Ontdekkingsreis door Peru in 5, 7 of 10 nachten - Lima - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden,  zoals Machu Picchu en Cusco
  • Kies voor de rondreis in 10 nachten en beleef een unieke en onvergetelijke ervaring aan het mystieke Titicameer
  • Pak uw koffers uit in Standaard of Superior hotels voor een verblijf op maat

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in ... Peru!

Zoekt u naar een betoverende bestemming in Latijns-Amerika?
Wij kennen een land met grootse, adembenemende landschappen, een rijk cultureel en historisch erfgoed, lekker eten en een vriendelijke bevolking: Peru!

We nemen u mee naar de niet te missen bezienswaardigheden in Cusco, Lima, de Heilige Vallei en natuurlijk het wereldberoemde Machu Picchu. U stapt in de voetsporen van de Inca's omringd door de majestueuze Andes, bezoekt mysterieuze plekken en ontdekt ook enkele verborgen pareltjes op deze droombestemming die nog steeds een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op archeologen en toeristen van over de hele wereld. Deze reis raakt u recht in het hart!

Reisbeschrijving

Ontdek al het mooie dat Peru u kan bieden tijdens een spectaculaire rondreis in 5, 7 of 10 nachten. Bewonder de speciale mix tussen natuur, geschiedenis en cultuur. 

Voor een verblijf op uw ritme verblijft u in een Standaard Kamer in Standaard of Superior hotels. Uw ontdekkingsreis is helemaal geregeld, het enige wat u nog hoeft te doen is boeken.

Uw reisroute in 5 nachten
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Cusco
Dag 4: Cusco - Station van Ollantaytambo - Machu Picchu
Dag 5: Cusco
Dag 6: Cusco - Lima - Vertrek uit Lima

Uw reisroute in 7 nachten
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Cusco
Dag 4: Cusco
Dag 5: Cusco - Heilige Vallei
Dag 6: Heilige Vallei - Aguas Calientes - Station van Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco
Dag 7: Cusco
Dag 8: Cusco - Lima - Vertrek uit Lima

Uw reisroute in 10 nachten
Dag 1: Aankomst in Lima
Dag 2: Lima
Dag 3: Lima - Arequipa
Dag 4: Arequipa - Puno 
Dag 5: Puno - Titicameer - Taquile en Uros - Puno
Dag 6: Puno - Cusco
Dag 7: Cusco
Dag 8: Cusco - Heilige Vallei - Aguas Calientes
Dag 9: Aguas Calientes - Station van Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco
Dag 10: Cusco
Dag 11: Cusco - Lima - Vertrek uit Lima

Staan uw koffers al klaar?

... verder lezen

Uw reisprogramma in 5 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Transfer naar het hotel in Lima waar u de eerste nacht doorbrengt en kunt bijkomen van de lange vlucht.
Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima
Ontdek het historische centrum van Lima, geklasseerd als Unesco-werelderfgoed, waar fascinerende historische gebouwen staan. Allereerst bezoekt u het Larco Museum, gelegen in de wijk Pueblo Libre in een prachtig koloniaal herenhuis gebouwd op een pre-Columbiaanse piramide uit de 7e eeuw. Het museum herbergt de meest complete collectie van gouden en zilveren voorwerpen uit de pre-Columbiaanse periode, om nog maar te zwijgen van de erotische kunst.

De volgende stop is Casa Aliaga, een koloniaal herenhuis dat in 1535 werd gebouwd door Francisco Pizarro voor Jerónimo de Aliaga, een van zijn naaste luitenanten. Het is het enige huis uit die tijd dat nog steeds tot dezelfde familie behoort. We gaan verder met een panoramische rondleiding door het koloniale centrum: het Plaza de Armas om de prachtige architectuur van het Spaanse Rijk en de prachtige kathedraal gebouwd in de 16e eeuw te bewonderen. Na de wandeling keert u terug naar uw hotel.
Overnachting in Lima.

