Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 5,1 miljoen mensen vertrouwen al op ons voor hun vakantie! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de hoogtepunten van Sri Lanka zoals Sigiriya, Polonnaruwa, Dambulla en Kandy
  • Bewonder de schoonheid van de natuurlijke bezienswaardigheden zoals de botanische tuinen van Peradeniya
  • Geniet van een rijk cultureel en natuurlijk erfgoed
  • En ook... Maak kennis met de olifanten van het nationale park Minneriya

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Sri Lanka

Bent u op zoek naar een geslaagde combinatie van natuur en cultuur? Reis dan mee naar Sri Lanka, een bestemming die culturele, spirituele en natuurlijke ontdekkingen met elkaar combineert voor het plezier van nieuwsgierige reizigers. Van eeuwenoude mystieke tempels, paradijselijke stranden, bruisende steden tot weelderige groene landschappen... Sri Lanka heeft het allemaal!

Bewonder Aziatische olifanten, leer meer over de theecultuur en de verschillende soorten kruiden en laat u overweldigen door de vertederende glimlach van de Singalese bevolking. Laat u verleiden door de 'Traan van India'!

Reisbeschrijving

Tussen bezoeken aan historische, natuurlijke en culturele bezienswaardigheden door ontdekt u een nieuwe cultuur, prachtige landschappen, lokale gewoonten en tradities die goed verankerd zijn en kunt u prachtige momenten delen met de lokale bevolking. Tijdens deze privérondreis wordt u vergezeld door een Engelssprekende chauffeur. Optioneel met bijbetaling kunt u ook kiezen voor een Franstalige gids.

We bieden u de volgende opties voor  uw verblijf:
- Verblijf van 7 nachten waarvan 2 nachten in Wadduwa
- Verblijf van 9 nachten waarvan 4 nachten in Wadduwa
- Verblijf van 10 nachten waarvan 5 nachten in Wadduwa
- Verblijf van 11 nachten waarvan 6 nachten in Wadduwa
- Verblijf van 12 nachten waarvan 7 nachten in Wadduwa
- Verblijf van 13 nachten waarvan 8 nachten in Wadduwa
- Verblijf van 14 nachten waarvan 9 nachten in Wadduwa

Uw reis route:
DAG 1: Aankomst op Colombo Airport - Habarana
DAG 2: Habarana - Sigiriya - Habarana
DAG 3: Habarana - Polonnaruwa - Minneriya - Habarana
DAG 4: Habarana - Dambulla - Kandy
DAG 5: Kandy
DAG 6: Kandy - Giragama - Colombo - Wadduwa
DAG 7: Wadduwa - Galle - Wadduwa
DAG 8-14 (afhankelijk van het gekozen aanbod): Wadduwa
DAG 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 (afhankelijk van het gekozen aanbod): Wadduwa - Colombo Airport - Vertrek

Uw programma

DAG 1: COLOMBO AIRPORT - HABARANA (4 uur onderweg)
Aankomst op de luchthaven van Colombo waar u door uw chauffeur wordt opgewacht en overberacht naar Habarana. Aankomst en check-in in het hotel op het platteland. Rest van de dag vrij.
Optioneel (ter plaatse te betalen): Mogelijkheid om te ontspannen in een Ayurvedisch centrum.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 2: HABARANA - SIGIRIYA - HABARANA (1,5 uur onderweg)
Ontbijt in het hotel en vertrek met een tuktuk en ossenkar door het platteland richting een klein meertje met lotusbloemen. Hier stapt u aan boord van een klein vissersbootje om het meer te bezoeken en daarna kunt u kiezen voor een bezoek aan een theeplantage en een typisch dorpshuis waar u meer uitleg gegeven wordt over de plaatselijke keuken.

Na de middag is het tijd om Sigiriya te bezoeken met zijn bekende Rock Fortress, ofwel een citadel gebouwd boven op een rots met een prachtig uitzicht. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots uit de vijfde eeuw, vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn, die na meer dan 1500 jaar nog steeds hun prachtige kleuren hebben behouden.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: HABARANA - POLONNARUWA – MINNERIYA – HABARANA (3 uur onderweg)
Ontbijt in het hotel en transfer naar Polonnaruwa, de oude hoofdstad gesticht door koning Vijayabahu I nadat Anuradhapura werd binnengevallen aan het einde van de tiende eeuw. Onder het bewind van koning Parakramabu I in de elfde eeuw, groeide de stad uit tot een bloeiend handelscentrum en majestueuze ommuurde stad. Hij legde het Parakrama Samudra waterreservoir aan, dat vandaag nog altijd gebruikt wordt, en liet verschillende kloosters, tempels en paleizen bouwen. U bezoekt de overblijfselen van deze weelderige stad, midden in een prachtig groen park omringd door grachten.

Terugkeer naar Habarana, onderweg kunt u kiezen voor een bezoek aan het adembenemende Minneriya Nationaal Park met één van de grootste olifantenkolonies ter wereld.
Diner en overnachting in het hotel.
DAG 4: KANDALAMA - DAMBULLA - KANDY (2,5 - 3 uur onderweg)
Ontbijt in het hotel. De volgende halte is de indrukwekkende Gouden Tempel van Dambulla, sinds 1991 geklasseerd als UNESCO Werelderfgoed. Dit grottencomplex werd omgevormd tot fantastische tempel met een oppervlakte van 2000 m², dit is zonder twijfel het meest indrukwekkende stukje geschiedenis van het land. Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud en de grootste rotstekening ter wereld. Verder ontdekt u nog meer dan 150 Boeddhabeelden en een reusachtige Boeddha van 14 meter uitgehouwen uit de rots. 

