Autovakantie Ierland: Wild Atlantic Way - Dublin - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek verschillende regio's in Ierland, elk met hun eigen contrasten en verrassingen
  • Kom elke avond tot rust in een charmant en comfortabel hotel of B&B
  • Bezoek alle verborgen pareltjes van het eiland met de inbegrepen huurauto
  • Proef zeker van een typische Irish Stew, een stoofschotel met heerlijk lamsvlees

De beoordeling van onze klanten

Welkom in... Ierland

Maak u klaar voor een authentieke en onvergetelijke vakantie!
We nemen u mee naar Ierland, het "Smaragden Eiland" met adembenemende landschappen, vriendelijke bevolking en een unieke sfeer. Het blauw van de zee en de meren staat in contrast met de ruige kliffen en eindeloze weilanden waar elke schakering van groen terug te vinden is en die bezaaid liggen met middeleeuwse kastelen.

U ontdekt de echte cultuur van het land door ongerept terrein, fantastische panorama's, bergen die dramatisch eindigen in zee en de prachtige fauna en flora van het land. En vergeet zeker niet te stoppen bij enkele van de typische kleine pubs voor een Guinness en een vleugje typische Keltische muziek... Absolutely beautiful!

Reisbeschrijving

U ontdekt dit prachtig groene eiland in alle vrijheid dankzij de inbegrepen huurauto, op uw eigen ritme en stopt waar en wanneer u dat wilt. Ontdek de mooiste verborgen plekjes tussen Dublin, Galway, Cork, Kerry,... U weet niet waar eerst te kijken!

Om u een reis aan te bieden die perfect bij u past, bieden we u de keuze tussen verschillende hotelcategorieën en programma's:
- Autovakantie van 4, 7 of 10 nachten in Bed and Breakfast met of zonder vlucht
- Autovakantie van 7 of 10 nachten in 3* hotels met of zonder vlucht
- Autovakantie van 7 of 10 nachten in 4* hotels met of zonder vlucht

Uw Heritage Island Touring Guide en Explorer kortingsbon:
Welkom in Ierland, een eiland barstensvol historisch erfgoed, adembenemende landschappen en fantastische steden. Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden en steden dankzij uw inbegrepen Heritage Island Touring Guide, compleet met Explorer kortingsbon. Het volstaat om uw pass te laten zien bij de ingang van elke attractie (deelnemende bezienswaardigheden vermeld in uw voucher) om van een uitzonderlijke korting te genieten.

Het programma voor 4 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Dublin
Dag 2: Kildare, Tipperary & Kerry
Dag 3: Ring of Kerry
Dag 4: Limerick - Dublin
Dag 5: Terugvlucht vanuit Dublin 

Het programma voor 7 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Dublin
Dag 2: Dublin - Galway
Dag 3: Connemara
Dag 4: Galway - Kerry
Dag 5: Ring of Kerry
Dag 6: Dingle Peninsula & Limerick
Dag 7: Limerick - Dublin
Dag 8: Terugvlucht vanuit Dublin

Het programma voor 10 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Dublin
Dag 2: Dublin - Sligo/Donnegal
Dag 3: Sligo/Donnegal
Dag 4: Mayo
Dag 5: Mayo 
Dag 6: Galway
Dag 7: Clare
Dag 8: Kerry
Dag 9: Kerry of Cork
Dag 10: Dublin
Dag 11: Terugvlucht vanuit Dublin

Uw programma van 5 dagen/4 nachten

Dag 1: Dublin’s Fair City
Welkom in de Ierse hoofdstad die in het Gaelisch Dubhlinn wordt genoemd - wat verwijst naar de "baai van de rook", een bassin gevoed door de Liffey, de rivier die stroomt rond de muren van het Kasteel van Dublin. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd tijdens de middeleeuwen en geeft u inzicht in een belangrijk deel van de geschiedenis van de stad en de invasie van de Vikings in de 9e eeuw. Na de veranderingen die Dublin onderging onder invloed van de Georgische stijl, de onafhankelijkheidsoorlog en de Ierse burgeroorlog, is de hoofdstad vandaag een warme en intieme stad met authentieke en moderne architectuur naast elkaar.
Overnachting in Dublin.

