Avontuur in IJsland met optionele verlenging naar Groenland - Reykjavik - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Reis mee naar het verre noorden, naar een wereld van ijs, ijsbergen en adembenemende natuurlijke landschappen
  • Vertrek vanuit Reykjavik en ontdek de charme van IJsland dankzij de inbegrepen excursies
  • Kies voor een optionele verlenging naar Groenland en beleef unieke emoties tijdens een onvergetelijke cruise

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in ... IJsland en Groenland!

IJsland

IJsland is een eiland dat zijn gelijke niet kent omwille van zijn unieke en prachtige landschappen en natuurverschijnselen. In IJsland kunt u enkele van de spectaculairste watervallen van Europa bewonderen, over zwarte zandstranden wandelen en ontspannen in een natuurlijke spa terwijl u wacht op het noorderlicht.

Avonturiers vinden tal van parken waar ze kunnen wandelen en genieten van natuurlijke en geologische schoonheden die nergens anders ter wereld te vinden zijn. Tijdens deze onvergetelijke vakantie verblijft u in de hoofdstad Reykjavik, de ideale uitvalsbasis voor talrijke avonturen! 

Groenland

U ontdekt een immens en verlaten land waar de natuur met een hoofdletter N de onbetwiste meester van de regio is. Groenland wacht u op met zijn betoverende en wilde uitzichten, maar ook met buitengewone bewijzen van overleven in vijandige klimaatgebieden.

Tijdens de tour bezoekt u enkele prachtige Inuit-dorpjes en ziet u enkele voorbeelden van inheemse fauna die altijd al moeite hebben gehad om op deze plaatsen te leven.

Reisbeschrijving

Reis mee naar het Hoge Noorden en bereid u voor op een spectaculair avontuur, waarbij u profiteert van talrijke inbegrepen excursies!

De volgende opties voor uw reis zijn mogelijk:
Aanbieding 1: IJsland & Groenland
- 8 nachten: 3 nachten in Reykjavik + 4 nachten in Groenland + 1 nacht in Reykjavik

Aanbieding 2: IJsland

Uw reisroute voor aanbieding 2

Dag 1: Aankomst in Reykjavik
Dag 2: Excursie Golden Circle
Dag 3: Excursie Zuidkust 
Dag 4: Reykjavik 
Dag 5: Vertrek uit Reykjavik

Uw reisroute voor aanbieding 1
Dag 1 tot 3: Idem als de reisroute van aanbieding 2
Dag 4: Reykjavik - Ilulissat
Dag 5: IJsbergcruise (onderhevig aan weersomstandigheden)
Dag 6: Hondensleetocht (onderhevig aan weersomstandigheden)
Dag 7: Ilulussat
Dag 8: Ilulissat - Reykjavik
Dag 9: Vertrek uit Reykjavik

Klaar voor vertrek?

Uw reisprogramma voor aanbieding 2 (IJsland)

Dag 1: Aankomst in Reykjavik
Welkom in IJsland, het land van vuur en ijs waar de natuur de boventoon voert. Bij aankomst op de luchthaven gaat u naar uw hotel in Reykjavík (transfer kan op voorhand geboekt worden).

Maak een wandeling in het centrum van deze kleine stad, die ook de meest noordelijke hoofdstad ter wereld is. U kunt bij de receptie van uw hotel vragen om gewekt te worden als het noorderlicht gesignaleerd wordt. 
Overnachting in Reykjavik.
Dag 2: Excursie Golden Circle
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u op excursie naar de Golden Circle (van 10.30 uur tot 16.30 uur). U heeft de mogelijkheid om enkele van de mooiste plaatsen in IJsland te bezoeken: het geothermische gebied van Geysir, de Gullfoss-waterval en het Þingvellir nationaal park, een Unesco-Werelderfgoedsite. U leert ook hoe groenten geteeld worden in een land dat het grootste deel van het jaar niet veel natuurlijk licht heeft.

Het geothermische gebied van Geysir ligt in het zuiden van IJsland, vlak bij het Laugarvatn-meer. Het gebied dankt zijn naam aan de grootste, en nu vooral slapende, geiser Geysir; alle geisers in de wereld danken hun naam aan dit gebied. De grootste attractie is de actieve Strokkur, die om de paar minuten een waterkolom tot 30 meter (98 voet) in de lucht afvuurt. Gullfoss is een van de beroemdste watervallen van IJsland. De driestappenwaterval maakt deel uit van de Hvítá-gletsjerrivier en valt in een kloof van 62 meter diep. Naast de zetel van het oudste parlement ter wereld, is Alþingi ook een plek waar u de top van de Midden-Atlantische Oceaan uit de aarde kunt zien komen. Aansluitend keert u terug naar het hotel.
Overnachting in Reykjavik.
Dag 3: Excursie Zuidkust
Na het ontbijt in het hotel gaat u op excursie naar de zuidkust. Zuid-IJsland is bijzonder omdat het een van de vlakste regio's van het eiland is. Daarom wordt er tarwe geteeld. De hoge bergen in het noorden beschermen het gebied tegen de hardste winden. Enkele stopplaatsen van deze tour zijn de prachtige Seljalandsfoss- en Skógafoss-watervallen. Seljalandsfoss maakt deel uit van de Seljandsá-rivier, die zijn oorsprong vindt in de Eyjafjallajökull-gletsjer. Wij raden u aan om een regenjas te dragen zodat u bij de waterval kunt wandelen. Skógafoss, een andere beroemde IJslandse waterval, is het startpunt van de Fimmvörðuháls-wandeling richting Þórsmörk. De waterval werd ook gebruikt in de Thor-films: The Dark World en Walter Mitty's The Secret Life.

