Rondreis door Iran met optionele verlenging naar Tabriz - Teheran - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Profiteer van de diensten van een Engelstalige gids om niets te missen van de talrijke pareltjes die Iran voor u in petto heeft
  • Ontdek de rijkdom van een uniek historisch en cultureel erfgoed
  • Ga op zoek naar een mooi souvenir voor uzelf of voor de thuisblijvers en onderhandel zoals de lokale bevolking over de prijs
  • Voeg een optionele verlenging van 3 nachten naar Tabriz aan uw rondreis toe

Welkom in... Iran

Zin in een reis naar een formidabel land op het kruispunt van Europa en Azië?
Vlieg met ons mee naar Iran en ontdek de schoonheid van zijn archeologische sites en indrukwekkende landschappen. U maakt er kennis met de vriendelijke lokale bevolking, die tradities en moderniteit op een harmonieuze manier met elkaar verweven.

Tijdens deze schitterende rondreis bevindt u zich in het hart van een eeuwenoude geschiedenis, gekenmerkt door talrijke evenementen en fascinerende beschavingen. U reist er van charmante stadjes naar majestueuze moskeeën en authentieke markten. Twijfel niet langer... Iran ontvangt u met open armen!

Reisbeschrijving

Van Teheran naar Ispahan via Chiraz... Laat u tijdens deze rondreis in 8 nachten aangenaam verrassen door unieke, spectaculaire en adembenemend mooie bestemmingen! 

Bovendien kunt u ook kiezen voor een optionele verlenging van 3 nachten naar Tabriz!

Uw reisroute
Dag 1: Aankomst in Teheran
Dag 2: Teheran / Chiraz (vlucht)
Dag 3: Chiraz
Dag 4: Chiraz - Persepolis - Pasargades - Ispahan
Dag 5 & 6: Ispahan
Dag 7: Ispahan / Teheran
Dag 8: Teheran
Dag 9: Vertrek uit Teheran

Indien u kiest voor de optionele verlenging naar Tabriz:
Dag 9: Teheran / Tabriz (vlucht)
Dag 10 & 11: Tabriz
Dag 12: Vertrek uit Tabriz

Klaar voor vertrek?

Uw reisprogramma

Dag 1: Aankomst in Teheran
's Avonds of 's nachts komt u aan op de luchthaven van Teheran. U wordt er hartelijk ontvangen door uw Engelstalige gids en naar uw hotel gebracht. Overnachting in Teheran.

Dag 2: Teheran / Chiraz (vlucht)
Na het ontbijt gaat u op verkenning in Teheran. U bezoekt er het paleiscomplex van Golestan (2 paleizen), waar u minimaal twee uur doorbrengt. Het is een echt meesterwerk uit het Kadjar-tijdperk, symbool van traditioneel Perzisch vakmanschap en architecturale vormen uit vroegere perioden vermengd met westerse invloeden. Het complex is omgeven door een prachtige tuin en werd door een Kadjar-familie gekozen als zetel van de regering, waardoor Teheran de hoofdstad van Iran werd. U brengt ook een bezoek aan het Nationaal Museum van Iran, een archeologisch en historisch museum dat bestaat uit twee gebouwen. Overnachting in Chiraz.

Dag 3: Chiraz
Vandaag bezoekt u de tuin van Eram, een site die door UNESCO tot Werelderfgoed werd uitgeroepen. De Perzische naam betekent "tuin van het paradijs". Verder staat ook een bezoek aan het complex van Zandiyeh, de Bazaar en het antropologisch museum Hammam op het programma. Vervolgens bezoekt u ook het mausoleum van de bekende Perzische dichter Hafez en het herdenkingsmonument Hafezieh. Overnachting in Chiraz.

Ter info: niet-moslims mogen de moskeeën bezoeken, maar er mogen geen foto's getrokken worden en vrouwen dienen gepaste kledij te dragen.
Dag 4: Chiraz - Persepolis - Pasargades - Ispahan
Vandaag reist u naar Ispahan. Onderweg bezoekt u Persepolis, door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen en ooit de hoofdstad van het Perzische rijk van Achaemenid. De site bevindt zich in de vlakte van Marvdasht, aan de voet van de berg Kuh-e Rahmat op ongeveer 70 km ten noorden van Chiraz. U bezoekt er Naqsh-e-Rostam en Pasargades, een UNESCO-Werelderfgoedsite. Overnachting in Ispahan. 

