Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 5,1 miljoen mensen vertrouwen al op ons voor hun vakantie! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de belangrijkste steden van Indochina tijdens een tour door 2 fascinerende landen
  • Maak uw keuze tussen 4* of 5* hotels die met veel zorg door ons werden uitgekozen
  • Kies voor een verlenging naar Siem Reap en ontdek een ander aspect van de plaatselijke cultuur
  • En ook... Proef van de wereldbekende keuken uit deze smaakvolle streek

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Indochina

We nemen u mee op een onvergetelijke reis!
Deze uitzonderlijke rondreis brengt u langs de mooiste natuur, historische sites en meest bruisende steden van Indochina. De gevarieerde landschappen, de heerlijke geuren en kleuren van de plaatselijke keuken en de diepgewortelde spiritualiteit, geven uw vakantie nog meer smaak.

U ontdekt het adembenemende Vietnam en Laos, en als u dat wenst, kiest u voor een verlening naar Cambodja. Bezoek religieuze tempels in Laos, laat u verbazen door de wereldbekende Ha Long Bay en mis zeker een bezoek aan de uitzonderlijke site van Angkor Wat niet, het belangrijkste religieuze symbool van het Khmer-rijk!
Bent u er klaar voor?

Reisbeschrijving

Boeddhistische tempels, Khmer paleizen, mysterieuze rivieren, heilige grotten... dat en nog veel meer wacht u tijdens deze onvergetelijke rondreis van 10 nachten door Vietnam en Laos, met Engelstalige gids. Optioneel kiest u voor een verlenging van 3 nachten naar Cambodja waar u de wereldberoemde site van Angkor Wat ontdekt. Bovendien kiest u zelf het comfort dat het best bij u past in 4* of 5* hotels.

Uw reisprogramma:
Dag 1: Aankomst in Hanoi
Dag 2: Hanoi
Dag 3: Hanoi - Ninh Binh
Dag 4: Ninh Binh - Ha Long Bay
Dag 5: Ha Long Bay - Hanoi - Luang Prabang
Dag 6: Luang Prabang - Pak Ou grotten
Dag 7: Luang Prabang - Kuang Si watervallen
Dag 8: Luang Prabang - Nong Kiau
Dag 9: Nong Kiau - Luang Prabang
Dag 10: Luang Prabang
Dag 11: Terugvlucht

Als u kiest voor de verlenging naar Cambodja:
Dag 11: Luang Prabang - Siem Reap
Dag 12: Siem Reap - Angkor Wat
Dag 13: Siem Reap - Angkor Wat - Tonlé Sapmeer
Dag 14: Terugvlucht

Dag 1: Aankomst in Hanoi
Aankomst op de Noi Bai internationale luchthaven van Hanoi waar u wordt ontvangen door uw gids die u naar het hotel brengt in de stad. Check in om 14.00u en enkele momenten van rust na een lange vlucht.

Overnachting in Hanoi.

Dag 2: Hanoi
Ontbijt in het hotel gevolgd door een ontdekking van de Vietnamese hoofdstad. U vertrekt om 9u met gids aan uw hotel richting het mausoleum van Ho Chi Minh (lands de buitenkant, gesloten op maandag en vrijdag), de Tempel van de Literatuur en de eerste universiteit van Vietnam uit de elfde eeuw.

Daarna gaat u te voet op zoek naar het rijke culinaire erfgoed in de stad en het dagelijkse leven van de locals. In de oude wijken ziet u de plaatselijke bewoners die bezig zijn met hun dagdagelijkse activiteiten. U bezoekt ook een markt waar u de typische ingrediënten en verse kruiden vindt. U zult verbaasd zijn door de smaakvolle gerechten die u kunt proeven bij de kleine straatstalletjes en moet zeker het plaatselijke bier, Bia Hoi, proberen. 

Vervolgens staat een tocht met een riksja op het programma, de ideale gelegenheid om foto's te nemen van de kleurrijke straatjes en de koloniale huizen. Net zoals de locals sluit u de dag af in een plaatselijk café met een tas Tra Chanh, groene thee met citroen.

