Rondreis Majestueus Jordanië met of zonder uitbreiding in Jeruzalem - Amman - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • U kan profiteren van serene reizen, vergezeld van een gids die u zal verwonderen met zijn kennis
  • Bezoek de beste bezienswaardigheden van Jordanië
  • Neem plaats in zorgvuldig geselecteerde 5* hotels
  • En ook ... Kies de aanbieding van 10 nachten om Jeruzalem en zijn oude schatten te verkennen!

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Jordanië

Bent u klaar voor de reis van uw leven?
U hoeft zelfs niet naar het einde van de wereld te gaan daarvoor, op slechts een paar uur vliegen komt u terecht in een land vol kleuren, mythisch, heilig en bijbels: Jordanië, een waar openluchtmuseum.
De namen alleen al, Amman, Petra, Wadi Rum, Jerash, de Dode Zee of Aqaba, dompelen u onder in een tijdloos universum. Wees getuige van de grootste beschavingen van het Midden-Oosten en laat Jordanië u verleiden met zijn uitzonderlijke landschappen.
En waarom uw reis niet wat langer maken, met het programma dat ook een bezoek aan Jeruzalem omvat? Dit voorouderlijke land zal u meenemen naar de oorsprong van het christendom en het jodendom, maar ook naar de derde heiligste islamitische plek.
Op weg naar complete onderdompeling!

Reisbeschrijving

Kies uit onze aanbiedingen voor de reis van uw leven en ontdek het Heilige Land!

U krijgt de keuze uit:
- Rondreis Jordanië van 7 nachten in 5* hotels
- Rondreis Jordanië en Jeruzalem van 10 nachten in 5* hotels

Wat u ook kiest, u kan genieten van een uitstekend comfort aan boort van een moderne bus met airconditioning, samen met een meertalige gids met een perfecte kennis van de geschiedenis, tal van bezoeken op het programma en natuurlijk het hoogtepunt Petra... gewoon magisch.

Yallah!

Uw reisprogramma van 7 nachten
Dag 1: Amman
Dag 2: Dode Zee
Dag 3: Petra
Dag 4: Petra
Dag 5: Wadi Rum
Dag 6: Wadi Rum
Dag 7: Aqaba
Dag 8: Ammam - Einde van het programma

Uw reisprogramma van 10 nachten
Dag 1: Amman
Dag 2: Dode Zee
Dag 3: Jeruzalem
Dag 4: Jeruzalem
Dag 5: Jeruzalem
Dag 6: Petra
Dag 7: Petra
Dag 8: Wadi Rum
Dag 9: Wadi Rum
Dag 10: Aqaba
Dag 11: Amman - Einde van het programma

Focus op uw reisprogramma van 7 nachten

Dag 1: Aankomst in Amman
Aankomst op de luchthaven van Amman. Ontvangst van de deelnemers door onze correspondent, bijstand bij de formaliteiten voor het visum. Transfer naar uw hotel in Amman. Diner en overnachting in het hotel naargelang uw vluchtschema.

Dag 2: Amman - Jerash - Dode Zee
Ontbijt in het hotel. Vertrek voor bezoek aan de stad Amman, bezoek aan de Citadel, het Archeologisch Museum, Romeinse amfitheater en Volksmuseum. Vanwege de moderne ontwikkeling, zijn welvaart en het gematigde klimaat, is bijna de helft van de Jordaanse bevolking geconcentreerd in de omgeving van Amman. De woonwijken bestaan voornamelijk uit met bomen omzoomde straten en lanen met elegante huizen, vrijwel gelijkmatig wit in overeenstemming met de gemeentelijke wet, die bepaalt dat alle gebouwen moeten geconfronteerd worden met lokale steen. Het centrum van de stad is veel ouder en traditioneler, met kleinere productiebedrijfjes die vanalles verkopen, van prachtige sieraden tot dagelijkse huishoudartikelen. De inwoners van Amman zijn multicultureel, multireligieus, goed opgeleid en zeer gastvrij. Ze verwelkomen bezoekers en zijn trots om hen hun fascinerende en dynamische stad te tonen.

