De schatten van Nepal - 9 nachten en trekking van 2 nachten - Kathmandu - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de architecturale pareltjes in de vallei van Kathmandu
  • Maak een safari in Chitwan om tijgers, neushoorns en andere wilde dieren te observeren
  • Beleef intense momenten bij het Phewameer
  • Maak 2 makkelijke wandelingen of kies voor een optionele trekking van 2 dagen in de bergen

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Nepal

U houdt van buitengewone ervaringen en reizen vol emoties?
Dan moet u zeker naar de hoogste toppen van de wereld in Nepal! Tussen India en China vindt u het ‘Land van de Goden’, een gebied waar eeuwenoude legendes verteld worden en een mystieke sfeer heerst. De grandioze, verscheidene landschappen zorgen voor een sprookjesachtige en magische omgeving met besneeuwde bergen, weelderige jungle en adembenemende meren. 

U wordt vast en zeker gecharmeerd door de vallei van Kathmandu met 7 Unesco Werelderfgoedsites en ontdekt de rijke kunst en de gebruiken van de 2 belangrijkste religies: het hindoeïsme en het boeddhisme. Phokara is adembenemend mooi, het Nationaal Park Chitwan herbergt majestueuze dieren en het Phewameer is betoverend... Hier worden onvergetelijke herinneringen gemaakt!

Reisbeschrijving

In één enkele reis bieden we u de mogelijkheid om de mooiste plekken van Nepal te bezoeken, tussen de weelderige natuur en rijke cultuur. U wordt betoverd door de pracht van de tempels, de immense Himalaya en de warme bevolking. Bovendien bieden we u de mogelijkheid om uw verblijf met 2 nachten te verlengen om een onwaarschijnlijke trekking te maken op zoek naar de meest spectaculaire uitzichten in de regio van Annapurna.

De volgende opties voor uw reis zijn mogelijk:
Aanbieding 1: De schatten van Nepal - 9 nachten 
- 9 nachten in 3* hotels met of zonder vlucht
- 9 nachten in 4* hotels met of zonder vlucht

Aanbieding 2: De schatten van Nepal - 9 nachten + trekking van 2 nachten
- 11 nachten in 3* hotels met of zonder vlucht
- 11 nachten in 4* hotels met of zonder vlucht

Uw programma voor 9 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Dag 2: Kathmandu-vallei
Dag 3: Kathmandu - Nagarkot
Dag 4: Nagarkot - Pokhara (242 km/7 uur)
Dag 5: Pokhara
Dag 6: Pokhara - Lumbini (165 km/5 uur via Tansen Palpa)
Dag 7: Lumbini - Chitwan (202 km/4 uur)
Dag 8: Chitwan
Dag 9: Chitwan - Kathmandu (195 km/8 uur)
Dag 10: Kathmandu - Vertrek

Uw programma voor 11 nachten ziet er als volgt uit:
Dag 1-5: Identiek als bij het programma voor 9 nachten
Dag 6: Pokhara - Astam (op 1522 m hoogte)
Dag 7: Astam - Australian Camp (op 1900 m hoogte)
Dag 8: Australian Camp - Pokhara 
Dag 9: Pokhara - Lumbini (165 km/5 uur via Tansen Palpa) - Chitwan (202 km/4 uur)
Dag 10: Chitwan
Dag 11: Chitwan - Kathmandu (195 km/8 uur)
Dag 12: Kathmandu - Vertrek

Dag 1: Aankomst in Kathmandu
Aankomst op de internationale luchthaven en transfer naar uw hotel. Kathmandu is de oude hoofdstad van het koninkrijk Nepal en heeft de sfeer van een middeleeuwse stad met zijn smalle straatjes, houten tempels en prachtig versierde paleizen. Op de achtergrond zweven de geuren van de plaatselijke markten en voor uw ogen ziet u een schouwspel van kleuren, smaken en verrassingen.

Overnachting in het hotel.

Dag 2: Kathmandu
Deze ochtend gaat het naar Patan waar u bij aankomst onmiddellijk richting het Durbar-plein gaat, waar de stad volgens de legende gesticht werd ongeveer 300 jaar voor Christus. U bezoekt ook de talrijke tempels bekend om hun beelden, waaronder de Krishna tempel met 21 pinakels.
Na de middag gaat het naar 2 weelderige en belangrijke tempels: Bouddhanath en Pashupatinath. De eerste is de grootste tempel en boeddhistische site van het land en de tweede is de meeste vereerde hindoetempel van Nepal, gelegen op de oevers van de spirituele Bagmati rivier. Niet-hindoe personen zijn niet toegelaten binnen in de tempel.

Overnachting in het hotel.
Dag 3: Kathmandu - Nagarkot
Met toeslag kunt u kiezen om uw dag te starten met een spectaculaire vlucht over de Himalaya tot aan Mount Everest, de hoogste piek van het land! Daarna keert u terug naar het hotel voor het ontbijt en profiteert u van een vrije ochtend (uitchecken na het ontbijt).