Optionele activiteit: Magic Water Tour met dinerspektakel

Dag 3: Lima - Cusco
Transfer naar de luchthaven van Lima voor de vlucht naar Cusco.
Bij aankomst in Cusco wordt u onder begeleiding van uw gids naar uw hotel gebracht. In de namiddag krijgt u een rondleiding door deze charmante stad die ooit de hoofdstad van het Incarijk was. Deze tour begint met het klooster van Santo Domingo, gebouwd op de Incatempel van Coricancha, een van de belangrijkste religieuze plaatsen die gewijd zijn aan de zonaanbidding. De oude kronieken vertellen dat de muren bedekt waren met bladgoud en versierd waren met gouden voorstellingen van de natuur.

Vervolgens gaat u naar de kathedraal, het meest indrukwekkende monument op het Plaza de Armas. Het bezoek gaat verder in de richting van de heuvels met een prachtig panoramisch zicht op Cusco vanaf het fort van Sacsayhuaman met zijn imposante muren. Dan gaan we naar Qenqo, een rotsenheiligdom dat de plaats was van de landbouwkundige rituelen. Tot slot ontdekt u Puka Pukara, wat 'rode vesting' betekent in Quechua. Dit was een verdedigingsbolwerk (gelegen op een heuvel) met vele ruimtes (pleinen, baden, aquaducten en torens). Na de rondleiding keert u terug naar uw hotel.
Overnachting in Cusco.

Dag 4: Cusco - Station van Ollantaytambo - Machu Picchu
Uw excursie naar Machu Picchu begint met een 90 minuten durende treinrit door een spectaculair landschap naar Aguas Calientes vanaf het station van Ollantaytambo. Na een bustransfer (25 minuten) komt u aan in Machu Picchu, de 'verloren stad van de Inca's'. Het lijkt erop dat de archeologische site in 1450 door de Inca Pachacutec is gebouwd als vakantieverblijf. Een eeuw later werd de citadel na de verovering van de Spanjaarden verlaten. In tegenstelling tot andere sites werd deze niet vernietigd. De vegetatie bedekte vervolgens geleidelijk de stenen gebouwen en verborg het, waardoor het eeuwenlang werd beschermd.

Ontdek tijdens de rondleiding het ontstaan van deze indrukwekkende locatie, bewonder de belangrijkste monumenten zoals het centrale plein, de koninklijke zalen, de tempel van de drie ramen, de ronde torens, de zonnekalender en de begraafplaatsen. Na het bezoek keert u terug naar Aguas Calientes.
In de namiddag keert u terug naar het treinstation van Aguas Calientes om de trein naar Ollantaytambo te nemen en uiteindelijk terug naar Cusco.
Overnachting in Cusco.

Dag 5: Cusco
Vandaag geniet u van een vrije dag. U kunt de stad verkennen of kiezen voor een optionele excursie.
Overnachting in Cusco.

Dag 6: Cusco - Lima - Vertrek uit Lima
U wordt naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw vlucht naar Lima. In Lima checkt u in voor uw internationale vlucht.

... verder lezen

Uw reisprogramma in 7 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Transfer naar het hotel in Lima waar u de eerste nacht doorbrengt en kunt bijkomen van de lange vlucht.
Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima
Uw bezoek begint in het centrum van Lima, waar u het hoofdplein bezoekt, waar Lima in 1535 werd gesticht als 'De Stad der Koningen'. Het stond al bekend als Lima toen Peru zijn onafhankelijkheid van de Spanjaarden uitriep.  Hier ziet u het presidentiële paleis, het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal van Lima. Vervolgens gaat u naar de kerk en het klooster van San Francisco de Lima, dat een benijdenswaardige collectie oude boeken heeft en een authentiek netwerk van catacomben die openstaan voor het publiek.

Vervolgens gaat u naar de wijk Pueblo Libre om het Larco-museum te bezoeken, dat in 1926 door Rafael Larco Hoyle werd opgericht. Het museum, gevestigd in een vice-regulier herenhuis gebouwd op een 7e eeuwse pre-Columbiaanse piramide, herbergt de meest complete collectie van gouden en zilveren artefacten, evenals erotische kunst.
Overnachting in Lima.

Dag 3: Lima - Cusco
Transfer naar de luchthaven van Lima voor de vlucht naar Cusco. Bij aankomst in Cusco wordt u onder begeleiding van uw gids naar uw hotel gebracht. U bent in het gezelschap van een gids, die u zal informeren over de bezienswaardigheden van de stad. De rest van de dag brengt u door op uw eigen tempo.
Overnachting in Cusco.