Ga verder naar Jerash voor de lunch in restaurant Artemis. Bezoek aan Jerash, in de buurt van Petra en één van de favoriete bestemmingen in Jordanië. De oude stad van Jerash heeft een ononderbroken keten van menselijke bewoning die meer dan 6500 jaar teruggaat. Jerash ligt op een vlakte omringd door beboste heuvels en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 v.Chr., werd het één van de tien grote Romeinse steden, de Decapolis. De gouden eeuw van de stad kwam onder de Romeinse overheersing, waarin de stad bekend stond als Gerasa. De site is nu algemeen erkend als één van de best bewaard gebleven sites van Romeinse architectuur ter wereld. Eeuwenlang verborgen in het zand, voordat het de afgelopen 70 jaar werd opgegraven en gerestaureerd, onthult Jerash een mooi voorbeeld van de grote formele provinciale Romeinse stedenbouw die te vinden is in heel het Midden-Oosten, met geplaveide straatjes met colonnades, tempels en theaters, ruime openbare pleinen, baden, fonteinen en wallen met torens en poorten.

Trek daarna naar de Dode Zee, een unieke plek op 410 meter onder de zeespiegel. De kust van de Dode Zee in Jordanië is één van de meest spectaculaire natuurlijke en spirituele landschappen ter wereld. Hij blijft net zo aantrekkelijker voor internationale bezoekers vandaag als voor de koningen, keizers, handelaren en profeten van de oudheid. De belangrijkste attractie van de Dode Zee is natuurlijk het rustgevende water, van zichzelf abnormaal zout. Het water heeft een zoutgehalte van 31,5%, waardoor het onmogelijk is om te zinken in dit water. Het water bevat ook 21 mineralen, waaronder hoge niveaus van magnesium, natrium, kalium en broom en 12 mineralen die in geen enkele andere watermassa ter wereld te vinden zijn.
Diner en overnachting in het hotel aan de Dode Zee.
Dag 3: Dode Zee - Petra
Ontbijt in het hotel.
Vertrek voor een bezoek aan de kerk van Saint-Georges (Madaba), de mozaïekkaart van Madaba heeft betrekking op de grond van de Grieks-orthodoxe kerk van Saint-Georges, die zich in het noordwesten van het stadscentrum bevindt. De kerk werd gebouwd in 1896 na Christus, op de overblijfselen van een Byzantijnse kerk daterend uit de zesde eeuw. Het mozaïekpaneel dat de kaart omringt was oorspronkelijk 15,6x6m, 94 vierkante meter, waarvan slechts een kwart bewaard werd.

Ga verder naar Mont Nébo, één van de meest vereerde heilige plaatsen van de Jordaan en tevens de plaats waar Mozes werd begraven. Een kleine Byzantijnse kerk, die vervolgens werd uitgebreid tot een uitgestrekt complex, werd er gebouwd door vroege christenen. Tijdens zijn bezoek aan Jordanië in 2001, hield paus Johannes Paulus II er een preek, bijgewoond door zo'n 20 000 gelovigen.
Lunch in restaurant Food Basket.
Zet uw weg verder naar Shobbak. Een eenzame herinnering aan de vroegere glorie van de kruistochten is Shobak Castle, minder dan een uur ten noorden van Petra. Ooit "Montreal" genoemd, dateert Shobak uit dezelfde turbulente periode als Kerak. Het is gelegen aan de kant van een berg, met fruitbomen eronder. De buitenkant van het kasteel is simpelweg indrukwekkend, met een deur en een driedubbele muur eromheen. Ondanks de voorzorgen van de bouwerd, werd het kasteel slechts 75 jaar na de bouw veroverd door Saladin. Inscripties van trotse opvolgers prijken op de muren van het kasteel.
Verderzetting naar Petra.
Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 4: Petra
Ontbijt in het hotel. Deze dag staat volledig in het teken van een bezoek aan de stad Petra: de gigantische rode bergen en immense mausolea van een verdwenen ras hebben niets gemeenschappelijk met de moderne beschaving en willen gewoon gewaardeerd worden voor hun werkelijke waarde - als één van de grootste wonderen ooit aangericht door de natuur en de mens. Hoewel er veel over Petra geschreven is, zal niets u echt voorbereiden op deze geweldige plek, u moet het zien voordat u het gelooft. U gaat de stad binnen door de Siq, een smalle kloof, meer dan een kilometer lang, die aan beide zijden geflankeerd wordt door rotsen van 80 meter hoog. Door de Siq wandelen is reeds een belevenis op zich, dankzij de oogverblindende kleuren en formaties van de rotsen.

