Schrijf u gratis in

Schrijf u gratis in

Bespaar tot 70% op Europese stedentrips, rondreizen & exotische droomvakanties

of
Al lid? Log in
Meer dan 5,1 miljoen mensen vertrouwen al op ons voor hun vakantie! Exclusieve voordelen voor onze leden
Exceptionele reizen voor de beste prijzen
Onze klantenservice staat voor u klaar

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek dankzij dit geweldige circuit met inbegrepen huurauto de veelzijdige staat Yucatan, Mexico
  • Bezichtig alle belangrijke overblijfselen en vindplaatsen van de Maya-cultuur
  • Verleng uw reisplezier en boek aan het einde van de tour nog een paar dagen ontspanning aan de Riviera Maya

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in...Mexico

Mexico is een droombestemming waar behalve paradijselijke witte zandstranden ook tal van Werelderfgoed sites te vinden zijn. De eeuwenoude Maya-beschaving heeft zijn stempel gedrukt op dit land en vandaag worden de geheimen prijsgegeven in de talrijke ruïnes, tempels en archeologische sites.
Tijdens deze rondreis ontdekt u de unieke schatten van de streek Yucatan: de piramide van Kukulcan, de piramide van Devin, de prachtige cenoten (watergrotten), koloniale gebouwen, de heerlijke kruidige keuken, de kleurrijke ambachten... Er wachten enkele unieke wereldwonderen tijdens deze ontdekking! Yucatán is een stukje van het land met kleurrijke tradities, magie, feesten en passie... Stop met dromen, vertrek nu naar Yucatán!

Reisbeschrijving

Gedurende 8 dagen en 7 nachten verkent u de prachtige streek Yucatan op uw eigen ritme dankzij de inbegrepen huurauto en gaat u op ontdekking van de mooiste plekjes van het land.
Tijdens uw reis verblijft u in comfortabele srandaard klasse hotels, op basis van een dagelijks ontbijt. U heeft tevens de keuze om aan het einde van het circuit een paar dagen te ontspannen in een geweldig hotel aan de Riviera Maya!  
 

Dit zijn uw reisopties:
– 7 nachten circuit door Yucatan
– 10 nachten, waarvan 7 nachten circuit en 3 nachten in het hotel Barcelo Maya Colonial
– 12 nachten, waarvan 7 nachten circuit en 5 nachten in het hotel Barcelo Maya Colonial
– 14  nachten, waarvan 7 nachten circuit en 7  nachten in het hotel Barcelo Maya Colonial

Uw reisroute

Dag 1 : Aankomst in Cancun Dag 2 : Cancun - Chichen Itza - Mérida
Dag 3 : Mérida - Celestún - Mérida
Dag 4 : Mérida - Uxmal - Campeche
Dag 5 : Campeche - Palenque
Dag 6 : Palenque
Dag 7 : Palenque - Chetumal
Dag 8 : Chetumal - Bacalar - Tulum - Riviera Maya

Dag 1: Cancun

Bij aankomst in Mexico wordt u opgewacht door een vertegenwoordiger van de reisorganisatie. Hij of zij geeft u alle reisdocumenten en een routekaart/beschrijving. Vervolgens gaat u met een bus naar uw hotel, gelegen in het centrum van Cancun. Afhankelijk van uw aankomsttijdsstip, heeft u vrije tijd om de stad alvast te verkennen.

Dag 2:  Cancun - Chichen Itza - Mérida
Na het ontbijt in het hotel ontmoet u uw chauffeur die u naar Chichén Itzá brengt, één van de 7 wereldwonderen. Chichen Itza is het grootste en best bewaarde piramidecomplex van Mexico. De meest aantrekkelijke bezienswaardigheden zijn El Castillo (tempel van Kukulcan) en het beeld van Chac Mool.
El Castillo is 30 meter hoog en heeft 365 trappen die staan voor de dagen van een zonnejaar, met negen terrassen. Chichen Itza werd pas in 1850 ontdekt door archeologen. Wetenschappers zijn het nog steeds niet eens over de exacte datering van dit prachtige complex maar er wordt gedacht dat de Maya's tussen 600 en 900 na Christus de nederzetting hebben gesticht.
U brengt een bezoek aan de archeologische site voor u verder gaat naar de hoofdstad van de staat Yucatan, Mérida. Deze stad staat ook wel bekend als de ‘witte stad’. In de buurt van uw hotel bevinden zich leuke winkels en restaurantjes.
Dag 3:  Mérida - Celestún – Mérida
Vandaag heeft u de hele dag vrij om de stad Mérida en omgeving te verkennen. U kunt bijvoorbeeld met uw huurauto naar  Celestún rijden, een natuurpark waar flamingo’s te vinden zijn, en daar een boottocht maken. Ook kunt u in het hotel een uitstapje laten organiseren. In de routebeschrijving die u bij aankomst heeft ontvangen, staan allerlei leuke tips!

Dag 4 : Mérida - Uxmal – Campeche
Na het ontbijt rijdt u richting het zuiden, naar Uxmal, een andere stad uit de late klassieke periode van de Mayageschiedenis, tussen het jaar 700 en 1000. Uxmal ligt in de streek Puuc. Hier zijn verschillende Mayacomplexen te bezichtigen, waarvan Uxmal de grootste is. De pilaren en de trapeziumvormen van de rieten daken, maken deel uit van de opmerkelijke architectuur van deze ongelooflijke Maya-site.
Het opvallendste bouwwerk in Uxmal is de Piramide van de Tovenaar. In tegenstelling tot veel andere piramides zijn de lagen van deze piramide ovaal en niet vierkant. Volgens een oude legende is de Piramide van de Tovenaar gebouwd door de zoon van een heks. Andere interessante gebouwen zijn het Paleis van de Gouverneur, het Huis van de Schildpadden en het Nonnenklooster.

