Privérondreis door Sri Lanka - 9 of 11 nachten - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Bezoek alle opwindende en niet te missen bezienswaardigheden in Sri Lanka
  • Ontdek hoogtepunten zoals Dambulla, Sigiriya, Kandy en de theeplantages van Nuwara Eliya
  • Maak uw keuze tussen een rondreis van 9 of 11 nachten om heerlijk te genieten op het strand
  • Overnacht tijdens de hele reis in comfortabele 4* hotels die met veel zorg door ons werden uitgekozen

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in ... Sri Lanka!

Met 8 Unesco Werelderfgoedsites en een 2000 jaar oude geschiedenis, is het kleine landje Sri Lanka groots in verwondering! Deze ongerepte parel wordt vaak vergeten op reizen naar India of Azië, maar is zeker een bezoekje waard! Verken eeuwenoude sites en legendarische tempels, maak een safari in een van de nationale parken om olifanten, luipaarden, waterbuffels en exotische vogels te ontmoeten, of breng een dag door op de maagdelijk witte zandstranden aan de Indische Oceaan. Misschien heeft u wel zin om te leren surfen of de theeplantages te bezoeken in de weelderig groene heuvels? Tenslotte moeten we het nog even hebben over het overheerlijke Sri Lankaanse eten met verse kruiden en hemelse aroma's. Met zoveel rijke cultuur, geschiedenis, natuur en onvergetelijke ervaringen, is Sri Lanka een niet te missen bestemming!

Reisbeschrijving

We bieden u de keuze tussen een reis van 9 of 11 nachten langs de niet te missen pareltjes om te eindigen op de mooiste stranden als u 11 nachten blijft. De overnachtingen in 4* hotels, de transfers, uw gids en een dagelijks ontbijt en diner, zijn al geregeld voor u. Alles wat u nog hoeft te doen is genieten!

Uw programma van 9 nachten:
Dag 1: Aankomst in Colombo - Galle
Dag 2: Galle - Weligama - Kalametiya - Udawalawe regio 
Dag 3: Udawalawe National Park - Elephant Transit Home - Wellawaya - Ella  
Dag 4: Ella - Nanuoya - Nuwara Eliya - Kandy  
Dag 5: Kandy  
Dag 6: Kandy  - Matale - Dambulla  
Dag 7: Dambulla - Sigiriya - Dambulla  
Dag 8: Dambulla - Polonnaruwa - Dambulla   
Dag 9: Dambulla - Kurunegala - Negombo         
Dag 10: Negombo - Vertrek  

Uw programma van 11 nachten:
Dag 1-8: identiek als bij het programma van 9 nachten
Dag 9: Passikudah   
Dag 10: Passikudah   
Dag 11: Passikudah - Habarana - Kurunegala - Negombo        
Dag 12: Negombo -  Vertrek

Uw reisprogramma van 9 nachten

Dag 1: Aankomst in Colombo - Galle
Welkom in Sri Lanka! U komt aan op de internationale luchthaven van Colombo waar uw chauffeur u staat op te wachten voor uw transfer naar Galle. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel en heeft u tijd om al een eerste wandeling te maken door de smalle straatjes tussen het fort en de haven. Dit is een van de meest charmante en oudste steden van het land met nog prachtige overblijfselen van het koloniale verleden. 
Diner en overnachting in het hotel.
Transfer met een privévoertuig: 2.30 uur.

Dag 2: Galle - Weligama - Kalametiya - Udawalawe 
Ontbijt in het hotel en bezoek aan de stad Galle aan de zuidkust van het land. Hier is de koloniale impact van de Europeanen nog erg goed zichtbaar met een combinatie tussen Europese en Aziatische architectuur. De stad werd opgericht door de Portugezen in 1588 en versterkt door de Nederlanders in 1600. Het fort van Galle is vandaag een Unesco Werelderfgoedsite en een prachtige verzameling van verschillende bouwstijlen, religies en culturen. In de straatjes vindt u unieke voorwerpen zoals klassieke auto's, fietsen en beeldhouwwerken.