Aangekomen bij het einde van de Siq, ontdekt u Al-Khazneh (Schatkist). De Schatkist is slechts de eerste van de vele wonderen die deel uitmaken van Petra. U heeft minstens vier of vijf dagen nodig om alles hier echt te kunnen verkennen. Bij het betreden van de Petra vallei wordt u overweldigd door de natuurlijke schoonheid van deze plek en zijn uitstekende architecturale realisaties. Er zijn honderden graven uitgehouwen in de rots met ingewikkelde gravures. In tegenstelling tot de huizen, die meestal werden verwoest door aardbevingen, werden deze graven gehouwen om de dood te overleven en zo'n 500 ervan hebben het overleefd. Er is ook een groot Nabataean theater in Romeinse stijl, die plaats biedt aan 3000 mensen. Er zijn obelisken, tempels, offeraltaren en zuilenstraten. Boven, met uitzicht op de vallei, vindt u het indrukwekkende Ad-Deir klooster, dat u kan bereiken via een trap van 800 treden uit de rots gehouden.
Lunch in restaurant Basin. Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 5: Petra - Wadi Rum
Ontbijt in het hotel.
Vertrek voor het bezoek aan het kleine Petra & Beidah. Siq Al-Barid ligt ten noorden van Petra, op slechts 10 minuten met de auto. Een klassieke tempel bevindt zich buiten aan de Siq miniatuur, die een belangrijke voorstad te zijn geweest van de stad Petra. Het is gelegen op het punt waar verschillende oude karavaanroutes samen kwamen, die Wadi Araba en Gaza, Egypte en de Middellandse Zee verbinden. De smalle rij, met een lengte van ongeveer 350 meter, is opgemaakt uit graven, tempels, tricliliums, huizen, waterkanalen en citernes, kortom, een "klein Petra". Merk vooral de overblijfselen van fresco's op, geschilderd op pleister uit de 1e eeuw na Christus, te vinden in één van de bicliniatos.
Ga verder naar Wadi Rum voor de lunch. Diner en overnachting in het kamp in Wadi Rum.

Dag 6: Wadi Rum
Ontbijt in het kamp.
Dag in een 4x4 in Wadi Rum, een geweldige plek, tijdloos en vrijwel onaangetast door de mensheid en allerlei destructieve krachten. Een doolhof van monolitische rotsscenes rijst op uit de woeston tot een hoogte van 1750 meter, wat een natuurlijke uitdaging creëert voor serieuze bergbeklimmers. Wandelaars kunnen genieten van de rust van de oneindige open ruimtes. Verken de canyons en watergaten en ontdek er de 4000 jaar oude rotstekeningen en de vele andere spectaculaire schatten die deze uitgestrekte wildernis verscholen houdt.
Lunch tijdens het programma.
Diner en overnachting in het kamp in Wadi Rum.

Dag 7: Aqaba
Ontbijt in het kamp.
Vertrek naar Aqaba, een leuke plek. Het is een microkosmos van alle goede dingen die Jordanië te bieden heeft, waaronder een fascinerende geschiedenis met een aantal uitzonderlijke sites, uitstekende hotels en activiteiten, schitterende voorzieningen, goede winkels en vriendelijke mensen, die ervan houden om te zorgen dat bezoekers een aangenaam verblijf beleven.
Diner en overnachting in het hotel in Aqaba.

Dag 8: Aqaba - Amman - Einde van het programma
Transfer naar de internationale luchthaven van Amman voor uw terugvlucht.

Focus op uw reisprogramma van 10 nachten

Dag 1: Aankomst in Amman
Aankomst op de luchthaven van Amman. Ontvangst van de deelnemers door onze correspondent, bijstand bij de formaliteiten voor het visum. Transfer naar uw hotel in Amman. Diner en overnachting in het hotel naargelang uw vluchtschema.