Dag 4: Cusco
Vandaag krijgt u een rondleiding door de stad. Deze tour begint met het klooster van Santo Domingo, gebouwd op de Incatempel van Coricancha, een van de belangrijkste religieuze plaatsen die gewijd zijn aan de zonaanbidding. De oude kronieken vertellen dat de muren bedekt waren met bladgoud en versierd waren met gouden voorstellingen van de natuur. 

Vervolgens gaat u naar de kathedraal, het meest indrukwekkende monument op het Plaza de Armas, en sluit u de tour af met een bezoek aan de markt van San Pedro, een voorraadkamer met duizenden producten uit verschillende delen van de regio. Na afloop keert u terug naar uw hotel en brengt u de rest van de dag door op uw eigen tempo.
Overnachting in Cusco. 

Dag 5: Cusco - Heilige Vallei
's Morgens wordt u van uw hotel naar Chinchero* gebracht. Dit dorp is uniek vanwege het bevoorrechte uitzicht op het landschap van de Heilige Vallei en door de bewoners die de tradities en kennis van de Inca's, die in hun kleren en ambachten te vinden zijn, in stand houden. Naast deze culturele band zien we ook de landbouwterrassen en een prachtige kerk uit de 17e eeuw, gebouwd op een oud Inca-paleis en beschouwd als een van de eerste katholieke bouwwerken in Peru.

Uw reis gaat verder in de richting van Ollantaytambo, met een stop vooraf bij een uitzichtpunt om te genieten van het landschap voordat u aankomt bij het Levende Museum van Yucay. Dit museum is in feite een interpretatiecentrum van de Andes-tradities, met demonstraties van de textielproductie, de ambachten met klei, de keramiek en de goudsmederij met behulp van dezelfde duizendjarige technieken van de Inca's. Er zijn ook alpaca's, lama's en schapen die u kunt benaderen en voeren. Daarna gaat u naar Ollantaytambo (bekend van het fort) voor een heerlijke lunch. Dit dorp is een typisch voorbeeld van het Inca stadsplan, waar de bewoners nog steeds leven volgens hun oude tradities. Ontdek aan het eind van de dag maïs chicha, een drankje dat door de Inca's als heilig wordt beschouwd, een traditie die u in Ollantaytambo kunt drinken. Na afloop keert u terug naar uw hotel.
Overnachting in de Heilige Vallei.
*Op zondag wordt ook de markt van Chinchero bezocht.

Dag 6: Heilige Vallei - Aguas Calientes - Station van Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco
Na het ontbijt wordt u naar het station van Ollantaytambo gebracht. Uw excursie naar Machu Picchu begint met een treinreis van ongeveer 2 uur naar Aguas Calientes (ook bekend als 'Machu Picchu Pueblo'). Dit is de laatste halte voor het betreden van de belangrijkste archeologische site in Peru. Er zijn een ambachtsmarkt, restaurants en accommodatie van verschillende categorieën voor degenen die liever aan de voet van de berg overnachten en deze 's morgens vroeg beklimmen. Dan, na een snelle bustransfer, komt u aan in Machu Picchu, een meesterwerk van techniek en architectuur dat leek te dienen als heiligdom en verblijf voor de Inca Pachacutec. Machu Picchu, wat 'Oude Berg' betekent, is een Unesco-werelderfgoed en is erkend als een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen.

Na uw bezoek keert u terug naar Aguas Calientes, waar u in de namiddag de trein neemt naar Ollantaytambo en van daaruit terugkeert naar Cusco.
Overnachting in Cusco.

Dag 7: Cusco
Vrije dag om de stad op uw eigen tempo verder te verkennen.
Overnachting in Cusco.

Dag 8: Cusco - Lima - Vertrek uit Lima
U wordt naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw vlucht naar Lima. In Lima checkt u in voor uw internationale vlucht.

... verder lezen

Uw reisprogramma in 10 nachten

Dag 1: Aankomst in Lima
Transfer naar het hotel in Lima waar u de eerste nacht doorbrengt en kunt bijkomen van de lange vlucht.
Overnachting in Lima.