Onderweg naar Nagarkot bezoekt u een werkplaats waar aardewerk wordt gemaakt in Thimi en verkent u de fascinerende stad Bhaktapur waar u de lunch neemt in een plaatselijk restaurant. Deze stad op zo'n 14 km van Kathmandu is werkelijk een pareltje in de Kathmandu-vallei en de bekendste van 3 Newah steden in de vallei. Bij aankomst in Nagarkot gaat het onmiddellijk naar het hotel waar u de rest van de dag vrij bent. Deze stad ligt ongeveer 32 km van de hoofdstad omringd door majestueuze pieken op een hoogste van 2175 meter. Mis zeker de adembenemende zonsondergang niet!

Overnachting in het hotel.

Dag 4: Nagarkot - Pokhara (242 km/7 uur)
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Pokhara, waar u een unieke combinatie treft van besneeuwde pieken en bevroren meren. Dit is zonder twijfel één van de meest indrukwekkende bestemmingen van het land! De Bindhyavasani tempel kijkt uit op een klein attractiepark en het Phewameer wordt omringd door talloze authentieke lodges en plaatselijke restaurants. Na de middag gaat het naar Chorepatan waar u een wandeling start van 3 uur richting het Phokhara Shanti Stupa monument, een boeddhistische tempel boven op een heuvel aan de zuidelijke oevers van het Phewameer. We moeten u niet vertellen dat hier oogverblindende uitzichten te bewonderen zijn op het Annapurna massief en de stad Pokhara!

Overnachting in het hotel.
Dag 5: Pokhara
Deze ochtend legt u het traject van 10 km af richting Srangkot om de zonsopgang te bewonderen en een korte wandeling te maken van 30 minuten. Dit voormalige Kaski fort boven op een kleine heuvel biedt onwaarschijnlijke panorama's van de vallei tot aan het Phewameer en de verschillende pieken van Annapurna.
Daarna keert u terug naar het hotel voor het ontbijt om vervolgens een bezoek te brengen aan de vallei van Pokhara. Hier wacht de Barahi tempel, de David Falls, de Seti koof, de 
Gupteswor Mahadev grot en een Tibetaans vluchtelingenkamp. Bovendien maakt u een adembenemende boottocht op het Phewameer.

Overnachting in het hotel.

Dag 6: Pokhara - Lumbini (165 km/5 uur) via Tansen Palpa
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Tansen Palpa, een klein dorpje op 4300 meter hoogte op de weg richting Lumbini. Hier leert u de eeuwenoude cultuur kennen en bewondert u de fantastische uitzichten op de bergen. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u Dhaulagiri, Annapurna, Manaslu en Gauri Shankar zien liggen. Na de middag bezoekt u de plaatselijke bazaar Tanse, het Dhaka centrum en het centrum voor ambachtslieden die metaal bewerken.
Vervolg daarna uw tocht richting Lumbini.

Overnachting in het hotel.
Dag 7: Lumbini - Chitwan (202 km/4 uur)
Ontbijt in het hotel en bezoek aan Lumbini, de geboorteplek van Boeddha en een belangrijke spirituele plek. Hier zijn prachtige kloosters te vinden: het Theravadin klooster in het oosten en de kloosters Mahayana en Vajrayan in het westen. Bovendien bezoekt u ook de heilige tuin, talrijke tempels en pagodes. Ook een ontdekking van de oude kloosters, de heilige bhodi-boom en de Pilaren van Asoka mag niet ontbreken. De Mayadevi tempel is de plek die de precieze geboorteplek van Boeddha herbergt. 

Hierna zet u koers naar Chitwan waar het nationaal park wacht, één van de meest spectaculaire natuurparken van Azië! U gaat op avontuur in de dichtbegroeide jungle en ontmoet olifanten, Bengaalse tijgers en neushoorns. Dit park werd uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed maar was vroeger een jachtgebied voor de Nepalese koningen. Behalve tijgers en neushoorns leven hier ook luipaarden, krokodillen en meer dan 400 vogelsoorten.

Overnachting in het hotel.

Dag 8: Chitwan
Deze ochtend wordt u wakker omringd door de natuur en geniet u van een lekker kopje thee of koffie terwijl u de dierengeluiden hoort. Er zijn tal van activiteiten beschikbaar zoals wandelingen, kanovaren, een bezoek aan het Elephant Conservation Centre, een ritje met de jeep en nog veel  meer.

Overnachting in het hotel.

Dag 9: Chitwan - Kathmandu (195 km/8 uur)
Na het ontbijt vertrekt u terug naar Kathmandu waar u vrije tijd heeft na het inchecken in het hotel.

Overnachting in het hotel.

Dag 10: Kathmandu - Vertrek
Na een laatste ontbijt in het hotel gaat u richting de luchthaven waar u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Voor uw overnachtingen bieden we u de keuze tussen 3* of 4* hotels in Kathmandu, Pokhara, Lumbini en Nagarkot, waar u telkens logeert in een Standaard Kamer. Voor uw verblijf in Chitwan hebben we een comfortabele lodge midden in de natuur uitgezocht.