Overnachting in Hanoi.
Dag 3: Hanoi - Ninh Binh
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Ninh Binh. Na 2 uur rijden komt u toe en maakt u een cruise van 3 uur over de rivier door de regio van Trang An door 5 grotten met prachtige stalactieten van wel 70 tot 320 meter lang. U ontdekt de groene natuur van dichtbij en ervaart zelf waarom het gebied van Trang An een plekje op de Unesco Werelderfgoedlijst bemachtigde in 2014. Na het aanmeren gaat het verder naar de regio van Tam Coc voor de lunch in een plaatselijk restaurant.

De volgende activiteit is een fietstocht door Bich Dong, op 2 km van Tam Coc, een plek die met trots de naam draagt van "tweede mooiste grot van Vietnam". Beklim de Ngu Nhac Son (de berg met de palmbomen van Boeddha) en laat u charmeren door het prachtige uitzicht op de bergen, rivieren en pagodes. U brengt ook een bezoek aan de oude hoofdstad Hoa Lu waar u de tempels van Dinh en Le ontdekt.

Overnachting in Ninh Binh.

Dag 4: Ninh Binh - Ha Long Bay
Na het ontbijt vertrekt u richting de wereldbekende Ha Long Bay (4 uur rijden), een Werelderfgoed site met een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid. Onderweg rijdt u langs de weelderige groende delta van de Rode Rivier en eindeloze rijstvelden waar zowel de waterbuffels als de locals bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. 

Bij aankomst in Ha Long Bay gaat u aan boord van een traditionele junk boot voor de lunch en een cruise door deze bijzondere baai. U kunt de unieke rotsformaties bewonderen die uit het niets uit het water lijken te komen en krijgt ontelbaar veel kleine eilandjes te zien, sommigen niet meer dan enkele struiken die boven het wateroppervlak uitsteken, anderen groter met een weelderige begroeiing. De lunch wordt aan boord geserveerd met verse zeevruchten. Ga op verkenning naar een mooie grot en maak gebruik van een kajak om er zelf op uit te trekken. Na een adembenemende zonsondergang over de baai, meert u aan op een rustig plekje voor het diner en de overnachting aan boord.

Overnachting aan boord.

Dag 5: Ha Long Bay - Hanoi - Luang Prabang
Deze ochtend begint met een lekkere brunch terwijl u nogmaals uitvaart in de baai voor u aanmeert in de haven van Ha Long. Uw chauffeur staat u op te wachten om terug richting de luchthaven van Hanoi te rijden waar u de vlucht neemt naar Luang Prabang in Laos. 

Luang Prabang is de meest traditionele en best bewaarde stad in Zuidoost-Azië met een prachtige combinatie tussen authentieke en Frans koloniale architectuur. De rust en de prachtige uitzichten op de Mekong rivier, geven deze stad zijn unieke charme. Uw gids brengt u naar het hotel waar u kunt uitrusten of zelf uw eerste stapjes zetten in de stad.

Overnachting in Luang Prabang.
Dag 6: Luang Prabang - Pak Ou grotten
Na het ontbijt stapt u aan boord van een cruise over de Mekong rivier voor een uniek uitzicht op het platteland. De eindbestemming zijn de Pak Ou grotten waar duizenden gouden Boeddhabeeldjes te vinden zijn in alle vormen en formaten. U keert terug naar de stad waar u het Nationaal Museum bezoekt dat gevestigd is in het oude koninklijk paleis en waar een grote collectie aan voorwerpen te vinden is die een inzicht geven in de Laotiaanse cultuur.

De volgende halte is Wat Mai, een adembenemende houten tempel, en Wat Xien Thong met zijn typische daken, een prachtig voorbeeld van de Laotiaanse architectuur. Vervolgend beklimt u Phousi Hill om het prachtige uitzicht op de stad te bewonderen bij zonsondergang over de Mekong rivier. De rest van de avond bent u vrij, we raden u aan om de bruisende avondmarkt in het centrum van de stad te bezoeken waar u handgemaakte souvenirs van de bergvolkeren kunt kopen.

Overnachting in Luang Prabang.

Dag 7: Luang Prabang - Kuang Si watervallen
Vanochtend heeft u de kans om de monniken te zien die bezig zijn hun dagelijkse ritueel om almen in ontvangst te nemen van de plaatselijke bevolking. Na dit unieke schouwspel dat al eeuwenlang in stand wordt gehouden, bezoekt u een plaatselijke markt en keert u terug naar het hotel voor het ontbijt.