We vervolgen onze reis naar de regio van Udawalawe. Onderweg maakt u een stop bij het vissersdorp Weligama. Op weg naar Udawalawe stopt u ook bij Kalametiya Bird Sanctuary voor een twee uur durende boottocht. Het Kalametiya Vogelreservaat is de belangrijkste vogelobservatieplaats in Sri Lanka, die ook de Kalametiya Mangrove-lagune omvat. Het is een brakke water lagune zeer dicht bij het strand van Kalametiya. Er zijn veel pittoreske plaatsen in dit gebied. In de late middag komt u aan in uw hotel waar u zich klaarmaakt voor het diner en de overnachting.
Transfers met een privévoertuig: 3.30 uur in totaal.
Dag 3: Udawalawe National Park - Elephant Transit Home - Wellawaya - Ella
Ontbijt in het hotel. In de ochtend brengt u een bezoek aan het Udawalawe National Park. Het is een park in de droge zone dat in 1972 werd uitgeroepen tot nationaal park. Het park ligt tussen het Udawalawe Reservoir en de Walawe rivier en is omgeven door de landschappelijke schoonheid van de bergketen die zich eindeloos over de Balangoda, Kalthota en Haputale steile hellingen blijft kronkelen. Dit park is beroemd om zijn olifanten die in hun natuurlijke habitat te zien zijn. U kunt hele kuddes bewonderen, volwassenen en baby's die in het water baden en spelen of eten geven. Naast olifanten zijn gevlekte herten, sambhur, blaffende herten, grijze kreeft, waterbuffels en jakhals enkele van de belangrijkste dieren die in dit park voorkomen. Bezoek na de safari het Udawalawe Elephant Transit House dat bekend staat als "Ath Athuru Sevana". Het hoofddoel van dit centrum is het rehabiliteren van weesolifanten in hun natuurlijke leefomgeving.

Na deze uitzonderlijke ervaring zet u koers richting Ella in de Sri Lankaanse bergen. Onderweg bewondert u de mooiste landschappen en stopt u bij de Ravana waterval, een van de hoogste van het land. Na de middag maakt u een korte wandeling in Ella tot aan Little Adam's Peak waar u een panoramisch uitzicht kunt bewonderen. Deze plek wordt nog extra magisch bij zonsondergang!
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3.30 uur. Wandeling: 1 uur.
Dag 4 : Ella - Nanu Oya - Nuwara Eliya - Kandy  
Na het ontbijt gaat het naar het treinstation van Ella waar u aan boord stapt van de trein naar Nanu Oya. Deze treinreis wordt beschouwd als een van de mooiste ter wereld! Gedurende twee uur rijdt u door de meest adembenemende landschappen met groene heuvels bedekt met theeplantages en fantastische uitzichten op de bergen. U passeert ook voorbij bossen en door verschillende tunnels. Een ervaring die u van uw bucket list kunt schrappen na vandaag!

Bij aankomst in Nanu Oya staat uw chauffeur u op te wachten voor uw transfer naar Nuwara Eliya, een bergdorp op zo'n 1900 meter hoogte. Behalve de spectaculaire landschappen, wacht hier ook een bijzonder dorpje met een Brits koloniale sfeer. Denk aan netjes onderhouden tuintjes, architectuur uit het 19e eeuwse Engeland, rode bakstenen, typische Tudorstijl met het unieke houtwerk en Victoriaanse kerken. Dankzij het milde klimaat op grote hoogte, kunt u hier verkoeling vinden en de valleien bewonderen. U bezoekt de stad en krijgt wat tijd om er rond te struinen.

Na uw ontdekking van Nuwara Eliya zelf, bezoekt u een theeplantage en fabriek waar het hele productieproces va de lekkere Ceylon thee uitgelegd wordt, van groeien, oogsten, drogen tot verwerken en eindproduct. Deze bewogen en onvergetelijke dag sluit u af met een transfer naar Kandy, een Unesco Werelderfgoedstad op zo'n 350 meter hoogte met een meer in het centrum en groene heuvels rondom.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3 uur. Treinrit: 2 uur.
Dag 5: Kandy
Deze ochtend staat in het teken van uw bezoek aan de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa). Dit is de plek waar volgens de legende een originele tand van Boeddha bewaard wordt en daarom de belangrijkste religieuze plek ter wereld voor boeddhisten. De buitenkant van de tempels zijn sober gehouden met hun typische rode daken, maar eens u binnenstapt in een van de gebouwen, wordt u overweldigd door de prachtige decoraties, het houtsnijwerk en luxueus ivoor. De tand zelf wordt bewaard in een schrijn bewaakt door twee slagtanden van een olifant. Elke dag stromen hier honderden boeddhistische pelgrims van over de hele wereld samen om deze heilige plek te bezoeken.

Daarna gaat het naar de botanische tuinen van Peradeniya waar u op zo'n 147 hectare een van de mooiste verzamelingen ter wereld vindt van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer. Dit is een van de oudste tuinen ter wereld en zonder twijfel een van de mooiste! Terugkeer naar het hotel voor het diner en de overnachting.
Transfer in een privévoertuig: 1.30 uur.
Dag 6:  Kandy  - Matale - Dambulla  
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Matale met zijn prachtige kruidentuin. Kruiden zijn belangrijk in de Sri Lankaanse keuken, maar worden ook gebruikt in de cosmetica en om hun medicinale werking. In deze indrukwekkende tuin ontdekt u de typische kruiden van het eiland en hun gebruik.

