Ontdekking van Sri Lanka met safari's - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek eeuwenoude hoofdsteden en tal van Unesco Werelderfgoedsites in Sri Lanka
  • Breng een bezoek aan de prachtige botanische tuin van Peradeniya 
  • Geniet van de rust en de ongerepte fauna en flora midden in de natuur
  • Overnacht in comfortabele 4* hotels die met veel zorg door ons werden uitgekozen

Welkom in... Sri Lanka

Droomt u al lang van deze once in a lifetime reis?
We bieden u de kans om op avontuur te vertrekken met degenen die u het nauwst aan het hart liggen! De "Traan van India", zoals Sri Lanka nog genoemd wordt, zal u verbazen met een uitzonderlijke schoonheid, zowel in de cultuur, architectuur als natuur. U reist langs de mooiste sites van het land van Sigiriya tot aan Kandy langs Peradeniya en Habarana tot de prachtige stranden van Waskaduwa.

Volg uw gids langs de mooiste panorama's door de meest pittoreske dorpjes en ontmoet de majestueuze olifanten... De vriendelijke bevolking en de lekkere gastronomie maakt het plaatje helemaal compleet! U heeft afspraak met een magische bestemming!

Reisbeschrijving

We bieden u de keuze tussen ene rondreis van 8 of 10 nachten met de hele familie of met vrienden met een privé Engelstalige gids. Als u kies voor het programma van 10 nachten, kunt u aan het einde van de reis bijkomen op de prachtige stranden van Waskaduwa!

Uw programma voor 8 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Colombo - Sigiriya
Dag 2: Sigiriya - Habarana - Sigiriya
Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: Kandy - Nuwaraeliya - Bandarawela - Tissamaharama
Dag 7: Tissamaharama - Bundala - Yala - Tissamaharama
Dag 8: Tissamaharama - Galle - Negombo
Dag 9: Waskaduwa - Vertrek

En voor 10 nachten:
Dag 1
: Aankomst in Colombo - Sigiriya
Dag 2
: Sigiriya - Habarana - Sigiriya
Dag 3
: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Dag 4
: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Dag 5
: Kandy
Dag 6
: Kandy - Nuwaraeliya - Bandarawela - Tissamaharama
Dag 7
: Tissamaharama - Bundala - Yala - Tissamaharama
Dag 8
: Tissamaharama - Galle - Waskaduwa
Dag 9 en 10
: Waskaduwa
Dag 11: Waskaduwa - Vertrek

Dag 1: Aankomst in Colombo - Sigiriya
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo waar uw chauffeur u staat op te wachten voor uw transfer naar Sigiriya. Inchecken in het hotel op het platteland en de rest van de dag vrij om bij te komen van de vlucht.

Diner en overnachting in het hotel.

Optioneel: bezoek aan een Ayurvedisch centrum 
Transfers in een voertuig met airconditioning - 4 uur in totaal

Dag 2: Habarana - Sigiriya - Habarana
Ontbijt in het hotel en vertrek met een tuktuk en ossenkar door het platteland richting een klein meertje met lotusbloemen. Hier stapt u aan boord van een klein vissersbootje (een catamaran, ontleend aan de Tamil woorden katta en maran) om het meer te bezoeken en daarna kunt u kiezen voor een bezoek aan een theeplantage en een typisch dorpshuis waar u meer uitleg gegeven wordt over de plaatselijke keuken.

Na de middag is het tijd om Sigiriya te bezoeken met zijn bekende Rock Fortress, ofwel een citadel gebouwd boven op een rots met een prachtig uitzicht. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots uit de vijfde eeuw gebouwd door koning Kasyapa, vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn, die na meer dan 1500 jaar nog steeds hun prachtige kleuren hebben behouden.

Terugkeer naar het hotel voor het diner en de overnachting.
Transfers in een privévoertuig - 1,5 uur in totaal
Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Na het ontbijt in het hotel wacht uw transfer naar Polonnaruwa waar u de archeologische site bezoekt van de voormalige hoofdstad die gesticht werd in de twaalfde eeuw door koning Parakrama Bahu (1153 - 1186) nadat Anuradhapura werd binnengevallen. Deze plek groeide uit tot een bloeiend handelscentrum en majestueuze ommuurde stad. U bezoekt het koninklijk paleis, de tempel van Shiva en verzameling van boeddhistische tempels waaronder Vatadage (de ronde relikwieënkamer) en Gal Viharae met zijn 3 Boeddhabeelden. 