Dan vertrekt u naar het zuiden naar de bekende Kuang Si watervallen (32 km van de stad). Deze watervallen zijn niet alleen uniek door hun prachtige turquoise kleur - gevormd door het kalkhoudende gesteente - maar ook door hun verschillende niveaus. Terwijl u steeds hoger klimt, valt u van de ene verbazing in de andere aan deze magische watermassa. Afhankelijk van het seizoen varieert het waterniveau en kunt u zwemmen in één van de talrijke natuurlijke zwembaden die gevormd worden. U kunt ook een bezoekje brengen aan het berenreservaat (Tat Kuang Si Bear Rescue Centre) waar deze prachtige dieren worden opgevangen nadat ze uit de dierenhandel worden gered.

Overnachting in Luang Prabang.
Dag 8: Luang Prabang - Nong Kiau
Om acht uur, na het ontbijt in het hotel, verlaat u Luang Prabang om richting Nong Kiau te rijden. Tijdens het traject van 3 uur ziet u prachtige landschappen met bergen en groene bossen. Na de middag stapt u aan boord van een traditionele privéboot voor een onvergetelijke cruise over de Nam Ou rivier met indrukwekkende landschappen en kalkstenen rotsen. U vaart tot aan het Muong Ngoi dorpje dat enkel toegankelijk is met de boot. Na nog een halte in een etnisch dorpje, vaart u terug naar Nong Kiau.

Overnachting in Nong Kiau.

Dag 9: Nong Kiau - Luang Prabang
na het ontbijt verlaat u Nong Kiau om terug te keren naar Luang Prabang, maar niet zonder onderweg de grotten van Tham Pha Thok te bezoeken - een plek die tijdens de Vietnamoorlog gebruikt werd als schuilplaats. Daarna staat een halte bij het dorpje Nayang Tai op het programma waar de Lu etnische minderheidsgroep woont, bekend om hun prachtig geweven stoffen en tabak. Vrije lunch en bezoek aan de dorpjes van Ban Xang Hai waar de typische rijstwijn wordt gedistilleerd en de textieldorpjes Bang Xang Khong en Bang Xieng Lek. 

Overnachting in Luang Prabang.

Dag 10: Luang Prabang
Vrije dag in Luang Prabang om van de aangename sfeer te genieten en de stad op uw eigen ritme te verkennen.

Overnachting in Luang Prabang.

Dag 11: Luang Prabang - Terugvlucht
Vrije tijd  (check-out om 12u) tot aan uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts of richting Siem Reap als u kiest voor de verlenging. 
Als u kiest voor de verlenging naar Cambodja:

Dag 11: Luang Prabang - Siem Reap
Vrije tijd tot aan uw transfer naar de luchthaven waar u de vlucht neemt naar Siem Reap. Inchecken in het hotel vanaf 14.00u.

Overnachting in Siem Reap.

Dag 12: Siem Reap - Angkor tempelcomplex
Na het ontbijt komt uw gids u halen om het Angkor tempelcomplex te bezoeken. U neemt een rustige weg door de jungle voorbij plaatselijke dorpjes en winkels. Op deze speciale dag heeft u de kans om de mooiste tempels van het tempelcomplex te ontdekken, u begint aan de westelijke ingang bij Angkor Thom.

- De oude hoofdstad Angkor Thom uit de twaalfde eeuw
- De zuidelijke ingang met de Bayontempel met 54 torens die versierd zijn met meer dan 200 lachende gezichten van Avalokiteshvara
- De koninklijke muren van Phimeanakas
- Het Olifantenterras en het Terras van de Leprakoning
- Ta Prohm, een tempel die omarmd wordt door de wortels van de gigantische bomen en prachtige klimplanten
- Angkor Wat zelf, geklasseerd als Werelderfgoed sinds 1992 en bekend om zijn schoonheid en magie. Hier wordt het verhaal van de hindoe mythologie verteld en ontdekt u de unieke sfeer.

Terugkeer naar het hotel waar u vrije tijd heeft om te bekomen van een bewogen dag.

Overnachting in Siem Reap.

Dag 13: Siem Reap - Angkor Wat en Tonlé Sapmeer 
Vandaag verlaat u het hotel in de vroege ochtend zodat u de zonsopgang kunt meemaken bij Angkor Wat, een magische ervaring die u nooit meer vergeet. U keert terug naar het hotel voor het ontbijt en bezoekt de belangrijkste tempel van Angkor Wat, een site die geklasseerd werd als Werelderfgoed in 1992. Hier vindt u het langste bas-reliëf ter wereld die de geschiedenis verteld van de hindoe mythologie.

