Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 5,1 miljoen mensen vertrouwen al op ons voor hun vakantie! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Privacybeleid en bescherming van persoonsgegevens

Voyage Privé is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens die worden verzameld op de website voyageprive.nl (de ”Website”)en op de mobiele applicaties die ermee geassocieerd zijn (de ”Applicaties”). Voyage Privé stelt alles in het werk om uw privacy te beschermen tijdens uw bezoeken aan de Website of de Applicaties. Door lid te worden van Voyage Privé, accepteert u ons privacybeleid, dat erop gericht is al uw vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens te beantwoorden.

Welke zijn de gegevens die we verzamelen?

De gegevens die u vrijwillig doorgeeft

Op het moment van uw registratie, wanneer u een formulier invult om een verblijf te bestellen of de informatie van uw ledenaccount te wijzigen, verzamelt Voyage Privé persoonlijke informatie over u en stemt u ermee in ons met ons te communiceren.

Persoonlijke informatie omvat, maar is niet beperkt tot, uw e-mailadres en wachtwoord, evenals informatie over u en uw voorkeurpassagiers, inclusief namen, voornamen, nationaliteiten, geboortedata, telefoonnummers, postadressen en e-mailadressen. paspoort en vervaldatum, evenals kennisgevingen die u naar aanleiding van een verblijf op de Website en de Applicaties kunt achterlaten.

Wanneer u gegevens i.v.m. uw creditcard verzendt, raden wij u aan om uw gegevens te registreren om latere transacties op de Website of de Applicaties te vergemakkelijken. Als u hiermee instemt, worden alleen de vervaldatum van uw creditcard en een banktransactie-ID bewaard. Deze informatie kan worden gebruikt voor een latere betaling via ons beveiligde betalingsplatform.

U kunt ons ook gegevens via Facebook sturen wanneer u uitdrukkelijk heeft ingestemd met de koppeling van uw Voyage Privé-ledenaccount met uw Facebook-gebruikersaccount op het moment van uw registratie op de Website via Facebook Connect.

Uw surfgegevens

Wanneer u op de Website of op de Applicaties surft, verzamelt Voyage Privé informatie m.b.t. uw surfsessie. Zo wordt uw surfgeschiedenis op de Website of de Applicaties verzameld: bezochte pagina's, uitgevoerde zoekopdrachten, reserveringen, offerteaanvraag, opening van nieuwsbrieven van Voyage Privé en klikken op aanbiedingen.

Wanneer u op de Website of op de Applicaties surft, koppelt Voyage Privé uw apparaten aan een unieke identificator en verzamelt informatie over de browser of het besturingssysteem dat u gebruikt (Apple of Android), evenals de versie ervan.

Voyage Privé gebruikt cookies om informatie op te slaan en te openen (zie voor meer informatie Wat is ons beleid m.b.t. cookies).

Wat doen we met uw gegevens ?

De persoonsgegevens die over u worden verzameld, zijn het voorwerp van gegevensverwerking voor de volgende doeleinden:

Verwerking van uw bestelling

Wanneer u een bestelling op de Website of in een Applicatie hebt geplaatst, worden de persoonsgegevens die nodig zijn om uw bestelling te verwerken, doorgegeven aan de betrokken Voyage Privé-leveranciers (hoteliers, luchtvaartmaatschappijen, touroperators, ontvangers...). Bovendien worden deze gegevens ook verwerkt voor monitoring van klantrelaties en voor de boekhoudkundige behoeften van Voyage Privé (uw facturen)

Het versturen van berichten m.b.t. de service die door Voyage Privé wordt aangeboden.

Voyage Privé stuurt u verschillende types e-mail:

  • E-mails m.b.t. uw bestelling: bevestiging van het verblijf, verzending van reisdocumenten, tevredenheidsenquête.
  • Newsletter Voyage Privé. U beschikt over de mogelijkheid om de frequentie van verzending in uw account op de Website of in de Applicaties te beheren.
  • E-mail: welkom, informatie m.b.t. uw (in)activiteitencyclus, nieuwe functies m.b.t. Voyage Privé en uw ledenvoordelen
  • Gepersonaliseerde e-mails: ga voor meer informatie naar "Personalisatie en optimalisatie van uw ervaring".


