Roadtrip door Costa Rica en Nicaragua - 9 of 14 nachten - San Jose - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Maak een perfect verzorgde reis door 2 landen van Centraal-Amerika
  • Bewonder spectaculaire natuur
  • Al uw slaapplekken worden voor u geregeld
  • En ook... Bijzondere ontmoetingen met de dieren in Costa Rica en Nicaragua!

De beoordeling van onze klanten

Welkom in... Centraal-Amerika

Heeft u zin in een onvergetelijke reis? Wilde natuur, onvergetelijke ervaringen en heerlijk ontspannen momenten. Gaat u mee naar Centraal-Amerika?

U begint uw reis in Costa Rica. Dit kleine land in Centraal-Amerika is een pionier in het ecotoerisme. Het heeft maar liefst dertig nationale parken en ecologische reservaten, 11 actieve vulkanen en talloze rivieren en watervallen. Wel 27% van de totale oppervlakte is natuurreservaat! U wandelt hier door prachtige tropische tuinen tussen de Caraïbische Zee en de Grote Oceaan.

Ga daarna op weg naar Nicaragua! Nicaragua betekent 'water van Nicarao', de naam van een groot Indiaas leider die dit land heeft geregeerd - met ruim 900 kilometer aan kust, talloze meren en lagunes. Het water is overal! Het landschap is bovendien wonderbaarlijk, de culturele rijkdom is enorm. U zult verbaas worden door dit land!

Gaat u mee naar Centraal-Amerika?

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1500 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw reis in een oogopslag

Met deze roadtrip met telefonische assistentie en luxe hotels ontdekt u een deel van Centraal-Amerika op uw eigen ritme en in alle rust. U kunt kiezen voor een reis van 9 of 14 dagen.

U komt terecht in een wereld van prachtige natuur en een biodiversiteit die u nergens anders in de wereld tegenkomt. U betaalt een symbolische bijdrage van 5$ (inbegrepen in onze prijs) waardoor u bijdraagt een eco-vriendelijk project dat wordt opgezet door lokale verenigingen en wordt ondersteund door onze partner in dit land.

Wij bieden de volgende reis aan:
- Roadtrip door Costa Rica en Nicaragua - 10 dagen en 9 nachten
- Roadtrip door Costa Rica en Nicaragua - 15 dagen en 14 nachten

Uw reis van 10 dagen en 9 nachten
Dag 1: Luchthaven - San José
Dag 2: Vertrek naar Tortuguero
Dag 3: Vertrek naar vulkaan Arenal
Dag 4: Ontdekking van de omgeving van de vulkaan
Dag 5: Vertrek naar de stranden van de Grote Oceaan
Dag 6: Ontspannen in Tamarindo
Dag 7: Tamarindo - grens van Nicaragua
Dag 8: Ometepe - San Jorge - Granada
Dag 9: Bezoek aan Granada en omgeving
Dag 10: Granada - Managua luchthaven

Uw reis van 15 dagen en 14 nachten
Dag 1: Luchthaven - San José
Dag 2: Poas Vulkaan en Centrale Vallei
Dag 3: Vertrek naar Tortuguero
Dag 4: Bezoek aan dorp en nationaal park van Tortuguero
Dag 5: Vertrek naar vulkaan Arenal
Dag 6: Ontdekking van de omgeving van de vulkaan
Dag 7: Vertrek naar de Celeste Rivier
Dag 8: Vertrek naar de stranden van de Grote Oceaan
Dag 9-10: Ontspannen in Tamarindo
Dag 11: Tamarindo - grens van Nicaragua
Dag 12: Ometepe en omgeving
Dag 13: Ometepe - San Jorge - Granada
Dag 14: Bezoek aan Granade en omgeving
Dag 15: Granada - Managua luchthaven

Uw programma bij uw reis van 10 dagen en 9 nachten

Dag 1: Luchthaven - San José
Welkom in Costa Rica! U wordt welkom geheten door onze Engelstalige vertegenwoordiger. Vervolgens krijgt u een transfer naar uw hotel dat in de hoofdstad San José gelegen is en ontvangt u uw reispapieren.

