Langs de Mekong Delta van Saigon naar Siem Reap - Ho Chi Minh - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Maak een once in a lifetime privérondreis door twee uitgestrekte, verrassende en prachtige landen
  • Ontdek Vietnam en Cambodja en bezoek een schat aan historische bezienswaardigheden, prachtige landschappen en oude tempels
  • Verblijf op een luxueus cruiseschip op basis van volpension en maak uw keuze tussen twee cabinetypes

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Uw bestemmingen

Vietnam

Vietnam wordt steeds populairder als vakantiebestemming, nu mensen beginnen te ontdekken wat dit prachtige en fascinerende land te bieden heeft. De aantrekkingskracht van een vakantie naar Vietnam is overduidelijk als u rekening houdt met het unieke culturele en historische erfgoed, gesitueerd in een ongerept, divers en boeiend landschap. Hoewel Vietnam een buitengewoon land is om te verkennen, gaat een toenemend aantal toeristen er ook heen om gewoonweg te ontspannen. Met meer 3000 km kustlijn, prachtige witte zandstranden en een aantal luxe 5-sterren resorts is dat ook allesbehalve moeilijk.

Cambodja

Cambodja is het grootste deel van de vorige eeuw verborgen gebleven voor de buitenwereld. Stilaan komt het uit die jaren van isolement en wordt het steeds populairder als bestemming voor heel wat reizigers.

Dit fascinerende land biedt u een echt stukje van Zuidoost-Azie voor er sprake was van toerisme en modernisering. Het heeft een divers landschap, van stoffige hete steden en bergachtige jungles tot prachtige rustige baaien en ongerepte stranden.

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Saigon - Vietnam
Dag 2: Saigon - My Tho - Inscheping - Vietnam
Dag 3: Cai Be - Sa Dec - Mekong Delta - Vietnam
Dag 4: Tan Chau - Grensovergang naar Cambodja
Dag 5: Phnom Penh - Cambodja
Dag 6: Chong Koh - Phnom Penh - Cambodja
Dag 7: Oudong - Kampong Tralach - Cambodja
Dag 8: Kampong Chhnang - Cambodja
Dag 9: Ontscheping - Transfer naar Siem Reap - Cambodja
Dag 10: Siem Reap - Tempels van Angkor - Cambodja
Dag 11: Siem Reap - Vertrek

Uw programma

Dag 1: HO CHI MINH - VIETNAM
Nadat u bent geland op de internationale luchthaven van Ho Chi Ming wordt u overgebracht naar uw hotel. Na de check-in maakt u een rondleiding door Ho Chi Minhstad, het voormalige Saigon. U brengt een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardigheden zoals onder meer de Notre Dame Kathedraal en het Postkantoor gebouwd door Gustave Eiffel, Het Herenigingspaleis (van buiten) en het operagebouw. In de middag zet u de tour verder met een bezoek aan de koloniale districten en het Nationaal Museum.
Diner in het restaurant en overnachting in het Sofitel Hotel.

Dag 2: HO CHI MINH - MY THO - INSCHEPING - VIETNAM
Ontbijt in Sofitel Hotel en bustransfer naar My Tho (70 km rijden). Onderweg bezoekt u de Cholon markt en een lakfabriek. U stapt aan boord van de R/V Mekong-adventurer en geniet van lunch aan boord van het schip. Vertrek in de namiddag. Geniet van een welkomstdiner en een muzikale uitvoering.
Dag 3: CAI BE - SA DEC - MEKONG DELTA - VIETNAM
Aankomst in Cai Be in de ochtend. Na het ontbijt, gaat u naar Cai Be om een drijvende markt te bezoeken en gaat aan wal om de Franse Gotische Kathedraal te bewonderen. Maak een wandeling langs de oever van de rivier en bezoek een lokale producent die rijstpapier en kokosnootsnoepjes produceert. Keer terug naar het schip voor de lunch. Vaar langs de Vinh Long Province om in Sa Dec aan te komen voor een middagwandeling. Bezoek de "Lover's house" van het boek van Marguerite Duras, bewonder een Caodaist Tempel en wandel door de kleurrijke lokale markt.

