Food Tour: Cultuur en gastronomie in Vietnam - Hanoi - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek het prachtige Vietnam, een land met een rijke cultuur, weelderige natuur en lekkere gastronomie
  • U profiteert van een privétour met gids, ideaal met de familie of met vrienden
  • Proef van de heerlijke smaken van de Vietnamese keuken en leer zelf enkele gerechten klaarmaken
  • En ook... Laat u verbazen door de natuurpracht in Ha Long Bay

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in...Vietnam

Wilt u uw smaakpapillen verwennen en tegelijkertijd een prachtig land ontdekken?
Liefhebbers van de Aziatische keuken, eeuwenoude tempels, een unieke cultuur en adembenemende natuur zitten helemaal goed in Vietnam! Tijdens deze reis vol geuren, kleuren, smaken en texturen leert u de echte cultuur van het land kennen die nauw verbonden is aan de gastronomie. U leert zelf enkele lekkere gerechten klaarmaken, komt meer te weten over de verschillende ingrediënten, ontdekt de typische streekspecialiteiten en pikt zelfs enkele nieuwe technieken op.

Onderweg komt u de meest prachtige bezienswaardigheden en ongerepte panorama's tegen. U bezoekt ook bruisende steden zoals Hanoi en Ho Chi Minhstad, ervaart de geschiedenis in Hué en bewondert de natuurpracht in de spectaculaire Ha Long Bay.
U hoeft niet meer te weerstaan... Boek vandaag nog uw droomvakantie!

Reisbeschrijving

De Vietnamese gastronomie geeft al haar geheimen prijs tijdens een onvergetelijke reis van 11 nachten van Hanoi naar Ho Chi Minhstad. U maakt een privétour langs al de belangrijkste bezienswaardigheden en de typische gerechten met een Engelstalige gids. Dit is de perfecte vakantie met de hele familie of met vrienden!

Dag 1: Aankomst in Hanoi
Xin Chao! Welkom in Hanoi, de bruisende hoofdstad van Vietnam. Bij aankomst op de Noi Bai internationale luchthaven wordt u opgewacht door uw chauffeur die u naar het hotel brengt. Daarna heeft u vrije tijd om te bekomen van de vlucht en al een eerste keer op verkenning te gaan. De Vietnamese hoofdstad is één van de meest betoverende steden in Azië met een eeuwenoude cultuur en geschiedenis.

In de late middag wacht uw gids u op in de lobby van het hotel voor een briefing over de rest van de reis en gaat het richting een plaatselijk restaurant voor een kom dampende Pho Bo, een noedelsoep met rundvlees. Op de terugweg naar het hotel stopt u aan Hang Thang Street waar u de bekendste dessertwinkel van de stad vindt.

Overnachting in Hanoi, diner inbegrepen. 

Dag 2: Wandeltour in Hanoi (ongeveer 8 km)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u om 8.30u aan de majestueuze Phan Dinh Phung straat voor een onvergetelijke wandeltour door de stad. De oude hoofdstraat in de administratieve wijk is een brede laan met bomen aan beide kanten. U bezoekt de restanten van de Citadel van Hanoi en wandelt langs prachtige koloniale gebouwen. Daarna gaat het verder langs de overs van het Trúc Bạch meer en de pittoreske Thanh Nien straat waar de Tran Quoc pagode te vinden is.

Vervolgens wandelt u verder naar het zuiden langs het mausoleum van Ho Chi Minh naar de Tempel van de Literatuur. Daarna gaat het door de oude citadel weer naar het hotel, langs Cua Bac Street waar u proeft van een onmisbare streekspecialiteit: bia hoi. Dit plaatselijke bier wordt gemaakt van rijst en meestal vergezeld van rijstkrakers, worstjes en pindanoten.

Overnachting in Hanoi, ontbijt en diner inbegrepen.
Dag 3: Hanoi – Hang Kia – Mai Hich  
Ontbijt in het hotel en vertrek rond 8 uur naar het oosten voor een traject van 4 uur naar het bergplateau van Hang Kia. Dit is het gebied van de etnische volkerengroep Hmong waar u een bezoek brengt aan een typisch dorpje bekend om zijn pruimenbomen en prachtige bloemen. Bij een familie thuis wordt u uitgenodigd om de traditionele delicatessen te proeven: verschillende gerechten op basis van vlees en groenten met rijst en een warme bouillon.

Na de lunch maakt u een wandeling van zo'n 10 km door de bergen naar de vallei van Mai Hich. Daar staat een auto te wachten om u naar een klein dorpje te brengen waar een plaatselijke familie u hartelijk ontvangt voor een overnachting in een traditioneel houten huis op palen. In deze simpele en comfortabele ruimte slaapt u in een gemeenschappelijke slaapzaal, gescheiden door gordijnen met een badkamer volgens westerse normen en warm water. U geniet van een typische maaltijd en brengt een gezellige avond door met de locals.