Dag 2: Kildare, Tipperary en Kerry
Vandaag vertrekt u richting het zuiden door de weilanden van de Midlands in de regio rond Kildare, waar u de prachtige Japanse tuinen en de nationale paardenfokkerij kunt bezoeken. Nog verder naar het zuiden passeert u Cashel waar u één van de belangrijkste sites van het land kunt bewonderen: The Rock of Cashel. Dit is een indrukwekkend kasteel boven op een rots dat gebouwd werd in de twaalfde eeuw. Met zijn ronde toren, kapel van Cormac (de eerste Romaanse kerk in Ierland) en fascinerende geschiedenis die de plundertochten van de Vikingen overleefde, is dit één van de plekken die u moet gezien hebben! Deze site is onlosmakelijk verbonden met Brian Boru, de Ierse koning die de Vikingen versloeg, en Saint Patrick. 
Daarna zet u de tocht verder richting Killarney.
Overnachting in de regio van Kerry.
Dag 3: Ring of Kerry
De Ring of Kerry is een populaire toeristische rondrit op het uitgestrekte Iveragh schiereiland. Al eeuwenlang heeft de prachtige natuur van deze plek tal van kunstenaars, poëten, schrijvers en muzikanten geïnspireerd. Bewonder de adembenemende en gevarieerde landschappen waar water centraal staat: de rivieren die door pittoreske dorpjes zoals Sneem stromen, de Atlantische Oceaan met zijn ruwe baaien, de meren van Killarney in het hart van het MacGillyCuddy's Reeks gebergte, één van de meest majestueuze gebergten in een mytische sfeer. Het zachte klimaat zorgt voor een weelderige vegetatie en in de lente wordt u hier begroet door kleurrijke rododendrons.
Overnachting in de regio van Kerry

Dag 4: Limerick - Dublin
Deze ochtend rijdt u naar het noorden door het graafschap Kerry om halte te houden bij het pittoreske dorpje Adare. Daarna gaat het verder naar de middeleeuwse stad Limerick waar u het jachtmuseum kunt bezoeken met een unieke collectie van meer dan 2000 antieke kunstwerken. Vervolgens rijdt u door de Midlands richting Birr, waar u het prachtige Birr Castle bezoekt dat gebouwd werd door de familie Parson in 1620.

Het kasteel zelf is niet open voor bezoekers, maar de weelderige tuinen wel. Met meer dan duizend bloemen- en plantensoorten, sommigen wel meer dan 200 jaar oud, is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier vindt u ook de grootste telescoop ter wereld. In de oude stallen is vandaag een wetenschappelijk museum gehuisvest dat de ontdekkingen weergeeft van de familie en andere belangrijke Ierse wetenschappers op het gebied van astronomie, fotografie en tuinbouw. Na dit fantastische bezoek rijdt u verder naar Dublin.
Overnachting in Dublin.

Dag 5: Terugvlucht
Vandaag maakt u zich klaar voor uw terugvlucht vanaf de internationale luchthaven van Dublin.

Uw programma van 8 dagen/7 nachten

Dag 1: Dublin
Aankomst op de luchthaven van Dublin waar u de huurauto in gebruik neemt. Na het inchecken in het hotel heeft u tijd om op verkenning te gaan in de Ierse hoofdstad. Breng zeker een bezoek aan het Trinity College waar u de oudste bibliotheek van het land vindt - de plek waar het bekende Book of Kells bewaard wordt. Ook het Nationaal Museum van Ierland is de moeite waard!
Overnachting in de regio van Dublin.

Dag 2: Dublin - Galway
Vandaag maakt u een toeristische sightseeing tour door Dublin met een bezoek aan Saint Patrick's Cathedral, de grootste kerk van het land en de plek waar Jonathan Swift, de auteur van Gullivers reizen, ooit priester was. Hou halte bij de Jameson Distillery (optioneel) in het stadsdeel waar de oude markten te vinden zijn. De tour met audiogids geeft u inzicht in het productieproces van whiskey, gevolgd door een proeverij in de "Ball o' Malt Bar". 

Na de middag vertrekt u richting Galway, een prachtige universiteitsstad waar de Spaanse koloniale invloeden te zien zijn in onder andere de cultuur en de architectuur. 
Overnachting in de regio van Galway.
Dag 3: Regio van Connemara
Ontdek de streek bekend uit "Quiet Man" en "The Purple Taxi", een regio met adembenemende landschappen die bol staat van de contrasten. Hier ontdekt u granieten bergen met ontelbaar veel meren in de omgeving, enkel bewoond door schapen, kleine boerderijen, geïsoleerde huisjes en omringd door weelderig groene heuvels. Uw route van vandaag brengt u van Galway naar het Connemara meer bij Naam Cross, langs het kleurrijke stadje Clifden.
Overnachting in de regio van Galway.