U bereikt het zwarte zandstrand van Reynisfjara, met de rotsformaties Reynisdrangar en zuilvormige basalt. Het is een van de meest spectaculaire stranden van IJsland, maar het kan gevaarlijk zijn, dus kom niet te dicht bij de oceaan en volg de richtlijnen.

In 1973 raakte een vliegtuig van de Amerikaanse marine zonder brandstof en stortte neer op het zwarte strand van Sólheimasandur aan de zuidkust van IJsland. Gelukkig heeft iedereen in dat vliegtuig het overleefd. U kunt de overblijfselen van het vliegtuig zien, die nog steeds op het zand vlak bij de zee liggen.
U stopt ook bij Sólheimajökull en wandelt naar een klein meer dat zich voor de terugtrekkende gletsjer heeft gevormd. Nadien keert u terug naar het hotel.
Overnachting in Reykjavik.

Dag 4: Reykjavik (optionele activiteiten)
Na het ontbijt in het hotel kunt u Reykjavik op uw eigen tempo verkennen. U kunt ook andere excursies en activiteiten van tevoren reserveren. 
Overnachting in Reykjavik.

Dag 5: Vertrek uit Reykjavik
Na het ontbijt in het hotel gaat u naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (u kunt vooraf een transfer reserveren met de pendelbus).

Uw reisprogramma voor aanbieding 1 (IJsland en Groenland)

Dag 1 tot 3: Idem als de reisroute van aanbieding 2

Dag 4: Reykjavik - Ilulissat
Na het ontbijt in het hotel gaat u naar de luchthaven waar u uw vlucht naar Groenland neemt. Bij aankomst op de luchthaven van Ilulissat neemt u een transfer per openbare bus naar het hotel.

U verblijft in het centrum van Ilulissat. Het gebied, dat deel uitmaakt van het Unesco-Werelderfgoed, is beroemd om zijn kleurrijke huizen en de omliggende ijsbergen die 15 meter hoog kunnen worden! U heeft vrije tijd om Ilulissat zelf te ontdekken.
Overnachting in Ilulissat. Indien u kiest voor het Premium Pakket, profiteert u bovendien van een welkomstdiner.

Dag 5: IJsbergcruise (ongeveer 3 uur)(onderhevig aan weersomstandigheden)
Na het ontbijt in het hotel doet u uw thermische kledij aan en geniet u van een gedenkwaardige 3-uur durende tocht langs de ijsbergen van de Ilulissat-fjord, een onvergetelijke ervaring!

Als u geluk heeft, kunt u ook zeehonden of walvissen zien die regelmatig in deze wateren te zien zijn. Tijdens de excursie wordt u warme thee en koffie aangeboden. U wordt vergezeld door een Engelstalige gids en een lokale vertegenwoordiger. Aansluitend keert u terug naar het hotel en profiteert u van een vrije namiddag. 
Overnachting in Ilulissat.
Dag 6: Hondensleetocht (ongeveer 2 uur)(onderhevig aan weersomstandigheden)
Na het ontbijt in het hotel kunt u genieten van een rit per hondenslee (ongeveer 2 uur). Dit soort sleeën zijn een 2000-jaar oude Inuit-traditie en zijn nog steeds een van de belangrijkste vervoermiddelen in Groenland. Uw gids neemt u mee naar een uitkijkpunt over Disko Bay en, als het ijs dik genoeg is, steekt u stukken ijzige zee over. De landschappen zijn indrukwekkend! U wordt vergezeld door een Engelstalige gids en een lokale vertegenwoordiger. Na afloop keert u terug naar Ilulissat, waar u van een vrije namiddag geniet.
Optioneel en met bijbetaling, kunt u kiezen voor een noorderlichtexcursie. 
Overnachting in Ilulissat.

Dag 7: Ilulissat
Na het ontbijt bent u vrij om de stad op uw eigen tempo verder te verkennen, of om deel te nemen aan een van de optionele excursies.
Overnachting in Ilulissat.

Dag 8: Ilulissat - Reykjavik
Na het ontbijt in het hotel neemt u een transfer per openbare bus naar de luchthaven voor uw vlucht naar Reykjavik. Bij aankomst heeft u de dag vrij om Reykjavik te verkennen. Andere excursies en activiteiten kunnen ook van tevoren geboekt worden. 
Overnachting in Reykjavik.