Overnachting in een Homestay, ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 

Dag 4: Mai Hich – Ban Buoc – Hanoi 
Na het ontbijt met uw gastfamilie vertrekt u voor een actieve dag die begint met een wandeling naar een meer afgelegen dorp in de vallei (ongeveer 12 km over de weg, 6 km wandelen). U ziet de plaatselijke boeren aan het werk en komt meer te weten over de gewassen die ze kweken en de methoden die ze gebruiken. De wandeling is makkelijk en brengt u langs pittoreske landschappen. Afhankelijk van het seizoen kunt u onderweg enkele groenten en kruiden meenemen die u kunt gebruiken tijdens uw kookles.

Bij aankomst in Ban Buoc wordt u hartelijk verwelkomd door de dorpsbewoners en maakt u zich klaar voor een authentieke kookles met de locals. Na de lunch gaat het terug naar Hanoi.

Overnachting in Hanoi, ontbijt en lunch inbegrepen.
Dag 5 : Hanoi – Ha Long Bay
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting de prachtige Ha Long Bay, een UNESCO Werelderfgoed site met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Bij aankomst stapt u aan boord van een junk, een traditioneel schip dat u meeneemt door de Golf van Tonkin langs immense kalkstenen rotsformaties die boven het smaragdgroene water uitsteken. U brengt de rest van de dag door aan boord van het schip en vaart langs indrukwekkende grotten en ontelbaar veel kleine eilandjes, sommigen niet meer dan enkele struiken die boven het wateroppervlak uitsteken, andere groter met een weelderige begroeiing. Aan boort proeft u van een lekkere lunch op basis van zeevruchten en als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u één van de grotten verkennen.

Overnachting aan boord, ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 

Opmerking: het programma en de uren van de cruise zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Niet gemaakte excursies of bezoeken worden niet terugbetaald.

Dag 6: Ha Long Bay – Hanoi – Nachttrein naar Hué 
De ochtend brengt u door aan boord van de junk om nog meer te ontdekken van deze prachtige baai. Tegen de middag gaat het terug naar de pier voor uw transfer naar Hanoi. Hier geniet u van nog wat vrije tijd voor het richting het treinstation gaat waar u de nachttrein neemt naar Hué.

Overnachting aan boord van de trein in een slaapcabine, ontbijt en lunch inbegrepen.
Dag 7: Hué
Aankomst in Hué waar u het ontbijt neemt in een plaatselijk café. Daarna neemt u de fiets om op verkenning te gaan in de stad en het groene platteland. U fiets langs rijstvelden, langs smalle kanalen en bezoekt de Thanh Toan brug. Onderweg kunt u energie opdoen met vers suikerrietsap om daarna een klein museum en een biologische boerderij te bezoeken. U ontmoet de boer die met zijn dagdagelijkse taken bezig is en neemt een lekkere lunch gemaakt van de verse producten die op de boerderij groeien. 

Na de middag gaat het verder door de stad langs het prachtige historische erfgoed met onder andere de laatste keizerlijke citadel en het graf van keizer Tu Doc. Daarna gaat het daar het hotel waar u kunt relaxen en gebruik maken van de faciliteiten. 

Overnachting in Hué, ontbijt en lunch inbegrepen.

Optionele excursie: Street Food tour voor het diner (met supplement: €20/persoon)
Wat dacht u van een onvergetelijk diner in de oude straatjes van de stad, op enkele meters van het Nha Hang Me in Vo Thi Sau straat. U proeft van de traditionele keuken met een waaier aan gerechten die typisch zijn voor Hué.

Dag 8: Hué – Bach Ma Nationaal Park – Hoi An
Ontbijt in het hotel en vertrek richting het Bach Ma Nationaal Park, een prachtig natuurgebied waar adembenemende landschappen gecombineerd worden met een rijke geschiedenis. U begint uw ontdekking met een wandeling door het regenwoud naar de piek van het park waar u een spectaculair panorama kunt bewonderen. Tussen de begroeiing vindt u ook enkele overblijfselen van gebouwen die tijdens de Vietnamoorlog werden gebouwd.

Daarna gaat het verder naar Hoi An, onderweg bewondert u de mooiste uitzichten aan spectaculaire Hai Van pas waar u een prachtig beeld krijgt over de kustlijn en het witte zandstrand van Lang Co - één van de mooiste stranden van het land.

Overnachting in Hoi An, ontbijt en lunch inbegrepen.

Optionele excursie: Diner in restaurant STREET (met supplement: €20/persoon):
U neemt het diner in het restaurant STREET, een sociaal initiatief dat duurzame programma's voor straatkinderen en kansarme jongeren opzet.
Dag 9: Hoi An (vrije dag - zonder gids)
U geniet van een vrije dag om zelf op verkenning te gaan in de straatjes van de oude wijken of te relaxen op het strand. U kunt ook een fiets huren om 4 km naar het noorden te fietsen naar het An Bang strand.

Overnachting in Hoi An, ontbijt inbegrepen.