Dag 2: Amman - Jerash - Dode Zee
Ontbijt in het hotel. Vertrek voor bezoek aan de stad Amman, bezoek aan de Citadel, het Archeologisch Museum, Romeinse amfitheater en Volksmuseum. Vanwege de moderne ontwikkeling, zijn welvaart en het gematigde klimaat, is bijna de helft van de Jordaanse bevolking geconcentreerd in de omgeving van Amman. De woonwijken bestaan voornamelijk uit met bomen omzoomde straten en lanen met elegante huizen, vrijwel gelijkmatig wit in overeenstemming met de gemeentelijke wet, die bepaalt dat alle gebouwen moeten geconfronteerd worden met lokale steen. Het centrum van de stad is veel ouder en traditioneler, met kleinere productiebedrijfjes die vanalles verkopen, van prachtige sieraden tot dagelijkse huishoudartikelen. De inwoners van Amman zijn multicultureel, multireligieus, goed opgeleid en zeer gastvrij. Ze verwelkomen bezoekers en zijn trots om hen hun fascinerende en dynamische stad te tonen.

Ga verder naar Jerash voor de lunch in restaurant Artemis. Bezoek aan Jerash, in de buurt van Petra en één van de favoriete bestemmingen in Jordanië. De oude stad van Jerash heeft een ononderbroken keten van menselijke bewoning die meer dan 6500 jaar teruggaat. Jerash ligt op een vlakte omringd door beboste heuvels en vruchtbare bekkens. Veroverd door generaal Pompeius in 63 v.Chr., werd het één van de tien grote Romeinse steden, de Decapolis. De gouden eeuw van de stad kwam onder de Romeinse overheersing, waarin de stad bekend stond als Gerasa. De site is nu algemeen erkend als één van de best bewaard gebleven sites van Romeinse architectuur ter wereld. Eeuwenlang verborgen in het zand, voordat het de afgelopen 70 jaar werd opgegraven en gerestaureerd, onthult Jerash een mooi voorbeeld van de grote formele provinciale Romeinse stedenbouw die te vinden is in heel het Midden-Oosten, met geplaveide straatjes met colonnades, tempels en theaters, ruime openbare pleinen, baden, fonteinen en wallen met torens en poorten.

Trek daarna naar de Dode Zee, een unieke plek op 410 meter onder de zeespiegel. De kust van de Dode Zee in Jordanië is één van de meest spectaculaire natuurlijke en spirituele landschappen ter wereld. Hij blijft net zo aantrekkelijker voor internationale bezoekers vandaag als voor de koningen, keizers, handelaren en profeten van de oudheid. De belangrijkste attractie van de Dode Zee is natuurlijk het rustgevende water, van zichzelf abnormaal zout. Het water heeft een zoutgehalte van 31,5%, waardoor het onmogelijk is om te zinken in dit water. Het water bevat ook 21 mineralen, waaronder hoge niveaus van magnesium, natrium, kalium en broom en 12 mineralen die in geen enkele andere watermassa ter wereld te vinden zijn.
Diner en overnachting in het hotel aan de Dode Zee.
Dag 3: Dode Zee - Pont Allenby - Jeruzalem
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Pont Allenby. Formaliteiten om Israël binnen te gaan. Verandering van bus bij het binnengaan van Israël en transfer naar het hotel in Jeruzalem. Diner en overnachting in het hotel in Jeruzalem.

Dag 4: Betlehem - Kerk van de Geboorte van Christus - Shepherds Field - Mount Zion - Ein Kerem
Ontbijt in het hotel. Vertrek voor het bezoek aan de "kleine stad" van Betlehem: vermeld in vele kerstliederen en pelgrims uit de hele wereld aantrekkend vanwege de vermelding in het Nieuwe Testament (vooral de Evangeliën) als de geboorteplaats van Jezus, de Messias en Zoon van God. De Kerk van de Geboorte van Christus, één van de oudste kerken ter wereld, is het centrum van de christelijke eredienst in de stad.
Betlehem wordt door de Joden vereerd als de geboorteplaats en woonplaats van David, koning van Israël, evenals de traditionele plaats van de Tombe van Rachel (aan de rand van de stad).