Dag 2: Lima
Uw bezoek begint in het centrum van Lima, waar u het hoofdplein bezoekt, waar Lima in 1535 werd gesticht als 'De Stad der Koningen'. Het stond al bekend als Lima toen Peru zijn onafhankelijkheid van de Spanjaarden uitriep.  Hier ziet u het presidentiële paleis, het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal van Lima. Vervolgens gaat u naar de kerk en het klooster van San Francisco de Lima, dat een benijdenswaardige collectie oude boeken heeft en een authentiek netwerk van catacomben die openstaan voor het publiek.

Vervolgens gaat u naar de wijk Pueblo Libre om het Larco-museum te bezoeken, dat in 1926 door Rafael Larco Hoyle werd opgericht. Het museum, gevestigd in een vice-regulier herenhuis gebouwd op een 7e eeuwse pre-Columbiaanse piramide, herbergt de meest complete collectie van gouden en zilveren artefacten, evenals erotische kunst.
Overnachting in Lima.

Dag 3: Lima - Arequipa
Transfer van uw hotel naar de luchthaven van Lima voor de vlucht naar Arequipa.
Bij aankomst in Arequipa brengt een transportservice u van de luchthaven naar uw hotel. Een gids zal u begeleiden om u te informeren over alle toeristische attracties van de stad en u te helpen bij het inchecken in het hotel. De tour begint op het Plaza de Armas, een van de mooiste koloniale pleinen in Peru, naast de prachtige kathedraal die in de 17e eeuw werd gebouwd en na vele aardbevingen meerdere malen werd herbouwd.

Vervolgens gaat u naar het klooster van Santa Catalina (een klooster gebouwd in 1579 en nog steeds in gebruik), de 'Kerk van de Compañía de Jesús' (daterend uit 1590, het wordt beschouwd als een klassiek voorbeeld van de lokale barokke architectuur en herbergt een uitzonderlijke collectie schilderijen en muurschilderingen). De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de districten Yanahuara en Carmen Alto, om te genieten van een prachtig uitzicht op het platteland rondom Arequipa. Na afloop wordt u naar uw hotel gebracht en brengt u de rest van de dag door op uw eigen tempo.
Overnachting in Arequia.

Dag 4: Arequipa - Puno 
Na het ontbijt vertrekt u naar Puno (reistijd: ongeveer 7 uur, inclusief lunchpauze en bezoek onderweg). U reist langs een weg die de prachtige landschappen van de Andes doorkruist en naar de altiplano gaat. Er is een lunchpakket voorzien voor onderweg, dat u kunt nuttigen met uitzicht op de lagune van Sillustani. U bezoekt ook de necropolis van Sillustani. In de late namiddag komt u aan in Puno en checkt u in in uw hotel. 
Overnachting in Puno.

Dag 5: Puno - Titicameer - Taquile en Uros - Puno
Uw excursie op het Titicacameer begint met een overtocht met een motorboot naar de drijvende eilanden van de Uros. De Uros zijn een voorouderlijke samenleving die een reeks kunstmatige eilanden bewoont die zijn gebouwd in totora, een rif dat in het meer groeit. De eilanden worden gebouwd door totoras te weven waar ze het dikst groeien en een natuurlijke laag vormen. Ze bouwen er hun totorahuisjes op en koken in de open lucht om branden te voorkomen.

Vervolgens neemt u de boot om het eiland Taquile te bezoeken. Dit wordt bewoond door een inheemse Peruaanse gemeenschap die nog steeds Quechua spreekt en door de eeuwen heen een efficiënte en originele sociale structuur en een zeer verfijnde textielkunst heeft ontwikkeld. U geniet van de lunch in een typisch restaurant en keert dan terug naar Puno en uw hotel.
Overnachting in Puno.

Dag 6: Puno - Cusco
Vandaag reist u door het prachtige landschap van de hoge plateaus bezaaid met kleine Andesdorpjes en kuddes lama's en vicuña's. Onderweg bezoekt u de archeologische sites van Pukara (daterend van 200 voor Christus tot 300 na Christus) en Raqchi om de ruïnes te bewonderen van een Incatempel gewijd aan de scheppersgod Wiracocha, een van de belangrijkste Incagoden. U maakt nog een stop voor Cusco om Andahuaylillas te bezoeken, een charmant dorp dat beroemd is om zijn prachtige 16e eeuwse kerk van de heilige Peter de Apostel. Het heeft de bijnaam 'Sixtijnse Kapel van Amerika' en het interieur is volledig versierd met muurschilderingen, altaren en gebeeldhouwde houten barokke altaarstukken.