Om de toegang tot de diensten van Voyage Privé te vergemakkelijken, wordt er automatisch een verbinding gemaakt met uw ledenaccount wanneer u klikt op de inhoud van de e-mails die we u toesturen. We vragen u om waakzaam te zijn wanneer u een e-mail doorstuurt aan een derde die mogelijk toegang heeft tot de informatie die in uw account is opgeslagen.

Er bevindt zich een afmeldingslink in alle verzonden berichten, zodat u op elk gewenst moment kunt stoppen met het ontvangen van uitnodigingen.

Personalisatie en optimalisatie van uw ervaring

Dankzij de analyse van uw surfgegevens en de aanwijzingen die u op de Website en de Applicaties kunt verstrekken, sturen wij u e-mails of gepersonaliseerde reclameboodschappen over de diensten die door Voyage Privé worden aangeboden om u een verblijf aan te bieden dat beter overeenkomt met uw zoekopdrachten en gerelateerd aan de functies die we op de Website aanbieden (waarschuwingen, verkoopopeningen). Op de Applicaties kunnen we u ook meldingen sturen, op voorwaarde dat u dit vooraf heeft aanvaard.

U kunt ook, alleen als u dit wenst, meldingen van ons ontvangen in uw browser (om deze meldingen te activeren, op Mozilla: Optie > Inhouden> Berichten, op Chrome: Instellingen > Geavanceerde instellingen> Instellingen van de inhoud > Berichten).

De bestudering van de gegevens m.b.t. uw gebruik van de Website stelt ons in staat om de diensten die wij aanbieden te verbeteren wanneer u de Website bezoekt: dankzij deze analyses kunnen wij u aanbiedingen voorstellen die wij rekening houdend met uw ervaring het meest relevant vinden.

Statistische analyses

De gegevens van uw boekingen worden gebruikt om statistische analyses te maken die ons in staat stellen om de commerciële activiteiten van Voyage Privé bij te sturen.

Welke gegevens worden er gedeeld?

Uw gegevens worden gedeeld met de leveranciers die betrokken zijn bij uw bestelling, voor de goede uitvoering ervan.

In dit kader kunnen uw gegevens worden doorgegeven buiten de Europese Economische Ruimte. Boekt u een verblijf op een bestemming buiten de EER, dan worden de gegevens die nodig zijn om uw boeking te verwerken, doorgegeven aan onze leveranciers.

Sommige landen bieden mogelijk een lager beschermingsniveau voor uw persoonlijke gegevens dan in Europa wordt gegarandeerd. Voyage Privé verbindt zich er in dit geval toe alle passende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat uw persoonsgegevens door onze leveranciers worden beschermd en verwerkt in overeenstemming met het EER-recht, in het bijzonder door de uitvoering van modelcontractbepalingen inzake gegevensbescherming die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd of contractbepalingen die eerder door de bevoegde toezichthoudende autoriteiten zijn goedgekeurd.

Bovendien, en om de personalisering van uw ervaring te implementeren, werken we samen met dienstverleners aan wie we het verzenden van de berichten of de verzameling en de behandeling van de gegevens delegeren zodat ze worden geanalyseerd en ons in staat stellen om ons serviceaanbod verbeteren of onze communicatie personaliseren. In deze context verstrekken we hen alleen de noodzakelijke en voldoende gegevens om hun taak uit te voeren. Onze dienstverleners zijn er ook contractueel toe verplicht ervoor te zorgen dat de ontvangen persoonsgegevens alleen binnen het gedefinieerde kader en in overeenstemming met de voorschriften worden verwerkt.