Dag 4: Dingle Peninsula en Kerry
Vandaag rijdt u richting het graafschap Clare in de regio van Burren - een uniek karstlandschap en geologisch paradijs waar meer dan 2000 zeldzame bloemen- en plantensoorten te vinden zijn. Rij daarna verder langs de kust om de spectaculaire kliffen van Moher te bewonderen aan de Atlantische Oceaan van wel 200 meter hoog. Bij mooi weer kunt u de baai van Galway zien aan Loop Head. U komt langs het erfgoedstadje Kilrush voor u de Shannon rivier oversteekt met de ferry (niet inbegrepen) richting het graafschap Kerry.
Overnachting in de regio van Killarney.
Dag 5: Ring of Kerry
Vandaag maakt u een magische tour op het Iveragh schiereiland van 170 km waar de spectaculaire landschappen u zullen verbazen. Bergen, meren, kliffen, weilanden en een adembenemend uitzicht op de Atlantische Oceaan beloven een onvergetelijke dag langs deze kustroute. U passeert voorbij Killorgin, bekend om zijn Puck Fair, Glenbeigh waar u een prachtig uitzicht heeft op het Dingle Peninsula en Cahersiveen, waar de nationale held Daniel O'Connell geboren is. Ook een bezoek aan Waterville en Sneem, bekend om hun kleurrijke huizen, is mogelijk. En dat alles met prachtig uitzicht op de meren van Killarney.
Overnachting in de regio van Killarney.

Dag 6: Dingle Peninsula en Limerick
Vandaag heeft u de kans om de prachtige landschappen van het Dingle Peninsula te ontdekken. Dit schiereiland strekt zich 48 km uit in zee aan de zuidkust va Ierland en is een pareltje met prachtige natuur dat niet onopgemerkt is gebleven in Hollywood. Behalve de films Ryan’s Daughter en Far and Away werden hier ook verschillende scènes uit de Star Wars saga opgenomen. 

Deze streek bevat tal van Ring Forts (forten uit de middeleeuwen gebouwd op een ronde basis en typisch voor Ierland). Het westen van het schiereiland heeft de grootste concentratie aan oude sites van het Kerry County. Overal waar u komt kunt u spectaculaire uitzichten bewonderen, met onder andere de adembenemende zichten op de Blasket eilanden vanaf Slea Head.
Overnachting in de regio van Limerick.
Dag 7: Limerick - Dublin
Deze ochtend rijdt u naar het noorden door het graafschap Kerry om halte te houden bij het pittoreske dorpje Adare. Daarna gaat het verder naar de middeleeuwse stad Limerick waar u het jachtmuseum kunt bezoeken met een unieke collectie van meer dan 2000 antieke kunstwerken. Vervolgens rijdt u door de Midlands richting Birr, waar u het prachtige Birr Castle bezoekt dat gebouwd werd door de familie Parson in 1620.

Het kasteel zelf is niet open voor bezoekers, maar de weelderige tuinen wel. Met meer dan duizend bloemen- en plantensoorten, sommigen wel meer dan 200 jaar oud, is dit een paradijs voor natuurliefhebbers. Hier vindt u ook de grootste telescoop ter wereld. In de oude stallen is vandaag een wetenschappelijk museum gehuisvest dat de ontdekkingen weergeeft van de familie en andere belangrijke Ierse wetenschappers op het gebied van astronomie, fotografie en tuinbouw. Na dit fantastische bezoek rijdt u verder naar Dublin.
Overnachting in Dublin.

Dag 8: Terugvlucht
Na een laatste bezoek aan de stad op zoek naar een leuk souvenir, gaat het richting de luchthaven voor uw terugvlucht.

Uw programma van 11 dagen 10 nachten

Dag 1: Aankomst in Dublin (Fáilte go hÉireann)
Welkom in de Ierse hoofdstad die in het Gaelisch Dubhlinn wordt genoemd - wat verwijst naar de "baai van de rook", een bassin gevoed door de Liffey, de rivier die stroomt rond de muren van het Kasteel van Dublin. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd tijdens de middeleeuwen en geeft u inzicht in een belangrijk deel van de geschiedenis van de stad en de invasie van de Vikings in de 9e eeuw. Na de veranderingen die Dublin onderging onder invloed van de Georgische stijl, de onafhankelijkheidsoorlog en de Ierse burgeroorlog, is de hoofdstad vandaag een warme en intieme stad met authentieke en moderne architectuur naast elkaar.
Overnachting in Dublin.