Bij aankomst in Cusco brengt een transportservice u van het busstation naar uw hotel.
Overnachting in Cusco.

Dag 7: Cusco
Vandaag krijgt u een rondleiding door de stad. Deze tour begint met het klooster van Santo Domingo, gebouwd op de Incatempel van Coricancha, een van de belangrijkste religieuze plaatsen die gewijd zijn aan de zonaanbidding. De oude kronieken vertellen dat de muren bedekt waren met bladgoud en versierd waren met gouden voorstellingen van de natuur. 

Vervolgens gaat u naar de kathedraal, het meest indrukwekkende monument op het Plaza de Armas, en sluit u de tour af met een bezoek aan de markt van San Pedro, een voorraadkamer met duizenden producten uit verschillende delen van de regio. Na afloop keert u terug naar uw hotel en brengt u de rest van de dag door op uw eigen tempo.
Overnachting in Cusco. 

*Het bezoek aan de markt van San Pedro kan vervangen worden door een bezoek aan Casa Concha, een oud herenhuis met een indrukwekkende kunstcollectie van Machu Picchu.

Dag 8: Cusco - Heilige Vallei - Aguas Calientes
De dag begint in de Heilige Vallei, waar u een bezoek brengt aan Awanakancha, een boerderij die kameeldieren en textiel uit Zuid-Amerika tentoonstelt, waar lokale families het traditionele proces van weven en het maken van kleding laten zien. Daarna is er de markt van Pisac waar u producten van de lokale bevolking kunt vinden. Prachtige kleding van alpacawol, muziekinstrumenten, schilderijen, beelden, kettingen en replica's van oude Inca-objecten worden er tentoongesteld.

Na de lunch in het gereserveerde restaurant, bezoekt u Ollantaytambo. Het is een typisch voorbeeld van het stadsplan van de Inca's, waar de bewoners nog steeds leven volgens hun oude tradities. Pachacútec veroverde de stad, vernietigde deze en bouwde een nieuwe stad op, die deel ging uitmaken van zijn rijk. Het wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke archeologische vindplaatsen van het Incarijk. Vervolgens wordt u naar het station van Ollantaytambo gebracht.

Uw excursie naar Machu Picchu begint met een treinreis van ongeveer 2 uur naar Aguas Calientes (ook bekend als 'Machu Picchu Pueblo'). Dit is de laatste halte voor het betreden van de belangrijkste archeologische site in Peru. Er zijn een ambachtsmarkt, restaurants en accommodatie van verschillende categorieën voor degenen die liever aan de voet van de berg overnachten en deze 's morgens vroeg beklimmen. Bij aankomst wordt u geholpen bij de check-in in uw hotel.
Overnachting in Aguas Calientes.

Dag 9: Aguas Calientes - Station van Ollantaytambo - Machu Picchu - Cusco
Na een korte bustransfer komt u aan in Machu Picchu, een meesterwerk van techniek en architectuur dat leek te dienen als heiligdom en verblijf voor de Inca Pachacutec. Machu Picchu, wat 'Oude Berg' betekent, is een Unesco-werelderfgoed en is erkend als een van de Nieuwe Zeven Wereldwonderen.

Na uw bezoek keert u terug naar Aguas Calientes voor een lunch in Café Inkaterra. In de namiddag neemt u de trein naar Ollantaytambo en van daaruit terugkeert naar Cusco.
Overnachting in Cusco.

Dag 10: Cusco
Vrije dag om de stad op uw eigen tempo verder te verkennen.
Overnachting in Cusco.

Dag 11: Cusco - Lima - Vertrek uit Lima
U wordt naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw vlucht naar Lima. In Lima checkt u in voor uw internationale vlucht.

... verder lezen

Uw hotels

Bij deze aanbieding logeert u in Standaard Kamers in Standaard of Superior hotels. Welke categorie u ook kiest, u mag rekenen op mooie en comfortabele hotels. Zo rust u optimaal uit na een dag vol onvergetelijke avonturen!