Terugkeer naar Sigiriya voor het diner en de overnachting.
Transfers in een privévoertuig - 3 uur in totaal.

Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Kandy
Na het ontbijt in het het hotel rijdt u ongeveer een half uurtje richting Dambulla waar u het prachtige grottencomplex bezoekt. Hier werden 5 tempels uit de stenen gehouwen op een hoogte van 160 meter, waarvan de muren van de eerste bedekt werden met bladgoud, wat de bijnaam "gouden rots" opleverde. In het tempelcomplex vindt u verschillende Boeddhabeelden en prachtige fresco's met een oppervlakte van 1800 m² die het leven van Boeddha uitbeelden.

Vervolgens gaat het verder naar Matale om een bezoek te brengen aan een kruidentuin. Lang voor thee het belangrijkste exportproduct werd van het land, waren de Sri Lankaanse kruiden al wereldbekend, en dan vooral kaneel. 

De eindhalte van de dag is Kandy, waar u toekomt in de late middag. Hier woont u een dansspektakel bij dat u 2500 jaar meeneemt terug in de tijd naar een ceremonie die een bezeten koning bezwoer.

Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig - 3,5 uur in totaal

Dag 5: Kandy
Aan de oevers van rivieren en meren en aan de voet van weelderige groene heuvels, zal de laatste hoofdstad van het Singalese rijk u zeker bekoren. Vandaag is dit het culturele en spirituele hart van Sri Lanka en werd de stad opgenomen als Unesco Werelderfgoed in 1988. Een bezoek aan de spectaculaire Dalada Maligawa, ofwel de Tempel van de Tand, mag niet ontbreken! Hier wordt een kostbaar relikwie bewaard: een (volgens de leggende) echte tand van Boeddha, wat deze tempel tot de belangrijkste religieuze plek maakt voor boeddhisten.

Daarna nemen we u mee naar de botanische tuin van Peradeniya, de grootste en zonder twijfel één van de mooiste ter wereld. Deze voormalige koninklijke tuin van 60 hectare herbergt meer dan 300 orchideesoorten en een majestueuze java vijgenboom waarvan de takken een oppervlakte beslaan van zo'n 2500 m². U sluit de middag af met een bezoek aan een atelier waar edelstenen worden verwerkt.

Diner en overnachting in het hotel.
Transfers met een privévoertuig - 1,5 uur in totaal
Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Bandarawela - Tissamaharama
Vanochtend verlaat u Kandy na het ontbijt in het hotel om richting de regio van Nuwara Eliya te rijden door theeplantages en adembenemende uitzichten. Onderweg houdt u halte bij de watervallen van Ramboda om uiteindelijk aan te komen in het prachtige bergdorpje. Hier staat een bezoek van een theeplantage en fabriek op het programma waar de verschillende methodes om thee te maken worden uitgelegd. Ondanks de beperkte oppervlakte van het land, is Sri Lanka toch bij de 3 grootste theeproducenten ter wereld na China en India.

Nuwara Eliya ligt op 1900 meter hoogte en is dankzij zijn mildere klimaat ideaal voor theeplantages, maar ook om de hitte van de steden te ontvluchten. Dat had ook de Britse gouverneur begrepen tijdens de kolonisatie en vandaag herkent u hier nog veel typische Britse elementen: Victoriaanse villa's, rozentuinen, mooie gazonnetjes, een golfbaan en een Anglicaanse kerk. U maakt een tour door het dorp voor u verder gaat richting Tissamaharama via Bandarawela en Ella met een stop bij de Ravana waterval.

Diner en overnachting in Tissamaharama.
Transfers in een privévoertuig - 5,5 uur in totaal.
Dag 7: Tissamaharama - Bundala - Yala - Tissamaharama
U start deze dag met een bezoek aan het Bundala Nationaal Park, een overwinteringsgebied voor tal van diersoorten dat van het allergrootste belang is voor de 197 vogelsoorten die hier de winter komen doorbrengen, waaronder de roze flamingo. Hier kunt u ook krokodillen, buffels, herten enzovoort zien.

Na uw safari keert u terug naar het hotel om na de middag richting het Yala Nationaal Park te rijden. Dit is het tweede grootste natuurpark van het land en heeft een spectaculaire ligging aan de Indische Oceaan. Hier ontmoet u een grote variatie aan wilde diersoorten zoals de luipaard en olifant - dit park heeft de hoogste densiteit aan luipaarden ter wereld. Bovendien zijn hier ook 2 belangrijke pelgrimsoorden te vinden nadat het park zwaar verwoest werd door de tsunami in 2004. Na de safari keert u terug naar het hotel voor de overnachting.

