Privérondreis - Ontdekking van Sri Lanka in 8 of 10 nachten - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de leukste bezienswaardigheden in Sri Lanka dankzij deze complete rondreis met privéchauffeur
  • Geniet van de schoonheid van magische locaties, waarvan enkele op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan
  • Verblijf in comfortabele Standaard Kamers in 4* of 4*+ hotels
  • En ook... Proef van de overheerlijke plaatselijke keuken in uw hotels of aan de talrijke straatkraampjes

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Sri Lanka

Heeft u zin om een andere wereld te ontdekken? Vertrek dan naar de 'Traan van India', het prachtige eiland Sri Lanka in de Indische Oceaan. De magie van deze plek schuilt in de adembenemende landschappen, de kleurrijke cultuur en de heerlijk geurende kruiden en specerijen die u meenemen op een reis voor al uw zintuigen.

Het vroegere Ceylon biedt een onwaarschijnlijk prachtige groene natuur met een exotische fauna en flora, maar ook een wereld van spiritualiteit waarbij het boeddhisme als belangrijkste inspiratiebron dient. Bezoek eeuwenoude tempels, bijzondere - door UNESCO geklasseerde - sites en leer de warme, immer lachende bevolking kennen tijdens een onvergetelijke vakantie! Dit wordt een fantastische ervaring om nooit meer te vergeten. De 'Parel van de Indische Oceaan' laat zeker en vast een onvergetelijke indruk na!

Reisbeschrijving

Of u nu kiest voor het circuit van 8 of 10 nachten, u zult een magische ervaring beleven tijdens deze schitterende privérondreis. Van de prachtige botanische tuin van Peradeniya tot een treinrit over een van de mooiste spoorlijnen ter wereld, langs de fameuze Leeuwenrots... een hele reeks schitterende landschappen wachten op u.

Tijdens de volledige rondreis profiteert u van de diensten van een Engelssprekende chauffeur, zo mist u geen anekdotes over de Sri Lankaanse geschiedenis en cultuur.

Uw reisroute

Rondreis 9 dagen / 8 nachten:
Dag 1: Colombo - Rathnapura - Udawalawe
Dag 2: Udawalawe - Buduruwagala - Ella - Bandarawela
Dag 3: Bandarawela - Nanuoya - Nuwara Eliya - Daulagala - Kandy
Dag 4: Kandy
Dag 5: Kandy - Matale - Dambulla - Habarana
Dag 6: Habarana - Sigiriya - Habarana
Dag 7: Habarana - Polonnaruwa - Habarana
Dag 8: Habarana - Kurunegala - Negombo
Dag 9: Negombo - Vertrek

Rondreis 11 dagen / 10 nachten:
Dag 1 t/m 6: zelfde route als de rondreis van 9 dagen / 8 nachten
Dag 7: Habarana - Polonnaruwa - Passikudah
Dag 8 en 9: Passidukah
Dag 10: Passidukah - Kurunegala - Veyangoda
Dag 11: Veyangoda - Vertrek

