Sorriso Hotel Due Istanbul 4* en Petra & Wadi Rum Tour met optionele verlenging aan de Dode Zee - Istanbul - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Start uw verblijf in de veelzijdige Turkse stad Istanbul voordat u de essentie van Jordanië ontdekt tijdens een magische rondreis
  • Pak uw koffers uit in comfortabele kamers met uitstekende faciliteiten
  • Profiteer van talrijke extra voordelen in Jordanië, inclusief transfers, een 4x4-rit door de woestijn en een bezoek aan de Dode Zee
  • Vervolledig uw vakantie-ervaring met twee optionele extra nachten aan de Dode Zee, zodat u de genezende krachten ervan kunt ontdekken

Welkom in ... Turkije en Jordanië!

Istanbul

Istanbul is bruisend, modern, opwindend, maar heeft ook een betoverend verleden. En dankzij de prachtige ligging aan de Bosporus en de Zee van Marmara, voelt u hier ook een zonnige en gezellige sfeer. Deze stad ligt letterlijk op het kruispunt tussen oost en west en staat bol van de contrasten, tussen oud en nieuw, tussen levendigheid en rust en tussen innovatie en traditie. En dat merkt u aan alles: de prachtige architectuur, het lekkere eten en de bijzonder cultuur.

De Bosporus verdeelt de stad in twee delen die met elkaar verbonden zijn door twee adembenemende bruggen. De Gouden Hoorn verdeelt het 'Europese deel' in het historische centrum en de moderne stad. U hoort het al: dit is een stad die u absoluut gezien moet hebben!

Jordanië

Jordanië is een land van uitzonderlijke schoonheid en contrasten, met tal van historische sites, een uniek landschap en culturele belevenissen. Van de vruchtbare Jordaanvallei tot aan de dorre woestijn ... Het landschap is enorm veelzijdig! U kunt Romeinse ruïnes bezoeken, de magie voelen in Wadi Rum of in het mineraalrijke water van de Dode Zee baden.

De hoofdstad, Amman, is een fascinerende stad waar moderne commerciële centra zij aan zij staan met traditionele cafés en ambachtelijke werkplaatsen. De oude stad Jerash wordt zelfs erkend als een van de best bewaarde Romeinse provinciesteden ter wereld, en de kastelen in de woestijn zijn prachtige voorbeelden van de vroege islamitische kunst en architectuur.

Petra, de rotsstad, is een unieke bezienswaardigheid waar woningen door de Nabateeërs uit de rotsen zijn uitgehouwen. Dit is zonder twijfel de meest bekende toeristische attractie van het land! Op minder dan een uur rijden vindt u Wadi Rum, het meest uitgestrekte en mooiste woestijnlandschap van het land, met monolithische bergen (jabal) en een charmant bedoeïenendorp.

Reisbeschrijving

De volgende opties voor uw reis zijn mogelijk:
Aanbieding 1: Verblijf in Istanbul en Tour door Jordanië
- 9 nachten: 2 nachten in Istanbul + 7 nachten rondreis door Jordanië
- 10 nachten: 3 nachten in Istanbul + 7 nachten rondreis door Jordanië
- 11 nachten: 4 nachten in Istanbul + 7 nachten rondreis door Jordanië

Aanbieding 2: Verblijf in Istanbul en Tour in Jordanië met verlenging naar de Dode Zee
- 11 nachten: 2 nachten in Istanbul + 7 nachten rondreis door Jordanië + 2 nachten aan de Dode Zee
- 12 nachten: 3 nachten in Istanbul + 7 nachten rondreis door Jordanië + 2 nachten aan de Dode Zee
- 13 nachten: 4 nachten in Istanbul + 7 nachten rondreis door Jordanië + 2 nachten aan de Dode Zee

Uw reisroute in Jordanië
Dag 1: Aankomst in Amman
Dag 2: Amman - Jerash - Amman
Dag 3: Amman - Madaba - Mount Nebo - Petra
Dag 4: Petra
Dag 5: Petra - Little Petra - Wadi Rum
Dag 6: Wadi Rum - Dode Zee - Amman
Dag 7: Amman
Dag 8: Vertrek uit Amman

Staan uw koffers al klaar?

