Rondreis Iran: Perzische verhalen - 10 dagen/9 nachten - Teheran - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de mooiste plekjes in Iran met een gids die u de eeuwenoude verhalen vertelt
  • Profiteer van een compleet programma langs het rijke culturele erfgoed van het land
  • Logeer in comfortabele hotels met volpension voor een reis zonder zorgen
  • Proef van de verrassende en overheerlijke keuken

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Iran

Wat denkt u van een unieke reis op het kruispunt tussen Europa en Azië?
Kom met ons mee naar Iran, een atypische bestemming met een ongeëvenaarde schoonheid. Ontdek de archeologische sites, de natuurlijke landschappen en de majestueuze architectuur. Maar wat deze reis echt bijzonder maakt, is de vriendelijke, warme en hartelijke bevolking en de rijke cultuur waarbij eeuwenoude tradities nog altijd in leven worden gehouden.

U wordt ondergedompeld in de geschiedenis van het land langs de verschillende beschavingen die hier ooit heersten. Bezoek bruisende steden, betoverende moskeeën, authentieke markten en kleine, typische dropjes... De herinnering aan deze reis blijft u nog een leven lang bij!

Reisbeschrijving

Van Teheran naar Shiraz, langs de archeologische sites van Kashan en Persepolis, het bergdorpje Abyaneh en de sprookjesachtige moskee in Yazd... We nemen u mee in een wereld van 1001 nachten! Deze ontdekking van Iran duurt 10 dagen en 9 nachten en onderweg logeert u in 3* en 5* hotels.

Uw programma:
Dag 1: Vlucht naar Teheran
Dag 2: Teheran
Dag 3: Teheran - Kashan
Dag 4: Kashan - Abyaneh - Natanz - Isfahan - Natanz - Abyaneh - Kashan
Dag 5: Isfahan
Dag 6: Isfahan - Mohammadiyeh - Nain - Yazd (of karavanserai Zein O Din)
Dag 7: Yazd
Dag 8: Yazd - Abarkuh - Pasargadae - Shiraz
Dag 9: Shiraz - Persepolis - Naqsh-e Rustam - Shiraz
Dag 10: Shiraz - Vertrek

Dag 1 - zaterdag: Vlucht naar Teheran
Vertrek richting Teheran, de hoofdstad van Iran en bekend om zijn statige paleizen en fascinerende musea. Bij aankomst ('s nachts) ontmoet u uw gids die u meeneemt naar het hotel.

Diner en nachtvlucht naar Teheran.

Dag 2: Teheran
Vandaag ontdekt u 3 niet te missen bezienswaardigheden in de stad: het archeologisch museum, het Golestanpaleis en het nationaal juwelenmuseum (bezoek mogelijk op maandag, dinsdag, zaterdag en zondag tussen 14.00 en 16.00u; als dit bezoek niet mogelijk is, wordt het vervangen door het Abgineh Museum van glas en keramiek).

Diner en overnachting in Teheran.
Dag 3 - maandag: Teheran - Kashan
Vandaag vertrekt u naar Kashan, een andere, fascinerende stad waar u een wandeling kunt maken door de Fin Garden voor u het mausoleum bezoekt van Chazdeh Ibrahim, de Agha Bozorg moskee, het Borujerdishuis en tapeh Sialk, een archeologische site die toebehoorde aan de oudste beschavingen in Perzië.

Diner en overnachting in Kashan.

Dag 4: Kashan - Abyaneh - Natanz - Isfahan - Natanz - Abyaneh - Kashan

Vertrek richting Isfan langs het magische bergdorpje Abyaneh. U bezoekt de begraafplaats van Abd Al Samad in Natanz voor u aankomt in Isfahan.

Diner en overnachting in Isfahan.
Dag 5 - woensdag: Isfahan
Bezoek de oude hoofdstad en een echt pareltje met architecturale meesterwerkjes. Isfahan wordt ook wel eens het "Florence van het oosten" genoemd. U ontdekt het Naqshe Jahan plein, één van de meest indrukwekkende pleinen ter wereld na het Tiananmenplein in Peking. Mis ook de Moskee van de sjah niet, een prachtig voorbeeld van de Iraanse architectuur die bezet is met uitzonderlijke mozaïeken. Bezoek de Sjeik Lutfallahmoskee en het Ali Qapu paleis met 6 verdiepingen.

Na de lunch in een plaatselijk restaurant bewondert u de bruggen van Isfahan die de 2 oevers van de Zayandeh rivier verbinden, waaronder de brug met 33 bogen en de Khaju brug. Vervolgens wacht een muziekspektakel van 1 uur met traditionele muziek.