Voor retargeting-advertenties van Voyage Privé, kunnen we sommige van uw gegevens ook doorgeven aan partners of advertentieplatforms, inclusief producten die u op onze website hebt bekeken, artikelen m.b.t. uw offertes of bestellingen (inclusief de bestemming, de vertrekdatum, het aantal passagiers), de unieke identificatie van uw mobiele apparaat en uw besturingssysteem, en in sommige gevallen uw gecodeerde e-mailadres in een zeer veilig formaat.

Als u uitdrukkelijk akkoord bent gegaan met het ontvangen van aanbiedingen van onze partners, kunnen uw e-mailadres en/of informatie m.b.t. uw registratie naar hen worden verzonden voor commerciële prospectie. Voyage Privé verbindt zich ertoe dat er zich in alle verzonden berichten een afmeldingslink zal bevinden, zodat u op elk gewenst moment kunt stoppen met het ontvangen van uitnodigingen. U hebt in uw ledenaccount ook de mogelijkheid om geen aanbiedingen meer te ontvangen van de partners van Voyage Privépartners, zie "Abonnementen”.

Hoe lang worden uw gegevens bewaard?

De persoonsgegevens die u ons meedeelt m.b.t. uw ledenaccount, uw boekingen en uw surfgegevens worden gedurende een periode van 10 jaar vanaf uw laatste activiteit op de Website of vanaf de einddatum van je laatste verblijf, bewaard

Aan het einde van deze periode wordt uw ledenaccount automatisch gedeactiveerd en moet u een nieuwe aanmaken als u van onze diensten wilt genieten.

Wat is ons beleid m.b.t cookies?

Beleid i.v.m. het gebruik van cookies op de website: Het cookiebeleid van Voyage Privé informeert u over de werking en het doel van de cookies die worden gebruikt door Voyage Privé en vertelt u hoe u uw keuzes m.b.t. deze cookies kunt beheren.

Wat is een cookie?

Een cookie is een bestand dat op een computer, tablet of mobiel apparaat wordt opgeslagen wanneer u op internet surft. De cookies laten aan de Website toe om uw browser te herkennen. Ze worden voornamelijk gebruikt om uw keuzes en voorkeuren te onthouden. Ze veroorzaken geen enkele schade aan uw apparaat. Hiermee kunt u bijvoorbeeld de inhoud die u raadpleegt, personaliseren. U hebt uiteraard de mogelijkheid om het plaatsen van deze cookies uit te schakelen of te voorkomen (raadpleeg de "help" -rubriek van uw internetbrowser om deze functies in te stellen).

Hoe functioneert dit op Voyage Privé?

Wanneer u op Voyage Privé surft, machtigt u ons om via een toestemmingscookie gegevens over uw surfgedrag op te halen. Deze gegevens worden vervolgens gebruikt om u de beste aanbiedingen aan te bieden, die aan uw verwachtingen kunnen voldoen, ongeacht of dit via de website bevinden of door het versturen van nieuwsbrieven gebeurt. Deze cookies kunnen zowel door ons als door derden worden geregistreerd voor meetinstrumenten en retargeting-campagnes. De informatie die het resultaat is van het gebruik van cookies kan tot 10 jaar worden bewaard. Ter herinnering: u kunt uw cookies op elk gewenst moment verwijderen (raadpleeg de "help" -rubriek van uw internetbrowser om deze functies in te stellen). Opmerking: als u bepaalde cookies weigert, kunt u bepaalde functies van onze website niet gebruiken. Als u bepaalde advertentiecookies weigert, betekent dit niet dat u geen online advertenties meer ziet. Dit zal eenvoudig resulteren in de aanwezigheid van advertenties die niet langer gebaseerd zijn op uw voorkeuren en gebruikersgedrag en dus minder relevant zijn voor u.

Welke soorten cookies worden er door Voyage Privé gebruikt?