Dag 2: Dublin - Sligo en Donegal
Vertrek naar het westen van Ierland waar u de "Wild Atlantic Way" ontmoet in de buurt van Sligo, ook bekend als Yeats Country, waar de landschappen tal van meesterwerkjes van de Ierse schrijver en Nobelprijswinnaar W.B. Yeats hebben geïnspireerd. Bij Parke's Castle vertrekt u op een cruise op Lough Gill, een meer dat zeer geliefd was door Yeats, aan boord van de Rose of Innisfree. Tijdens uw rondvaart leest de kapitein enkele gedichten voor van de schrijver. 

Sligo is bekend om zijn prachtige stranden en surflocaties zoals Strandhill en Mullaghmore. Of wat denkt u van een verjongingskuur op basis van algen? Dan moet u richting de Voya Seaweed Baths in Strandhill en de algenbaden van Edwardian Kilcullen in Enniscrone.
Overnachting in de regio van Sligo/Donegal.
 

Dag 3: Sligo en Donegal
Breng vandaag een bezoek aan de indrukwekkende kliffen van Slieve League (in het Gaelisch: Sliabh Liag), de hoogste kliffen van Europa. De immense panorama's worden gedomineerd door kliffen die er anders uitzien vanuit elke invalshoek. Vanaf Sligo, via Donegal en Killybegs waar de grootste vissersvloot van Ierland te vinden is, rijdt u verder daar het dorpje Carrick. Kom meer te weten over de streek in het Slieve League Visitor Center en maak een wandeling over de kliffen. Ook een cruise aan de voet van de kliffen is mogelijk! 

Dicht bij Sligo, op de weg naar Donegal, kunt u stoppen bij de begraafplaats van Drumcliffe, waar W.B. Yeats begraven ligt. Beklim de Knocknarea berg om de Cairn (grafheuvel) van Queen Maebh te zien en een adembenemend panorama te bewonderen op de baai van Sligo, de bergen en de meren in de omgeving.
Overnachting in de regio van Sligo/Donegal.
Dag 4: Regio van Mayo
Vandaag vertrekt u richting het westen om de Céide Fields in Ballycastle te bewonderen. Deze archeologische site uit het stenen tijdperk biedt een uniek inzicht in het oudste agrarische systeem ter wereld, gelegen in een prehistorisch landschap omringd door spectaculaire kliffen. Tentoonstellingen, wandelingen en audiovisuele spektakels vertellen de rijke geschiedenis van de streek.

Ga verder richting het pittoreske stadje Newport, bekend om het zoetwatervissen in zee. Hier bevindt u zich in het hartje van de Great Western Greenway, een uitgebreid netwerk aan wandel- en fietsroutes van zo'n 42 km lang.
Overnachting in de regio van Mayo/Connemara.

Dag 5: Mayo en Connemara
Neem de tijd om het Achill Island te verkennen, waar u behalve de prachtige landschappen en pittoreske dorpjes ook tal van sportieve activiteiten kunt uitproberen. Maak uw keuze uit vissen, golfen, paardrijden, surfen of duiken. Voor wie het iets rustiger mag, is er de mogelijkheid om te schilderen of een mooie wandeling te maken. Vanaf het eiland heeft u adembenemende uitzichten op de Atlantische Oceaan en een verlaten dorpje uit het begin van de 20e eeuw.

De spectaculaire Greenway verbindt Achill met de stad Westport,
 bij toeristen bekend omwille van de typische Georgische straten, geplaveide bruggen en de Carrowbeg rivier. Hier kunt u een bezoekje brengen aan de bekende pub Matt Molloys, waar traditionele muziek te horen is van de bekende Ierse groep Chieftains trad. Aan de rand van de stad kunt u het Westport House en het Country Park bezoeken waar activiteiten te vinden zijn voor de hele familie. Dit indrukwekkende huis werd in 1730 gebouwd door de Duitse architect Richard Cassels op de site van het vroegere Ó’Máille Castle, woonplaats van de piraat-koningin Grace O ’Malley.
Overnachting in de regio van Mayo/Connemara.