Dag 9: Vertrek uit Reykjavik
Na het ontbijt in het hotel gaat u naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts (u kunt vooraf een transfer reserveren met de pendelbus).

Uw hotels

Indien u kiest voor aanbieding 1, logeert u in Reykjavik in een Standaard Kamer in het Klettur Hotel (of gelijkwaardig).
In Ilulissat kunt u kiezen tussen twee verschillende pakketten:
- Klassiek Pakket: Standaard Kamer in het Hotel Hvide Falk 3* (of gelijkwaardig)
- Premium Pakket: Umuaq Kamer in het Hotel Arctic 4*

Indien u kiest voor aanbieding 2, logeert u in Reykjavik in een Standaard Kamer in het Klettur Hotel (of gelijkwaardig).

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief ontbijt.

Indien u kiest voor het Premium Pakket van aanbieding 2, profiteert u in Groenland eveneens van een welkomstdiner.

Uw hotel in Reykjavik

Het Hotel Klettur ligt in het centrum van Reykjavik. U pakt er uw koffers uit in een comfortabele kamer, modern ingericht en voorzien van talrijke voorzieningen, en profiteert van een dagelijks inbegrepen ontbijt.

Dit hotel is de ideale uitvalsbasis om de schoonheid en charme van Reykjavík te ontdekken, maar ook om de wildernis van IJsland te verkennen!

Extra optie in IJsland

Noorderlichtexcursie per boot

Extra optie in IJsland
Tijdens deze excursie (1 uur en 30 minuten/3 uur) onder begeleiding van een Engelstalige gids gaat u per boot op zoek naar het noorderlicht.

Boottocht en warme kledij inbegrepen
Wifi, cafetaria, bar en souvenirwinkel aan boord

Extra opties in Groenland

Noorderlichtexcursie (ongeveer 2 uur)

Extra opties in Groenland
Deze excursie, waarbij u op zoek gaat naar het noorderlicht, start op dag 5, 6 of 7 rond 21.00 uur vanuit het centrum van de stad onder begeleiding van een Engelstalige gids. 

Aangezien het noorderlicht een natuurverschijnsel is, kan de waarneming ervan niet gegarandeerd worden. In geval van extreme weersomstandigheden kan de excursie geannuleerd worden. In dit geval zal een terugbetaling toegekend worden die overeenkomt met de kosten van de excursie.

Excursie naar de oude Inuit-nederzetting Sermermiut

Extra opties in Groenland
Sermermiut ligt 1,5 km ten zuiden van Ilulissat. U wandelt over een panoramisch pad langs de fjord (ongeveer 3 uur) met een spectaculair uitzicht op de ijsbergen aan de horizon. Gedurende meer dan 4000 jaar hebben verschillende Inuitstammen zich in Sermermiut gevestigd en u zult de sporen van deze nederzettingen ontdekken onder begeleiding van een Engelstalige gids.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken vanaf Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM) en Eindhoven (code: EIN), of u kunt zelf een andere luchthaven van vertrek selecteren.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Aanbieding 1:
- Reykjavik deel 1: retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn exclusief. Indien beschikbaar kunt u met bijbetaling een transfer bijboeken tijdens de tweede stap van uw boeking.
- Ilulissat: retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.
- Reykjavik deel 2: retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Aanbieding 2:
Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn exclusief. Indien beschikbaar kunt u met bijbetaling een transfer bijboeken tijdens de tweede stap van uw boeking.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : -2°C max : 1°C
Feb
min : -1°C max : 2°C
Mrt
min : -1°C max : 2°C
Apr
min : 0°C max : 5°C
Mei
min : 3°C max : 8°C
Jun
min : 6°C max : 11°C
Jul
min : 8°C max : 12°C
Aug
min : 7°C max : 11°C
Sep
min : 5°C max : 10°C
Okt
min : 2°C max : 6°C
Nov
min : 0°C max : 3°C
Dec
min : -2°C max : 2°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:

Aanbieding 1:
IJsland:
- Standaard Kamer met ontbijt 
- Excursies Golden Circle en Zuidkust met Engelstalige gids 

Groenland:
- Klassiek Pakket: Standaard Kamer met ontbijt 
- Premium Pakket: Umuaq Kamer met ontbijt en welkomstdiner
- Thermische uitrusting (thermische broek, jas en laarzen), cruise op de Ilulissat-fjord van ongeveer 3 uur en rit per hondenslee van ongeveer 2 uur
- Retourvlucht Reykjavik/Ilulissat
- Luchthaventransfers in Ilulissat en Reykjavik (alleen de laatste nacht)

Aanbieding 2:
- Standaard Kamer 
- Ontbijt
- Excursies Golden Circle en Zuidkust met Engelstalige gids 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen
- Optionele excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Avontuur in IJsland met optionele verlenging naar Groenland