Roadtrip doorheen de geschiedenis van Centraal-Griekenland 4* - 7 dagen / 6 nachten - Athene - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de oude wonderen van het vasteland van Griekenland tijdens een unieke roadtrip
  • Onderweg logeert u in comfortabele 4* hotels voor een welverdiende nachtrust
  • Bewonder de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters van Meteora
  • Laat u verbazen door de spectaculaire landschappen tussen de zee en de natuur

Welkom in... Griekenland

Een sprong terug in de tijd, zegt u dat iets?

Kom met ons mee naar het oude Griekenland waar u het rijke verleden ontdekt, de bruisende steden, de schilderachtige dorpjes en de verborgen schatten. Laat u verbazen door de fascinerende geschiedenis, de verschillende tinten blauw en groen en de eeuwenoude legendes in dit mythische en mysterieuze land. Dankzij de inbegrepen huurauto ontdekt u het "Land van de Goden" in alle vrijheid!

Pak snel uw koffers!

Reisbeschrijving

We stellen u een schitterend programma voor van 7 dagen/6 nachten om de mooiste plekjes van Griekenland te ontdekken terwijl u in alle comfort logeert in 4* hotels (volgens plaatselijke normen).

Tussen het luxueuze marmer en de witgekalkte huisjes ontdekt u tempels gewijd aan de goden, theaters met een perfecte akoestiek waar de eeuwenoude tragedies opgevoerd werden en stadions waar de beroemdste atleten elkaar ontmoetten tijdens de Olympische Spelen. Geschiedenis, kunst, zon en lekker eten... Dat zijn de belangrijkste ingrediënten van uw volgende vakantie!

Uw programma:
Dag 1: Aankomst in Athene
Dag 2: Athene - Delphi (180km)
Dag 3: Delphi
Dag 4: Delphi - Meteora (230 km)
Dag 5: Meteora
Dag 6: Meteora - Athene (350 km)
Dag 7: Vertrek uit Athene

Uw programma

Dag 1: Aankomst in Athene
Aankomst op de luchthaven van Athene waar u de huurauto in gebruik neemt.
Verken de Griekse hoofdstad en bezoek traditionele wijken in Plaka met oude huizen omringd door authentieke bezienswaardigheden zoals de Akropolis en de Parthenon-tempel. Na zonsondergang kunt u het bruisende nachtleven van de hoofdstad ontdekken.
Overnachting in Athene.

Dag 2: Athene - Delphi (180 km)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting Delphi - onderweg kunt u stoppen in Thebe, één van de belangrijkste steden uit het oude Griekenland, en in Livadia met zijn witte huisjes uit de achttiende en negentiende eeuw. Delphi zelf zal u verbazen met zijn rijke geschiedenis, typische Griekse sfeer en prachtige musea.
Overnachting in Delphi.
Dag 3: Delphi
Geniet van uw vrije dag om Delphi, de archeologische vindplaats en het nieuwe museum te bezoeken. De site van Delphi is in totale harmonie met de natuur en biedt een magisch uitzicht op de zee van het kanaal en de zilveren velden van olijfbomen. Uw bezoek aan de Delphi-regio is ook een gelegenheid om te stoppen in de charmante dorpjes aan de landzijde van Arachova of de kust van Itea en Galaxidi om te zwemmen.
Overnachting in Delphi.

Dag 4: Delphi - Meteora (230 km)
U neemt het ontbijt in het hotel en vertrekt daarna richting Meteora langs Lamia, Karditsa en Trikala. De regio van Karditsa is bekend om zijn weelderige natuur, rijke tradities en plaatselijke architectuur in charmante dorpjes. Hou zeker halte bij het kunstmatige meer Plastiras waar de groene oevers aan de Alpen doen denken. 

Trikala wordt dan weer gedomineerd door een indrukwekkend fort, omringd door prachtige natuur, groene heuvels, een rivier en een mooie stenen molen. Vervolg uw weg langs immense zandstenen pilaren om toe te komen bij het fantastische klooster van Meteora.
Overnachting in Meteora.
Dag 5: Meteora
Ontdek een unieke plek in de wereld, met zijn rotsachtige pieken die eeuwenoude kloosters beschermen, in volle natuur. Rust verzekerd voor dit einde van de reis. De meest majestueuze route om de site te zien is degene die Kalampaka doorkruist om Kastraki te bereiken.
Overnachting in Meteora.