Vervolgens gaat u naar Matale, waar u een bezoek kunt brengen aan een batikatelier en de prachtige kruidentuin, waar u de typische aroma's van de Sri Lankaanse keuken ontdekt. Tot slot gaat u verder naar Kandy, de laatste hoofdstad van het Singalese koninkrijk. Deze heilige stad werd gesticht in de zestiende eeuw en is vandaag de thuishaven van het belangrijkste boeddhistische symbool ter wereld.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 5: KANDY (1,5 uur onderweg)
Deze ochtend staat in teken van uw bezoek aan de Tempel van de Tand (Dalada Maligawa). Dit is de plek waar volgens de legende een originele tand van Boeddha bewaard wordt en daarom de belangrijkste religieuze plek ter wereld voor boeddhisten. De buitenkant van de tempels zijn sober gehouden met hun typische rode daken, maar eens u binnenstapt in één van de gebouwen, wordt u overweldigd door de prachtige decoraties, het houtsnijwerk en luxueus ivoor. De tand zelf wordt bewaard in een schrijn bewaakt door twee slagtanden van een olifant. Elke dag stromen hier honderden boeddhistische pelgrims van over de hele wereld samen om deze heilige plek te bezoeken.

Daarna gaat het naar de botanische tuinen van Peradeniya waar u op meer dan 60 hectare één van de mooiste verzamelingen ter wereld vindt van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer. Als u zin heeft om nog meer kostbare bezittingen van de stad te bezoeken, kunt u kiezen voor een rondleiding in een atelier waar edelstenen bewerkt worden. 
Diner en overnachting in het hotel.
DAG 6: KANDY - GIRAGAMA - COLOMBO - WADDUWA (4 uur onderweg)
Na het ontbijt verlaat u Kandy om terug te keren naar de hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg bezoekt u een theeplantage en een fabriek waar u de verschillende processen voor het maken van thee uitgelegd zult krijgen. Sri Lanka is een van de top 3 theeproducenten van de export van thee na China en India.

Na de middag heeft u dan tijd om de hoofdstad te verkennen met zijn typische Britse koloniale architectuur die naast eeuwenoude tempels en meer modernere gebouwen staan. Breng zeker een bezoek aan het Onafhankelijkheidsmonument, het historische centrum, de artistieke Pettah wijk en de Galle Face boulevard met zijn chique sfeer. Vervolgens rijdt u naar Wadduwa.
Optioneel (ter plaatse te betalen): mogelijkheid om het olifantenweeshuis te bezoeken.
Overnachting in het hotel.

DAG 7: WADDUWA - GALLE - WADDUWA (3,5 uur onderweg)
Na het ontbijt vertrek naar de zuidkust. Bezoek aan de stad Galle, een bijzondere havenstad met een fascinerende geschiedenis. Deze stad werd vanaf 1589 door de Portugezen gebouwd en verder uitgebreid door de Nederlanders vanaf 1640. Bezoek de oude Nederlandse haven die dateert uit de zestiende eeuw en bewonder het uitzicht op de zee. Vervolgens keert u terug naar Wadduwa om een schildpaddenkwekerij te bezoeken.
Diner en overnachting in het hotel.

DAG 8 tot 14 (afhankelijk van het gekozen aanbod): WADDUWA
Vrije dagen in Wadduwa op basis van halfpension.
Overnachting in het hotel.

DAG 9, 10, 11, 12, 13, 14 of 15 (afhankelijk van het gekozen aanbod): WADDUWA - LUCHTHAVEN COLOMBO - VERTREK (2 uur onderweg)
Vandaag gaat u naar de internationel luchthaven van Colombo voor uw vlucht huiswaarts.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Om u een verblijf in alle comfort aan te bieden, hebben we voor elke etappe van de reis gekozen voor moderne en comfortabele hotels. U overnacht in ruime kamers in 5* hotels.

Uw 5* hotels tijdens de rondreis:
- Habarana: Cinnamon Lodge (of vergelijkbaar) in een Superior Kamer
- Habarana: Roo Mansala Boutique Villas (of vergelijkbaar) in een Superior Villa
- Habarana: Aliya Resort & Spa of Sigiriya Jungles (of vergelijkbaar) in een Deluxe Kamer
- Kandy: Earls Regency Hotel (of vergelijkbaar) in een Deluxe Kamer
- Kandy: Golden Crown Hotel (of vergelijkbaar) in een Deluxe kamer
- Kandyan: Grand Kandyan Hotel (of vergelijkbaar) in een Standaard Kamer
- Wadduwa: The Blue Water (of gelijkwaardig) in een Deluxe Kamer
- Wadduwa: Amaya Villas (of vergelijkbaar) in een Villa

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen
4 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension en restaurants

Gedurende de hele reis geniet u van halfpension (zonder drankjes). 

Ontdek de heerlijke smaken van dit land met verse producten en heerlijk geurende kruiden. Proef van de typische plaatselijke gerechten of kies voor specialiteiten uit de internationale keuken.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Kamer volgens programma in 5* hotels
- Halfpension (exclusief drankjes)
- Transport in een voertuig met airconditioning
- Engelstalige gids
- Bezoeken en entreeprijzen volgens het programma
- Fotolicentie

Niet inbegrepen in de prijs:
- Andere kamercategorieën 
- Niet vermelde maaltijden en dranken  
- Niet vermelde bezoeken en excursies  
- Persoonlijke uitgaven en fooien  
- Kosten voor het verkrijgen van foto- en/of videotoestemming Tempel van de Tand  
- Visakosten 
- Verzekeringen (optioneel) 
- Reserveringskosten

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen in flashverkoop staan online gedurende 7 opeenvolgende dagen. Indien er nog datums vrij zijn voor verkoop, kunnen bepaalde aanbiedingen verlengd worden.

- Een klantenservice die u voor, tijdens en na uw reis begeleidt.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis door Sri Lanka 5 *