
Sep
min : 26°C max : 29°C
Okt
min : 25°C max : 29°C
Nov
min : 25°C max : 29°C
Dec
min : 24°C max : 30°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in 4* of 5* hotels
- Halfpension (exclusief drankjes)
- Transport in een voertuig met airconditioning
- Engelstalige gids/chauffeur tijdens de hele rondreis
- Entreeprijzen volgens het programma
- Fotovergunningen 
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten ($ 30, onder voorbehoud van wijziging)
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Ontdekking van Sri Lanka in 8 of 10 nachten