Het beste van Oezbekistan - Tashkent - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Volg de stappen van de oude handelaren op de Zijderoute en durf je ook om hun erfgoed, hun kleuren en hun cultuur te ontdekken in dit circuit begeleide groep
  • Brengt een bezoek aan drie van de meest belangrijke steden: Khiva, Bukhara en Samarkand, waar u architectonische schatten en oude tradities te ontdekken
  • U kunt de smaken van dit land te proeven dankzij het ontbijt, lunch en diner we onder andere
  • En, zal een gids u begeleiden gedurende de tour zodat u niet een van de geheimen die het houdt Oezbekistan zal missen

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Oezbekistan!

Wij nodigen u uit om het verhaal van prachtige bergen, eindeloze steppen, dorre woestijnen en  legendarische steden te leren kennen... Het verhaal van Oezbekistan!

Treed in de voetstappen van handelaren die eeuwenlang over de zijderoute hebben gereisden verken de grote steden van Oezbekistan, een land op smaak gebracht met kruiden, een rijke geschiedenis en grandioze cultuur. U vindt hier een schat van belangrijke monumenten met een bijzondere architectuur in een paar van de oudste steden ter wereld...

Reis mee naar Samarkand, Buchara en Xiva, UNESCO Werelderfgoed, waar de turquoise schoonheid van de madrassa's, mausolea en Oosterse meesterwerken van Middeleeuwse architectuur u zullen verwonderen. Ga mee op avontuur!

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1500 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw reis

Dag 1: Tasjkent / Urgench, Xiva (996 km)
Tasjkent is de hoofdstad van Oezbekistan en de grootste stad in Centraal-Azië,  meer dan twee millennia oud. Het is de meest kosmopolitische stad van het land, bekend om zijn met bomen omzoomde straten, vele fonteinen en aangename parken.

Aankomst in Tasjkent. Verzamelen op de luchthaven in de aankomsthal na het ophalen van bagage en passeren van de douanecontrole. U zult uw chauffeur herkennen aan zijn bordje.
Transfer naar het hotel. Check-in vanaf 07:00u. U kunt een paar uur uitrusten in het hotel. Dan beginnen we de tour van de stad.

Lunch in een restaurant in de stad. U bezoekt het Museum voor Toegepaste Kunsten. Hier kunt u kennismaken met traditionele ambachten gemaakt door de beste ambachtslieden van de twintigste eeuw. De collectie omvat: suzanis, keramiek, houtsnijwerk, borduurwerk, juwelen, tapijten en nog veel meer.

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Urgench (18h20-20h40). Transfer naar Xiva (30 km). Registratie bij het hotel. Diner in een restaurant. Overnachting in hotel.

Belangrijk: let vandaag goed op uw vertrek- en aankomsttijden van uw vluchten!
Dag 2: Xiva
Xiva is een openluchtmuseum, zoals Pompeii en Gerkulanum, maar in tegenstelling tot die steden, bruist het hier van het leven! Net als veel andere steden in het oosten, is Xiva 'in het water' ontstaan op de bodem van de rivier Amurdarya en groeide de stad uit in de geïrrigeerde gebieden van de Khorezm-oase. Ichan Kala, het centrum van de stad is omringd door oude muren. De stad kent vele monumenten: de forten, paleizen, moskeeën, madrasa's, mausolea en minaretten zullen u betoveren.

Ontbijt. De hele dag bekijkt u Xiva. Bezoek aan het fort IchanQala, UNESCO Werelderfgoed, met vele monumenten zoals AllakulikhanMadrassah, Mohammed Amin Khan madrasah, Kalta Minor, Pakhlavan Mahmud Mausoleum, IslomKhoja Minaret, de Juma Moskee en Toshhovli. Lunch en diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel.
Dag 3: Xiva / Buchara
Buchara is een geweldige stad, die eigenlijk nergens mee te vergelijken valt! Eeuwenlang was deze stad een centrum van handel en de islam. Onder moslims staat het bekend als Bukhoro-i-Sharif of 'Noble Bukhara': het is een van de zeven heilige steden van de islam. De stad heeft een indrukwekkende architectuur en geschiedenis. Het is een van de weinige plekken in Centraal-Azië, waar u de hartslag van het oude Centraal-Azië kunt voelen.

