Walvissen & Orka's spotten in Noorwegen - Andenes - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Snorkelen met orka's, luister naar hun gezang en spot bultruggen of zelfs potvissen tijdens deze geweldige excursie naar Noorwegen van 3 nachten
  • Andenes is een havenstadje in het noorden van Noorwegen, geliefd door vissers, avonturiers en bezoekers
  • Kom na fantastische ervaringen 's avonds weer helemaal tot rust in uw comfortabele hotel

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in...Noorwegen

Andenes is een klein vissersplaatsje in het noorden van Noorwegen, gelegen op het uiterste puntje van het eiland Andøya. Dit is de ideale plaats voor natuurliefhebbers: het eiland heeft maar liefst 356 meren, dennebomen van meer dan 700 jaar oud en prachtige kuststroken van waar u walvissen en bultruggen kunt zien. Als u geluk heeft, kunt u zelfs het Noorderlicht hier zien 's avonds (afhankelijk van de weersomstandigheden en van de periode).
Wij raden u aan een bezoekje te brengen aan het Air Station en het Walviscentrum. Indien u kiest voor een verblijf met vlucht, krijgt u bovendien een inbegrepen huurauto. Zo kunt u op uw gemak de dorpjes en de lokale cultuur ontdekken. De plaats Andenes zelf heeft tal van winkels, restaurants en cafés.

Dankzij zijn ligging is Andenes de perfecte plek om walvissen te spotten. De waarschijnlijkheid dat u daadwerkelijk walvissen zult zien, is erg groot!

Reisbeschrijving

Dag 1: Aankomst in Noorwegen
Indien u een verblijf met vlucht via Voyage Privé heeft gereserveerd, komt u aan op de luchthaven van Evenes en kunt u uw inbegrepen huurauto direct ophalen. Gasten die een verblijf zonder vlucht via Voyage Privé hebben gereserveerd, kunnen aankomen op de luchthaven van Evenes of Andenes. U gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel in het centrum van Andenes.

De eilanden Lofoten en Vesterålen zijn nog niet zo bekend bij het grote publiek, dus u kunt hier ongestoord genieten van de prachtige landschappen en de typische Noorse charme.

Overnachting in het Hotel Andrikken of gelijkwaardig
Dag 2: Walvissafari
U begint uw dag met een stevig ontbijt in uw hotel. Hierna gaat u naar het Walviscentrum in Andenes. In dit interessante museum leert u allerlei fascinerende feiten over walvissen. Vervolgens vertrekt u met een boot voor een tocht van 2 tot 4 uur, op zoek naar walvissen! Andenes is één van de weinige plaatsen ter wereld waar het hele jaar door walvissen te zien zijn, dankzij het koele klimaat en de stromingen in het water die voor een overvloed aan plankton zorgen.

Met een beetje geluk kunt u bultruggen, witgestreepte dolfijnen, potvissen, orka's en zelfs grienden spotten. Let ook op de vele vogelsoorten die in deze regio te vinden zijn, met name de papegaaiduikers met hun felgekleurde snavels.

Overnachting in het Hotel Andrikken of gelijkwaardig
Dag 3: Ontmoeting met orka's
Na het ontbijt in het hotel staat u een geweldige ervaring te wachten: een ontmoeting met orka's..... U krijgt een volledige uitrusting van een wetsuit, masker en snorkels en dan gaat u op pad met een ervaren gids. Wanneer u in de buurt bent, zal uw gids de laatste veiliigheidsinstructies geven voordat u in het water kunt duiken. Zodra u uw hoofd onder water doet, hoort u al de geluiden waarmee orka's met elkaar communiceren. U kunt ook zien hoe ze eten: etenstijd is het ideale moment om deze indrukwekkende dieren zonder gevaar te benaderen.
Vooral in de periode januari tot maart is de kans erg groot dat u orka's zult zien.

Overnachting in het Hotel Andrikken of gelijkwaardig

Dag 4: Vetrek
Na twee geweldige dagen vol bijzondere momenten is het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Noorwegen.

Gasten die een verblijf met vlucht via Voyage Privé hebben gereserveerd, kunnen de inbegrepen huurauto weer afgeven bij de luchthaven van Evenes.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Voor meer informatie of voor telefonische hulp, kunt u ons bellen via (+31) 30 808 01 49.

Andrikken Hotel 3*

U verblijft in een Standaard Kamer, op basis van ontbijt.

Indien het Andrikken Hotel niet beschikbaar is, zal u in een gelijkwaardig hotel ondergebracht worden.

Het Andrikken Hotel 3* ligt in het centrum van Andenes en is de perfecte uitvalsbasis om het dorp, de omringende stranden en de ruige zee te bezichtigen. Het hotel is prima uitgerust en het behulpzame personeel helpt u graag verder om van uw verblijf een succes te maken.
U verblijft in een Standaard Kamer.
De kamer heeft comfortabele bedden, aangename stoelen en een modern decor. Perfect om 's avonds na een lange dag weer bij te komen. U heeft gratis wifi en TV.
De derde slaapplek is waarschijnlijk een slaapbank of kampeerbed.

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- 3 nachten in een Standaard Kamer in Hotel Andrikken of gelijkwaardig
- Ontbijt
- 1 walvissafari van 3-5 uur, met museumbezoek
- 1 orkasafari van 2-3 uur inclusief uitrusting (wetsuit, vinnen, masker, snorkel etc) en zwemmen met orka's
- Huurauto indien u een verblijf met vlucht reserveert

Niet inbegrepen in de prijs:

- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Niet vermelde entreeprijzen of excursies
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Verzekeringen

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Praktische informatie over uw huurauto:
- U kunt de auto ophalen en weer afgeven op de luchthaven van de luchthaven van Evenes
- De minimumleeftijd om in Noorwegen te mogen rijden, is 19 jaar.
- De bestuurder moet minstens 1 jaar in bezit zijn van het rijbewijs.
- De hoofdbestuurder is de persoon die de reservering maakt.
- Een creditcard op naam van de bestuurder is noodzakelijk.

Inbegrepen in de prijs: 
- Onbeperkte kilometers
- Assistentie (24/7)
- Luchthavenbelasting

Niet inbegrepen in de prijs:
- Brandstof, parking en eventuele boetes
- All Risk verzekering

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Exclusief. Gasten die een verblijf met vlucht bij ons reserveren, kunnen hun inbegrepen huurauto ophalen op de luchthaven van Evenes. De afstand tussen de luchthaven van Evenes en uw hotel bedraagt 216 km. De afstand tussen de luchthaven van Andenes en uw hotel is 10 minuten lopen.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

België: http://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisdocumenten
Nederland: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/reisadviezen/inhoud

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Belgische burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Walvissen & Orka's spotten in Noorwegen