Dag 6: Galway
Neem de route naar het zuiden via Leenane om de prachtige regio van Connemara te bezoeken, een gebied vol contrasten, kleuren en ongerepte natuur. Het uitzicht op de Twelve Bens bergketen zal u sprakeloos achterlaten en tijdens een spectaculaire cruise vanaf Leenane door het enige fjord van Ierland, bekend als "Connemara Lady", zult u niet weten waar eerst te kijken!

Daarna rijdt u verder naar Clifden, de grootste stad van de streek voor een halte bij Kylemore Abbey, gelegen in een spectaculair landschap. Deze abdij werd oorspronkelijk gebouwd als een privéwoning in 1868, maar werd later de thuishaven van de Benedictijnse nonnen die er nog altijd wonen. Breng een bezoek aan het Visitors Center, een deel van het huis dat open is voor het publiek en de prachtig gerestaureerde Victoriaanse tuinen.

Dicht bij het dorpje Creggan kunt u een wandeling maken op het unieke eilandje Omey, een plek die te voet en met de auto bereikbaar is (afhankelijk van het tij, gelieve u vooraf te informeren). Ten zuiden van Clifden, in Ballyconneely, vindt u de Connemara Championship Golf Club om een balletje te slaan met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Daarna heeft u afspraak in het Connemara Smokehouse, een familiaal gerund bedrijf waar zalm en zeevruchten gerookt worden. U kunt zelfs verder rijden naar het vissersdorpje Roundstone om verse kreeft of krab te proeven. Ontdek de unieke kunst van het maken van Ierse Bodhrán, een traditioneel muziekinstrument, in het Roundstones Musical Instruments museum. En wie op zoek is naar wat entertainment mag het Trad on the Prom spektakel niet missen dat 3 keer per week opgevoerd wordt tijdens de zomermaanden, met dans en muziek.
Overnachting in de regio van Galway.
Dag 7: Clare
Vandaag bezoekt u de bruisende straatjes van Galway met de Claddagh wijk met zijn voetgangersstraatjes, pubs en restaurants en de promenade aan de zee in de wijk Salthill. Elke zomer worden hier tal van festivals en evenementen georganiseerd. Daarna rijdt u het graafschap Clare binnen en volgt u het Black Head Costal Path om de maanlandschappen van Burren te ontdekken. Deze regio met een karst-kalksteengebied van zo'n 300 km² bestaat uit indrukwekkende bergen en rustige valleien. Waarom houdt u geen halte in het Linnalla Café waar huisgemaakt roomijs wordt geserveerd, met de hand gemaakt van de melk van hun eigen Shorthorn koeien.

Daarna kunt u een bezoek brengen aan de kliffen van Moher en verlaat u de begane paden om het Loop Head schiereiland en het uitzicht vanaf de vuurtoren van Loop Head te bewonderen. Een boottocht met Dolphin Discovery Kilrush garandeert met 98% zekerheid dat u dolfijnen te zien krijgt!
Overnachting in de regio van Clare.

Dag 8: Kerry
Neem de ferry van 20 minuten van Killimer naar Tarbert over de diepste en langste riviermonding van Europa. Op 20 km van Tarbert, aan de oevers van de Shannon rivier, is het Foynes Flying Boat Museum een unieke toeristische attractie. Tussen 1939 en 1945 was Foynes het centrum van de wereld voor de luchtvaart tussen Amerika en Europa en in het museum komt u meer te weten over deze bladzijde in de geschiedenis. Ga daarna naar het nieuwe Tralee Bay Wetlands Centre voor een bijzondere ervaring midden in de ongerepte natuur. Via audiovisuele shows en interactieve displays komt u meer te weten over de zoet- en zoutwaterbewoners van dit gebied. Excursies met boot en gids zijn mogelijk en de uitkijktoren biedt een prachtig panoramisch uitzicht op de baai.

Richting het westen komt u het Dingle Peninsula tegen met enkele van de mooiste kustlandschappen van het land bezaaid met Keltische, prechristelijke en christelijke kerken. De route rond het eiland biedt ook uitzicht op de bergketen met de naam Slieve Mish en het strand en de duinen van Inch herkent u misschien uit de film "Ryans Daughter" van David Lean. De stad Dingle zelf is bruisend en barst van de restaurants, pubs en winkels met een typische Ierse charme. Vanaf Dingle volgt u de kustweg richting Slea Head waar u in het blauwe water de Blasket-eilanden kunt zien liggen, verlaten sinds 1953. In de buurt van Ballygerriter kunt u zelf leren potten bakken in het atelier van de bekende pottenbakker Louis Mulcahy.
Overnachting in de regio van Kerry.