"Niet ver daarvan brachten herders de nacht door in het veld [...] Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en [...] zei tegen hen: 'Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen'" (Lucas 2: 8-10, NBC)
De exacte locatie van de verschijning van de engel aan de herders is onbekend. De traditie zegt echter dat het op het gebied van Beit Sahour was, een beroemde plek met grote velden en meerdere grotten waar herders konden verblijven. Vandaag marken twee kapellen (Grieks-orthodox en katholiek), op een afstandje van elkaar, de mogelijke locaties van het bijbelse verhaal. Op beide plaatsen werden ruïnes van oude Byzantijnse kerken gevonden, waarschijnlijk vernietigd in 614 na Chr. tijdens de Perzische invasie.

De kerk van St Johannes de Doper: Er zijn twee kerken met deze naam in Ein Kerem. De ene is een katholieke kerk gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw op de ruïnes van Byzantijnse kerken en de vroegere kruistochten. Binnen zijn de overblijfselen van een oude mozaïekvloer en een grot, waar volgens de christelijke traditie Johannes de Doper geboren werd, te vinden. Ook bepaalde overblijfselen in de infrastructuur van het gebouw suggereren de aanwezigheid van Mikvé, een Joods doopbad dat dateert uit de periode van de tweede tempel. De kerk wordt genoemd in het Boek van de Demonstratie, toegeschreven aan Eutychius van Alexandrië (940): "De kerk van Bayt Zakariya in het Aelia district weerspiegelt het bezoek van Maria aan haar nicht Elizabeth." De kerk is sinds 1674 in handen van de franciscanen. In 1941-1942 werden opgravingen in het gebied direct ten westen van de kerk en het aangrenzende klooster uitgevoerd. Diverse kamers en graven werden gevonden, evenals wijnpersen met mozaïekvloeren en kleine mozaïekkapelletjes. De zuidelijke rotskamer bevatte aardewerk van een type dat elders in Jeruzalem wordt gevolden, waarschijnlijk de eerste eeuw na Christus. De andere is een oosters-orthodoxe kerk gebouwd in 1894, ook op de resten van een oude kerk.

De kerk van de Visitatie ligt tegenover het dorp in het zuidwesten van St. John's. Het oude heiligdom werd gebouwd tegen een rotsachtige helling en wordt vereerd als de pietra del nascondimento, de 'steen waarop Johannes verborgen werd", verwijzend naar het Proto-evangelie van Jacques. De site is ook toegeschreven aan het ouderlijke huis van Johannes de Doper, waar Maria hen bezocht. De moderne kerk werd gebouwd in 1955, ook over de ruïnes van een oude kerk. Ze werd ontworpen door Antonio Barluzzi, een Italiaanse architect die vele andere kerken in het Heilige Land in de 20e eeuw ontworp.

Het 'Moskovia' klooster: Gebouwd door de Russisch-orthodoxe kerk in de late 19e eeuw, kreeg deze kerk de bijnaam 'Moskovia' (Arabisch voor Moskou) van lokale dorpelingen, omdat het dak vergelijkbaar is met andere Russische kerken. Het klooster omvat twee kerken ingesloten met een muur.

De bronnen van Maria: Volgens de christelijke traditie is dit dorp met waterbronnen de plek waar Maria en Elizabeth elkaar ontmoetten. Bronwater wordt als heilig beschoud door sommige katholieke en orthodoxe christelijke pelgrims die de site bezoeken en flessen vullen met het water. De bron werd gerepareerd en gerenoveerd door Baron Edmond de Rothschild. Arabische bewoners bouwden ook een moskee op deze plek, waarvan de maqam (heiligdom) overblijft.
Lunch onderweg.
Terugkeer naar uw hotel in Jeruzalem voor het diner en uw overnachting.