Uw programma van 9 dagen/8 nachten

Dag 1: Colombo - Rathnapura - Uduwalawe
Bij uw aankomst in Colombo wordt u opgewacht door uw chauffeur die u rechtstreeks naar Uduwalawe brengt via Rathnapura. Aankomst in uw hotel en u heeft de rest van de dag vrij om te bekomen van de lange vlucht of zelf al eens op verkenning te gaan.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Uduwalawe - Buduruwagala - Ella -Bandarawela
In de late namiddag maakt u een jeepsafari van ongeveer 3 uur en bewondert u heel wat dieren in het wild: vogels, krokodillen, herten, wilde buffels en kuddes olifanten. Na uw safari gaat u verder naar Ella. Onderweg bezoekt u Buduruwagala, gelegen te midden van de natuur. Het complex bestaat uit zeven beelden in een rotswand en behoort tot de Mahayana school van gedachte. De indrukwekkende beelden dateren uit de 10e eeuw. U zet uw reis verder naar Ella. Onderweg kunt u weelderige landschappen, heuvels en adembenemende uitzichten over de vlaktes bewonderen en maakt u een stop bij de indrukwekkende Ravana Falls.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: Bandarawela - Nanuoya - Nuwara Eliya - Daulagala - Kandy
Na het ontbijt vertrekt u naar het station van Bandarawela, waar de trein naar Nanuoya op u wacht. Deze route wordt beschouwd als een van de mooiste spoorlijnen ter wereld en gaat langs theeplantages en berglandschappen. Eenmaal aangekomen neemt u het pad naar Nuwara Eliya en bezoekt u de stad en de voormalige zomerresidentie van de Britse gouverneur, gelegen op 1900 meter boven de zeespiegel. Nuwara Eliya doet denken aan Engeland met zijn Victoriaanse villa's, rozentuinen, ongerepte gazons, golfbanen en het koele en mistige klimaat. U krijgt een rondleiding door de stad en vervolgens gaat u op weg naar Daulagala. Hier brengt u een bezoek aan een theeplantage en een fabriek waar u meer leert over de verschillende processen voor het maken van thee. U trekt verder naar Kandy.
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 4: Kandy
's Morgens brengt u een bezoek aan de Tempel van de Tand. Elke dag stromen hier honderden boeddhistische pelgrims van over de hele wereld samen om deze heilige plek te bezoeken. Vervolgens bezoekt u de botanische tuinen van Peradeniya, één van de mooiste verzamelingen ter wereld van tropische planten, orchideeën, lotusbloemen en nog veel meer. In de late namiddag kunt u een edelsteenworkshop bezoeken.
Terugkeer naar het hotel voor het diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Kandy - Matale - Dambulla - Habarana
Ontbijt in het hotel en vertrek naar de regio Matale, waar u een bezoek brengt aan een Batik-workshop en een kruidentuin. Hier ontdekt u de verschillende kruiden geteeld in Sri Lanka. Vervolgens gaat u richting Sigiriya en bezoekt u onderweg de rotstempel van Dambulla. De Gouden Tempel van Dambulla is een UNESCO Werelderfgoedsite sinds 1991. Dit grottencomplex bevindt zich in een granieten rotswand op 160 meter hoogte en werd omgevormd tot fantastisch tempelcomplex met 5 afzonderlijke tempels en een totale oppervlakte van 2000 m², dit is zonder twijfel het meest indrukwekkende stukje geschiedenis van het land. Binnen zijn rotsschilderingen te vinden van meer dan 2000 jaar oud. Deze vertellen het leven van Boeddha en zijn de grootste ter wereld. Verder ontdekt u nog meer dan 150 Boeddhabeelden en een reusachtige Boeddha van 14 meter uitgehouwen uit de rots. Aankomst in Habarana.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6: Habarana - Sigirya - Habarana
Ontbijt in het hotel. Deze dag staat in het teken van een ontdekking van het dagelijkse leven op het platteland. U maakt een boottocht van 30 minuten over een vijver bedekt met lotusbloemen, rijdt met een ossenkar door de dorpjes en de omgeving en wordt daarna uitgenodigd bij enkele bewoners thuis waar u hun traditionele manier van leven te zien krijgt. Na een uniek inzicht in de plaatselijke gastronomie met proeverij, zet u koers naar het prachtige Sigiriya Rock Fortress. Deze indrukwekkende citadel is gebouwd bovenop een rots met een prachtig uitzicht. U maakt de beklimming naar de top van de Leeuwenrots op 180 meter hoogte, gebouwd in de vijfde eeuw, vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving. Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand, waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn.
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 7: Habarana - Polonnaruwa - Habarana
Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa. U bezoek de oude stad, die de hoofdstad van Ceylon was tussen de 7e en de 14e eeuw. Hier ontdekt u prestigieuze sites zoals de Citadel aan de oevers van het kunstmatige meer Parakrama Samudraya en het koninklijk paleis van koning Parakrama Bahu. U zult prachtige Boeddhabeelden zien liggen en staan. Terugkeer naar Habarana.
Diner en overnachting in het hotel.

