5* rondreis in Sri Lanka met verlenging naar Hotel Blue Water - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

 • Vertrek op verkenning naar de niet te missen bezienswaardigheden van Sri Lanka, zoals Sigiryia, Dambulla en Kandy
 • Beleef onvergetelijke momenten tijdens een safari in het Minneriya Nationaal Park omringd door wilde olifanten
 • Maak uw keuze tussen een rondreis van 7 of 9 nachten
 • Eindig uw reis met enkele dagen pure ontspanning in Wadduwa

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in ... Sri Lanka!

Bent u op zoek naar een avontuurlijke, culturele en betoverende vakantie? Zoek niet langer, wij kennen de perfecte bestemming voor u: Sri Lanka! De 'Traan van India' barst van de prachtige bezienswaardigheden, weelderige natuur en authenticiteit. Tijdens deze rondreis kunt u alle gezichten van het land leren kennen met sublieme uitzichten die gaan van bergen tot jungle en strand, historische monumenten, prachtige tempels, charmante steden en wilde dieren in hun natuurlijke omgeving. Voeg daarbij de warme gastvrijheid van de locals, het lekkere eten en de stralende zon, en u heeft de perfecte vakantiebestemming gevonden! Pak snel uw koffers!

Reisbeschrijving

Tussen eeuwenoude site, natuurlijke wonderen en culturele schatten ontdekt u de ware magie van dit land met eeuwenoude tradities en en een vriendelijke bevolking. U krijgt de keuze tussen een reis van 7 of 9 nachten en na alle ontdekkingen, geniet u enkele dagen van pure rust op de paradijselijke stranden van Wadduwa. Alle overnachtingen, het halfpension, het transport en de chauffeur/gids zijn al door ons geregeld. Alles wat u nog hoeft te doen is genieten ...

Uw programma van 7 nachten:
Dag 1: Aankomst in Colombo - Kurunegala - Sigiriya
Dag 2: Sigiriya - Habrana - Sigiriya
Dag 3: Sigiriya - Dambulla - Minneriya Nationaal Park - Sigiriya 
Dag 4: Sigiriya - Matale - Kandy
Dag 5: Kandy - Kotmale
Dag 6: Kotmale - Kitulgala - Wadduwa
Dag 7: Wadduwa 
Dag 8: Wadduwa - Colombo - Vertrek

Uw programma van 9 nachten:
Dag 1-7: Identiek als bij het programma van 7 nachten
Dag 8: Wadduwa
Dag 9: Wadduwa
Dag 10: Wadduwa - Colombo - Vertrek

... verder lezen

Uw reisprogramma van 7 nachten

Dag 1: Colombo - Kurunegala - Sigiriya
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo waar uw chauffeur of gids u staat op te wachten voor uw transfer naar Sigiriya via Kurunegala. Uw hotel ligt op het platteland waar u de rest van de dag kunt genieten van de rust om bij te komen van uw lange vlucht. U kunt ook gebruikmaken van de talrijke voorzieningen in het hotel en optioneel en met bijbetaling kunt u relaxen in de spa.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3,5 uur in totaal.

Dag 2: Sigiriya - Habarana - Sigiriya 
Na het ontbijt in het hotel maakt u zich klaar voor een typische Sri Lankaanse ervaring in het dorpje Hiriwadunna. U stapt aan boord van een tuktuk en vervolgens een ossenkar om door het platteland te rijden, gevolgd door een boottocht op een klein meer met lotusbloemen. De typische vissersboot waarin u plaatsneemt, heet catamaran en is afgeleid van twee Tamil woorden, "katta" en "maran". Na het bezoeken van een plaatselijke plantage, wordt u hartelijk ontvangen in een dorpshuis waar u geniet van een kookdemonstratie. Vervolgens keert u terug naar het hotel.