Diner en overnachting in Isfahan.
Dag 6 - donderdag: Isfahan - Mohammadiyeh - Nain - Yazd (of karavanserai Zein O Din)
Deze ochtend vertrekt u naar Nain waar u de Vrijdagmoskee en het Pirniya huis bezoekt. U zet uw tocht verder naar het mooie en traditionele dorpje Mohammadiyeh aan de rand van de woestijn. U ontdekt de traditionele weefmethode in een grot en zet koers naar Yazd bij zonsondergang, maar niet zonder halt te houden bij Cham met zijn henna-molen.

Diner en overnachting in Yazd of de karavanserai Zein O Din.

Dag 7 - vrijdag: Yazd

Deze dag brengt u door in het mooie dorpje Yazd waar u de Dowlat Abad Garden, de Tower of Silence, het mausoleum van Roknaddine, Alexander's Prison, de Six Wind Towers, de Vuurtempel, de Jame moskee (of Vrijdagmoskee), het Water Museum en tal van andere sites bezoekt die van Yazd één van de mooiste oases van het land maken.

Diner en overnachting in Yazd.
Dag 8 - zaterdag: Yazd - Abarkuh - Pasargadae - Shiraz
Vertrek richting Abarkuh, een kleine oase in de woestijn. Daarna gaat het verder naar Pasargadae, de oude hoofdstad uit de tijd van de Achaemenidische dynastie waar u het graf van Cyrus kunt bezoeken.

Diner en overnachting in Shiraz.

Dag 9 - zondag: Shiraz - Persepolis - Naqsh-e Rustam - Shiraz
Ga op ontdekking naar Persepolis, de meest indrukwekkende archeologische site van het land, om daarna naar Naqsh-e Rustam te gaan. Na de lunch ontdek u de Nasir al Molkmoskee en de bazaar van Shiraz.

Diner en overnachting in Shiraz.

Dag 10 - maandag: Shiraz - Vertrek
Vandaag maakt u zich klaar voor uw vlucht huiswaarts na een unieke en onvergetelijke reis!

Uw hotels

Op elke etappe tijdens deze rondreis logeert u in 3* of 5* hotels die met veel zorg door ons uitgekozen werden. Zo kunt u elke avond heerlijk bijkomen van de avonturen van de dag. Bovendien bieden we u de kans om een authentieke ervaring mee te maken in een karavanserai tijdens uw verblijf in Yazd.


Uw hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig)
- Teheran: Hotel Azadi 5* 
- Kashan: Hotel Negarestan 3* 
- Isfahan: Hotel Kowsar 5* 
- Yazd: Hotel Safayeh 4* of Hotel Dad 4* of karavanserai Zein O Din.
- Shiraz: Hotel Tchamran 5* 

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension

Deze aanbieding is inclusief volpension (exclusief dranken) van het ontbijt op dag 2 tot het diner op de laatste dag. Het ontbijt en diner worden telkens in het hotel genomen en voor de lunches kunt u genieten van een maaltijd in plaatselijke restaurants.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en de hotels zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : -1°C max : 7°C
Feb
min : 1°C max : 10°C
Mrt
min : 5°C max : 15°C
Apr
min : 11°C max : 22°C
Mei
min : 16°C max : 28°C
Jun
min : 21°C max : 34°C
Jul
min : 24°C max : 37°C
Aug
min : 23°C max : 35°C
Sep
min : 19°C max : 32°C
Okt
min : 13°C max : 24°C
Nov
min : 7°C max : 17°C
Dec
min : 1°C max : 10°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Baby's en kinderen zijn niet toegestaan
- Gegarandeerd vertrek vanaf 2 deelnemers, maximum 16 deelnemers
- Vertrek op zaterdag

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in de vermelde hotels of gelijkwaardig: 2 nachten in Teheran, 1 nacht in Kashan, 2 nachten in Isfan, 2 nachten in Yazd en 2 nachten in Shiraz
- Mogelijkheid tot een overnachting (1 nacht) in een karavanserai in Yazd
- Volpension (exclusief dranken) van het ontbijt op dag 2 tot het diner op de laatste dag
- Mineraalwater tijdens de maaltijden
- Thee en taart
- Traditionele muziekshow in Isfahan
- Transport in een voertuig met airconditioning en privéchauffeur
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma
- Visumkosten (ter plaatse op te halen, documenten moeten minstens 1 maand op voorhand in orde gebracht worden)
- Luchthaventransfers

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Nier vermelde entreeprijzen en bezoeken
- Persoonlijke uitgaven
- Fooien voor de gids (ongeveer €3 per dag) en de chauffeur (ongeveer €2 per dag)
- Verzekeringen (optioneel)
- Alle andere, niet vermelde diensten


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis Iran: Perzische verhalen - 10 dagen/9 nachten