U verkent de Bantey Kdei tempel, gebouwd in de twaalfde en dertiende eeuw door koning Jayavarman VII. Na de middag staat dan een bezoek aan het Tonlé Sapmeer op het programma waar u een boottocht maakt, een vissersdorpje en drijvend dorpje bezoekt en door het overstroomde woud vaart.

Overnachting in Siem Reap.

Dag 14: Siem Reap - Terugvlucht
Vrije tijd (check-out: 12 uur) tot aan uw transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Na een dag vol ontdekkingen in deze prachtige regio van Zuidoost-Azië, komt u helemaal tot rust in een comfortabel hotel. U krijgt de keuze tussen een tour in 4* of 5* hotels, zodat u zeker bent van een verblijf dat helemaal bij u past. In Nong Kiau logeert u in een typische accommodatie om u helemaal onder te dompelen in de plaatselijke cultuur.


Uw 4* hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Hanong: the Ann Hotel 4*
- Ninh Binh: Ninh Binh Hidden Charm Hotel 4*
- Ha Long Bay: Huong Hai Sealife Cruise 4*
- Luang Prabang: Sada Luang Prabang Hotel 4*
- Nong Kiau: Mandara Ou Resort 3*
- Tijdens de verlenging naar Siem Reap: Tara Angkor Hotel 4*

Uw 5* hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Hanoi: Nikko Hotel 5*
- Ninh Binh: Emeralda Resort 5*
- Ha Long Bay: Indochina Sails Cruise 5*
- Luang Prabang: 
Mekong Riverview Hotel 5* 
- Nong Kiau: Mandara Ou Resort 3*
- Tijdens de verlenging naar Siem Reap: Angkor Palace Hotel 5*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension en restaurants

u reist zonder beperkingen, vrij om uw dagen en uw maaltijden te organiseren zoals u dat wilt, dankzij het inbegrepen ontbijt. Begin de dag vol energie en ontdek voor uw andere maaltijden de typische smaken van uw bestemming. Op dag 3 is de lunch inbegrepen in een plaatselijk restaurant in de buurt van Tam Coc en op dag 4 hoeft u aan niets te denken want dan geniet u van de lunch en het diner aan boord van uw traditionele boot in Ha Long Bay.

Bij een ontdekking van Vietnam, hoort ook een ontdekking van de heerlijke, frisse smaken met aromatische kruiden en verse groenten... Het wordt een lekkere vakantie!

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Overnachtingen in de beschreven 4* of 5* hotels (volgens uw keuze)
- Dagelijks ontbijt met lunch op dag 3 en 4 en diner op dag 4
- Transfers en excursies met Engelstalige gids en een voertuig met airconditioning
- Entreeprijzen en bootkosten volgens het programma
- Vlucht van Hanoi naar Luang Prabang (20 kg bagage en 7 kg handbagage)
- Overheidsbelastingen en servicekosten
- Gedeelde Engelstalige gids in Ha Long Bay
- 2 flesjes water per persoon per dag en verfrissende doekjes in het voertuig
- Alle transfers 


Tijdens de verlenging
- Vlucht van Luang Prabang naar Siem Reap (20 kg bagage en 7 kg handbagage)
- 2 dage bezoek aan Siem Reap met Engelstalige gids
- Luchthaventransfers in een privévoertuig 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Reisverzekeringen
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Entreeprijzen, gidsen, chauffeurs en excursies tijdens de vrije tijd
- Visumkosten voor Vietnam (ongeveer $25/persoon), Laos en Cambodja
- Supplement voor feestdagen (indien van toepassing)
- Alle andere, niet vermelde diensten
 
De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Luchthaventransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inbegrepen in onze aanbiedingen. Vluchten tussen Hanoi en Luang Prabang en, indien verlengd, tussen Luang Prabang en Siem Reap, zijn inbegrepen in onze aanbiedingen.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Let op: u heeft voor deze reis een visum nodig die u zelf dient te regelen. Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

- Een klantenservice die u voor, tijdens en na uw reis begeleidt.

Een team van experts staat voor u klaar

Om u te helpen bij uw keuze en u te adviseren, staat een team experts van maandag tot en met zaterdag van 10 uur tot 19 uur.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Indochina tour van 10 nachten met of zonder verlenging naar Cambodja