Uw Standaard hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):
- Lima: Tambo II (5, 7 of 10 nachten)
- Cusco: Suenos del Inka (5, 7 of 10 nachten)
- Heilige Vallei: Hacienda del Valle (7 nachten)
- Arequipa: Casa Andina Standard (10 nachten)
- Puno: Hacienda Puno (10 nachten)
- Aguas Calientes: Intipunki (10 nachten)

Uw Superior hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):
- Lima: Casa Andina Select (5, 7 of 10 nachten)
- Cusco: Sonesta Cusco (5, 7 of 10 nachten)
- Heilige Vallei: Casona Yucay (7 nachten)
- Arequipa: Casa Andina Select (10 nachten)
- Puno: Jose Antonio (10 nachten)
- Aguas Calientes: El Mapi by Inkaterra (10 nachten)

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen

Uw pension

Tijdens deze formidabele rondreis is uw ontbijt inbegrepen. Indien u kiest voor de rondreis in 10 nachten, profiteert u ook van een lunch op dag 4, 5, 6, 8 en 9 (exclusief drankjes).

Grijp de kans om te proeven van lokale lekkernijen ... Ceviche, gebakken vis met citroensap, empañadas en verse ingrediënten zijn pure verwennerij voor uw smaakpapillen!

Extra opties

Maras & Moray tour (dag 5, 7 of 10 naargelang de lengte van uw rondreis)

Extra opties
Uw dag begint in Cusco en houdt een bezoek in van ongeveer 1.30 uur bij de Moray terrassen, waarna u verder gaat naar de zoutmijnen van Maras. De archelogische sites van Moray bestaan uit een mysterieuze concentratie van cirkels die volgens bepaalde mensen vroeger het agriculturele centrum moesten aanduiden en deel waren van agricultureel onderzoek. De externe terrassen zijn hoger dan de interne terrassen en kunnen de verschillende ecologische niveau's van het imperium nabootsen.

Maras is een indrukwekkend zoutmijnen complex. U geniet hier van een surrealistisch uitzicht. Het is een complex en erg indrukwekkend zout moeras die stamt uit een periode voor de inca's. De gigantische hoeveelheden zout die hier worden ontgint werden gebruikt als geld om te handelen met andere delen van het rijk. Na de tour geniet u van een retourtransfer naar uw hotel in Cusco.

Belangrijk:
- Taal: Engels / Italiaans / Spaans / Frans
- Inbegrepen: Retourtransfer vanaf het hotel, toegang tot Maras

... verder lezen

EXCURSIE NAAR HET DUIVELSBALKON

Extra opties
s Ochtends geniet u van een transfer van uw hotel naar de site van Sacsayhuaman. Vanaf hier begint de wandeling in de richting van Chacan, ook gekend onder de naam Duivelsbalkon. Deze plaats representeert de perfecte harmonie tussen de natuur en de architectuur van de inca's met constructies die perfect op de rotsen staan.
Aan de top heeft u een wonderbaar uitzichtpunt over de hele site. De wandeling gaat verder richting zone X. Deze plaats is gekend voor haar mysterieuze doolhoven. Na de lunch bezoekt u de Maantempel of u leert u bij over het wereldbeeld in de Andes en haar link met de sterren en de natuurkrachten. Daarna ondekt u de archeologische complex van de Cusilluchayoc. Als laatst keert u terug naar Cusco over een oude incaroute dat richting Antisuyo gaat. U gaat het San Blas dorp binnen, waar u kennismaakt met getalenteerde handwerkers. Hier komt de wandeling officieel tot een einde.