Uw hotels tijdens de rondreis zijn (of gelijkwaardig):
- Kathmandu: Hotel Mukhum 3* of Nepal Cottage Resort 3* of Nepali Ghar Hotel 4*
- Pokara: Hotel Batika 3* of Lake Paradise Nepal 3* of Da Yatra / Lakeside Retreat 4*
- Lumbini: Hotel Lumbini Buddha Garden 3* of Lumbini New Crystal Hotels 4* of Lumbini Buddha Garden 4*
- Chitwan: Machan Wild Life Resort 3* of Island Junle Resort 4* 
- Nagarkot: Hotel Himalayan Villa 3* of Hotel Country Villa 4*

Tijdens de optionele verlenging:

- Astam: Annapurna Eco Village 3* of Hananoie 4* of gelijkwaardig
- Australian Camp: Tea House 3*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension

In Kathmandu, Pokhara, Nagarkot en Lumbini profiteert u van een dagelijks ontbijt in het hotel. Tijdens uw verblijf in Chitwan hebben we volpension (exclusief dranken) geregeld.

Uw optionele verlenging

Dag 1: Pokharao - Astam (op 1522m hoogte)
(hoogteverschil tijdens de dag: 618m)
Beklimming: 15 km rijden en 5 km wandelen (20 minuten rijden en 3 uur wandelen).
U rijdt richting het stadje Milan Chowk waar u de beklimming start door het kastanjebos met uitzicht op de valleien van Hemka en Mardi om aan te komen in het dorpje Jiharka. In een plaatselijk winkeltje kunt u profiteren van een verfrissend drankje.

Vanaf hier zet u de tocht verder voor ongeveer 1 uur tot aan Astam, waar u geniet van een 360° uitzicht op Phokara, Hemka en de vallei van Mardi. De pieken van Annapurna zullen u sprakeloos achterlaten en bieden de perfecte achtergrond voor de zonsondergang en -opgang. Behalve prachtige uitzichten, geniet u tijdens deze trekking ook van een onderdompeling in de plaatselijke cultuur van de Adhikari of Bahmins volkeren.

Dag 2: Astam - Australian Camp (op 1900m hoogte)
Totaal hoogteverschil tijdens de dag: 378 meter.
Beklimming van 11 km, wandeling van 5 uur.
Na het ontbijt wandelt u tot aan Dhampus voorbij de kleine dorpjes met hun typische boerderijen. Dhampus wordt bewoond door verschillende etnische volkeren zoals de Gurungs, Brahmins,
 Chhetri's en Dalits. Bovendien biedt het dorpje spectaculaire panorama's op de bergen van Annapurna. U geniet van een kopje thee en kunt mediteren met de besneeuwde pieken als betoverend kader. Dhampus is ook legendarisch als plek om de zonsopgang of -ondergang te bewonderen.

U wandelt zo'n 3 uur verder en na de lunch wacht een trekking van anderhalf uur door de dichte bossen tot aan het Australian Camp waar u de nacht zult doorbrengen. Onbeperkte uitzichten op de bergen van Annapurna, Machhapuchhare en Lamjung Himal bieden de magische omgeving voor uw overnachting.

Dag 3: Australian Camp - Pokhara
U staat vroeg op om de zon te zien opkomen boven de Himalaya en neemt vervolgens het ontbijt. Vandaag wandelt u ongeveer 3 uur tot aan Kande, ten westen van Pokhara aan de noordelijke oever van het Phewameer. Van daaruit rijdt u naar Pokhara om uw vlucht terug naar Kathmandu te nemen en aansluitend uw vlucht huiswaarts.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en de hotels zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 4°C max : 16°C
Feb
min : 6°C max : 18°C
Mrt
min : 10°C max : 22°C
Apr
min : 136°C max : 26°C
Mei
min : 17°C max : 26°C
Jun
min : 20°C max : 27°C
Jul
min : 21°C max : 26°C
Aug
min : 21°C max : 26°C
Sep
min : 19°C max : 26°C
Okt
min : 15°C max : 24°C
Nov
min : 9°C max : 21°C
Dec
min : 5°C max : 17°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Kinderen zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
Tijdens de rondreis:
- Standaard Kamer in 3* of 4* hotels en een lodge in de jungle
- Ontbijt in Kathmandu, Pokhara, Nagarkot en Lumbini en volpension in Chitwan (exclusief dranken)
- Excursies volgens het programma in een voertuig met airconditioning
- Entreeprijzen voor monumenten en sites volgens het programma
- Boottocht op het Phewameer
- Plaatselijke Engelstalige gids in Kathmandu, Pokhara, Lumbini en Chitwan

Tijdens de trekking:
- Standaard Kamer in de vermelde logde of gelijkwaardig
- Volpension (exclusief dranken)
- Diensten van een Engelstalige gids en een bagagedrager voor 2 personen (maximum 20 kg)
- Luchthaventransfers in een voertuig met airconditioning 
- Vergunning voor de regio van Annapurna

Niet inbegrepen in de prijs:
- Visumkosten
- Optionele vlucht boven de Himalaya
- Niet vermelde maaltijden
- Supplement voor extra bagage
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Toeslag voor kerst en nieuwjaar (60 USD per persoon)
- Verzekeringen (optioneel)


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. De schatten van Nepal - 9 nachten en trekking van 2 nachten