Daarna zet u koers richting Dambulla, maar niet zonder eerst te stoppen bij de prachtige tempel van Nalanda Gedige, een mysterieuze site met een unieke mix van hindoe en boeddhistische architectuur. Dit bouwwerk dateert uit de 8e tot 10e eeuw, maar werd pas ontdekt in 1893. Alhoewel de indeling met toegangspoort, gang en ronde kamer typisch hindoeïstisch is, is er vandaag geen spoor te bekennen van de hindoe goden, maar zijn er duidelijke sporen van gebruik door boeddhisten.

Vervolgens zet u de tocht verder naar Dambulla waar u de Gouden Tempel van Dambulla bezoekt. Dit grottencomplex werd omgevormd tot fantastische tempel met een oppervlakte van 2000 m², dit is zonder twijfel het meest indrukwekkende stukje geschiedenis van het land. Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud en de grootste rotstekening ter wereld. Verder ontdekt u nog meer dan 150 Boeddhabeelden en een reusachtige Boeddha van 14 meter uitgehouwen uit de rots, die u onmiddellijk begroet bij het binnenstappen en bedekt is met goud. 
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3.30 uur in totaal.

Dag 7:  Dambulla - Sigiriya - Dambulla  
Na het ontbijt in het hotel maakt u zich klaar voor een typische Sri Lankaanse ervaring. U stapt aan boord van een tuktuk en vervolgens een ossenkar om door het platteland te rijden, gevolgd door een boottocht op een klein meer. De typische vissersboot waarin u plaatsneemt heet catamaran en is afgeleid van twee Tamil woorden, "katta" en "maran". Na het bezoeken van een plaatselijke plantage, wordt u hartelijk ontvangen in een dorpshuis waar u geniet van een kookdemonstratie.

Na de middag vertrekt u naar Sigiriya waar u de "Leeuwenrots" beklimt, een indrukwekkende rots die omgetoverd werd tot fort in de 5e eeuw door koning Kasyapa. Vandaag is het een bijzondere Unesco Werelderfgoedsite waar u door de gigantische leeuwenpoten bij de ingang stapt om de trappen te nemen naar de top met uitzicht op de prachtige tuinen en eeuwenoude overblijfselen. De site is bedekt met fresco's in de typische stijl uit de Gupta dynastie en in het westen wacht de "spiegelmuur" waar de rots zodanig gepolijst is, dat het wel een spiegel lijkt. Bezoek ook het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis en het innovatieve irrigatiesysteem.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3.30 uur. Wandeling bij Sigiriya: 2.30 uur.
Dag 8: Dambulla - Polonnaruwa - Dambulla   
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Polonnaruwa, de oude hoofdstad van het land barstensvol paleizen, heiligdommen, kloosters, parken en meren die getuigen zijn van het rijkelijke verleden. Het immense meer met de naam "Parakrama Samudraya", ofwel "de zee van Parakrama" naar King Parakramabahu die het meer liet aanleggen, is een prachtig voorbeeld van ingenieuze bouwtechnieken met een fantastisch irrigatiesysteem om geen enkel druppel water verloren te laten gaan. Na dit bezoek keert u terug naar Dambulla waar u de rest van de dag vrij bent.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3.30 uur.

Dag 9:  Dambulla - Kurunegala - Negombo         
Ontbijt in het hotel en transfer naar Negombo via Kurunegala. Bij aankomst kunt u inchecken in het hotel en genieten van het strand, een bezoekje brengen aan het vissersdorpje of de stad Negombo.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfer in een privévoertuig: 4 uur.

Dag 10:  Negombo - Vertrek 
Transfer naar de luchthaven op tijd voor uw vlucht huiswaarts.
Transfer in een privévoertuig: 20 minuten.

Uw reisprogramma van 11 nachten

Dag 1-8: Identiek als bij het programma van 9 nachten, met een transfer naar Uppuveli aan het einde van dag 8.

Dag 9 en 10: Passikudah
Vrije dagen aan het prachtige strand van Passikudah waar u van de stralende zon kunt genieten. 
Diners en overnachting in het hotel.

Dag 11: Passikidah - Habarana - Kurunegala - Negombo     
Vrije ochtend in het hotel. Uitchecken rond 12.00 uur en transfer naar Negombo via Habarana en Kurunegala. Inchecken in het hotel en vrije tijd.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfer in een privévoertuig: 5.30 uur.

Dag 12: Negombo  - Vertrek 
Na een laatste ontbijt op Sri Lankaanse bodem gaat het naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.
Transfer in een privévoertuig: 20 minuten.