Privérondreis door Zuid-India - 11 dagen / 10 nachten - Chennai - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de charme van India in bruisende steden zoals Mahabalipuram en Puducherry
  • Laat u betoveren door de spiritualiteit van de tempels van Thanjavur, Tiruchirappalli en Madurai
  • Geniet van de exotische parfums in de weelderige kruidentuinen, de natuurpracht in Periyar of de geschiedenis in Kochi
  • En ook... Bewonder de unieke woonboten tijdens een tocht op de meren van de Backwaters

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Zuid-India

Bent u klaar om een ander gezicht van het Indiase subcontinent te ontdekken?
Het zuiden van India, het land van de dravidianen, is een deel van het land waar de unieke hindoe-cultuur zijn wortels heeft. Laat u meeslepen op een reis vol spiritualiteit, geschiedenis, opmerkelijke tradities en gebruiken. Madras, Puducherry, Mahabalipuram, de Backwaters, Kochi... allemaal fascinerende plekken met een exotische charme en een koloniaal verleden.

In dit stukje van India ontdekt u een onverklaarbare magie, kleurrijke tempels, aromatische kruidentuinen, adembenemende landschappen en vooral de glimlach van de bevolking... Deze plek laat u niet onberoerd.
Vertrek op een reis die u een leven lang zal bijblijven!

Reisbeschrijving

Gedurende 11 dagen en 10 nachten reist u door dit exotische land met zijn eeuwenoude tradities, heilige tempels van Tamil Nadu en de adembenemende natuur van Kerala.

Tijdens deze onvergetelijke ervaringen wordt u ondergedompeld in de echte Indiase cultuur:
- Wandeling door het dorpje Kumbakonam (mogelijkheid tot een voetmassage, ter plaatse te betalen)
- Wandeling door de Chettinad-regio
- Bezoek aan de Meenakshi tempel
- Bezoek aan de kruidentuin en koffieplantages van Periyar
- Boottocht op de meren van de backwaters
- Bezoek aan een Kathakali dansschool
- Typisch afscheidsdiner

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Dag 1: Aankomst in Madras
Aankomst op de luchthaven van Chennai en transfer naar uw hotel. Vrije tijd om te bekomen van de lange vlucht. In de middag gaat u op ontdekking in Madras (de andere naam voor Chennai), met een bezoek aan de Mylapore wijk, bekend omwille van de Kapaleeshwarar tempel ter ere van de god van de doodshoofden. De volgende halte is het Staatsmuseum met een rijke etnologische collectie aan schilderijen, miniaturen en brons. Daarna bezoekt u nog de kathedraal van St. Thomas met het graf van de apostel.

Overnachting in Madras, ontbijt inbegrepen.

Dag 2: Madras– Kanchipuram - Mahabalipuram (60 km)
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Mahabalipuram, onderweg stopt u om de hindoetempels van Kanchipuram te bezoeken. Deze stad heeft de bijnaam "Gouden Stad" gekregen en is één van de heiligste plekken in India: hier maakt u voor het eerst kennis met de rijke dravidische cultuur. 

Na dit bezoek gaat u verder naar Mahabalipuram, waar u de bekende Shore Tempel (tempel aan de kust) bezoekt, geklasseerd als historisch monument door UNESCO en één van de oudste stenen structuren in het zuiden van India.

Overnachting in Mahabalipuram, ontbijt inbegrepen.

Dag 3: Mahabalipuram – Puducherry (160 km)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Puducherry, een oude Franse koloniale stad met een unieke charme. Hier bezoekt u het Sri Aurobindo Ashram, opgericht door de grote Indiase filosofen. Aan het einde van de middag maakt u een wandeling door de oude stad.

Overnachting in Puducherry, ontbijt inbegrepen.
Dag 4: Puducherry - Chidambaram - Kumbakonam (140 km)
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Kumbakonam. Onderweg bezoekt u Chidambaram (Swaimimalai), waar een belangrijk religieus complex te vinden is met typische kenmerken van de dravidische cultuur. De tempel van Nataraja is de plek waar de god Shiva wordt vereerd in de vorm van een dansende god. Hier vindt u beeldhouwwerken die 108 posities van de hindoe-dans Natya Sâstra uitbeelden. 