Transport: 45 min
Accommodatie: Hotel Holiday Inn Aurola 4*

Dag 2: Vertrek naar Tortuguero
U gaat op weg naar de pier van Tortuguero in een collectieve transfer (alleen met de gqsten die in de zelfde lodge als u in Tortuguero verblijven). Aankomst in Guapiles en ontbijt in een lokaal restaurant. Daarna neemt u de boot naar het nationale park van Tortuguero over kanalen naar het hart van het tropische woud. Daarna vertrekt u per boot naar het kleine Caribische dorpje van Tortuguero en gaat u na uw bezoek naar de logde. Een boottocht over de kanelen van Tortuguero is een originele en leuke manier om dit park te ontdekken!

Transport: 4u reizen + 1:30u per boot
Inbegrepen maaltijden: ontbijt / lunch / diner
Accommodatie: Evergreen Lodge 3*

Dag 3: Vertrek naar vulkaan Arenal
Terugkeer naar Guapiles per boot, ontbijt in een lokaal restaurant. De agent van de autoverhuur ontmoet u in het restaurant om uw huurauto te overhandigen. U gaat verder naar het noorden van het land om La Fortuna te bezoeken, een stad aan de voet van vulkaan Arenal. Hoewel de vulkanische activiteit de afgelopen 3 jaar is verminderd, biedt Arenal een onvergetelijk spektakel als de stoomwolken uit de krater ontsnappen met op de achtergrond een strakblauwe lucht...

Transport: 3:30u reizen
Inbegrepen maaltijden: ontbijt / lunch
Accommodatie: Hotel Villas Eco Arenal 3*
Dag 4: Ontdekking van de omgeving van de vulkaan
Vrije dag om te genieten van uw hotel of uw omgeving te verkennen met een optionele excursie ter plaatse, zoals:

- Wandeling over hangbruggen (zelfstandig zonder gids, entree 25USD per persoon). U doet deze wandeling in een privénatuurreservaat van 250Ha in een tropisch regenwoud om de flora en fauna vanuit de bomen te bewonderen. U kijkt ook uit op de vulkaan en u loopt over 3km van makkelijke paden. U loopt over 15 bruggen op verschillende hoogten variërend van 5 tot 100 meter.

- Nationaal Park van de vulkaan Arenal (entree 15$ per persoon - met Engelstalige gids voor 64$ per persoon). U wandelt door het Nationale Park en de gevarieerde natuur in het tropische regenwoud. U ziet de mythische kapokboom, een immense boom die door de lokale bevolking wordt beschouwd als de trap naar de hemel. U heeft een prachtig panoramisch uitzicht met aan de ene kant de Arenal en aan de andere kant het meer dat voor 20% van de elektriciteit van het land zorgt.

- Beklimming van Cerro Chato (vulkaan: entree 95US$ per persoon - excursie voor de hele dag voor ervaren wandelaars). U maakt een sportieve tocht door het woud tot de krater van deze oude vulkaan waar zich een prachtig meer bevindt. Laat uw voeten in het water bungelen en ontspan met het koude water en een natuurlijke pedicure van de vissen.

- Waterval van de Fortuna rivier (entree 11$ per persoon). Afdaling naar beneden (500 onregelmatige treden in het bos) tot de waterval van 70 meter hoog. Een fantastische omgeving waar u kunt zwemmen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Villas Eco Arenal 3*

Dag 5: Vertrek naar de stranden van de Grote Oceaan
Vertrek in de ochtend naar de kust van de Grote Oceaan. U komt langs Liberia en u komt aan in de badplaats Tamarindo. Installatie in het hotel en vrije middag om van het hotel te genieten, van het strand of van de omgeving.