Dag 5: Panorama van de Olijfberg - Gethsemane - Via Dolorosa - Kerk van Saint-Sulpice - Klaagmuur
Het uitzicht vanaf de top van de Olijfberg is het meest iconische uitzicht van Jeruzalem, met uitzicht op de Oude Stad uit het oosten.
De overkant van de Kidron Vallei is de Koepel van de Rots, de Moskee Al Aqsa bevindt zich in het zuiden, de koepels van de kerk van het Heilig Graf en de Hurva-synagoge maken zich achter hen los van de Oude Stad, omgeven door de oudste hoge muren in Jeruzalem.
Een gesloten deur in de muren van de Oude Stad word de Gouden Poort of de Poort van Barmhartigheid genoemd. Lokale legenden beweren dat de deur geopend wordt aan het einde van de tijd, zodat de Messias de Aqsa kan betreden.
Uitzicht op het moderne deel van Jeruzalem met zijn hoge moderne gebouwen en een algemeen zicht op de tour van de dag.
Gethsemane is een tuin aan de voet van de Olijfberg in Jeruzalem, bekend als de plaats waar volgens de evangeliën, Jezus en zijn apostelen de avond voor zijn kruisiging baden.

De Via Dolorosa (Latijn voor 'Weg van Lijden') is een straat in twee delen in de Oude Stad van Jeruzalem, beschouwd als de weg die Jezus wandelde, zijn kruis dragend, op weg naar zijn kruisiging.
De hobbelige weg naar het Antonia fort ten westen van de kerk van het Heilig Graf - een afstand van ongeveer 600 meter - is een beroemde plaats voor de christelijke bedevaart. De huidige route bestaat al sinds de 18e eeuw, ter vervanging van een aantal eerdere versies. Het wordt nu gekenmerkt door de negen delen van de kruisweg. Sinds het einde van de 15e eeuw zijn er veertien delen, met de andere vijf binnenin de kerk van het Heilig Graf.

Bezoek aan de Klaagmuur; ook bekend als de Westelijke Muur of HaKotel en El-Bourak. Het is een keermuur van de Tempelberg in Jeruzalem, in de Joodse wijk van de Oude Stad van Jeruzalem, daterend uit de eerste eeuw, tijdens de voltooiing van de bouw van de tempel van Herodes. In de zevende eeuw werd hij geïntegreerd met de muren van de Tempelberg, tijdens de bouw van de Rotskoepel en de Al-Aqsa Moskee. Hij wordt vereerd door de Joden vanwege de nabijheid tot het Heilige der Heiligen op de Tempelberg, waardoor het beschouwd wordt als de (meest beschikbare) heiligste plaats voor Joden voor het gebed. De Klaagmuur is een Israëlisch nationaal symbool, waar niet inherente religieuze ceremonies gehouden worden zoals die op Remembrance Day.
Lunch onderweg.
Terugkeer naar uw hotel in Jeruzalem voor diner en overnachting.

Dag 6: Pont Allenby - Madaba - Petra
Na het ontbijt in uw hotel wordt u overgetracht naar de Koning Hussein Brug voor vertrek. Aankomst bij de Allenby Brug. Ontvangst van de deelnemers door onze correspondent, bijstand bij de formaliteiten.
Vertrek voor een bezoek aan de kerk van Saint-Georges (Madaba), de mozaïekkaart van Madaba heeft betrekking op de grond van de Grieks-orthodoxe kerk van Saint-Georges, die zich in het noordwesten van het stadscentrum bevindt. De kerk werd gebouwd in 1896 na Christus, op de overblijfselen van een Byzantijnse kerk daterend uit de zesde eeuw. Het mozaïekpaneel dat de kaart omringt was oorspronkelijk 15,6x6m, 94 vierkante meter, waarvan slechts een kwart bewaard werd.
Ga verder naar Mont Nébo, één van de meest vereerde heilige plaatsen van de Jordaan en tevens de plaats waar Mozes werd begraven. Een kleine Byzantijnse kerk, die vervolgens werd uitgebreid tot een uitgestrekt complex, werd er gebouwd door vroege christenen. Tijdens zijn bezoek aan Jordanië in 2001, hield paus Johannes Paulus II er een preek, bijgewoond door zo'n 20 000 gelovigen.
Lunch in restaurant Food Basket.
Zet uw weg verder naar Shobbak. Een eenzame herinnering aan de vroegere glorie van de kruistochten is Shobak Castle, minder dan een uur ten noorden van Petra. Ooit "Montreal" genoemd, dateert Shobak uit dezelfde turbulente periode als Kerak. Het is gelegen aan de kant van een berg, met fruitbomen eronder. De buitenkant van het kasteel is simpelweg indrukwekkend, met een deur en een driedubbele muur eromheen. Ondanks de voorzorgen van de bouwerd, werd het kasteel slechts 75 jaar na de bouw veroverd door Saladin. Inscripties van trotse opvolgers prijken op de muren van het kasteel.
Verderzetting naar Petra.
Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 7: Petra
Ontbijt in het hotel.
Deze dag staat volledig in het teken van een bezoek aan de stad Petra: de gigantische rode bergen en immense mausolea van een verdwenen ras hebben niets gemeenschappelijk met de moderne beschaving en willen gewoon gewaardeerd worden voor hun werkelijke waarde - als één van de grootste wonderen ooit aangericht door de natuur en de mens. Hoewel er veel over Petra geschreven is, zal niets u echt voorbereiden op deze geweldige plek, u moet het zien voordat u het gelooft. U gaat de stad binnen door de Siq, een smalle kloof, meer dan een kilometer lang, die aan beide zijden geflankeerd wordt door rotsen van 80 meter hoog. Door de Siq wandelen is reeds een belevenis op zich, dankzij de oogverblindende kleuren en formaties van de rotsen.