Dag 4: TAN CHAU - GRENSOVERGANG CAMBODJA
Aankomst in Tan Chau in de ochtend, een afgelegen stadje aan de hoofdmekongrivier. Na het ontbijt stapt u in een kleine boot om een viskwekerij te bezoeken. Ga aan wal om een lokale workshop met geweven matten te bezoeken en maak een korte wandeling door het dorp om een zijdenweverij te bezoeken. Een riksjarit door deze fascinerende stad brengt u terug naar de pier voor de lunch. Vertrek naar de Cambodjaanse grens. 'scAvonds vaart u de brede Mekong-rivier over naar Phnom Penh.
Dag 5 - PHNOM PENH - CAMBODJA
Aankomst in Phnom Penh in de ochtend. De hoofdstad van Cambodja heeft nog steeds de oude Franse koloniale architectuur in de straten langs de rivier. Bezoek het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Het Nationale Museum is een ander hoogtepunt, met uitstekende vertoningen van Khmer-ambachten. Lunch aan boord. In de namiddag brengt u een bezoek aan de voormalige High School, omgebouwd tot een detentiecentrum onder het regime van de Rode Khmer tussen 1975 en 1979, gevolgd door een bezoek aan Wat Phnom waar de stad naar werd genoemd. Diner en een traditionele Khmer Apsara-dansshow aan boord.

Dag 6 CHONG KOH - PHNOM PENH - CAMBODJA
Vroeg in de ochtend vaart u van van Phnom Penh naar Chong Koh of Oknathey (beide gelegen op Silk Island). Bezoek aan een dorp waar zijde wordt geweven voor een vrije ochtendwandeling en een bezoek aan de plaatselijke werkplaats. De excursie omvat oook een bezoek aan een Pagoda en een ontmoeting op een basisschool. Vaar langs de tijdloze dorpen en het rivierleven van de Mekong met uitgebreide visactiviteiten. 
Terugkeer naar Phnom Penh en rest van de dag vrij. Diner aan boord.

In de ochtend vaart u stroomopwaarts richting Oudong. Aankomst in Prek Dam in de vroege namiddag, 40 kilometer van Phnom Penh. Excursie per bus naar Oudong, de voormalige hoofdstad van Cambodja, tussen 1618 en 1866. Bezoek de Vipassana Dhura Pagoda, gelegen aan de voet van een heuvel. Dit is een plaats van meditatie voor boeddhistische monniken. Na het bezoek vertrekken bussen naar Kampong Tralach om de charmante Vihara van de Wat Kampong Leu-pagode uit de vorige eeuw te bezoeken. Terugkeer naar het schip met een ossenkoets. Diner aan boord.
Dag 7: OUDONG - KAMPONG TRALACH - CAMBODJA
's Morgens vaart  over de Tonle Sap-rivier, die de Mekong-rivier met het Tonlé-meer verbindt. Aankomst in Kampong Chhnang, gelegen op ongeveer 90 km van Phnom Penh. Dit is een druk, landelijk havenstadje met levendige markten. Stap aan boord van lokale boten om het authentieke drijvende dorp te bezoeken. Het leven van de hele bevolking is verbonden met de rivier via het kanaalsysteem dat dit kleine stadje doorkruist. Ga aan wal om door de schilderachtige markt te slenteren. Lunch en diner aan boord.

Dag 8 KAMPONG CHHNANG - CAMBODJA
Vroeg in de ochtend steekt u het meer over (houd er rekening mee dat wanneer er weinig water is, de transfer naar Siem Reap per touringcar of speedboot gebeurt). Het grote meer domineert Cambodja en is meer dan 150 km lang, met interessante en gevarieerde vogels als gevolg van de gevarieerde niveaus van het water in het meer en de rivier, afhankelijk van de tijd van het jaar en regenval.
Ontscheping na het ontbijt en transfer naar Siem Reap.
Dag 9: ONTSCHEPING - TRANSFER NAAR SIEM REAP - CAMBODJA
Aankomst in Siem Reap.