Technische cookies: zijn essentieel voor een goede werking van onze service. Functionele cookies: laten toe om uw voorkeuren te herinneren. Ze zijn niet essentieel, maar stellen ons in staat onze inhoud te verbeteren en aan te passen aan uw verwachtingen. Analytische cookies: zijn handig om te observeren hoe u de site gebruikt en hoe u deze gebruikt. De gegevens die we verzamelen, omvatten voornamelijk de pagina's die u bezoekt, opent en sluit, het type browser en de media die u gebruikt, evenals informatie zoals het aantal klikken op een bepaalde pagina. Deze verzamelde gegevens blijven anoniem en onthullen uw identiteit niet. Advertentiecookies: worden gebruikt voor het weergeven van advertenties van Voyage Privé of advertenties van derden op andere sites. Dit wordt ”retargeting” genoemd. Het is gebouwd op basis van de verzamelde browsegegevens en filters die zijn gebruikt tijdens uw zoekopdrachten op onze site.

Hoe uw keuze i.v.m. cookies beheren?

U kunt de registratie van cookies op uw apparaat toestaan of weigeren dankzij de instellingen van uw internetbrowsersoftware. De configuratie van deze parameters verschilt naargelang de browser. U kunt meestal gedetailleerde instructies vinden in het Help-menu van uw browser of door de onderstaande links te volgen:

Voor Internet Explorer™: http://windows.microsoft.com/fr-FR/windows-vista/Block-or-allow-cookies
Voor Safari™: http://support.apple.com/
Voor Chrome™: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=fr&hlrm=en&answer=95647
Voor Firefox™: http://support.mozilla.org/fr/kb/Activer%20et%20d%C3%A9sactiver%20les%20cookies
Voor Opera™: http://help.opera.com/Windows/10.20/fr/cookies.html

U kunt uw keuzes ook beheren via de website Youronlinechoices, aangeboden door de digitale reclameprofessionals die verzameld zijn binnen de European Digital Advertising Alliance (EDAA):
http://www.youronlinechoices.com/nl/uw-advertentie-voorkeuren

Welke gegevens zijn er beschermd?

Voyage Privé implementeert alle technische en organisatorische maatregelen die nodig zijn om de persoonsgegevens waarover we beschikken, te beschermen tegen toegang, wijziging, vernietiging of openbaarmaking. Hiervoor hebben we in het bijzonder de volgende veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd:

  • Ons interne computernetwerk, onze servers en de Website zijn het onderwerp van technische maatregelen die ons in staat stellen om de hoogste mate van beveiliging van uw persoonsgegevens te garanderen.
  • We voeren regelmatig een audit uit van onze beveiligingsmaatregelen om hun effectiviteit te garanderen.
  • De toegang tot uw persoonsgegevens is strikt voorbehouden aan de werknemers en onderaannemers van Voyage Privé en uitsluitend voor de noodzakelijke bewerking waarvoor u uw toestemming hebt gegeven.
  • Elke illegale inbraak in onze database geeft aanleiding tot een onmiddellijke waarschuwing en de implementatie van de noodzakelijke maatregelen.

Hoe krijgt u toegang tot uw gegevens en hoe vraagt u de verwijdering van uw ledenaccount?

In overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming nr. 2016/679, hebt u het recht om toegang te vragen tot uw persoonsgegevens, deze te corrigeren of te wissen, de verwerking te beperken, om zich tegen de verwerking te verzetten en op de overdraagbaarheid van uw gegevens. Om dit te doen kunt u uw verzoek door het sturen van een e-mail via uw Voyage Privé account lid, in de "Contact" sectie.

U hebt ook de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Als u uw ledenaccount bij Voyage Privé wilt verwijderen, gaat u naar ”Contact” > Stuur ons een e-mail door het berichttype ”Account verwijderen” te selecteren.

Gegevens van de verwerkingsverantwoordelijke: VPG - vereenvoudigde vennootschap op aandelen met een kapitaal van € 983 691,39 met maatschappelijke zetel te 684 avenue du Club Hippique – 13090 Aix-en-Provence – Frankrijk geregistreerd in het Handelsregister van Aix-en-Provence onder het nummer 479 345 043.
Telefoon : 0031 30 808 01 49
Gegevens van de gegevensbeschermingsverantwoordelijke: dpo@voyageprive.com