Belangrijk:
- Niveau: gemiddeld
- Duur: 8 uur
- Maximale hoogte: 12358 voet / 3767 m a.s.l.
- Lengte: 10 km
- Taal: Engels / Italiaans / Spaans / Frans
- Inbegrepen: Retourtransfers van het hotel en lunch

... verder lezen

Excursie naar de Regenboogberg (Vinicunca)

Extra opties
Vertrek in het hotel om 4.00 uur 's morgens richting Quesoyuni. Onderweg stopt u bij Japura, een klein bergdorpje waar u geniet van een heerlijk ontbijt. Daarna wandelt u naar Kairawiri, het vertrekpunt om de indrukwekkende Regenboogberg (Vinicunca) te bezoeken. Bewonder dit uitzonderlijke natuurfenomeen, één van de meest bijzondere bergen die u ooit zag! Na een bezoek van ongeveer 30 tot 45 minuten, heeft u afspraak in Kairawiri voor een picknicklunch.
Nadien brengt de bus u terug naar het hotel in Cusco.

Inbegrepen:
- Ontbijt en picknicklunch (exclusief drankjes)
- Retourtransfers vanaf het hotel

... verder lezen

Excursie Palcoyou

Extra opties
Uw avontuur begint met een transfer van uw hotel naar het vertrekpunt van de wandeling. Net als de Regenboogberg (Vinicunca) komt de Palcoyoberg aan haar kleuren door de mineralen zoals magnesium, calcium en ijzer die zich al millenia hebben verzameld en op die manier vandaag dergelijk kleurenspectakel creëren.

Om op de top van de Palcoyouberg te geraken dient u twee uur te wandelen (gemiddeld niveau) om het hoogste punt van 4900 meter te bereiken. Eens u hier bent geraakt, geniet u van een adembenemend uitzicht en kunt u een moment nemen van het uitzicht te genieten. U komt aan op een rustige plaats, omdat slechts weinig touristen de extra wandeling maken.

Deze ervaring topt alles en respecteert de routes en regels om deze omgeving te preserveren.

Belangrijk
- Niveau: makkelijk
- Duur: 10 uur
- Minimale hoogte: Queshuachaca 12 440 voet / 3 792 m.
- Maximale hoogte: Palcoyo 16 000 voet / 4 930 m.
- Lengte: 2,5 km
- Inbegrepen: Retourtransfer vanaf het hotel, ontbijt en lunch

... verder lezen

Excursie Humantay

Extra opties
Profiteer van een spectaculaire wandelexcursie door de Andes tot Humantay lagoon (4180 meter boven zeeniveau). Laat u onderdompelen in indrukwekkende landschappen, culturele rijkdommen en de enorme geschiedenis van deze rijkdom. U maakt gebruik van transfers van Cusco naar Mollepata (1.20 uur), daarna gaat u verder naar Soraypampa (1 uur)(3900 meter boven het zeeniveau).

Tijdens deze excursie kunt u verschillende fauna bewonderen zoals de impressionante condors, de zwaluw van de Andes, en bewonder het Salkantay en Humantay berglandschap. De Soraypampa gaat zo'n 2 uur omhoog richting de Humantay lagune, hier profiteert u van een lunch. Vervolgens kunt u ongeveer een uur lang de omgeving ontdekkenr, waarna u weer daalt richting Soraypampa (1.15 uur).

Hier wacht een bus u op om terug naar Cusco te keren. Hier komt u omstreeks 19.00 uur aan.

Belangrijk:
- Taal: Engels / Italiaans / Spaans / Frans
- Niveau: gemiddeld
- Duur: 12 uur
- Minimale hoogte: Soraypampa 12 795 voet / 3 900 m
- Maximale hoogte: Humantay 13 780 voet / 4 200 m

... verder lezen

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn de vluchten met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met bijbetaling). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken vanaf Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM) en Eindhoven (code: EIN), of u kunt zelf een andere luchthaven van vertrek selecteren.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is. 

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. 

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat u kiest voor vluchten met een tussenstop en genoodzaakt bent een overnachting te boeken, dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw reservering en het check-in tijden van het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé tevens niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de eerste dag en een vroege vlucht op uw laatste dag. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij stellen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op uw e-ticket. Indien het type reservering dit toelaat, kunt u (of bent u in veel gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Sommige vliegtickets bevatten een treinreis als onderdeel van het traject. Wanneer een treinreis voorafgaat aan uw vlucht, bent u verplicht om de treinreis te gebruiken. Indien u dit niet doet wordt dit als no-show aangemerkt en worden vervolgtickets mogelijk geannuleerd. Als gevolg hiervan zult u verplicht zijn om hoge wijzigingskosten te betalen op de luchthaven om alsnog uw vlucht te kunnen nemen. Voyage Privé kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor deze kosten.