Aangekomen bij het einde van de Siq, ontdekt u Al-Khazneh (Schatkist). De Schatkist is slechts de eerste van de vele wonderen die deel uitmaken van Petra. U heeft minstens vier of vijf dagen nodig om alles hier echt te kunnen verkennen. Bij het betreden van de Petra vallei wordt u overweldigd door de natuurlijke schoonheid van deze plek en zijn uitstekende architecturale realisaties. Er zijn honderden graven uitgehouwen in de rots met ingewikkelde gravures. In tegenstelling tot de huizen, die meestal werden verwoest door aardbevingen, werden deze graven gehouwen om de dood te overleven en zo'n 500 ervan hebben het overleefd. Er is ook een groot Nabataean theater in Romeinse stijl, die plaats biedt aan 3000 mensen. Er zijn obelisken, tempels, offeraltaren en zuilenstraten. Boven, met uitzicht op de vallei, vindt u het indrukwekkende Ad-Deir klooster, dat u kan bereiken via een trap van 800 treden uit de rots gehouden.
Lunch in restaurant Basin. Diner en overnachting in het hotel in Petra.

Dag 8: Petra - Wadi Rum
Ontbijt in het hotel.
Vertrek voor het bezoek aan het kleine Petra & Beidah. Siq Al-Barid ligt ten noorden van Petra, op slechts 10 minuten met de auto. Een klassieke tempel bevindt zich buiten aan de Siq miniatuur, die een belangrijke voorstad te zijn geweest van de stad Petra. Het is gelegen op het punt waar verschillende oude karavaanroutes samen kwamen, die Wadi Araba en Gaza, Egypte en de Middellandse Zee verbinden. De smalle rij, met een lengte van ongeveer 350 meter, is opgemaakt uit graven, tempels, tricliliums, huizen, waterkanalen en citernes, kortom, een "klein Petra". Merk vooral de overblijfselen van fresco's op, geschilderd op pleister uit de 1e eeuw na Christus, te vinden in één van de bicliniatos.
Ga verder naar Wadi Rum voor de lunch. Diner en overnachting in het kamp in Wadi Rum.

Dag 9: Wadi Rum
Ontbijt in het kamp.
Dag in een 4x4 in Wadi Rum, een geweldige plek, tijdloos en vrijwel onaangetast door de mensheid en allerlei destructieve krachten. Een doolhof van monolitische rotsscenes rijst op uit de woeston tot een hoogte van 1750 meter, wat een natuurlijke uitdaging creëert voor serieuze bergbeklimmers. Wandelaars kunnen genieten van de rust van de oneindige open ruimtes. Verken de canyons en watergaten en ontdek er de 4000 jaar oude rotstekeningen en de vele andere spectaculaire schatten die deze uitgestrekte wildernis verscholen houdt.
Lunch tijdens het programma.
Diner en overnachting in het kamp in Wadi Rum.