Dag 5: Ispahan
Na het ontbijt gaat u op verkenning in Ispahan, een stad met een rijke culturele en artistieke geschiedenis. Ispahan, bijgenaamd de "helft van de wereld", was de hoofdstad van de Safavid-koning Shah Abbas, waar een groot aantal Armeniërs die de Turkse Ottomanen ontvluchtten hun toevlucht zocht. Bezoek aan het Chehel Sotoun-paleis (UNESCO-Werelderfgoed), het Naqsh-e-Jahan-plein (UNESCO-Werelderfgoed), voorheen bekend als "Shah-plein" en vandaag de dag als "Imam Khomeini's-plein". Dit plein ligt in het centrum van de stad Isfahan en is een van de grootste pleinen ter wereld. U zult ook het complex van de Sheikh Lotfollah-moskee en de Bazaar zien. Overnachting in Ispahan.

Dag 6: Ispahan
Vandaag bezoekt u de Vrijdagmoskee Masjed-e Jāmé (UNESCO-Werelderfgoed) en de bruggen van Sio-se-Pol en Khajou. Overnachting in Ispahan.

Dag 7: Ispahan - Teheran
Na het ontbijt reist u terug naar Teheran. Onderweg maakt u een tussenstop in Kashan om er de Fin-tuin (UNESCO-Werelderfgoed) te bezoeken. Deze Perzische tuin ligt aan het dorp Fin, enkele kilometers ten zuidwesten van Kashan, en was een van de favoriete residenties van de Perzische heersers. U bezoekt ook de moskee van Agha Bozorg. Overnachting in Teheran.

Dag 8: Teheran
Vandaag begint u met een bezoek aan het Saad Abad-paleis, gebouwd door de Qadjar en Pahkavi-dynastie. In dit paleis bevinden zich talrijke musea die de rijke culturele geschiedenis van het land weerspiegelen. Aansluitend gaat u naar de Bazaar van Tajrish en bezoekt u het oude dorp Darband, tegenwoordig een van de wijken van Teheran. U sluit de dag af met een bezoek aan het mausoleum van Imamzadeh Saleh. Overnachting in Teheran.

Dag 9: Vertrek uit Teheran
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Uw optionele verlenging naar Tabriz

Dag 9: Teheran / Tabriz
Vandaag neemt u een binnenlandse vlucht naar Tabriz. Bij aankomst wordt u naar uw hotel gebracht voor check-in. Overnachting in Tabriz.

Dag 10: Tabriz
Na het ontbijt gaat u op pad en bezoekt u de Bazaar van Tabriz, de moskee van Vendrediü, de Blauwe Moskee en het museum van Azerbeidzjan. Ook een excursie naar het holbewonersdorp Kandovan staat op het programma. Overnachting in Tabriz.

Dag 11: Tabriz
Vandaag gaat u naar het klooster van Sint-Stephan of Sint-Etienne, gelegen in de stad Jolfa in de omgeving van Tabriz. In deze regio bevindt zich de grens met Azerbeidzjan en Armenië. Overnachting in Tabriz.

Dag 12: Vertrek uit Tabriz
Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Speciaal voor u hebben wij schitterende 4 en 5* hotels uitgekozen, waar u uw koffers uitpakt in comfortabele Standaard Kamers.

Uw hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):
- Teheran: Espinas Hotel 5*
- Chirza: Zandiyeh Hotel 5*
- Ispahan: Kowsar Hotel 4*
- Tabriz: Kaya Laleh Park 5*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief volpension (exclusief drankjes).

Maak van de gelegenheid gebruik om te proeven van overheerlijke Iraanse specialiteiten, zoals ghormeh sabzi, een lamsragout met kruiden, of khoresht fessen joon, kip met noten en een granaatappelsaus!

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : -1°C max : 7°C
Feb
min : 1°C max : 10°C
Mrt
min : 5°C max : 15°C
Apr
min : 11°C max : 22°C
Mei
min : 16°C max : 28°C
Jun
min : 21°C max : 34°C
Jul
min : 24°C max : 37°C
Aug
min : 23°C max : 35°C
Sep
min : 19°C max : 32°C
Okt
min : 13°C max : 24°C
Nov
min : 7°C max : 17°C
Dec
min : 1°C max : 10°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in 4 en 5* hotels
- Volpension (exclusief drankjes)
- Bezoeken en excursies volgens het reisprogramma
- Engelstalige gids
- Binnenlandse vlucht Teheran/Chiraz in economy class
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet-vermelde drankjes en maaltijden
- Fooien en persoonlijke uitgaven
- Optionele verzekeringen
- Alles wat niet specifiek als inbegrepen vermeld wordt

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis door Iran met optionele verlenging naar Tabriz