Transport: 3:30u
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Pasa Tiempo 3*

Dag 6: Ontspannen in Tamarindo
Vrije dag om van het hotel of het strand te genieten, of een excursie te doen in de omgeving.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Pasa Tiempo 3*

Dag 7: Tamardino - Grens van Nicaragua
Op weg naar Peñas Blancas, het grenspunt tussen Costa Rica en Nicaragua. U brengt uw auto terug in Costa Rica, passeert de grens met Nicaragua, waar de vertegenwoordiger van de autoverhuur op u wacht om een nieuwe huurauto te overhandigen. (Huurauto's mogen niet de grens over.) U reist verder naar het meer Nicaragua, waar u de veerboot neemt om de eiland Ometepe te gaan om 14:30u. Sinds eeuwen betekent dit eiland voor de inheemse bevolking het paradijs: het is een heiligdom geworden waar verschillende stammen en culturen leefden die talloze rotstekeningen, beelden en keramiek hebben achtergelaten over het hele eiland.

Transport: 2:30u tot Peñas Blancas + 45 min per veerboot
Accommodatie: Hotel Villa Paraíso 3*
Dag 8: Ometepe - San Jorge - Granada
Deze ochtend neemt u de veerboot en reist u naar de haven San Jorge. We raden u aan om het Nationaal Park van de vulkaan Masaya te bezoeken. De krater Santiago is een indrukwekkend spektakel en het museum leert u interessante informatie over seismologie in Centraal-Amerika.
U wandelt over de kleurrijke en bruisende markt van Masaya, waar u terecht kunt voor uw souvenirs. U gaat door naar San Juan del Oriente en Catarina, twee beroemde 'pueblos blancos'. Deze dorpjes hebben een atypische architectuur en zijn bekend om het traditionele keramiek en pottenwerk. In Catarino heeft u een geweldig uitzicht op de lagune van Apoyo. Daarna gaat u door naar Granada.
Deze stad is gesticht in 1524. Het is de ouste koloniale stad van Nicaragua vlakbij het meer - een reden waarom deze stad wel drie keer overvallen is door Engelse en Franse piraten. (Entreegelden niet inbegrepen.)

Transport: 1:30u
Maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel El Almirante 2*

Dag 9: Bezoek aan Granada en omgeving
Vandaag raden we u aan om na uw ontbijt naar de kathedraal, de kerk van Merced, la Casa de los Leones, en het klooster van San Fransisco en zijn museum te gaan. Ontdek ook de markt, de leuke straatjes en alle monumenten en kerkjes. U leert onderweg wat over de geschiedenis van deze stad evenals het dagelijkse leven van de Granadinos. In de middag raden we u aan om de eilandjes van Granada te ontdekken. U kunt een boottocht maken van ongeveer 1,5 uur langs de beroemde Isletas, een archipel die is gevormd door een vulkanische explosie. U kunt hier vele vogelsoorten en tropische bomen zien. (Entreegelden niet inbegrepen.)

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel El Almirante 2*

Dag 10: Granada - Managua Luchthaven
Na uw ontbijt vertrekt u voor uw transfer naar de luchthaven afhankelijk van uw vliegtijden.

Transport: 1u
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Uw programma bij uw reis van 15 dagen en 14 nachten

Dag 1: Luchthaven - San José
Welkom in Costa Rica! U wordt welkom geheten door onze Engelstalige vertegenwoordiger. Vervolgens krijgt u een transfer naar uw hotel dat in de hoofdstad San José gelegen is en ontvangt u uw reispapieren.

Transport: 45 min
Accommodatie: Hotel Holiday Inn Aurola 4*

Dag 2: Vulkaan Poas en Centrale Vallei
Afspraak bij de receptie van uw hotel met uw lokale Engelstalige gids op weg naar het nationele park van de vulkaan Poás. Deze vulkaan is één van de oudste in Costa Rica. U ontdekt deze vulkaan die nog steeds actief is en u bekijkt de krater met een indrukwekkende diameter en het meer Botos.

Daarna vertrekt u naar de koffieplantage Doka Estate waar u alles leert over de rijke markt van koffie van Costa Rica. U ontdekt de cultuur van dit land, en uw gespecialiseerde gids leert u alles over dit product. U proeft verschillende soorten koffie en chocola. Lunch temidden van de koffieplanten.