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om het meer van Tonle aan boord van de RV Mekong Prestige over te steken als het water te laag is. Er worden alternatieve voorzieningen getroffen om het meer over te steken, hetzij per speedboot, hetzij per bus. Passagiers worden voor vertrek op de hoogte gebracht van details.

Transfer naar het Hotel Sokha Angkor Resort en lunch in een lokaal restaurant. In de vroege namiddag wordt u met de bus naar Angkor gebracht voor een eerste verkenning van de Angkor tempels. U brengt een bezoek aan Angkor Thom, een versterkte koninklijke stad gebouwd door koning Jayavarman VII, die regeerde van 1181 tot 1201. De stad heeft vijf monumentale poorten en is omringd door een 100 meter brede gracht. In het centrum van de ommuurde stad zijn de belangrijkste monumenten van de stad te vinden, waaronder Bayon en Baphuon. Bezoek de unieke Bayon-tempel en zijn 54 torens versierd met meer dan de 200 lachende gezichten van Avalokiteshavara. Vervolgens brengt u een bezoek aan het Olifantenterras, het Terras van de Melaatse Koning en Phimeanakas en de Royal Enclosure. Om deze dag van ontdekking af te sluiten, bezoekt u de Baphuon. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.
Dag 10 SIEM REAP - TEMPELS VAN ANGKOR - CAMBODJA
Ontbijt in het hotel. Vandaag brengt u de hele dag door in Angkor. Begin met een bezoek aan de tempel van Banteay Srei, de vrouwen-citadel. Lunch in een restaurant in de stad. Bezoek 's middags de Ta Prohm-tempel, ondergedompeld in een rijke tropisch groene omgeving. Daarna bewondert u het kunstmatige meer Srah Srang, omringd door huizen gebouwd in lagen, gebruikt voor ceremonies en koninklijke baden. We gaan verder naar het fabelachtige Ta Prohm, omarmd door de wortels van enorme vijgenbomen en gigantische klimplanten. Ta Prohm werd in de 12e eeuw gebouwd. Het is een boeddhistische tempel gewijd aan de moeder van koning Jayavarman VII. De Pre Rup tempel werd in de 10e eeuw gebouwd tijdens het bewind van koning Rajendravarman II.
Daarna ontdek u de Tempel van Angkor Wat, "De tempel van de hoofdstad", die wordt beschouwd als de meest iconische van alle tempels. Diner in de stad en overnachting in het hotel.

Dag 11 SIEM REAP - TERUGVLUCHT
Na het ontbijt bezoekt u de ambachtsmarkt van Angkor. Lunch op eigen gelegenheid. In de namiddag, transfer naar de luchthaven van Siem Reap voor uw terugvlucht naar huis.

Uw hotels

Hotel Sofitel (1 nacht)

Dit premium hotel ligt in de buurt van de Basiliek van Notre-Dame, op een ideale locatie om de belangrijkste bezienswaardigheden van Saigon te beoeken. Elke moderne kamer heeft uitzicht op de stad of de rivier, gratis wifi, een flatscreen-tv, een kluisje, een minikoelkast en designer toiletartikelen.

Sokha Angkor Resort (2 nachten)

Het resort is gunstig gelegen op loopafstand van de nabijgelegen beroemde Pub Street, populaire lokale ambachten en de oude markt, op 10 minuten rijden van de majestueuze Angkor Wat tempels en op 10 minuten van de plaatselijke golfbaan.