Dag 10: Aqaba
Ontbijt in het kamp.
Vertrek naar Aqaba, een leuke plek. Het is een microkosmos van alle goede dingen die Jordanië te bieden heeft, waaronder een fascinerende geschiedenis met een aantal uitzonderlijke sites, uitstekende hotels en activiteiten, schitterende voorzieningen, goede winkels en vriendelijke mensen, die ervan houden om te zorgen dat bezoekers een aangenaam verblijf beleven.
Diner en overnachting in het hotel in Aqaba.

Dag 11: Aqaba - Amman - Einde van het programma
Transfer naar de internationale luchthaven van Amman voor uw terugvlucht.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

Om uw reis nog mooier te maken, hebben we gezorgd voor de beste 5* hotels en een elegant kamp, waar u in een Standaard Kamer zal verblijven.

Uw hotels tijdens de rondreis van 7 nachten*:
Amman : Le Meridien 5*
Mer Morte : Marriott Dead Sea 5*
Petra : Marriott Petra Hotel 5* 
Wadi Rum : Sun City Camp , Wadi Rum Night Camp
Aqaba : Movenpick Tala Bay 5*

Uw hotels tijdens de rondreis van 10 nachten*:
Amman : Le Meridien 5*
Mer Morte : Marriott Dead Sea 5*
Jérusalem : Dan Jerusalem 5* 
Petra : Marriott Petra Hotel 5* 
Wadi Rum  : Sun City Camp , Wadi Rum Night Camp 
Aqaba : Movenpick Tala Bay 5*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension en restaurants

Voor een rondreis zonder zorgen, kan u genieten van een verblijf in volpension (exclusief dranken) volgens uw programma.

Tijdens het programma van 7 nachten geniet u van 6 keer ontbijt, 5 keer lunch (exclusief dranken) en 6 diners (exclusief dranken).
Kiest u voor 10 nachten? Geen probleem! Uw programma omvat 9 keer ontbijt, 7 lunches (exclusief dranken) en 9 diners (exlusief dranken).

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- De rondreis is mogelijk voor maximaal 16 deelnemers
- De rondreis is enkel toegankelijk voor volwassenen van 18 jaar en ouder

Inbegrepen in de rondreis van 7 nachten:
- 7 nachten in de genoemde of gelijkwaardige hotels
- 6 ontbijten in het hotel of het kamp
- 5 lunches tijdens het programma
- 6 diners in het hotel of het kamp
- Rondreis met auto, minibus of bus volgens het aantal deelnemers
- Meertalige gids met perfecte kennis van de geschiedenis
- Alle entreegelden vernoemd in het programma
- Toegang tot Petra

Niet inbegrepen in de prijs:
- Visakosten
- Persoonlijke uitgaven en drank
- Paardenkoetsen in Petra
- Toeslagen aan de grenzen en in de hotels
- Fooien voor de gids, chauffeur en jeep-chauffeur in Wadi Rum
- Niet vermelde diensten

Inbegrepen in de rondreis van 10 nachten:
- 10 nachten in de genoemde of gelijkwaardige hotels
- 9 ontbijten in het hotel of het kamp
- 7 lunches tijdens het programma
- 9 diners in het hotel of het kamp
- Rondreis met auto, minibus of bus volgens het aantal deelnemers
- Meertalige gids met perfecte kennis van de geschiedenis
- Alle entreegelden vernoemd in het programma
- Toegang tot Petra

Niet inbegrepen in de prijs:
- Visakosten- Persoonlijke uitgaven en drank
- Paardenkoetsen in Petra
- Toeslagen aan de grenzen en in de hotels
- Fooien voor de gids, chauffeur en jeep-chauffeur in Wadi Rum
- Niet vermelde diensten
- Vertrekbelasting bij de Allenby Bridge


De toeristenbelasting (€0,0 per persoon per dag) moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief volgens reisbeschrijving.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis Majestueus Jordanië met of zonder uitbreiding in Jeruzalem