Hierna gaat u door naar La Paz Waterfall Gardens, een tuin van 28 hectare op 1600 meter hoogte, vlakbij de vulkaan Poas waar u een tocht van 3,5 km maakt, met 5 prachtige watervallen, een vlindertuin, een kolibrietuin, een tentoonstelling van slangen en de Casita Tipica (typische huizen voor Costa Rica), een forelmeer en een plek om vogels te kijken.

Uw excursie is met een groep met een engelstalige gids met transport vanaf San José.

Transport: 1:30u tot Poas + 30 minuten terug naar San José
Inbegrepen maaltijden: ontbijt / lunch
Accommodatie: Hotel Holiday Inn Aurola 4*

Dag 3: Vertrek naar Tortuguero
U gaat op weg naar de pier van Tortuguero in een collectieve transfer (alleen met de gqsten die in de zelfde lodge als u in Tortuguero verblijven). Aankomst in Guapiles en ontbijt in een lokaal restaurant. Daarna neemt u de boot naar het nationale park van Tortuguero over kanalen naar het hart van het tropische woud. Daarna vertrekt u per boot naar het kleine Caribische dorpje van Tortuguero en gaat u na uw bezoek naar de logde. Vrije namiddag om van uw lodge te genieten en door de omgeving te wandelen.

Transport: 4u reizen + 1:30u per boot
Inbegrepen maaltijden: ontbijt / lunch / diner
Accommodatie: Evergreen Lodge 3*
Dag 4: Bezoek aan de stad en het nationale park van Tortuguero
U maakt een boottocht over de kanelen van Tortuguero: een originele en leuke manier om dit park te ontdekken! Later kunt u de omgeving van de Lodge ontdekken met een lokale gids om her tropische regenwoud en zijn flora en fauna te ontdekken. Terugkeer naar de lodge voor uw lunch. U heeft de rest van de middag vrij om van de lodge en uw omgeving te genieten.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt / lunch / diner
Accommodatie: Evergreen Lodge 3*

Dag 5: Vertrek naar vulkaan Arenal
Terugkeer naar Guapiles per boot, ontbijt in een lokaal restaurant. De agent van de autoverhuur ontmoet u in het restaurant om uw huurauto te overhandigen. U gaat verder naar het noorden van het land om La Fortuna te bezoeken, een stad aan de voet van vulkaan Arenal. Hoewel de vulkanische activiteit de afgelopen 3 jaar is verminderd, biedt Arenal een onvergetelijk spektakel als de stoomwolken uit de krater ontsnappen met op de achtergrond een strakblauwe lucht...

Transport: 3:30u reizen
Inbegrepen maaltijden: ontbijt / lunch
Accommodatie: Hotel Villas Eco Arenal 3*

Dag 6: Ontdekking van de omgeving van de vulkaan
Vrije dag om te genieten van uw hotel of uw omgeving te verkennen met een optionele excursie ter plaatse, zoals:

- Wandeling over hangbruggen (zelfstandig zonder gids, entree 25USD per persoon). U doet deze wandeling in een privénatuurreservaat van 250Ha in een tropisch regenwoud om de flora en fauna vanuit de bomen te bewonderen. U kijkt ook uit op de vulkaan en u loopt over 3km van makkelijke paden. U loopt over 15 bruggen op verschillende hoogten variërend van 5 tot 100 meter.

- Nationaal Park van de vulkaan Arenal (entree 15$ per persoon - met Engelstalige gids voor 64$ per persoon). U wandelt door het Nationale Park en de gevarieerde natuur in het tropische regenwoud. U ziet de mythische kapokboom, een immense boom die door de lokale bevolking wordt beschouwd als de trap naar de hemel. U heeft een prachtig panoramisch uitzicht met aan de ene kant de Arenal en aan de andere kant het meer dat voor 20% van de elektriciteit van het land zorgt.

- Beklimming van Cerro Chato (vulkaan: entree 95US$ per persoon - excursie voor de hele dag voor ervaren wandelaars). U maakt een sportieve tocht door het woud tot de krater van deze oude vulkaan waar zich een prachtig meer bevindt. Laat uw voeten in het water bungelen en ontspan met het koude water en een natuurlijke pedicure van de vissen.

