Privérondreis: de wonderen van Ceylon met optionele strandverlenging - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek een prachtig land met een rijk cultureel en natuurlijk erfgoed
  • Maak kennis met een hartelijke en gastvrije lokale bevolking
  • Profiteer van een privérondreis in volpension die toegankelijk is voor de hele familie
  • Kies voor enkele dagen relaxen aan de idyllische stranden van Sri Lanka

De beoordeling van onze klanten

Welkom in... Sri Lanka

Wilt u de ontdekking van een spirituele cultuur en adembenemende natuur combineren? 
Dan hebben we de perfecte reis voor u gevonden naar de 'Parel van de Indische Oceaan'. Deze bestemming biedt zowel idyllische stranden, rijk cultureel erfgoed, weelderige natuur, eeuwenoude tradities en een fascinerende geschiedenis. De gezellige en ontspannen sfeer, de vriendelijke bevolking, de lekkere gastronomie en de veelzijdigheid van dit eiland zorgen ervoor dat deze vakantie geschikt is voor de hele familie. 

Tussen boeddhistische tempels, eindeloze groene theeplantages, prachtige nationale parken met een fascinerende fauna en flora, bruisende steden en exotische stranden, wacht een wereld vol verrassingen, opwindende kleuren, geuren en smaken.
Bereid u voor op een magische ervaring!

Reisbeschrijving

Maak uw dromen waar en volg ons naar een fascinerende bestemming... Tijdens 9 dagen/8 nachten ontdekt u het prachtige Sri Lanka met een Engelstalige gids/chauffeur. Optioneel kiest u voor een strandverblijf van 3 of 5 nachten om op adem te komen in een paradijselijke omgeving. Van Colombo naar Kalutara ontdekt u de mooiste landschappen en de rijke cultuur van de 'Traan van India'.

Bepaal zelf de lengte van uw verblijf:
- Prachtige privétour Ceylan 8 nachten in 4 * + vluchten
- Prachtige privétour Ceylan 8 nachten in 4 * + verlenging aan de kust van 3 nachten in 4 * + vluchten
- Prachtige privétour Ceylan 8 nachten in 4 * + verlenging van de kust van 5 nachten in 4 * + vluchten

Uw reisroute
Dag 1: Colombo - Hendala 
Dag 2: Hendala - Negombo - Sigiriya
Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Haputale
Dag 7: Nuwara Eliya - Ella - Yala
Dag 8: Yala - Kalutara
Dag 9: Kalutara - Terugvlucht

Als u kiest voor de optionele strandverlenging, is dag 1 tot en met 8 identiek en ziet de rest van het programma er als volgt uit:
Dag 9 tot 11 of 13: Strandverblijf in de regio van Ahangama
Dag 12 of 14: Terugvlucht

Dag 1: Colombo - Hendala
Aankomst op de luchthaven van Colombo waar u wordt opgewacht door uw chauffeur die u naar het hotel in Hendala brengt. Welkomstdrankje en lunch in het hotel.
In de namiddag maakt u een boottocht op het Hollands Kanaal.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Hendala - Negombo - Sigiriya
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting de badplaats en voormalig vissersdorp Negombo aan de westkust van het eiland. Daarna gaat het verder richting Sigiriya, de lunch neemt u onderweg. Bij uw aankomt in Sigirya ontdekt u het indrukwekkende Rock Fortress, ofwel een citadel gebouwd boven op een rots met een prachtig uitzicht. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots die dateert uit de vijfde eeuw en vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand, waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn. Deze dag vergeet u nooit meer!
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 3: Sigiriya - Polonnaruwa - Sigiriya
Op de derde dag van deze fascinerende rondreis geniet u van een vrije voormiddag om zelf op ontdekking te gaan of te relaxen in het hotel. 

Na de middag staat een bezoek aan de oude stad Polonnaruwa op het programma. Dit is de voormalige hoofdstad van Ceylon die floreerde tussen de zevende en veertiende eeuw. U ontdekt eeuwenoude sites zoals de citadel die aan de oevers van het Parakrama Samudraya stuwmeer ligt en het koninklijk paleis van koning Parakrama Bahu. 
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4: Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy
Vandaag vertrekt u op ontdekking van een Unesco Werelderfgoed site, namelijk de Gouden Tempel van Dambulla, met onderweg een stop bij de kruidentuin van Matale. Hier geniet u van een deugddoende massage met ter plaatse gekweekte kruiden en kunt u ook proeven van verse kruidenthee.

Daarna is het tijd om de Gouden Tempel van Dambulla te bezoeken. Het was in deze rots dat koning Valagambahu bescherming zocht in de eerste eeuw voor Christus. Later werden de grotten omgetoverd tot heuse tempels en vandaag is het complex van 5 grotten met een oppervlakte van 2000 m² het meest impressionante stukje geschiedenis van het land. Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud, de grootste rotstekening ter wereld. Verder ontdekt u nog meer dan 150 Boeddhabeelden en een reusachtige Boeddha van 14 meter uitgehouwen uit de rots. Sinds 1991 staat deze site op de lijst van Unesco Werelderfgoed.

De lunch neemt u in de buurt van de Tempel om vervolgens koers te zetten richting Kandy, waar u 's avonds een traditioneel dansspektakel bijwoont.
Diner en overnachting in het hotel. 
Dag 5: Kandy
Ontbijt in het hotel en bezoek aan de wereldberoemde Tempel van de Tand in Kandy en de botanische tuinen van Peradeniya, één van de mooiste verzamelingen ter wereld van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer. 


