Privérondreis door Sri Lanka in 4 en 5* hotels - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Geniet van een unieke rondreis langs de meest belangrijke bezienswaardigheden van Sri Lanka
  • Bewonder adembenemend Sigiriya en Pollanaruwa en spot wilde dieren in Minneriya
  • Laat u overweldigen door de indrukwekkende natuurlijke schoonheid in Nuwara Eliya
  • Sluit uw vakantie af met 3, 5 of 7 nachten aan de paradijselijke stranden van Kosgada

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Sri Lanka

Heeft u zin in een reis vol ontdekkingen en cultuur? 
Op naar Sri Lanka! Een pareltje van de Indische Oceaan en de perfecte bestemming voor een complete onderdompeling in tradities en geschiedenis. De relaxte sfeer, de gastvrije bevolking en de grote variatie die het land biedt, zullen bijdragen tot een onvergetelijke ervaring!

Boeddhistische tempels, theeplantages, nationale parken met exotische flora en fauna... Dit is in het kort wat u kunt verwachten van Sri Lanka. Bent u al klaar om te vertrekken? 

Reisbeschrijving

U kunt kiezen uit volgende aanbiedingen:
- 9 nachten: 6 nachten privérondreis + 3 nachten strandverblijf
- 11 nachten: 6 nachten privérondreis + 5 nachten strandverblijf
- 13 nachten: 6 nachten privérondreis + 7 nachten strandverblijf

Uw reisroute
Dag 1: Aankomst in Colombo
Dag 2: Colombo
Dag 3: Colombo / Pinnawala / Habarana
Dag 4: Habarana / Sigiriya / Polonnaruwa / Habarana
Dag 5: Habarana / Matale / Kandy / Nuwara Eliya
Dag 6: Nuwara Eliya / Ella / Udawalawa
Dag 7: Udawalawa / Galle / Kosgoda
Dag 8 tot 9, 11 of 13: Kosgoda
Dag 10, 12 of 14: Vertrek uit Sri Lanka

Ter info: Indien u kiest voor een verblijf op 24 en/of 31 december, zal er een bijkomend supplement voor een Kerst- en/of Nieuwjaarsdiner toegevoegd worden aan de totaalkost van uw boeking.