Sorriso Hotel Due 4* in Istanbul

Het Sorriso Hotel Due 4* ligt in de wijk Laleli, op een steenworp afstand van de Grand Bazaar en de Obelisk van Theodosius. Het biedt een ideale locatie om de meest prestigieuze locaties te ontdekken. Bovendien ligt dit hotel op slechts tien minuten wandelafstand van verschillende beroemde bezienswaardigheden, zoals de Blauwe Moskee, Haghia Sophia en het Topkapipaleis.

Uw kamer

Just for you
Onderhandeld voor jou:
  • Standaard Kamer

Standaard Kamer (18 m²)

Deze minimalistisch en smaakvol ingerichte kamer biedt de perfecte omgeving om energie op te doen na een dag vol leuke ontdekkingen. Rust en ontspanning: check!

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Just for you
Onderhandeld voor jou:
  • Ontbijt
Bij deze aanbieding is uw ontbijt inbegrepen.

In het hotelrestaurant kunt u terecht voor heerlijke gerechten, en het comfortabele café is een aangename locatie om overdag te pauzeren met een hapje en een drankje.

Activiteiten

Just for you
Onderhandeld voor jou:
  • 10% korting op massages, per persoon per verblijf
  • Toegang tot de spa
De Sorriso Spa biedt een unieke ervaring om van top tot teen te ontspannen. Massageruimtes, een stoombad, een zoutkamer en een Turks bad ... In de exotische sfeer van de spa voelt u zich de koning(in) te rijk! Bovendien worden hier ook kruidenthee en heerlijke lekkernijen geserveerd.

Uw rondreis door Amman

Dag 1: Aankomst in Amman
Bij aankomst in de Jordaanse hoofdstad Amman, wordt u naar uw hotel gebracht. 
Overnachting in uw hotel in Amman.

Dag 2: Amman - Jerash - Amman
Na het ontbijt vertrekt u naar de oude Romeinse stad Jerash. Na Petra is dit het belangrijkste monument in Jordanië. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een van de best bewaarde Romeinse steden in het Midden-Oosten. U kunt kuieren door de straten en zuilen, tempels, theaters, warmwaterbronnen en muren bewonderen. In de namiddag keert u terug naar Amman, waar een panoramische rondleiding door de hoofdstad van het Koninkrijk zal plaatsvinden.
Geniet vervolgens van een diner en een overnachting in uw hotel.

Dag 3: Amman - Madaba - Mount Nebo - Kerak - Petra
Na het ontbijt rijdt u langs de 2000 jaar oude Kings Highway; de oude weg die in de Bijbel wordt genoemd en die prehistorische dorpen van het stenen tijdperk en bijbelse steden verbindt. U maakt een tussenstop bij Madaba, 'The City of Mosaics', 30 km ten zuiden van Amman. Hier bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad, de Grieks-orthodoxe kerk van St. George, waar de beroemde 6e-eeuwse Byzantijnse mozaïekkaart van het Heilige Land en andere bijbelse vindplaatsen te bewonderen zijn. 
Uw volgende stop is Mt. Nebo, bekend als de begraafplaats van de profeet Mozes. De berg, 840 meter hoog, biedt een spectaculair uitzicht op het Heilige Land. Vervolgens rijdt u verder via de Kings Highway, die prehistorische dorpen van het stenen tijdperk met elkaar verbindt, en bijbelse steden, om uiteindelijk bij Kerak te komen, het prachtige kruisvaarderskasteel uit de 12e eeuw na Christus, gelegen op een heuveltop op ongeveer 1000 meter boven de zeespiegel en aan drie zijden omgeven door een dal. Kerak is al zeker sinds de ijzertijd bewoond en was een belangrijke stad voor de Moabieten. 
Overnachting in uw hotel in Petra.
Dag 4: Petra
Na het ontbijt kunt u een dag lang een bezoek brengen aan de "Rozenrode stad" van Petra, een indrukwekkende schat van de antieke wereld. In 2012 werd het 200e jaar van zijn herontdekking gevierd en onlangs werd deze stad uitgeroepen als een van de zeven wereldwonderen. Het is zonder twijfel de meest gekende en bezochte bestemming in Jordanië. In 1985 werd Petra erkend als UNESCO werelderfgoed. Begin uw bezoek met een wandeling of een korte paardrit van de hoofdingang van Petra naar de ingang van de oude stad via de "Siq", een 1210 meter lange smalle kloof. Als u het einde van de Siq bereikt, komt het eerste en grootste monument van Petra langzaam in zicht; dit is het beroemde monument van de Schatkist "Al Khazneh". Petra is een buitengewone en unieke plaats die meer dan 2000 jaar geleden door de Arabische Nabatean werd gebouwd. De Nabatean hebben hun monumentale graftomben, paleizen, tempels en schatten uit de natuurlijke roze stenen en zandstenen uit de woestijn uitgehouwen. Petra was een belangrijk knooppunt voor de zijde-, kruiden- en andere handelsroutes die de Oosterse wereld met die van het Westen verbonden. Trakteer uzelf en laat onze professionele gids u door de architecturale en spirituele wonderen van deze majestueuze plek leiden, waarin elk detail wordt uitgelegd. Overnachting in uw hotel in Petra.