- Waterval van de Fortuna rivier (entree 11$ per persoon). Afdaling naar beneden (500 onregelmatige treden in het bos) tot de waterval van 70 meter hoog. Een fantastische omgeving waar u kunt zwemmen.

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Villas Eco Arenal 3*

Dag 7: Bezoek aan de Celeste Rivier
U gaat verder naar de regio van Tenorio. Installatie in het hotel en de rest van de dag vrij om van de lodge te genieten of het nationale park van Tenorio te verkennen (entree 10US$ per persoon op eigen kosten). Een geweldige wandeling door het bos waarbij u de vulkanische activiteit van de Tenorio ontdekt, net zoals het blauwe water van de rivier Celeste.

Transport: 2:30u
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Tenorio Lodge 3*

Dag 8: Vertrek naar de stranden aan de Grote Oceaan
Vertrek in de ochtend naar de kust van de Grote Oceaan. U komt langs Liberia en u komt aan in de badplaats Tamarindo. Installatie in het hotel en vrije middag om van het hotel te genieten, van het strand of van de omgeving.

Transport: 3:30u
Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Pasa Tiempo 3*

Dag 9&10: Ontspannen in Tamarindo
Vrije dag om te ontspannen in het hotel of op het strand of een excursie te maken in de regio.

Inbegrepen maaltijden: Ontbijt
Accommodatie: Hotel Pasa Tiempo 3*

Dag 11: Tamardino - Grens van Nicaragua
Op weg naar Peñas Blancas, het grenspunt tussen Costa Rica en Nicaragua. U brengt uw auto terug in Costa Rica, passeert de grens met Nicaragua, waar de vertegenwoordiger van de autoverhuur op u wacht om een nieuwe huurauto te overhandigen. (Huurauto's mogen niet de grens over.) U reist verder naar het meer Nicaragua, waar u de veerboot neemt om de eiland Ometepe te gaan om 14:30u. Sinds eeuwen betekent dit eiland voor de inheemse bevolking het paradijs: het is een heiligdom geworden waar verschillende stammen en culturen leefden die talloze rotstekeningen, beelden en keramiek hebben achtergelaten over het hele eiland.

Transport: 2:30u tot Peñas Blancas + 45 min per veerboot
Accommodatie: Hotel Villa Paraíso 3*
Dag 12: Omepete en omgeving
Na het ontbijt kunt u het reservaat Charco Verde bezoeken. In het hart van deze weelderige natuur, gedomineerd door de vulkaan Conception, wandelt u om de lokale flora en fauna te ontdekken. Na de lunch raden we u aan om de Finca El Porvenir te bezoeken om de geschiedenis va Ometepe te leren. Vervolgens kunt u genieten van een ontspannen moment in het kristalheldere water van de natuurlijke baden Ojo de Agua. Terugkeer naar Moyogalpa (entreegelden niet inbegrepen).

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel Villa Paraíso 3*


Dag 13: Ometepe - San Jorge - Granada
Deze ochtend neemt u de veerboot en reist u naar de haven San Jorge. We raden u aan om het Nationaal Park van de vulkaan Masaya te bezoeken. De krater Santiago is een indrukwekkend spektakel en het museum leert u interessante informatie over seismologie in Centraal-Amerika.
U wandelt over de kleurrijke en bruisende markt van Masaya, waar u terecht kunt voor uw souvenirs. U gaat door naar San Juan del Oriente en Catarina, twee beroemde 'pueblos blancos'. Deze dorpjes hebben een atypische architectuur en zijn bekend om het traditionele keramiek en pottenwerk. In Catarino heeft u een geweldig uitzicht op de lagune van Apoyo. Daarna gaat u door naar Granada.
Deze stad is gesticht in 1524. Het is de ouste koloniale stad van Nicaragua vlakbij het meer - een reden waarom deze stad wel drie keer overvallen is door Engelse en Franse piraten. (Entreegelden niet inbegrepen.)