Uw reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Colombo
Welkom op de internationale luchthaven van Colombo! Bij aankomst wordt u verwelkomd door een gids van Hayleys Tours. Na de nodige formaliteiten, wordt u naar uw hotel gebracht en brengt u de rest van de dag door zoals u zelf wilt.
Dag 2: Colombo
Na het ontbijt in het hotel kunt u de ochtenduren ontspannen doorbrengen. In de namiddag maakt u een wandeltocht met Mark Forbes, een curator, onderzoeker, fotograaf, natuurliefhebber en het geesteskind van de "Colombo City Walks", opgericht met als doel de verborgen schatten van de commerciële hoofdstad Colombo te introduceren voor zowel lokale inwoners als buitenlandse gasten. Maak kennis met het Dutch Hospital Shopping-district en geniet van drie spannende uren terwijl Mark u meeneemt door de straten, steegjes, gangen, winkels, hotels, kerken en gebouwen van Fort en Pettah. Tijdens uw wandeling bezoekt u de oudste klokkentoren in Azië, ziet u het originele embleem uit de koloniale tijd van de HSBC en leert u meer over het budget dat door de Britse overheid werd toegewezen voor de bouw van het Grand Oriental Hotel. U beëindigt uw wandeling terug in het Dutch Hospital Shopping-district, waar u kunt genieten van een biertje (of twee). Na afloop keert u terug naar het hotel.
Dag 3: Colombo - Pinnawala - Habarana
Na het ontbijt in het hotel bezoekt u het olifantenweeshuis in Pinnawala. Dit is een toevluchtsoord voor jonge olifanten die ontheemd zijn geraakt of ver van hun natuurlijke habitat zijn afgedwaald. Hier kunt u de olifanten zien spelen in het water en zich voeden met melk. 
Daarna gaat u naar het Minneriya National Park, een van de beste plekken ter wereld om wilde olifanten te spotten. Hier maakt u een safari van een halve dag. Behalve olifanten kunt u hier ook herten, buffels, krokodillen, luipaarden en talrijke vogelsoorten zien. Nadien keert u terug naar uw hotel.
Dag 4: Habarana - Sigiriya - Polonnaruwa - Habarana
Na het ontbijt vertrekt u naar het Sigiriya-fort. U moet 1200 treden beklimmen om de prachtige fresco's op de muren van het oude fort te bewonderen (het is ongeveer 30 minuten rijden van Habarana naar Sigiriya)!
Het Sigiriya-fort staat bekend als het achtste wereldwonder. Dit fort werd gebouwd door koning Kasyapa in de 5e eeuw na Christus en was meer dan 18 jaar een koninklijke citadel. In een beschutte hoek die toegankelijk is via een wenteltrap zijn de beroemde fresco's. De top van de rots, een gebied van bijna een hectare, was ooit de locatie van het paleis en de buitenmuur was gebouwd aan de rand van de afgrond. Dankzij een restauratie gesponsord door het Centrale Culturele Fonds van Unesco heeft het opnieuw zijn pracht van weleer.
Vervolgens gaat u naar Polonnaruwa om de historische waarden van het Tweede rijk van Sri Lanka te ontdekken (het is ongeveer van 1 tot anderhalf uur rijden naar Polonnaruwa).
Polonnaruwa werd door koning Vijayabahu I gesticht als hoofdstad na de invasie van Anuradhapurala eind 10e eeuw. Het was echter onder koning Parakramabu I, die regeerde aan het einde van de 11e eeuw, dat Polonnaruwa een prachtige ommuurde stad werd. De koning bouwde het uitgestrekte Parakrama Samudra-reservoir (de Parakrama-zee) dat nog steeds in gebruik is en gaf opdracht tot de bouw van kloosters, tempels, paleizen, zwembaden en boeddhistische beelden, allemaal in een waterrijk park met bomen. Er wordt gezegd dat tijdens zijn bewind Sri Lanka bekend stond als de oostelijke graanschuur.
Dag 5: Habarana - Matale - Kandy - Nuwara Eliya
Na het ontbijt neemt u de weg naar Nuwara Eliya en maakt u een tussenstop in Matale voor een bezoek aan de kruidentuin (het is ongeveer 1 tot anderhalf uur rijden van Habarana naar Matale). Matale is gekend om zijn batikproductie en zijn kruidentuinen. Vervolgens rijdt u door naar Kandy. Deze charmante stad, de hoofdstad van de heuvel en het laatste bastion van de Singalezen, behoudt een aura van grandeur waarop de tijd geen vat heeft gehad. Hier bevindt zich de "Tempel van de Tand", omringd met heuvels en een rustig meer in het midden. Kandy en de omliggende dorpen vormen het centrum van het handwerk van het eiland en ook de traditionele dansen zijn hier het meest spectaculair. Bij aankomst bezoekt u de Koninklijke Botanische Tuin van Peradeniya. Het was oorspronkelijk een koninklijke lusttuin die later werd omgevormd tot een botanische tuin, open voor het publiek. U zult een ongelooflijke collectie van zeldzame tropische, exotische en inheemse planten en de grootste verzameling orchideeën van Azië bewonderen. Tot slot bezoekt u de tempel van het relikwie van de Tand in het koninklijk paleis. Kandy is de laatste hoofdstad van de Singalezen en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco.
Vervolgens neemt u de weg naar Nuwara Eliya. In het hart van het land is deze prachtige stad gecreëerd door de Britten een replica van het Engelse platteland, met gebouwen variërend van Georgische tot Queen Anne-stijl. Goed onderhouden gazons, heggen, een Anglicaanse kerk, een golfbaan en prachtige parken geven deze plek een nostalgisch tintje. Aangezien deze stad hoog boven de zeespiegel ligt, is de lucht koel. Een ideaal toevluchtsoord voor iedereen die even weg wilt uit de warme drukke steden!
Dag 6: Nuwara Eliya - Ella - Udawalawa
Na het ontbijt gaat u naar Udawalawa. Onderweg bezoekt u de stad Ella, die enkele van de mooiste panorama's van Sri Lanka biedt. Ella ligt op slechts 8 km van Bandarawela en is erg populair als vertrekpunt voor vele wandelingen. Bij aankomst checkt u in in uw hotel. 
's Avonds gaat u naar het Udawalawa National Park voor een safari om wilde dieren te ontmoeten! Het Udawalawa National Park is een erkend reservaat in het zuidoosten van het eiland en is voornamelijk gekend omwille van de vele olifanten die er leven. U krijgt ook de kans om herten, apen en buffels te observeren. Misschien ziet u wel zonnekloppende luipaarden! Verder zult u ook veel vogels zien zoals pauwen, ooievaars, reigers, bijeneters, parkieten en spechten. Na de safari keert u terug naar uw hotel.
Dag 7: Udawalawa - Galle - Kosgada
Na het ontbijt reist u door naar de koloniale kustplaats Galle (het is ongeveer 2 1/2 tot 3 uur rijden naar Galle). Galle is een kustplaats waar de Nederlandse aanwezigheid nog steeds zichtbaar is. Galle was een oude haven (misschien de legendarische Tarsis van de Bijbel...) en het eerste handelscentrum van het eiland. Tegenwoordig is Galle de bruisende hoofdstad van de zuid-centrale provincie van Sri Lanka. Het staat bekend om zijn charmante Unawatuna-baai, waar de zee kalm en geschikt is om te zwemmen.U kunt ook het oude Nederlandse "Star Fort" (een werelderfgoed), de Nederlandse Groote Kerk en andere monumenten van de Nederlandse aanwezigheid bewonderen.
Vanuit Galle gaat u naar de Kosgada Turtle Hatchery (ongeveer anderhalf tot 2 uur rijden). De stranden van Kosgoda zijn de broedplaatsen voor vijf soorten zeeschildpadden: de groene schildpad, de lederschildpad, de karetschildpad, de onechte karetschildpad en de Olive Ridley. Alle 5 soorten nestelen langs specifieke delen van de kust van Sri Lanka. Studies hebben aangetoond dat stranden kunnen worden ingedeeld in overeenstemming met het bezoek van verschillende soorten schildpadden. Na afloop checkt u in bij uw hotel in Kosgoda en brengt u de rest van de dag door zoals u zelf wilt.
Dag 8 tot 9, 11 of 13: Kosgoda
Na het ontbijt komt u helemaal tot rust aan het zwembad of op het strand en profiteert u van de uitstekende hotelfaciliteiten.