Dag 9: De Ring of Kerry
Tijdens uw rondrit langs de "Ring of Kerry" moet u zeker halte houden op het eiland Valentia waar u de Skellig Experience kunt bezoeken, een heritage centrum gewijd aan het leven op de Skellig eilanden. Deze eilandengroep ligt op zo'n 12 km voor de kust van Kerry en het grootste eiland, Skellig Michael, is geklasseerd als Unesco Werelderfgoed. Maak een boottocht om Skellig Michael te bewonderen en stop in Balinskelligs voor een unieke chocolade-ervaring in de chocoladefabriek. Vervolg uw weg naar Warville, bekend om zijn fantastische golfbanen en verse vis zoals forel en zalm.

Ook een halte bij het Derrynane House is de moeite waard, ooit de woning van staatsman Daniel O'Connell (1775-1847), het eerste katholieke parlementslid van Ierland. Het charmante huis werd met veel zorg gerestaureerd en bevat unieke meubelstukken, zilverwerk en andere objecten. De tuin van 120 hectare rond het huis maakt deel uit van het Derrynane Nationaal Park. De laatste halte van de dag is Kenmare, een bloeiende stad ten tijde van de kantindustrie in de 19e en 20e eeuw.
Overnachting in de regio van Kerry.

OF

Dag 9 : Cork (alternatieve route, de keuze wordt u ter plaatse meegedeeld volgens beschikbaarheid)
Vertrek richting Cork via de Scenic Tunnel Road om aan te komen in Glengarriff. Deze weg neemt u mee door verschillende tunnels in de rotsen van de Caha Mountains op het Beara schiereiland. Onderweg krijgt u fantastische uitzichten te zien op de baai van Bantry. Aangekomen in Glengarriff moet u zeker een bezoek brengen aan de Ilnacullin tuinen op het eiland Garinish. Hier vindt u een prachtige verzameling van bloemen en planten die hier groeien in een uniek microklimaat, waardoor u ook exotische en subtropische soorten kunt tegenkomen. Mis zeker het uitzicht op de baai en de zeehondenkolonie niet! De Harbour Queen Ferries garanderen een regelmatige service tussen Glengarriff en het eiland. Rij verder naar Cork via Clonakilty en Skibbereen.
Overnachting in de regio van Cork.

Dag 10: Cork - Dublin
Deze ochtend kunt u de Victoriaanse markt bezoeken in het centrum van Cork, een overdekte markt waar vis, ruit, groenten, brood, kaas en nog veel meer wordt aangeboden. Het pand waar de markt wordt gehouden dateert uit 1786. Voor u Cork verlaat moet u zeker de bekende Shandon Bells bezoeken in de toren van de St Annes kerk. Tijdens de rit terug naar Dublin rijdt u door de Golden Vale regio waar veel vruchtbare grond te vinden is en waar rund en zuivelproducten geproduceerd worden.

Hou ook eens halte in Cashel waar u één van de belangrijkste sites van het land kunt bewonderen: The Rock of Cashel. Dit is een indrukwekkend kasteel boven op een rots dat gebouwd werd in de twaalfde eeuw. Met zijn ronde toren, kapel van Cormac (de eerste Romaanse kerk in Ierland) en fascinerende geschiedenis die de plundertochten van de Vikingen overleefde, is dit één van de plekken die u moet gezien hebben! Deze site is onlosmakelijk verbonden met Brian Boru, de Ierse koning die de Vikingen versloeg, en Saint Patrick die een bezoek bracht in 450.

Aankomst in Dublin. Optioneel: Irish House Party of Merry Ploughboys.
Overnachting in Dublin.

Dag 11: Terugvlucht
Vandaag keert u terug naar de luchthaven van Dublin waar u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Voor uw comfort tijdens deze autovakantie, kunt u kiezen om te overnachten in een Bed & Breakfast (4, 7 en 10 nachten) of tussen 3* of 4* hotels (7 en 10 nachten) waar u telkens logeert in een Standaard Kamer met een moderne of authentieke inrichting. Elke ochtend wacht een lekker ontbijt om u een optimale start van de dag te garanderen. 