Transfers in een privévoertuig - 1,5 uur in totaal
Safari's van 2,5 tot 3 uur lang.

Dag 8: Tissamaharama - Galle - Negombo
Na een lekker ontbijt in het hotel zet u koers richting de zuidkust tot aan Tangalle. Galle is een oude Nederlandse havenstad die gesticht werd rond een fort in de zestiende eeuw voor de kruidenhandel. De Europese handelaren drukten hun stempel op de stad die u vandaag nog kunt zien in de prachtige architectuur uit het Nederland van de zeventiende eeuw. Na dit bezoek gaat het verder naar Negombo waar u incheckt in uw hotel voor uw overnachting.

Transfers in een privévoertuig - 4,5 uur in totaal.

Dag 9: Waskaduwa - Vertrek
Na een laatste ontbijt gaat het naar de luchthaven waar u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts.


Als u kiest voor een reis van 10 nachten, ziet uw programma er identiek uit tot en met dag 7, daarna gaat het programma als volgt verder:

Dag 8: Tissamaharama - Galle - Waskaduwa
Na een lekker ontbijt in het hotel zet u koers richting de zuidkust tot aan Tangalle. Galle is een oude Nederlandse havenstad die gesticht werd rond een fort in de zestiende eeuw voor de kruidenhandel. De Europese handelaren drukten hun stempel op de stad die u vandaag nog kunt zien in de prachtige architectuur uit het Nederland van de zeventiende eeuw. Daarna gaat het richting Waskaduwa om een schildpaddenreservaat te bezoeken.

Overnachting in Waskaduwa.
Transfers in een privévoertuig - 4,5 uur in totaal.

Dag 9 en 10: Waskaduwa 
Profiteer van 2 dagen aan de prachtige stranden van Waskaduwa om te zonnebaden, uw batterijen weer op te laden en te genieten...

Overnachtingen in Waskaduwa.

Dag 11: Waskaduwa - Vertrek
Na een laatste ontbijt gaat het richting de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Om u een vakantie in alle comfort te garanderen, hebben we op elke bestemming een fantastisch 4* hotel uitgekozen waar u geniet van de uitstekende ligging, de moderne voorzieningen en de luxe.




Uw hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Sigiriya: Deluxe Kamer in het Kaveri Resort, Oak Ray Elephant Lake, Sun Green Resort & Spa of een Superior Kamer in het Sigiriya Village 4* 
- Kandy: Deluxe Kamer in Hotel Topaz of Hotel Thilanka 4* 
- Tissamaharama: Deluxe Kamer in het Diyadahara Resort of Tamarind Tree 4* 
- Wadduwa: Deluxe Kamer in het Coco Royal Beach Hotel 4* 
- Negombo: Coastal Deluxe Kamer of Deluxe Balcony Kamer in het Camelot Beach Hotel 4* 

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief halfpension (exclusief dranken).

Profiteer van deze vakantie om nieuwe smaken te ontdekken in een land waar verse kruiden de hoofdrol spelen in de gastronomie. Mis de typische streekgerechten niet op elke bestemming en laat uw smaakpapillen genieten...

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 23°C max : 30°C
Feb
min : 24°C max : 30°C
Mrt
min : 25°C max : 31°C
Apr
min : 26°C max : 31°C
Mei
min : 26°C max : 30°C
Jun
min : 26°C max : 30°C
Jul
min : 26°C max : 29°C
Aug
min : 27°C max : 29°C
Sep
min : 26°C max : 29°C
Okt
min : 25°C max : 29°C
Nov
min : 25°C max : 29°C
Dec
min : 24°C max : 30°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Kamer volgens het programma in de vermelde 4* hotels of gelijkwaardig
- Halfpension (exclusief dranken)
- Transport in een voertuig met airconditioning
- Engelstalige chauffeur tijdens de hele rondreis
- Jeepsafari's in de nationale parken van Yala en Bundala
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma
- Fototoestemmingen
- Kerst- en/of nieuwjaarsdiner (exclusief dranken) voor verblijven op de nacht van 24/12 en/of 31/12
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Andere kamercategorieën
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Toeslag voor speciale verzoeken tijdens de maaltijden
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Entreeprijzen, bezoeken en gidsen tijdens de vrije tijd
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Ontdekking van Sri Lanka met safari's