Optioneel, ter plaatse te betalen: Ontdekking van de site op de fiets.

Dag 8: Habarana - Kurunegala - Negombo (of Veyangoda)
Ontbijt in het hotel en transfer naar Negombo via Kurunegala. Rest van de dag vrij.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 9: Negombo (of Veyangoda)- Terugvlucht
Vandaag vertrekt u terug naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.

Uw programma van 11 dagen/10 nachten

Dag 1 tot en met dag 6 is identiek aan het programma voor 8 nachten.

Dag 7: Habarana - Polonnaruwa - Passikudah
Na het ontbijt vertrekt u naar Polonnaruwa. U bezoekt de oude stad, die de hoofdstad van Ceylon was tussen de 7e en de 14e eeuw. Hier ontdekt u prestigieuze sites zoals de Citadel aan de oevers van het kunstmatige meer Parakrama Samudraya en het koninklijk paleis van koning Parakrama Bahu. U zult prachtige Boeddhabeelden zien liggen en staan. Na het bezoek gaat u verder naar de oostkust. Aankomst in uw hotel waar u drie nachten verblijft. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8 en 9: Passikudah
Vrije dagen op het prachtige strand van Passikudah. Diners en overnachting in het hotel.

Dag 10: Passikudah - Kurunegala - Negombo of Veyangoda
Vrije ochtend en transfer naar Negombo via Kurunegala. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 11 : Negombo of Veyangoda- Terugvlucht
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

Gedurende de hele rondreis verblijft u in comfortabele 4* hotels in een Standaard Kamer, met veel zorg door ons uitgekozen om u een verblijf zonder zorgenaan te bieden. Voor nog meer luxe kan u kiezen voor een verblijf in 4*+ hotels.

Uw 4* hotels tijdens de rondreis:
- Udawalawe: Centauria Wild (of vergelijkbaar)
- Ella/Bandarawela: Morning Dew (of vergelijkbaar)
- Kandy: Topaz Hotel of Earl's Regent (of vergelijkbaar)
- Habarana: Saunter Paradise Hotel of Sungreen Resort & Spa(of vergelijkbaar)
- Negombo: Covanro Hotel (of vergelijkbaar)
- Passikudah: Calm Resort & Spa (of vergelijkbaar)

Uw 4*+ hotels tijdens de rondreis:
- Udawalawe: Centauria Wild (of vergelijkbaar)
- Ella/Bandarawela: Ceylon Tea Bungalows (of vergelijkbaar)
- Kandy: The Golden Crown Hotel of Tourmaline Hotel (of vergelijkbaar)
- Habarana: Aliya Resort & Spa (of vergelijkbaar)
- Negombo: Camelot Beach Hotel (of vergelijkbaar)
- Passikudah: Anantaya Resort & Spa (of vergelijkbaar)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension en restaurants

Tijdens deze privérondreis geniet u van halfpension (zonder dranken) zodat u altijd vol energie op avontuur vertrekt. U ontdekt de heerlijke en rijke smaken van dit land waar kruiden en specerijen de hoofdrol spelen. U leert de traditionele recepten kennen, proeft van de plaatselijke delicatessen en kunt kiezen voor internationale gerechten.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs: 
- Standaard Kamer in de vermelde 4* of 4*+ hotels of gelijkwaardig 
- Halfpension (zonder dranken) 
- Transport in een voertuig met airconditioning 
- Diensten van een Engelstalige gids
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma 
- Toestemming om foto's te nemen bij bezienswaardigheden (behalve de Tempel van de Tand)  

Niet inbegrepen in de prijs: 
- Dranken en niet vermelde maaltijden
- Visumkosten (u moet zelf uw visum aanvragen)
- Niet vermelde bezoeken en excursies 
- Persoonlijke uitgaven en fooien 
- Verzekeringen 

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis - Ontdekking van Sri Lanka in 8 of 10 nachten