Transport: 1:30u
Maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel El Almirante 2*

Dag 14: Bezoek aan Granada en omgeving
Vandaag raden we u aan om na uw ontbijt naar de kathedraal, de kerk van Merced, la Casa de los Leones, en het klooster van San Fransisco en zijn museum te gaan. Ontdek ook de markt, de leuke straatjes en alle monumenten en kerkjes. U leert onderweg wat over de geschiedenis van deze stad evenals het dagelijkse leven van de Granadinos. In de middag raden we u aan om de eilandjes van Granada te ontdekken. U kunt een boottocht maken van ongeveer 1,5 uur langs de beroemde Isletas, een archipel die is gevormd door een vulkanische explosie. U kunt hier vele vogelsoorten en tropische bomen zien. (Entreegelden niet inbegrepen.)

Inbegrepen maaltijden: ontbijt
Accommodatie: Hotel El Almirante 2*

Dag 15: Granada - Managua Luchthaven
Na uw ontbijt vertrekt u voor uw transfer naar de luchthaven afhankelijk van uw vliegtijden.

Transport: 1u
Inbegrepen maaltijden: ontbijt

Uw hotels

U verblijft gedurende uw hele reis in Standaard Kamers in hotels die wij met zorg voor u hebben uitgekozen.

Uw hotels tijdens uw rondreis van 10 dagen en 9 nachten:
- San José : Hotel Holiday Inn 4* of gelijkwaardig
- Tortuguero : Evergreen Lodge 3* of gelijkwaardig
- Arenal : Villas Eco Arenal 3* of gelijkwaardig
- Tamarindo : Hotel Pasa Tiempo 3* of gelijkwaardig
- Ometepe : Hotel Villa Paraiso 3* of gelijkwaardig
- Granada : Hotel El Almirante 2* of gelijkwaardigUw hotels tijdens uw rondreis van 15 dagen en 14 nachten:
- San José : Hotel Holiday Inn 4* of gelijkwaardig
- Tortuguero : Evergreen Lodge 3* of gelijkwaardig
- Arenal : Villas Eco Arenal 3* of gelijkwaardig
- Tenorio : Tenorio Lodge 3* of gelijkwaardig
- Tamarindo : Hotel Pasa Tiempo 3* of gelijkwaardig
- Ometepe : Hotel Villa Paraiso 3* of gelijkwaardig
- Granada : Hotel El Almirante 2* of gelijkwaardig

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen Volwassenen
4 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Uw inbegrepen maaltijden hangen af van uw programma. U vindt de details in uw reisbeschrijving.

Geniet tijdens uw vrije maaltijden van de mogelijkheid om de 'gallo pinto' te proeven, een typisch gerecht op basis van rijst, eieren en zwarte bonen. Tijdens uw pauzes kunt u genieten van de geur van koffie... Zo lekker heeft het nog nooit geroken!

Een reis op eigen tempo: met een huurauto

U reist door Centraal-Amerika op eigen tempo dankzij uw huurauto.

In Costa Rica heeft u een huurauto type Hyundai Tucson met navigatiesysteem, tussen dag 4 en dag 7 of 11 afhankelijk van uw reisduur.
In Nicaragua heeft u een huurauto type Toyota Prado 4x4 van dag 7 tot dag 10 of van dag 11 tot dag 15, afhankelijk van de reisduur.

U dient mee te nemen: uw originele rijbewijs, leesbaar en geldig sinds ten minste 1 jaar (volgens voorwaarden van de verhuurder).
Om uw auto te verzekeren, dient een creditcard op naam van de bestuurder mee te nemen.
Huur per 24 uur. Elk uur daarbij dient extra betaald te worden.
Tarieven zijn aan wijziging onderhevig.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Engelstalig welkom op het vliegveld van San José, privétransfer naar uw accommodatie
- Reisdocumenten
- 9 of 14 nachten (afhankelijk van uw reisduur), met ontbijt in de hotels (of gelijkwaardig) afhankelijk van beschikbaarheid
- Maaltijden volgens programma zoals vermeld in reisbeschrijving
- Activiteiten zoals vermeld
- Transport over land en water naar Tortuguero
- In Costa Rica: huurauto type Hyundau Tucson, onbeperkte kilometers, basisverzekering verplicht, assistentie onderweg en inclusief GPS, van dag 4 tot dag 7 of dag 4 ot dag 11 afhankelijk van de reisduur
- In Nicaragua: huurauto type Toyota Prado 4x4 van dag 7 tot dag 10 of dag 11 tot dag 15 afhankelijk van de reisduur, onbeperkte kilometers en een extra bestuurder. Aansprakelijkheidsverzekering verplicht.
- Transfer per veerboot naar eiland Ometepe voor passagiers en auto
- Dossierkosten
- Engelstalige assistentie per telefoon gedurende het hele verblijf
- 5$  per persoon: symbolische bijdrage aan de ecovriendelijke projecten in Tucaya Costa Rica