Uw Deluxe City View Kamer biedt een prachtig uitzicht over de Sivatha-straat of de traditionele Khmer-tempel en beschikt over een houten vloer, een hoog plafond, gratis wifi, de keuze uit twee aparte bedden, een kingsize bed of een Hollywood-bed, een aparte douchecabine en een groot, handgemaakt bad.

Het hotel biedt een scala aan eetgelegenheden, waaronder een gastronomisch restaurant, een buffetrestaurant, een restaurant in de buitenlucht, een Japans restaurant, een café en een bar en een lounge.

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw cruiseschip

De RV Mekong Adventurer werd gelanceerd in 2014 en beschikt over 32 ruime passagiershutten. Het is een van de meest populaire riviercruisers op de Mekong en wordt geëxploiteerd door een Frans-Vietnamese joint venture. 

De inrichting is een samensmelting van een eigentijds Aziatisch ontwerp met veel gepolijst teakhout, gecombineerd met de intieme sfeer en service van een boetiekhotel. Stelt u zich eens voor dat u zich ontspant aan het grote zwembad terwijl het drukke leven aan de rivier aan u voorbij trekt. Geniet van een sundowner op het zonnedek en bewonder het steeds veranderende en fascinerende leven van de Mekong overal om u heen.

Uw cabine

U verblijft in een State Kamer Main of Upper Deck of een Junior Suite Upper Deck.

State Kamer (20m²)

De ruime kamers van 20m² beschikken over een balkon en twee aparte bedden die ook samen kunnen worden geschoven om een tweepersoonsbed te maken. Elke passagiershut beschikt over panoramische glazen schuifdeuren over de volledige lengte, die naar uw balkon leiden. Er is een luxe badkamer met een douche, een haardroger en badjassen, een bureau, twee fauteuils met een salontafel, een kluisje en individueel regelbare airconditioning.

Junior Suite (27m²)

De ruimere Junior Suite is prachtig ingericht en beschikt over een groter balkon. Ze bevinden zich aan de boeg van het schip op het bovendek en zijn voorzien van een queensize bed of twee aparte bedden. Tot de faciliteiten behoren een haardroger en badjassen, een persoonlijke kluis en individueel regelbare airconditioning.

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief volpension.

Op het hoofddek bevindt zich het ruime restaurant dat traditionele Cambodjaanse en Vietnamese gerechten en ook een selectie van westerse gerechten en lokale specialiteiten serveert, terwijl de zon door de kamerhoge ramen naar binnen valt.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- State Kamer of Junior Suite tijdens de cruise
- Deluxe Kamer met uitzicht op de stad in Siem Reap
- Superior Kamer in Ho Chi Minh
- Volpension tijdens de cruise
- Ontbijt in Siem Reap
- Drankjes tijdens de maaltijden in Saigon en Siem Reap (mineraalwater, thee of koffie)
- Alle maaltijden van lunch op dag 1 tot lunch op dag 11
- 3 culturele uitvoeringen aan boord
- Dranken aan boord: mineraalwater, non-alcoholische dranken, lokale bieren en lokale wijn tijdens de maaltijden
- Alle excursies en toegangsprijzen met Engelssprekende gids zoals vermeld in het programma 
- De service van een Engelssprekende Cruise Director
- Fooien tijdens de cruise
- Havenbelastingen

Niet inbegrepen in de prijs:
- Drank en maaltijden niet vermeld in het reisprogramma 
- Toeslag voor speciale eisen bij maaltijden 
- Entreegelden, vergunningen en gidsen tijdens vrije tijd 
- Verzekeringen, fooien op land en persoonlijke uitgaven 
- Visumkosten

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Speciale annuleringsvoorwaarden: bij annulering voor of na vertrek zal 100% van het totaalbedrag incl. BTW in rekening worden gebracht. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie over uw cruise
Om seizoens-, technische of veiligheidsredenen kunnen bepaalde activiteiten zonder voorafgaande kennisgeving worden geannuleerd. De volgorde van de tussenstops kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Langs de Mekong Delta van Saigon naar Siem Reap