Uw B&B's tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Connemara: Forest Hill B&B
- Kerry: Mystical Rose 
- Limerick: Ballingowan House
- Sligo: Ave Maria Farmhouse 
- Mayo: Doogary House B&B

Uw 3* hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Dublin: Maldron Newlands Cross of gelijkwaardig
- Connemara  Leenane Hotel
- Kerry: Gleneagle Hotel 

- Limerick: Limerick City Hotel
- Sligo: Yeats Country Hotel
- Mayo: Hill Times Hotel 

Uw 4* hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Dublin: Citywest Hotel
- Connemara: Salthill Hotel 
- Kerry: Victoria House Hotel 
- Limerick: George Hotel
- Sligo: Clayton Hotel Sligo
- Mayo: Castlecourt Hotel

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension en restaurants

Uw dagen in Ierland beginnen op de best mogelijke manier met een lekker ontbijt. Een typisch Iers ontbijt bestaat vooral uit hartige gerechten met aardappelen, bloedworst, bonen, tomaten en pap.

Ontdek de heerlijke Ierse gastronomie in de verschillende gezellige pubs die u tegenkomt onderweg of kies voor een maaltijd in een klasserestaurant om u culinair te laten verwennen.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn exclusief, u profiteert van een inbegrepen huurauto.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Uw inbegrepen huurauto

Ontdek het land dankzij uw inbegrepen huurauto tijdens uw verblijf. Uw huurauto dient u op te halen en terug te brengen bij de luchthaven van Dublin.

Extra opties

Trinity College in Dublin

Extra opties
Deze prestigieuze universiteit werd in 1592 geopend door Elisabeth I en heeft in de loop der jaren verschillende bekende studenten gehad zoals Samuel Beckett en Oscar Wilde. Oorspronkelijk was de universiteit enkel toegankelijk voor mannelijke protestante studenten, maar later werd ze opengesteld voor vrouwen en katholieken.

Vandaag studeren hier jaarlijks zo'n 13.000 studenten en komen nog veel meer bezoekers langs om de indrukwekkende bibliotheek te bewonderen. De Old Library was de inspiratiebron voor de bibliotheek in de Harry Potter films en bestaat uit 2 verdiepingen met eeuwenoude boeken zoals onder andere het Book of Kells, een middeleeuws manuscript dat van onschatbare waarde is voor de Ierse geschiedenis.

Bezoek aan Kylemore Abbey

Extra opties
Dit gotische kasteel uit de negentiende eeuw werd gebouwd door een rijke koopman uit Manchester en is vandaag het eigendom van de benedictijnse nonnen. De indrukwekkende ligging aan de voet van de bergen en de rand van een meer, zorgen voor een nog sprookjesachtigere sfeer en een oase van rust.


Enkel de hal en 3 ruimtes zijn toegankelijk, de rest wordt bewoond door de zusters zelf en wordt gebruikt als pensionaat voor de jonge meisjes van een internationaal gerenommeerde school. Een wandeling door de bossen en langs het water tot aan de neogotische kerk, een replica van de kathedraal van Norwich, is zeker en vast de moeite.

Het weer

Jan
min : 1°C max : 8°C
Feb
min : 2°C max : 8°C
Mrt
min : 3°C max : 10°C
Apr
min : 4°C max : 13°C
Mei
min : 6°C max : 15°C
Jun
min : 9°C max : 18°C
Jul
min : 11°C max : 20°C
Aug
min : 11°C max : 19°C
Sep
min : 9°C max : 17°C
Okt
min : 6°C max : 14°C
Nov
min : 4°C max : 10°C
Dec
min : 3°C max : 8°C

Details over uw tour:

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Overnachting in een Standaard Kamer in B&B's, 3* of 4* hotels
- Dagelijks ontbijt
- Huurauto categorie A (type Volkswagen Up of gelijkwaardig) met onbeperkte kilimoters, ophalen en terugbrengen aan de luchthaven van Dublin (vanaf 26 jaar) 
- 1 Heritage Island Touring Guide en Explorer kortingsbon

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken 
- Persoonlijke uitgaven en fooien 
- Bezoeken en entreeprijzen 
- Brandstof, parkeergeld, tolgelden en GPS voor de huurauto


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Speciale annuleringsvoorwaarden: bij annulering voor of na vertrek zal 100% van het totaalbedrag incl. BTW in rekening worden gebracht.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Autovakantie Ierland: Wild Atlantic Way