Dag 5: Petra - Little Petra - Wadi Rum
Na het ontbijt rijdt u in slechts 10 minuten naar Little Petra, 'Al-Beidha', een belangrijke voorstad van de stad Petra. U komt de site binnen via een smalle kloof genaamd Siq al-Barid, de "koude Siq". De Siq is 350 meter lang met drie grotere zones binnenin. Men gelooft dat Little Petra een belangrijke voorstad van Petra was, die de in- en uitgang van de handelsroutes in het noorden en noordwesten was. Hier kwamen de karavanen uit de Negev, Gaza, Jeruzalem, Egypte en de Middellandse Zeekust aan, rustten uit en hielden zich bezig met handel. Net als in Petra zijn er in de zandsteen gebouwen uitgehouwen, die gebruikt worden als residenties, opslagplaatsen en graven, met waterkanalen en waterreservoirs. In een van de gebouwen vindt u de overblijfselen van beschilderde fresco's met vogels, druiven en bloemen, die dateren uit de 1ste eeuw na Christus. 

Vervolgens reist u door naar Wadi Rum, de uitgestrekte Jordaanse woestijn, voor een 4x4-jeeptocht (details hieronder). Wadi Rum is prachtig in zijn natuurlijke schoonheid en belichaamt de romantiek van de woestijn. Met zijn "maanlandschap" van oude valleien en torenhoge zandstenen bergen die uit het zand oprijzen, is Wadi Rum ook de thuisbasis van verschillende Bedoeïenenstammen die in verspreide kampen in het hele gebied leven. Klimmers worden vooral aangetrokken door Wadi Rum vanwege de steile granieten en zandstenen kliffen, terwijl wandelaars genieten van de uitgestrekte lege ruimtes. Wadi Rum is waarschijnlijk het meest bekend vanwege zijn connectie met de raadselachtige Britse officier T.E. Lawrence, die hier gestationeerd was tijdens de Grote Arabische Opstand van 1917-18. Een groot deel van David Lean's "Lawrence of Arabia" werd gefilmd in Wadi Rum. Geniet van een diner en een overnachting in uw kamp.
Dag 6: Wadi Rum - Dode Zee - Amman
Na het ontbijt vertrekt u naar de Dode Zee om te genieten van de stranden die bekend staan om hun hoge concentratie aan zouten. Het is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring! De Dode Zee heeft een bijzonder klimaat, met een oppervlakte van 605km². De maximale diepte is 298 m en het heeft het laagste niveau op aarde. Dit intense waterlichaam wordt zo genoemd omdat men denkt dat het een zoutconcentratie heeft die te hoog is voor het zeeleven om het te bewonen. Langs de kustlijn zijn veel grote zoutafzettingen te vinden die mooie souvenirs vormen en de hoeveelheid zout in het water laten zien. Vervolgens rijdt u door naar Amman.
Geniet van het diner en de overnachting in uw hotel.