Dag 10: Hoi An (kookles en vrije tijd - gids enkel tijdens de kookles)
De dag begint om 8.15u met een lekker drankje in het Hai Café, gevolgd door een bezoek aan een plaatselijke markt waar u de typische geuren, kleuren en ingrediënten van de lokale keuken leert kennen. Daarna stapt u aan boord van de Red Brigde voor een rustige cruise van 25 minuten over de rivier naar de Red Bridge Cooking School. Bij aankomst ontdekt u de aromatische kruiden in de tuin en leert u gedurende 2 uur zelf de lekkerste gerechten klaarmaken. Eerst demonstreren de chefs de verschillende gerechten en vervolgens is het aan u om uw eigen versie te maken. Eens de gerechten klaar zijn, is het tijd om aan tafel te gaan om uw creaties te proeven.

Breng zeker uw zwempak mee, want na de lunch heeft u gratis toegang tot het zwembad in de tuin (handdoeken en toegang tot de douches inbegrepen).

Voor het diner raden we u aan om Mi Quang te proberen, een bekende streekspecialiteit op basis van noedels (op uw eigen kosten).

Overnachting in Hoi An, ontbijt en lunch inbegrepen.
Dag 11: Hoi An – Ho Chi Minhstad
Transfer naar de luchthaven van Da Nang voor een binnenlandse vlucht naar Ho Chi Minhstad waar u wordt opgewacht voor uw transfer naar het centrum (inchecken in het hotel vanaf 14u). Vrije tijd om op verkenning te gaan in deze unieke koloniale stad.

Overnachting in Ho Chi Minhstad, ontbijt, lunch en diner inbegrepen.

Optionele excursie: Proeverij van Pasteur Street Craft Beer (met supplement: €65/persoon voor 2 personen - €42/persoon voor 4 personen - €30/persoon voor 6 personen):
Na een stevige wandeling wordt u beloond met een lekker biertje. U bezoekt de Pasteur Beer brouwerij en ontmoet de pionier op het gebied van artisanaal bier in Vietnam. De brouwer vertelt u meer over het productieproces van het bier op basis van plaatselijke ingrediënten. Het bezoek wordt afgesloten met een degustatie.


Dag 12: Ho Chi Minhstad
Vrije tijd in de stad voor uw transfer naar de internationale Tan Son Nhat luchthaven voor uw terugvlucht.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

Uw accommodatie

Na een lange dag vol onvergetelijke ontdekkingen, komt u in alle comfort tot rust in gezellige en moderne hotels. Op elke locatie hebben we voor u een stijlvolle Tweepersoonskamer gereserveerd. Om u kennis te laten maken met de authentieke cultuur, hebben we ook een nacht in een homestay voorzien. In Ha Long Bay brengt u de nacht door op het water aan boord van een schip en onderweg naar Hué slaapt u op een nachttrein. Een onvergetelijke ervaring wacht!

Uw accommodatie tijdens de reis:
- Hanoi: Skylark Hotel of gelijkwaardig
- Mai Hich: Gedeelde slaapzaal in een homestay of gelijkwaardig
- Ha Long: Garden Bay Junk (Standaard Cabine) of gelijkwaardig
- Hué: Romance Hotel Hue of gelijkwaardig
- Hoi An: Muong Thanh Hoian of gelijkwaardig
- Ho Chi Minhstad: Muong Thanh Saigon Centre Hotel

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen
5 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
3 Kinderen

Uw pension en restaurants

Tijdens deze reis door Vietnam geniet u van de inbegrepen maaltijden volgens het programma (exclusief dranken), bestaande uit 11 keer ontbijt, 8 lunches en 5 diners.

Uw smaakpapillen worden van begin tot einde verwend met de plaatselijke smaken en streekspecialiteiten. Daarnaast leert u tijdens de kooklessen ook zelf de heerlijke Vietnamese keuken beheersen zodat u familie en vrienden kunt verrassen bij uw terugkeer naar huis.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Check-in en check-out zijn om 14u en 12u
- Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Als een bezoek of activiteit geschrapt wordt, wordt deze vervangen door een gelijkwaardige activiteit. 14 dagen voor vertrek ontvangt u het definitieve programma.
- Tijdens de hele reis wordt u vergezeld van een gids, op elke locatie heeft u een andere, plaatselijke gids . Tijdens de transfers reist u dus zonder gids.

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard tweepersoonskamer in de vermelde hotels of gelijkwaardig (kamer voor 2-3 personen of 2 kamers voor 4-5 personen)
- Maaltijden volgens het programma
- Privétransfers
- 2 flessen mineraalwater per persoon per dag
- Engelstalige gids volgens het programma
- Overheid- en servicebelastingen
- Binnenlandse vlucht van Da Nang naar Ho Chi Minhstad

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Supplement voor speciale verzoeken tijdens de maaltijden
- Verzekeringen, persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Vroege check-in of late check-out
- Optionele excursies
- Supplement tijdens het hoogseizoen (indien van toepassing)
- Alle andere diensten niet vermeld bij 'inbegrepen in de prijs'

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief, zowel van en naar de luchthaven als tijdens de rondreis.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Food Tour: Cultuur en gastronomie in Vietnam