Na de middag vertrekt u naar Sigiriya waar u de "Leeuwenrots" beklimt, een indrukwekkende rots die omgetoverd werd tot fort in de 5e eeuw door koning Kasyapa. Vandaag is het een bijzondere Unesco Werelderfgoedsite waar u door de gigantische leeuwenpoten bij de ingang stapt om de trappen te nemen naar de top met uitzicht op de prachtige tuinen en eeuwenoude overblijfselen. De site is bedekt met fresco's in de typische stijl uit de Gupta dynastie en in het westen wacht de "spiegelmuur" waar de rots zodanig gepolijst is, dat het wel een spiegel lijkt. Bewonder de bijzonder goed bewaarde fresco's van de Wolkenmaagden en bezoek ook het museum om meer te weten te komen over de geschiedenis en het innovatieve irrigatiesysteem.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 2 uur in totaal. Wandeling bij Sigiriya: ongeveer 3 uur.
Dag 3: Sigiriya - Dambulla - Minneriya Nationaal Park - Sigiriya 
Ontbijt in het hotel en transfer naar Dambulla, waar u het indrukwekkende tempelcomplex in de rotsen bezoekt. De tempels zijn uitgehouwen uit een enorme block granieten rots op meer dan 160 meter hoogte. De muren van de vijf tempels zijn bekleed met bladgoud, wat de bijnaam "gouden rots" heeft opgeleverd. Binnen vindt u meerdere Boeddhabeelden en fresco's met een oppervlakte van 1800 m² die het leven van Boeddha vertellen. In totaal zijn er 150 afbeeldingen van Boeddha te bewonderen en ook het grootste Boeddhabeeld ter wereld van 14 met dat uitgehouwen is uit de rotsen.
Na dit bezoek keert u terug naar het hotel.

Na de middag vertrekt u naar Minneriya om het nationaal park te bezoeken, een paradijs voor wilde olifanten die uit de jungle migreren om op de weelderige groene vlaktes te grazen aan de oevers van het Minneriya reservoir. Het reservoir werd aangelegd in de derde eeuw na Christus door koning Mahasena en vandaag is het nog steeds de beste locatie in het park om olifanten te observeren terwijl ze drinken, baden en spelen. Hier kunt u ook tal van vogels te zien krijgen, net als buffels en tal van andere wilde dieren. De dieren zijn het meest actief vroeg in de vroege ochtend en bij zonsondergang. Afhankelijk van de laatste waarnemingen van olifanten, kan de chauffeur ter plaatse beslissen om een andere locatie te bezoeken, zoals het Kaudulla Nationaal Park.
Terugkeer naar het hotel voor het diner en de overnachting.
Transfers in een privévoertuig: 2,5 uur in totaal. Safari van 3-3,5 uur.

Dag 4: Sigiriya - Matale - Kandy
Geniet van een lekker ontbijt in het hotel om daarna koers te zetten richting Matale waar u de kruidentuin bezoekt. Sri Lanka is wereldleider in de productie van kruiden, al eeuwenlang een van de belangrijkste exportproducten van het land. De meeste kruiden worden ook vandaag nog gekweekt in familietuinen en gebruikt voor het op smaak brengen van de heerlijke gerechten, maar ook als medicatie en cosmetica. 

Daarna gaat het verder naar Kandy, de oude koninklijke hoofdstad die geklasseerd is als Unesco Werelderfgoed sinds 1988. Bezoek het centrum van de stad te voet, dat gelegen is tussen een prachtig meer en beboste heuvels. Dit was de hoofdstad van het land tot 1815 en vandaag de spirituele hoofdstad van het land. U bezoekt de Dalada Maligawa, ook bekend als de Tempel van de Tand, de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad en de meest heilige plek ter wereld voor boeddhisten omdat hier een originele tand van Boeddha bewaard wordt. Na de middag bezoekt u nog een atelier waar edelstenen worden bewerkt voor u richting het hotel gaat.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3,5 uur in totaal.
Dag 5: Kandy - Kotmale
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u op verkenning in de buitenwijken van Kandy en gaat u richting Peradeniya voor een bezoek aan de botanische tuinen. Dit is de grootste tuin van het land en behoort tot de mooiste ter wereld dankzij de prachtige verzameling tropische en aromatische planten, orchideeën en palmbomen. De botanische tuin werd aangelegd door de Britse koningen en beslaat 60 hectare met honderden verschillende soorten, waaronder 300 orchidee-soorten en een majestueuze java vijgenboom waarvan de takken bijna 2500 m² oppervlakte beslaan. 

Vervolgens verlaat u Kandy om richting het land van de thee te rijden, waar u theeplantages ziet zo ver als u kunt kijken. Bewonder de fantastische berglandschappen voor u een bezoek brengt aan een theefabriek waarbij elke stap in het productieproces van de bekende Ceylonthee uit de doeken wordt gedaan. Ondanks de kleine oppervlakte van Sri Lanka, behoort het land tot de drie grootste theeproducenten ter wereld, na China en India. Tenslotte eindigt u de dag in Kotmale waar u incheckt in het hotel in de vallei van Kotmale. De rest van de dag kunt u relaxen.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3 uur in totaal.