Dag 10, 12 of 14: Vertrek uit Sri Lanka
Vandaag wordt u na het ontbijt naar de internationale luchthaven van Colombo gebracht voor uw vlucht huiswaarts (het is ongeveer 2 1/2 tot 3 uur rijden naar de luchthaven).

Uw hotels

Tijdens deze rondreis in 6 nachten, logeert u in een mooie Standaard Kamer in 4 en 5 hotels. Deze werden zorgvuldig geselecteerd omwille van hun gunstige locatie en uitstekende faciliteiten.
Uw hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):

- Colombo: The Marino Beach Hotel 5*
- Habarana: Habarana Village 4*
- Nuwara Eliya: Araliya Green Hills 4*
- Udawalawa: Grand Udawalawa Safari Resort 4*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief ontbijt.

Optioneel en met bijbetaling, kunt u in de tweede stap van het boekingsproces kiezen voor een verblijf in halfpension (ontbijt en diner geserveerd in het hoofdrestaurant, exclusief drankjes).

Uw inbegrepen strandverblijf

Uw inbegrepen strandverblijf
U sluit uw vakantie in Sri Lanka af met 3, 5 of 7 nachten in The Habitat by Asia Leisure 5*, in een Deluxe Kamer op basis van halfpension (ontbijt en diner geserveerd in het hoofdrestaurant, exclusief drankjes).

The Habitat by Asia Leisure 5* is ideaal gelegen aan een prachtig zandstrand en biedt gasten modern comfort in een natuurlijke omgeving. Kosgoda, de thuisbasis van de beroemde zeeschildpadden, is een van de meest bruisende plaatsen in het zuiden van Sri Lanka. Het restaurant en de bar van het hotel serveren dagelijks een exclusief aanbod. Of u nu van internationale gerechten, Japanse teppanyaki of smakelijke cocktails houdt... Dit hotel biedt voor ieder wat wils!
De ruime Deluxe Kamers van 46 m² bieden een prachtig uitzicht op de oceaan en hebben een eigen balkon, airconditioning, een led-tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten, een elektronische kluis, een regendouche en luxe toiletartikelen.

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 23°C max : 30°C
Feb
min : 24°C max : 30°C
Mrt
min : 25°C max : 31°C
Apr
min : 26°C max : 31°C
Mei
min : 26°C max : 30°C
Jun
min : 26°C max : 30°C
Jul
min : 26°C max : 29°C
Aug
min : 27°C max : 29°C
Sep
min : 26°C max : 29°C
Okt
min : 25°C max : 29°C
Nov
min : 25°C max : 29°C
Dec
min : 24°C max : 30°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- 6 nachten in een Standaard Kamer in 4/5* hotels volgens het reisprogramma
- Ontbijt (upgrade naar halfpension in de tweede stap van het boekingsproces)
- 3, 5 of 7 nachten in een Deluxe Kamer in The Habitat by Asia Leisure 5*
- Halfpension
- Toegangskosten tijdens de rondreis, volgens het programa
- Geklimatiseerd transport met een Engelstalige gids/chauffeur tijdens de rondreis
- Safari van een halve dag in het Minneriya National Park en het Udawalawe National Park
- Gratis diner op het strand op de laatste dag in The Habitat by Asia Leisure 5*
- Full Body Spa-behandeling van 30 minuten per persoon per verblijf in The Habitat by Asia Leisure 5*
- Inclusief huidige lokale belastingen (onder voorbehoud van wijzigingen op het moment van boeking)
- Transfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet-vermelde drankjes en maaltijden
- Toeslag voor speciale dieetvereisten
- Toegangsbewijzen voor niet-genoemde bezienswaardigheden of excursies
- Visumkosten
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Toeslag voor feestdagen
- Alles wat niet genoemd is in de reisbeschrijving 

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis door Sri Lanka in 4 en 5* hotels