Daarna zet u de weg verder naar Kumbakonam in de vruchtbare regio aan de oevers van de Cauvery rivier. De stad zelf staat bekend om zijn kunst, literatuur en muziek. Aankomst in het hotel en vrije tijd. Daarna maakt u een wandeling door de stad met een gids en heeft u de mogelijkheid om te kiezen voor een voetmassage.

Overnachting in Kumbakonam, ontbijt inbegrepen.

Dag 5: Kumbakonam - Swamimalai – Dharasuram – Kumbakonam (110 km)
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Dharasuram waar u de Airavatesvara Tempel vindt, gewijd aan de god Shiva. Gangaikondas Cholapuram, ofwel Raja Rajendra de eerste - een Chola koning - stichtte hier zijn nieuwe hoofdstad. Vandaag de dag heeft deze prachtige tempel nog altijd niets van zijn glorie verloren en kunt u de adembenemende beeldhouwwerken bewonderen. 

Overnachting in Kumbakonam, ontbijt inbegrepen.
Dag 6: Kumbakonam - Thanjavur – Chettinad (100 km)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u richting Chettinad met zijn prachtige Sri Brihadeeshwara tempel. In het hartje van de tempel vindt u de bewakers: een olifant en Nandi, één van de belangrijkste stieren van India. De volgende halte is het Thanjavur paleis met zijn museum en kunstgalerij met prachtige bronzen standbeelden (gesloten op vrijdag). 

Bij aankomst in Chettinad gaat het eerst naar het hotel en vervolgens maakt u een wandeling door de regio die vroeger de thuishaven was van de Chettiaren - rijke handelaren en kooplieden uit de negentiende eeuw.

Overnachting in Chettinad, ontbijt inbegrepen. 

Dag 7: Chettinad – Tiruchirappalli - Madurai (80 km)
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Tiruchirappalli waar u de Ranganatha Swami tempel bezoekt op het Shrirangam eiland. Deze tempel is gewijd aan de god Vishnu als schepper van het universum en werd gebouwd in de loop van verschillende eeuwen. De tempel bestaat uit 7 verdiepingen, op de eerste 3 vindt u huizen een een kleurrijke bazaar. 

Daarna gaat u verder naar Madurai, onderweg komt u langs kleine dorpjes waar de plaatselijke bevolking bezig is met hun dagdagelijkse activiteiten. Madurai is één van de belangrijkste bedevaartsoorden voor hindoes, met heiligdommen op elke straathoek. U brengt een bezoek aan de tempel ter ere van de godin
 Meenakshi (de vrouw van Shiva), een prachtig voorbeeld van de dravidiaanse architectuur. De enorme poorten (gopuras) zijn versierd met 33 miljoen kleurrijke beeldjes! Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Thirumalai Nayaka paleis, gebouwd in 1636. 's Avonds keert u nog eens terug naar de tempel van Meenaksi om de religieuze puja ceremonie bij te wonen, een onvergetelijke ervaring!

Overnachting in Madurai, ontbijt inbegrepen.
Dag 8: Madurai - Periyar (140 km)
Na het ontbijt in het hotel verlaat u de regio van Tamil Nadu om richting de Kerala-streek te vertrekken. Dit gebied is bekend om zijn natuurpracht en adembenemende landschappen in onder andere het Nationaal park Periyar. U brengt een bezoek aan de kruidentuin en een koffieplantage, gevolgd door vrije tijd om zelf een wandeling te maken door het dorp.

Overnachting in Periyar, ontbijt inbegrepen.
 
Dag 9: Periyar -  Kumarakom – Kochi (180 km)  
Ontbijt in het hotel en vertrek richting Kumarakom, een klein dorpje aan de rand van de Backwaters - een complex van lagunes en meren - waar u een inzicht krijgt in het dagelijkse leven van de bevolking. Bewonder de unieke woonboten en maak een boottochtje over het meer. 