Dag 7: Amman
U profiteert van een vrije dag in Amman. Maak gebruik van de uitstekende hotelfaciliteiten of ga op verkenning in de stad. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Vertrek uit Amman
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Bij deze aanbieding logeert u in 4* hotels. U pakt er uw koffers uit in mooie Standaard Kamers, zodat u optimaal kunt uitrusten na een intense dag vol ontdekkingen!

U kunt tijdens de tweede stap van uw reservering optioneel en tegen betaling kiezen voor een upgrade naar volpension (exclusief drankjes)

Uw 4* hotels (of gelijkwaardig):
Amman: Mena Tyche 4* / Sula 4*
Petra: P Quatro Hotel 4*
Wadi Rum: Mazayen Rum Camp / Sultana 4*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw optionele verlenging naar de Dode Zee

Kies voor aanbieding 2 en zet na de rondreis uw vakantie nog twee nachten verder met een verblijf dicht bij de Dode Zee. U kunt genieten van de prachtige en uitzonderlijke natuur en uw tijd nemen pootje te baden in de bekende Dode Zee*.

Uw hotel
U kunt ervoor kiezen in het Ramada Resort Dead Sea 4* te overnachten. Aan de oostkust van Jordanië bevindt er zich tussen historische en religieuze bezienswaardigheden een prachtig hotel. Ontspan in de met boetiekstijl ingerichte kamers of suites, of relax op het privézandstrand. Dit resort is ideaal voor alle soorten vakantiegangers. Met een exotische sfeer, zicht op zee, twee restaurants, een zwembadbar, een fitness en een spa zult u het hier meteen naar uw zin hebben.

Of u kiest voor een verlenging in het Crowne Plaza Jordan - Dead Sea Resort & Spa 5*. Een 5* resort aan de Dode Zee met een wit zandstrand, een uitstekende spa en altijd een prachtig uitzicht op de Dode Zee ... Dit resort is werkelijk een ideale bestemming voor ieder type reisgezelschap en verwent ieder die er overnacht.

Uw kamer
In het Ramada Resort Dead Sea 4*
U overnacht in een Standaard Kamer. Alle kamers van het resort werden in boetiekstijl ingericht. U zult zich meteen thuis voelen in uw uitstekende kamer. Bovendien geniet u van alle faciliteiten die uw vakantie comfortabel maken.

In het Crowne Plaza Jordan - Dead Sea Resort & Spa 5*
U overnacht in een Standaard Kamer. Dit resort stelt aromatherapiekits ter beschikking (eventueel met toeslag), koos voor uitstekende bedden met zachte lakens. Bovendien bevinden er zich in het hotel "Quiet zones" waar u even kunt loslaten. Wilt u zeker op tijd opstaan, dan maakt u gebruik van de wake up call!

Uw pension
In het Ramada Resort Dead Sea 4*
U verblijft op basis van halfpension (exclusief drankjes).

In het Crowne Plaza Jordan - Dead Sea Resort & Spa 5*
U verblijft op basis van halfpension (exclusief drankjes).

Activiteiten
Dit is de ideale gelegenheid om de helende werking van het water van de Dode Zee te ervaren tijdens een van de vele aangeboden lichaamsbehandelingen!

* NB: Indien u de intentie heeft in de Dode Zee te zwemmen, neemt u best waterschoenen mee. Het zout op de bodem kan hard en scherp zijn.

Extra opties in Istanbul

Istanbul City Tour

Extra opties in Istanbul
Vier uur durende rondleiding door het "centrum van Sultan Ahmet" en ontdekking van het hart van de oude stad waar de Byzantijnse en Ottomaanse rijken werden geregeerd. Tijdens deze rondleiding bezoekt u enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Istanbul, waaronder de Hagia Sophia, de Blauwe Moskee, het Hippodroom en de Grote Bazaar.