... verder lezen

Extra informatie voor vluchten of tussenstop in Verenigde Staten of Canada
Indien u een tussenstop maakt in de Verenigde Staten of in Canada, heeft u hiervoor een ETA of ESTA-visum nodig.


... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Het weer

Jan
min : 20°C max : 26°C
Feb
min : 20°C max : 26°C
Mrt
min : 20°C max : 26°C
Apr
min : 18°C max : 24°C
Mei
min : 17°C max : 22°C
Jun
min : 16°C max : 20°C
Jul
min : 15°C max : 19°C
Aug
min : 15°C max : 18°C
Sep
min : 15°C max : 19°C
Okt
min : 17°C max : 20°C
Nov
min : 17°C max : 22°C
Dec
min : 18°C max : 24°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in Standaard of Superior hotels
- Ontbijt
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het reisprogramma

Rondreis in 5 nachten:
- Engelstalige gids
- Privétransfers van/naar de luchthaven en collectieve transfers van/naar het station
- Retourticket voor de trein naar Machu Picchu in Expedition- (Peru Rail) of Voyager-dienstverlening (Inca Rail)

Rondreis in 7 nachten:
- Retourticket voor de trein naar Machu Picchu in 2e klasse
- Gids en privédienstverlening tijdens alle excursies
- Transfers per privévoertuig met chauffeur, exclusief de internationale aankomst in Cusco

Rondreis in 10 nachten:
- Engelstalige gids tijdens alle excursies
- Privé- of semi-privédienstverlening volgens het reisprogramma
- Transfers met chauffeur, exclusief de internationale aankomst in Cusco
- Lunch op dag 4, 5, 6, 8 en 9 (exclusief drankjes)
- Retourticket voor de trein naar Machu Picchu in Expedition- (Peru Rail) of Voyager-dienstverlening (Inca Rail)
- Transfers per privévoertuig, met uitzondering van dag 5 (gemeenschappelijke boot) en dag 6 (gemeenschappelijke bus)
- Normale boot tijdens de excursie naar de eilanden Taquile en Uros 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en drankjes
- Niet vermelde bezoeken en entreeprijzen 
- Optionele excursies 
- Persoonlijke uitgaven en fooien 
- Visumkosten 
- Verzekeringen (optioneel) 
- Alle andere, niet vermelde diensten

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, deze dient ter plekke betaald te worden. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


ESTA-reistoestemming

ESTA (Electronic System for Travel Authorization) is een verplicht formulier dat u online moet invullen wanneer u vliegt naar, of een tussenlanding maakt in, de Verenigde Staten van Amerika. Dit document moet in orde zijn voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Reizigers zijn hier zelf verantwoordelijk voor en kosten worden niet gedekt door Voyage Privé.

De ESTA-reistoestemming is verplicht sinds 12 juni 2009 voor:
- passagiers wiens land deel uitmaken van het Visa Waiver programma,
- passagiers die voet zetten op Amerikaanse bodem als toerist voor een verblijf van minder dan 90 dagen,
- passagiers die een tussenlanding maken wanneer zij naar een ander land reizen. In dit geval, moeten de passagiers « in transit » schrijven als eindbestemming,
- passagiers die per boot of per vliegtuig aankomen.

Belangrijk:
- Paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf. Voorlopig paspoort wordt niet aanvaard.
- U moet beschikken over een bewijs van financiële solvabiliteit (kredietkaarten, reischeques, etc.)
- Kinderen en studenten zijn niet te allen tijde verplicht een ESTA-reistoestemming te hebben. We verwijzen u hiervoor naar onderstaande site.
- Een ESTA-reistoestemming is langere tijd geldig

Registreer via de ESTA-website https://esta.cbp.dhs.gov/esta uw reis naar de VS tijdig, zodra u reisplannen hebt!

Voor meer informatie over een ESTA kunt u terecht op de website van uw eigen overheid, of via onderstaande link naar een FAQ website van Washington: http://www.cbp.gov/travel/international-visitors/esta/enhancements-to-esta-faqs

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Ontdekkingsreis door Peru in 5, 7 of 10 nachten