Dag 6: Kotmale - Kitulgala - Wadduwa 
Ontbijt in het hotel. U rijdt vandaag door de bergen om richting de westkust van het land te gaan via Kitulgala, een klein stadje in het westen. Hier werd de bekend film "Bridge on the River Kwai" opgenomen, meer bepaald aan de Kelani rivier dicht bij Kitulgala. Vandaag blijven enkel de fundamenten van de brug over, en naar verluid ook enkele verzonken wagons. U zet de route verder tot in Wadduwa waar u uw intrek neemt in het hotel voor twee nachten. De rest van de dag kunt u profiteren van de zon op het strand.
Diner en overnachting in het hotel.
Transfers in een privévoertuig: 3,5 tot 4 uur in totaal.

Dag 7: Wadduwa
Vrije dag in Wadduwa waar u kunt profiteren van het strand, de zee en de talrijke voorzieningen van uw hotel. U heeft een auto met chauffeur ter beschikking met een maximale afstand van 80 km om de omgeving te verkennen.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Wadduwa - Colombo - Vertrek
Ontbijt in het hotel en transfer terug naar de luchthaven van Colombo op tijd voor uw vlucht huiswaarts.
Transfer in een privévoertuig: 1,5 uur.

Uw programma van 9 nachten

Dag 1-7: Identiek als bij het programma van 7 nachten.

Dag 8: Wadduwa
Vrije dag in Wadduwa om te profiteren van zon, zee en strand. U heeft een voertuig met chauffeur ter beschikking met maximum 80 km om de omgeving te verkennen.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 9: Wadduwa
Vrije dag in Wadduwa om te profiteren van de mooie uitzichten op de Indische Oceaan en de talrijke faciliteiten in uw hotel. U heeft een voertuig met chauffeur ter beschikking met maximum 80 km om de omgeving te verkennen.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 10: Wadduwa - Colombo - Vertrek
Na een laatste ontbijt in uw hotel geniet u van een transfer naar de luchthaven van Colombo voor uw vlucht huiswaarts.
Transfer in een privévoertuig: 1,5 uur.

Uw hotels

Elke avond kunt u helemaal tot rust komen in een aangename en moderne kamer in een luxueus 5* hotel.

Uw 5* hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Sigiriya: Water Garden Sigiriya - Deluxe Villa
- Kandy: Amaya Bungalow - Deluxe Kamer
- Kotmale: Mas Villa - Premium Kamer
- Wadduwa: The Blue Water - Deluxe Kamer met zeezicht (optioneel en met bijbetaling kunt u kiezen voor een Club Suite tijdens uw strandverblijf)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Just for you
Speciaal voor u:
 • Halfpension (ontbijt en diner, exclusief drankjes)
 • Nieuwjaarsgaladiner (exclusief drankjes) voor verblijven op 31/12

Tijdens de hele rondreis geniet u van het inbegrepen halfpension (ontbijt en diner, exclusief drankjes).

Verwen uw smaakpapillen met plaatselijke specialiteiten zoals dahl, heerlijke linzenpuree, of sambol, een mengeling van kokosnoot met paprika's, kruiden en gedroogde vis. 

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken vanaf Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM) en Eindhoven (code: EIN), of u kunt zelf een andere luchthaven van vertrek selecteren.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 23°C max : 30°C
Feb
min : 24°C max : 30°C
Mrt
min : 25°C max : 31°C
Apr
min : 26°C max : 31°C
Mei
min : 26°C max : 30°C
Jun
min : 26°C max : 30°C
Jul
min : 26°C max : 29°C
Aug
min : 27°C max : 29°C
Sep
min : 26°C max : 29°C
Okt
min : 25°C max : 29°C
Nov
min : 25°C max : 29°C
Dec
min : 24°C max : 30°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Overnachtingen in de vermelde 5* hotels of gelijkwaardig
- Halfpension (ontbijt en diner in het hotel, exclusief drankjes)
- Nieuwjaarsgaladiner (exclusief drankjes) voor verblijven op 31/12
- Bezoeken en excursies volgens het programma
- Engelstalige gids/chauffeur tijdens de rondreis
Transport in een voertuig met airconditioning (privévoertuig voor 2-3 personen en minibus vanaf 4 personen)
- Fototoestemmingen bij bezienswaardigheden
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

 • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
 • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
 • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

 1. Voyage Privé
 2. Luxe vakantiehuis
 3. 5* rondreis in Sri Lanka met verlenging naar Hotel Blue Water