Begin met de magnifieke Hagia Sophia, een van de mooiste architectonische juwelen die in de 6e eeuw in de basiliek werd gebouwd door keizer Justinianus. Daar tegenover ligt de Blauwe Moskee, ook bekend als de Sultanahmet-moskee, beroemd om zijn ongelooflijke blauwe mozaïeken "İznik" (het oude Nicea) die het interieur sieren. De 6 unieke minaretten domineren de horizon en zijn vanuit de hele stad te zien. U bezoekt ook de oude renbaan, het race-racencentrum, sportevenementen en politieke activiteiten uit de oudheid. Bewonder de kronkelige zuil, de obelisk en Teodesius, de Duitse fontein van Willem II en andere grote monumenten. Ga dan verder naar de Grand Bazaar, de aantrekkelijkste plaats in Istanbul en het grootste winkelcentrum ter wereld. Verken meer dan 4.000 winkels met alles van antiek, juwelen, goud, tapijten, lederwaren en souvenirs. Laat je onderhandelingsvaardigheden spreken en kijk of u een goede deal kunt maken! 

Inbegrepen:
- Vervoer met airconditioning,
- Museumkaartjes
- Parkeerkosten

Niet inbegrepen:
Retourservice naar het hotel

Extra informatie:
Houd er rekening mee dat de Hagia Sophia op maandag is gesloten; het bezoek zal worden vervangen door de Basilica Cisterne. De overdekte Grand Bazaar is gesloten op zondag, het bezoek zal worden vervangen door een typische en authentieke winkel. De Blauwe Moskee wordt op vrijdagochtend tot 13.00 uur enkel van buiten bezocht vanwege de tijd van het gebed.
Talen: Engels - Spaans

... verder lezen

Dinercruise tussen twee continenten

Extra opties in Istanbul
De medewerkers van Turnatour verwelkomen u en wijzen u naar uw tafel. Een Turks genot zal ook worden gepresenteerd bij aankomst, zodat u het kunt proeven. Wanneer u gaat zitten, worden er hapjes geserveerd aan u en begint u uw heerlijke nacht. Dan zullen de serveerders uw bestelling opnemen. Het hoofdgerecht bestaat uit 3 verschillende opties, zoals de gegrilde baars, gegrilde gehaktballen en gegrilde kip.

Aan het einde van het diner begint de show met een tamboerijndans en wordt gevolgd door Asuk Masuk (henna-ceremonie, buikdanseres en dwergachtige danseres), Naz Eyleme (traditionele Turkse melodieuze musicalshow), Turna Folk Team (show combinatie van verschillende traditionele dansen) en een live dj-concert. Na het bezoek brengen we u naar uw hotel.

Inbegrepen:
Transport
Diner Shows
Onbeperkte lokale drankjes: lokale wijn, bier

Niet inbegrepen:
- Fooien
- Overige drankjes

Taal: Engels

... verder lezen

Bosporus cruise

Extra opties in Istanbul
Van de Gouden Hoorn tot aan de zij-arm van de Bosporus, kunt u de prachtige locaties van het historische schiereiland ontdekken dat het oude deel van het nieuwe deel van Istanbul scheidt. U ziet Joodse woonwijken, Byzantijnse en Italiaanse kooplieden en andere niet-islamitische minderheden.

U bezoekt het Balat-district, de Bulgaarse metalen kerk San Esteban, en ontdekt hoe het leven in een Joods ziekenhuis eruit zag. U stopt bij de specerijenmarkt. Na het genieten van de verscheidenheid aan winkels, neemt de tour u mee aan boord van een cruise op de Bosporus door de uitgestrekte wateren die de twee continenten, Europa en Azië, scheiden. Marmeren paleizen, oude houten dorpjes en luxe huizen bieden u prachtige foto's. Vanaf daar arriveert u per boot bij het kasteel van Roemelië, waar u de historische wapens duidelijk vanaf de boot kunt zien. Bewapening is het enige voorbeeld van militaire architectuur en werd door de Veroveraar gebouwd om de Bosporus te beschermen. Als de tijd het toelaat, kunt u ook een tentoonstelling bezoeken.