Ontbijt in het hotel. Transfer naar Buchara (ongeveer 8 uur), lunch in een lokaal restaurant langs de weg. Aankomst in Buchara, check-in hotel. U dineert in Nodir Devon Begi Madrassa, met een show van nationale dans op oosterse melodieën. Overnachting in hotel.

Dag 4: Buchara
Ontbijt in het hotel.

Uw dagtour gaat langs Samanids Mausoleum, Chashmayu Ayub, Kalon Minaret Arc Fortress. Lunch bij een lokale familie met een demonstratie brood bakken in een klei-oven.Na de lunch bezoek aan Mir Arab Madrassa, Magoki Advocaat, Ulughbek Madrasa, Madrasa Abdulazizkhan, Kosh Madrasa, Laby Hovuz Ensemble en Chor Minor.
Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel in Bukhara.
Dag 5: Buchare / Samarkand (277 km)
Samarkand
is een van de oudste steden in de wereld, zoals Rome, Athene of Babylon.
Het staat bBekend als het hart van de zijderoute, aangezien het gelegen is op het kruispunt van de Grote Zijderoute. In deze stad, Werelderfgoed UNESCO, ziet u unieke monumenten met prachtige architectuur: erfgoed van onschatbare wetenschappelijke en islamitische waarde.

Ontbijt in het hotel. Transfer naar het station om de trein te nemen naar Samarkand (8h05-11h10). Aankomst in Samarkand en transfer naar het hotel. Lunch in een lokaal restaurant. Bezoek Samarkand: Gur Emir mausoleum en de Registan Square.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

Dag 6: Samarkand
Ontbijt in het hotel. Bezoek Samarkand: Shakhi-Zinda, en de oosterse bazaar Bibi Khanum Siyob. Lunch in een lokaal restaurant. 's Middags vrij rondwandelen op uw eigen tempo in deze geweldige stad.

Optioneel bezoek: een fabriek van vloeipapier, populair in de Middeleeuwen. Wijnproeverij in de wijnmakerij Khovrenko. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.
Dag 7: Samarkand / Tasjkent (283 km)
Ontbijt in het hotel. Vrije ochtend. Lunch in een lokaal restaurant.

Optioneel bezoek: de ruïnes van het paleis Ak-Saray, gebouwd door Tamerlan, het Mausoleum van Dorut-Tilovat (XV eeuw), het graf van de vader van Tamerlane en zijn spritiuele leider en andere monumenten gebouwd door Amir Timur.

Na de lunch terugkeer naar Samarkand. Transfer naar het treinstation naar de trein Afrosiyob van Samarkand naar Tashkent (7u tot 19u). Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in hotel Tasjkent.
Dag 8: Tasjkent / Terugreis
Ontbijt in het hotel. Vrije tijd en transfer naar het vliegveld voor uw terugreis.

BELANGRIJK:
Het is zeer belangrijk dat u uw vluchttijden controleert!

Uw hotels

Tasjkent (een paar uur): Radisson Blu Hotel 4* (Als de vlucht vroeg in de ochtend aankomt blijft u in het hotel voor een paar uur, maar telt het niet als een hele nacht. De eerste nacht is in Xiva.)
2 nachten in Xiva: Qosha Darvoza
2 nachten in Buchara: Hotel Khurjin 3*
2 nachten in Samarkand: Bibikhanum Hotel
1 nacht in Tasjkent: Radisson Blu Hotel 4*

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen

Uw pension en restaurants

U verblijft op basis van volpension. Uw maaltijden bestaan uit soep, een hoofdgerecht, salade, mineraalwater en een dessert.

Details over het hotel:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Belangrijke informatie:
- Vanwege seizoensgebondenheid, technische of veiligheidsredenen, kunnen sommige activiteiten geannuleerd worden zonder voorafgaande kennisgeving.
- De standaard van de accommodatie komt overeen met de regelgeving van het land of de regio van bestemming.

Overige informatie:
Taal: Oezbeeks, Russisch
Valuta: Oezbeekse Sum
Klimaat: Continentaal
Tijdzone: UTC +5
Visa verplicht, niet inbegrepen. De klant is verantwoordelijk voor de juiste reisdocumenten.

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken meestal uit Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief volgens programma.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het hier!

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan Nederlandse burgers of inwoners van de Europese Unie, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de Rijksoverheid Nederland.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Het beste van Oezbekistan