De Tempel van de Tand is de plek waar volgens de legende een originele tand van Boeddha bewaard wordt en daarom de belangrijkste religieuze plek ter wereld voor boeddhisten. De buitenkant van de tempels zijn sober gehouden met hun typische rode daken, maar eens u binnenstapt in één van de gebouwen, wordt u overweldigd door de prachtige decoraties, het houtsnijwerk en luxueus ivoor. De tand zelf wordt bewaard in een schrijn bewaakt door twee slagtanden van een olifant.

Lunch gevolgd door een bezoek van de binnenstad van het koloniale Kandy en de omliggende groene valleien.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Haputale
Na het ontbijt vertrekt u richting het koloniale stadje Nuwara Eliya, waar u de typische Britse charme van de oud koloniale huizen en de prachtig aangelegde tuinen ontdekt. Dankzij de ligging op 1884 meter hoogte geniet u ook van de prachtige uitzichten over de bergen en theeplantages in de omgeving. Na de lunch gaat het richting het station van Nanu Oya voor een bijzondere treinreis richting Haputale.
Diner en overnachting in het hotel. 
Dag 7 : Nuwara Eliya - Ella - Yala
Ontbijt in het hotel en vertrek richting het Yala Nationaal Park, het grootste park van het land! Bewonder de adembenemende natuur tijdens een safari in een 4x4 en ga op zoek naar de wilde dieren die hier leven. Ontmoetingen met luipaarden, olifanten, krokodillen, apen, tal van vogelsoorten en nog veel meer, laten u sprakeloos achter. Dit is een echt hoogtepunt voor natuurliefhebbers en van de prachtige foto's geniet u nog lang na.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Yala - Kalutara
Na het ontbijt bezoekt u de gezellige havenstad Galle in het zuiden van het eiland. Volgens het aantal inwoners (zo'n 80.000) is dit de vierde grootste stad van het land, maar ook de rijke geschiedenis behoort tot zijn aantrekkingskracht. Deze stad werd vanaf 1589 door de Portugezen gebouwd en verder uitgebreid door de Nederlanders vanaf 1640. 

Na de lunch vertrekt u richting Kalutara, waar u kunt ontspannen op het strand.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 9 : Kalutara - Terugvlucht
Uw laatste voormiddag in Sri Lanka. U geniet nog één keer van de rust en de zon op het prachtige strand van Kalutara. Vervolgens is het tijd voor uw terugvlucht.

Uw optionele strandverlenging van 3 of 5 nachten

Als u kiest voor een optionele strandverlenging, zien de eerste 8 dagen er identiek uit en heeft u de rest van de dagen vrij om te relaxen en te genieten van zon, zee en strand.

Dag 9 tot 11 of 13: Strandverblijf in de regio Ahangama
Vrije dagen om helemaal tot rust te komen op de idyllische stranden, gebruik te maken van de schitterende faciliteiten in het hotel en op verkenning te gaan in de omgeving.
Overnachtingen in het hotel in halfpension.

Dag 12 of 14: Terugvlucht
Na een laatste ochtend op Sri Lankaanse bodem maakt u zich klaar voor uw terugvlucht. U verlaat dit prachtige land met een koffer vol onvergetelijke herinneringen.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Om u een vakantie in alle comfort te garanderen en ervoor te zorgen dat u elke dag vol energie op avontuur vertrekt, hebben we op elke locatie een schitterend 4* hotel voor u uitgekozen. U logeert telkens in een Standaard Kamer.
Uw hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):
- Hendala: Covanro Hotel
- Sigiriya: Saunter Paradise  
- Kandy: Hotel Topaz
- Haputale: Hotel Olympuz Plaza
- Yala: Hotel Chandrika 

Als u kiest voor de strandverlenging:
- Ahangama:  Insight Resort 4* of gelijkwaardig

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension en restaurants

Tijdens deze onvergetelijke reis hebben we complete gemoedsrust geregeld voor u met het volpension (exclusief dranken) zodat u de heerlijke plaatselijke smaken kunt ontdekken. Als u kiest voor een optionele strandverlenging, geniet u van halfpension (exclusief dranken). 

Als extraatje voor u hebben we ervoor gezorgd dat er een lekker kerst- en nieuwjaarsdiner op u wacht als u reist tijdens de eindejaarsperiode (voor verblijven met inbegrip van 24/12 en 31/12).

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- 8 nachten in een Standaard Kamer in 4* hotels tijdens de tour
- Mogelijke strandverlenging voor 3 of 5 nachten in een 4* hotel
- Volpension tijdens de tour 
- Halfpension tijdens de strandverlenging 
- Kerst- en nieuwjaarsdiner inbegrepen voor vakanties inclusief 24/12 en 31/12 
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma 
- Transport in een voertuig met airconditioning met Engelstalige chauffeur/gids 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Andere kamercategorieën
- Niet vermelde maaltijden en dranken 
- Niet vermelde bezoeken en excursies 
- Persoonlijke uitgaven en fooien 
- Kosten voor het verkrijgen van foto- en/of videotoestemming op bepaalde sites 
- ETA (ongeveer $30) 
- Verzekeringen (optioneel)
- Reserveringskosten (15 euro)

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief. 

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis: de wonderen van Ceylon met optionele strandverlenging