Inbegrepen:
- Vervoer in voertuig met airconditioning
- Gratis ophaalservice in hotels in het centrum

Niet inbegrepen:
- Retourservice naar het hotel

Houdt u er rekening mee dat als er niet genoeg deelnemers zijn voor de privéboot, het bezoek per reguliere boot zal zijn.

Taal: Engels

... verder lezen

Byzantijnse en Ottomaanse schatten

Extra opties in Istanbul
U ontdekt enkele historische bezienswaardigheden van Istanbul, de Byzantijnse en Ottomaanse wonderen, en de oorsprong van de Turkse cultuur zoals we die vandaag kennen. In het hart van de oude stad, bezoekt u de Hagia Sophia, gebouwd door de keizer Justinianus in de zesde eeuw.

Tegenover Hagia Sophia staat de Blauwe Moskee, met zijn traditionele blauwe tegels en unieke zes minaretten, gebouwd in de tijd van Sultan Ahmed. De renbaan was het toneel van sportevenementen zoals wagenrennen en politieke activiteiten in de oude stad. Versierd met de kolom van de slang, de Obelisk van Theodosius en German Fountain, Hippodrome is een van de meest bekende toeristische attracties van Istanbul. U zult ook een bezoek brengen aan de beroemde Grote Bazaar, de "souk" (markt) de grootste ter wereld, met ongeveer 4000 kraampjes waar alles te koop is; juwelen, goud, tapijten of lederwaren. U ontdekt de geheimen voor het maken van een traditioneel Turks tapijt. 

Na de lunch bezoekt u het Topkapipaleis, de thuisbasis van vele sultans. Dit weelderige keizerlijke paleis bevat heilige islamitische relikwieën, Chinees porselein, wapens en ontelbare schatten. 

Daarnaast kunt u de graven van de Sultans in de Hagia Sophia ontdekken. 

Inbegrepen:
- Vervoer in voertuigen met airconditioning
- Museumkaartjes
- Ontbijt
- Gratis ophaalservice in hotels in het centrum

Niet inbegrepen:
- Retourservice naar het hotel

... verder lezen

Prinseneilanden tour

Extra opties in Istanbul
Geniet van de verschillende geuren en ontdek enkele van de beste bezienswaardigheden tijdens deze volledige dagtour door de Prinseneilanden. Eerst bezoekt u de kruidenbazaar.

De tour neemt u mee naar Büyükada, een populaire badplaats. U zult genieten van een rondrit over het eiland per paard en wagen om te eindigen met een lunch in een lokaal visrestaurant. 's Middags kunt u het prachtige Topkapipaleis bewonderen terwijl u geniet van prachtige vergezichten over Uskudar. Uiteindelijk arriveert u 's avonds in Istanbul, waar u wordt overgebracht naar het hotel.

Inbegrepen:
- Vervoer met airconditioning
- Rondrit met paard en wagen
- Lunch
- Transfers van en naar het hotel in het stadscentrum

Niet inbegrepen:
- Drankjes

NB: Let op dat er minimaal 2 personen worden gevraagd voor deze excursie.

Taal: Engels

... verder lezen

Het Topkapipaleis

Extra opties in Istanbul
Het Topkapipaleis is een van de belangrijkste monumenten van Istanbul en het bezoek is een must voor alle liefhebbers van kunst en geschiedenis. In het Topkapipaleis kunt u de spectaculaire kunst bewonderen die in de loop van de eeuwen onder Ottomaanse heerschappij is geproduceerd. Vooral de weelderige mozaïeken en kalligrafie zijn opvallend.
Er is een grote keizerlijke schat en zelfs religieuze overblijfselen van onschatbare waarde. Het bezoek omvat vijf graven van Ottomaanse sultans op de begraafplaats van de Hagia Sophia. De keramische panelen zijn de mooiste voorbeelden van de zestiende eeuw met paarse, rode, groene en blauwe bloemmotieven.

