Onze tips & aanraders —
- Geniet van een maaltijd in restaurant Mirazur 3*, het enige Franse restaurant dat is opgenomen in de lijst "Best of the Best" nadat het in 2019 werd uitgeroepen tot beste restaurant en beste chef-kok ter wereld
- Proef een exclusief menu dat chef-kok Mauro Colagreco voor Voyage Privé heeft samengesteld om de diversiteit van de citrusvruchten uit de regio van Menton te ontdekken
- Bewonder de aanblik van deze mythische plek tussen hemel en aarde met uitzicht op de Middellandse Zee
- Kies optioneel voor het menu met aangepaste wijnen of een exclusieve voucher geldig bij de bakkerij van de chef, Mitron Bakery
Nieuw Voyage Privé —
Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen
Restaurant Mirazur 3* —
Het restaurant Mirazur, 3*, onder leiding van chef-kok Mauro Colagreco, is een uitzonderlijk etablissement. Het is bekroond met de ultieme onderscheiding van 3 sterren in de Michelingids en palmde de eerste plaats in in The World's 50 Best Restaurants in 2019. Mauro Colagreco, een voorloper in de duurzame keuken, heeft ook een Michelin Green Star gekregen en heeft 's werelds eerste 100% plasticvrije restaurant gecreëerd. Deze onderscheidingen zijn het resultaat van een ongeëvenaarde inzet en investering, van de tuinen tot de bediening, en tonen de toewijding van de chef en zijn teams om het milieu te beschermen.
Ontdek deze unieke plek, met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee, gelegen op een berghelling in de stad Menton met zijn de kleurrijke gevels. Het verbluffend elegante restaurant Mirazur, omgeven door terrassen en kruiden- en citrustuinen, gaat op in de hypnotiserende natuurlijke omgeving om gasten een tijdloos spektakel te bieden.
De ruime, elegante en lichte eetzaal omarmt de hemel en de zee zover het oog reikt, aan de overkant van een lange ronde baai waar de stad Menton te zien is. Beneden vind je de boomgaardtuin vol aromatische kruiden en geurige citrusvruchten, een van Mauro Colagreco's meest kostbare inspiratiebronnen voor de creatie van zijn gerechten.
Tuinen ontworpen als openluchtlaboratorium
De 5 hectare aan moestuinen en uitzonderlijke boomgaarden, die nu 100% biodynamisch zijn, vormen het hart van het restaurant en de keuken. De vijf tuinen zijn aangelegd op verschillende hoogtes tussen de zee en de bergen in het achterland van de regio van Menton, met als doel om voortdurend vergeten soorten nieuw leven in te blazen en de beste bodems en praktijken voor elke plantensoort te identificeren.
Ontdek de wereld van chef-kok Mauro Colagreco
Van zijn geboorteland Argentinië tot zijn woonplaats aan de Côte d'Azur is de carrière van chef-kok Mauro Colagreco synoniem geweest aan passie, reizen, hard werken en eco-verantwoordelijkheid. Zijn durf en visie worden weerspiegeld in zijn keuken, die wereldwijd bekend staat om zijn ongeëvenaarde precisie en vrijgevigheid, met respect voor korte productieketens en voortbouwend op de banden die hij heeft gesmeed met de natuurlijke wereld om hem heen.
Mauro Colagreco is de leider van een keuken die geen grenzen kent, met een carrière die hem over de hele wereld heeft gebracht om het beste van de zee en het land te vangen. Zijn keuken is onverwacht omdat het vrij is van de gebruikelijke verwachtingen.
Tijdens deze ervaring word je uitgenodigd om te reizen langs een goed gedefinieerd zintuiglijk pad rond gedurfde gerechten die grotendeels afkomstig zijn uit de tuinen van Mirazur en die de diversiteit van wortels, bladeren, bloemen of fruit bevatten, afhankelijk van de dag.
Deze vier werelden lopen als een rode draad door elk van de ervaringen, vermengd met de elementen die al aanwezig zijn in de keuken van de chef-kok: zeevruchten van lokale, verantwoorde visserij, geselecteerd op de boerderij gekweekt vlees, en de schatten van historische mediterrane producenten en tuinders.
___________________________________________________
Exclusief 6-gangenmenu Mirazur x Voyage Privé: "Fête du Citron de Menton" ("Citroenfestival van Menton")
Beleef een uitzonderlijk moment met dit speciaal voor Voyage Privé samengestelde menu, bestaande uit 6 gerechten met citrusvruchten in de hoofdrol tijdens de lunch (12.15 uur) of het diner (19.15 uur).
Menu exclusief drankjes, supplement ter plaatse.
Voyage Privé bonus: menu voor een gunstig tarief
___________________________________________________
Wijnarrangement
Profiteer (optioneel en met bijbetaling) van de 4 bijpassende glazen die speciaal zijn geselecteerd door de sommeliers om dit unieke citrusmenu nog beter tot zijn recht te laten komen!