Na dit onvergetelijke bezoek gaat het naar Kochi waar u eerst de tijd krijgt om in te checken in het hotel voor u een traditionele Kathakali dansschool bezoekt. Hier krijgt u de kans om te helpen bij het klaarmaken van de maskers en de make-up, gevolgd door een uniek dansspektakel.

Overnachting in Kochi, ontbijt inbegrepen.

Dag 10: Kochi (60 km)
Ontbijt in het hotel en ontdekking van de plaatselijke vismethoden met speciale visnetten. Daarna bezoekt u het Fort Kochi, de Vypin eilanden, het hollands paleis, de joodse wijk, de synagoge (gesloten op vrijdag en zaterdag), en talrijke marktjes met antiek en souvenirs.

Om uw laatste avond in India onvergetelijk te maken, hebben we een afscheidsdiner voor u geregeld.

Overnachting in Kochi, ontbijt inbegrepen.

Dag 11: Terugvlucht
Na een laatste ontbijt op Indische bodem gaat het richting de luchthaven voor uw terugvlucht.

Uw hotels

Om u een reis in alle comfort aan te bieden die helemaal aan uw verwachtingen voldoet, bieden we u de keuze tussen 3/4* hotels of 4/5* hotels, waar u telkens verblijft in een Standaard Kamer.
Uw 3*/4* tijdens de rondreis:

- Chennai : Hotel Ambica Empire of gelijkwaardig
- Mahabalipuram : Chariott Beach Resort of gelijkwaardig
- Puducherry : Hotel Shenbaga of gelijkwaardig
- Kumbakonam : Paradise Resort of gelijkwaardig
- Chettinad : Chatinadud Maison of gelijkwaardig
- Madurai : Fortune Pandiyan of gelijkwaardig
- Periyar : Cardamom County of gelijkwaardig
- Kochi : Avantika Avenue of gelijkwaardig

uw 4*/5* hotels tijdens de rondreis:
- Chennai : Hotel Halis of gelijkwaardig
- Mahabalipuram : Radisson Temple Bay of gelijkwaardig
- Puducherry : Maison Perumal of gelijkwaardig
- Kumbakonam : Mantra Veddapya of gelijkwaardig
- Chettinad : The Visalam of gelijkwaardig
- Madurai : The Gateway (Ex Taj) of gelijkwaardig
- Periyar : Spice Village of gelijkwaardig
- Kochi :  Brunton Boatyard of gelijkwaardig

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Bij uw boeking kiest u zelf voor de formule op basis van ontbijt of halfpension (exclusief dranken). Zo heeft u voldoende vrijheid om zelf op verkenning te gaan in het rijke culinaire erfgoed van Zuid-India.

Probeer zeker idli (rijstkoekjes) of dosa (knapperige pannenkoeken) bij het ontbijt of vergezeld van chutney en sambar bij de lunch. Neem een thali (gemengd gerecht) bestaande uit een curry met kokosmelk, dal (linzensoep), masala en thoram (mengeling van groenten en kruiden) en sluit uw maaltijd af met een heerlijke chai thee!

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- 10 overnachtingen in de vermelde hotels of gelijkwaardig (categorie 3/4* of 4/5*, door u te kiezen bij de boeking) in een Standaard Kamer
- Keuze tussen ontbijt of halfpension (keuze aan te geven bij de boeking)
- Rondreis in een voertuig met airconditioning met Engelstalige gids
- Een fles water per persoon per dag in de auto
- Bezoeken, excursies, entreeprijzen en shows volgens het programma
- Afscheidscadeau
- Alle plaatselijke belastingen
- Transfers volgens het programma

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Niet vermelde excursies en entreeprijzen
- Verzekeringen
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Visumkosten

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Alle transfers zijn inclusief. U komt aan op de luchthaven van Chennai (Madras) en u vertrek vanaf de luchthaven van Kochi.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Privérondreis door Zuid-India - 11 dagen / 10 nachten