Inbegrepen:
- Vervoer met airconditioning
- Museumtickets

Niet inbegrepen:
- Consumpties
- Bezoek aan de harem

Talen: Engels - Spaans

... verder lezen

Extra optie in Jordanië

Petra by night

Extra optie in Jordanië
Na het diner wordt u naar Petra gebracht. Bij aankomst in Khazna woont u een show met kaarslicht en muziek bij. Terwijl vertelt een verteller het verhaal van de Nabateeërs en Petra. U leert bij over de rijke geschiedenis van dit iconische deel van de stad. U maakt daarna nog een prachtige nachtwandeling tussen de bergen.

NB.
- duur van de excursie: 2 uur
- toegang en nachtwandeling inbegrepen

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

In Istanbul:
Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn exclusief. Indien beschikbaar kunt u tegen bijbetaling een transfer bijboeken tijdens de tweede stap van uw boeking.

In Jordanië:
Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel en tussen de hotels zijn inclusief volgens het reisprogramma.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 2°C max : 7°C
Feb
min : 2°C max : 8°C
Mrt
min : 4°C max : 10°C
Apr
min : 8°C max : 15°C
Mei
min : 12°C max : 20°C
Jun
min : 16°C max : 25°C
Jul
min : 19°C max : 28°C
Aug
min : 19°C max : 27°C
Sep
min : 16°C max : 24°C
Okt
min : 12°C max : 19°C
Nov
min : 8°C max : 13°C
Dec
min : 5°C max : 10°C

Ligging

Sorriso Hotel Due Istanbul 4*: Kemal Paşa, Ağa Ykş. No.12/1, 34134 Fatih/İstanbul, Turkije

Sorriso Hotel Due Istanbul 4*:
- De afstand tussen de luchthaven van Istanbul en uw hotel bedraagt 50 km.
- De afstand tussen de luchthaven van Sabiha Gokcen en uw hotel bedraagt 45 km.

Details over uw hotel in Istanbul

Alle praktische informatie over het Sorriso Hotel Due Istanbul 4*:
Het hotel is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit.
Check-in: 14.00 uur
Check-out: 12.00 uur
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing.

Het hotel beschikt over*:

  • 24-uursreceptie
  • Excursiebalie
  • Vergaderzalen

De kamers zijn uitgerust met*:

  • Wifi
  • Airconditioning
  • Telefoon
  • Haardroger
  • Kluisje
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Minibar
  • Satelliet TV

Activiteiten bij het hotel*:

  • Sorriso Spa met massageruimtes, een Turks stoombad, een stoombad en een zoutkamer

Details over uw rondreis door Jordanië

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
Aanbieding 1: Rondreis door Jordanië

- Standaard Kamer in 4* hotels volgens het reisprogramma
- Halfpension (exclusief drankjes)
- 4x4-rit door de woestijn in Wadi Rum (2 uur)
- Engelstalige gids
- Onthaal op de luchthaven van Amman
- Transfers met toeristisch voertuig met airconditioning 
- Bezoeken en entreeprijzen voor monumenten volgens het reisprogramma
- Luchthaventransfers
- Vlucht van Istanbul naar Amman in economy class

Aanbieding 2: Rondreis door Jordanië met verlenging naar de Dode Zee
- Standaard Kamer in 4* hotels volgens het reisprogramma
- Standaard Kamer in 4 of 5* hotel aan de Dode Zee
- Halfpension (exclusief drankjes)
- 4x4-rit door de woestijn in Wadi Rum (2 uur)
- Engelstalige gids
- Onthaal op de luchthaven van Amman
- Transfers met toeristisch voertuig met airconditioning 
- Bezoeken en entreeprijzen voor monumenten volgens het reisprogramma
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Sorriso Hotel Due Istanbul 4* en Petra & Wadi Rum Tour met optionele verlenging aan de Dode Zee