Niet inbegrepen in de prijs:
- Internationale vluchten, annuleringsverzekering, repatriëringskosten, bagage
- Maaltijden niet als inbegrepen maaltijden aangegeven staan
- In Costa Rica: supplementaire verzekering van de huurauto, benzinekosten van de huurauto, waarborg betaald met creditcard op moment van ophalen ((USD $750 minimum afhankelijk van het type wagen als u alleen de basisverzekering neemt of USD $100 minimum als u een aanvullende verzekering neemt), waarborg voor de GPS (USD $250).
- In Nicaragua: CDW verzekering, Full Cover en DP (Deductible Protection).
- Entreegelden voor de parken, reservaten, musea en alle activiteiten die zijn aangeraden of als optie zijn vermeld of helemaal niet zijn vermeld
- Entree voor Nationaal Park Tortuguero (verplicht: 15USD per persoon ter plaatse in cash)
- Aanleggeld in San Jorge (ongeveer 1USD per traject)
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien voor chauffeurs, gidsen etc.
- Toeristenkaart om om Nicaragua in te komen (op dit moment 10USD)
- Luchthavenbelasting bij vertrek uit Costa Rica (29USD per persoon, normaalgesproken inbegrepen in uw internationale vluchtticket)
- Alles dat niet is inbegrepen bij 'inbegrepen in de prijs')

Uw huurauto

Let op:
Minimum leeftijd voor de huurauto: 23 jaar.

In Costa Rica, bevat uw huur:
- Huur van een auto type Hyundai Tucson van dag 4 tot dag 11 of van dag 4 tot dag 7 afhankelijk van uw reisduur
- Onbeperkte kilometers
- Basisverzekering verplicht
- Assistentie onderweg
- Inclusief GPS

In Nicaragua bevat uw huurauto:
- Huurauto type Toytoa Prado 4x4 van dag 11 tot dag 15 of van dag 7 tot dag 10
- Onbeperkte kilometers
- Extra bestuurder mogelijk
- Verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Extra service voor uw huurauto in Costa Rica:
- Babystoel (0-4 jaar): 3US$ per dag
- Kinderstoel (5-12 jaar): 2US$ per dag
- Tweede bestuurder inclusief
- Aanvullende verzekering: 18US$ per dag (dit kunt u ter plekke als u de auto ophaalt besluiten)

Extra service voor uw huurauto in Nicaragua:
- Babystoel (minder dan 3 jaar): 9US$ per dag
- Kinderstoel: 10US$ per dag
- Tweede bestuurder: 48US$ per dag
- Aanvullende verzekering (full cover): ongeveer 32US$ per dag

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken meestal uit Brussel-Zaventem (Code: BRU) of Brussel-Charleroi (Code: CRL). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Belangrijke informatie

Voor deze bestemming heeft u een visum nodig. Bekijk de specifieke voorwaarden voor zowel Costa Rica hier!

In Nicaragua heeft u geen visum nodig voor een reis korter dan 90 dagen, maar dient u een belasting van 10USD te betalen bij aankomst in dit land.

Let op: als u via de Verenigde Staten reist, dient u eveneens in bezit te zijn van een ESTA-formulier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse zaken.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Hou er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Roadtrip door Costa Rica en Nicaragua - 9 of 14 nachten