Na dit bezoek rijdt u door naar Campeche, de hoofdstad van de gelijknamige staat. Deze stad werd gesticht door de Spaanse veroveraars in 1540. In deze stad zijn nog stadsmuren en vestingwerken van de oude Spaanse koloniale stad te vinden, die de inwonders moesten beschermen tegen piraten en boekaniers.
Dag 5 : Campeche – Palenque
U kunt vandaag naar Edzná rijden, een prachtige oude Maya stad  in de buurt van Campeche en daar de tempels bezoeken. In de loop van de dag kunt u op uw gemak naar het zuiden rijden, waar u zult overnachten in Palenque.
Dag 6 : Palenque
Vandaag bezoekt u misschien wel het hoogtepunt van deze reis: Palenque. Wij raden u aan om vroeg te vertrekken en om te proberen rond 8 uur in Palenque aan te komen. Palenque is een middelgrote plaats, kleiner dan Chichen Itza, maar het bevat enkele van de mooiste architectuur, dakbedekking en bas-reliëf vervaardigd door de Maya's. Wij zijn veel te weten gekomen over de geschiedenis van Palenque dankzij de hiëroglifische inscripties op de vele monumenten van deze plaats.
Slechts 10% van de site is opgegraven, waardoor meer dan duizend gebouwen nog steeds bedekt zijn door de jungle. U kunt naar de top van de structuren klimmen om een geweldige fotoshoot te maken en om u voor te stellen hoe geweldig de stad in het verleden was. Een reconstructie van de Grote Tombe van Koning Pacal, de beroemdste heerser van Palenque, bevindt zich in het museum van de site ... echt een must see! U kunt ook van de gelegenheid gebruik maken om de Welib Há-watervallen te bezoeken voor een verfrissende duik.
Dag 7 : Palenque – Chetumal
Vandaag staat u een lange rit te wachten, dus wij raden u weer aan om vroeg op te staan. U gaat vandaag de geweldige archeologische site van Calakmul bezoeken. Houd er rekening mee dat het ongeveer 6 uur duurt om alles te kunnen zien, inclusief een uur rijden van de snelweg naar de site.
Calakmul was een van de belangrijkste steden in de klassieke periode, van waaruit werd geheersd over andere steden tot maar liefst 150 km. Calakmul onderhield een intense rivaliteit met de belangrijkste stad Tikal in het zuiden, en de politieke manoeuvres van deze twee steden werden vergeleken met een gevecht tussen twee Maya superkrachten.
Tegenwoordig bevindt Calakmul zich in een groot natuurreservaat van 7.300 km2 om zo de flora en fauna van de site zo goed mogelijk te behouden. U overnacht in de hoofdstad van Quintana Roo, Chetumal. Een diner in het Forastero restaurant wordt ten zeerste aanbevolen.
Dag 8 : Chetumal - Bacalar - Tulum - Riviera Maya
Op de laatste dag van uw circuit moet u echt nog langs de “lagune van 7 kleuren blauw” van Bacalar. Na een fotostop rijdt u door naar het noorden, naar de archeologische site van Tulúm. De ruïnes liggen boven aan een klif van 12 meter hoog, Van hier heeft u een geweldig uitzicht over de kust en de stranden.

Uw reis is hiermee ten einde,,, tenzij u er voor kiest om een aantal dagen te ontspannen aan de Riviera Maya, in het geweldige luxe hotel Barcelo Maya Colonial!

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Uw hotels

Tijdens uw reis overnacht u in comfortabele hotels, die wij met veel zorg voor u uit hebben gezocht.

Uw hotels:

- Cancun : Hotel Krystal Urban 4* (of gelijkwaardig)

- Mérida : Hotel El Castellano 3* (of gelijkwaardig)
- Campeche : Hotel Plaza Campeche 4* (of gelijkwaardig)
- Palenque : Chian-Kah Resort Village 4* (of gelijkwaardig)
- Chetumal : Fiesta Inn Chetumal 4* (of gelijkwaardig)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
2 Kinderen
of
Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension en restaurants

U begint elke ochtend met een inbegrepen ontbijt. De overige maaltijden kunt u onderweg nemen, of in uw hotel. U zult genoeg mogelijkheden krijgen om de overheerlijke Mexicaanse keuken te proeven!

Optionele strandverlenging Hotel Barcelo Maya Colonial

Indien u uw reisplezier verlengt met een strandverblijf, overnacht u in het hotel Barcelo Maya Colonial.
Dit is een luxueus 5* hotel omgeven door meer dan 2 km zandstrand, turquoise wateren en een weelderige vegetatie. Het moderne hotel beschikt over een harmonieuze inrichting, state-of-the-art faciliteiten en biedt een uitmuntende service.
Bij deze aanbieding krijgt u een kortingsbonnen ter waarde van $1000 per kamer en per verblijf, te gebruiken in het resort, om uw idyllische verblijf nog meer te perfectioneren.