Dag 6: Meteora - Athene (350 km)
Bezoek na het ontbijt het klooster van Meteora dat werd gebouwd in de negende eeuw na Christus in de grotten door monniken die op zoek waren naar complete afzondering. Zes gebouwen hebben de tand des tijds overleefd en zijn vandaag open voor het publiek. Vervolgens gaat u terug richting Athene. Neem een pauze in Lamia en Thebe.
Overnachting in Athene.

Dag 7: Terugvlucht
Uw Grieks avontuur zit erop! Na een laatste ontbijt gaat het terug naar de luchthaven waar u de huurauto aflevert en u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts. Als de tijd het toelaat kunt u een bezoek brengen aan Kaap Sounion ten zuiden van Athene, waar de tempel van Poseidon majestueus op een rotsachtig voorgebergte ligt.

Uw hotels

Tijdens uw ontdekking van Griekenland hebben we voor u comfortabele 4* hotels (volgens plaatselijke normen) uitgekozen om u een optimaal comfort te garanderen. Na een verkwikkende nachtrust in een Standaard Kamer, bent u weer klaar voor een nieuwe dag vol ontdekkingen!

Uw hotels tijdens de roadtrip:
- Athene: Hotel Fresh 4* (of vergelijkbaar)
- Delphi: Hotel Kastalia 4* of Amalia 4* (of vergelijkbaar)
- Meteora: Hotel Amalia 4* of Meteora 4* (of vergelijkbaar)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief onbijt.

Begin de dag op de best mogelijke manier met een lekker ontbijt in elk van de hotels. Voor uw andere maaltijden bent u vrij om de plaatselijke specialiteiten te ontdekken in de typische restaurantjes, een picknick te houden op een prachtig plekje of te kiezen voor een verfijnde maaltijd. Smakelijk!

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief/exclusief. Indien beschikbaar kunt u met bijbetaling een transfer bijboeken tijdens de tweede stap van uw boeking.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Uw inbegrepen huurauto

U geniet van complete vrijheid dankzij de inbegrepen huurauto (Opel Corsa 1.2cc of gelijkwaardig). Zo ontdekt u zelf de mooiste plekjes van Griekenland en stopt u waar en wanneer u dat wil!

Details over uw tour


Alle praktische informatie over de rondreis: 
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit 
- Huisdieren zijn niet toegestaan 

Inbegrepen in de prijs: 
- Overnachtingen in een Standaard Kamer in de vermelde hotels of gelijkwaardig 
- Dagelijks ontbijt 
- Huurauto 

Niet inbegrepen in de prijs: 
- Entreeprijzen voor de vermelde sites en bezienswaardigheden 
- Niet vermelde maaltijden en dranken 
- Persoonlijke uitgaven en fooien 
- Ferry van en naar Corfu 
- Brandstof, parking, tolgelden en boetes voor de huurauto 

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. 

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 





Alle praktische informatie over de huurauto: 
- Opel Corsa 1.2cc of gelijkwaardig voor de hele duur van het verblijf 
- De huurauto wordt opgehaald en teruggebracht aan de luchthaven van Athene 
- De auto wordt verhuurd per 24 uuur, bij het laat binnenbrengen (meer dan 59 minuten), worden extra kosten aangerekend  
- Minimumleeftijd van de bestuurder: 21 jaar (voor categorie A1, B1, BA en C) en 23 jaar (voor categorie D, D1, E, F, G, R, K, S, X en L 
- Maximumleeftijd: 75 jaar voor alle categorieën  
- Een Europees rijbewijs (minstens 12 maanden oud en nog minstens 1 maand geldig), identiteitskaart of paspoort moet worden voorgelegd 
- Een kredietkaart op naam van de bestuurder (Cash Cards zoals Maestro en Visa Electron worden niet aanvaard) is noodzakelijk om de borgsom te betalen 
- Het nemen van een bijkomende SCDW of CDW verzekering kan worden gevraagd, bij weigering van uw kant heeft de verhuurder het recht om de verhuur op te schorten 
- Bij het ophalen van de huurauto wordt de staat van het voertuig geïnspecteerd door de bestuurder en een medewerker van Rent A Car.  
- De auto moet met hetzelfde brandstofniveau worden teruggebracht als bij het ophalen 
- Controleer het verhuurcontract grondig voor het ondertekenen 

Inbegrepen in de prijs: 
- Onbeperkte kilometers 
- CDW verzekering 



*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Roadtrip doorheen de geschiedenis van Centraal-Griekenland 4* - 7 dagen / 6 nachten