Rondreis Senegal: de Afrikaanse droom - Dakar - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek alle schatten van Senegal tijdens deze authentieke rondreis
  • Start uw reis op de prachtige stranden van Saly
  • Laat u betoveren door de natuurpracht van het Saloum Delta Nationaal Park
  • Proef van de plaatselijke keuken en neem enkele recepten mee naar huis

De beoordeling van onze klanten

Wij hebben te weinig gegevens om een gemiddelde beoordeling weer te geven.

Welkom in... Senegal

Wat denkt u van een vakantie ver weg van de begane paden?
Maak u klaar voor een unieke ervaring, want wij nemen u mee naar Senegal voor een authentieke vakantie! Tussen de woestijn in het noorden, de tropische bossen in het zuiden, de ongerepte stranden van Grande Côte en de mangroves in de regio van Saloum, is dit de perfecte bestemming om de ware ziel van Afrika te ontdekken!

Door de kiezen voor deze met zorg samengestelde rondreis, ontmoet u de plaatselijke bevolking, leert u meer over hun tradities en ervaart u zelf de Afrikaanse gastvrijheid.
Volg ons...

Reisbeschrijving

Bent u avontuurlijk aangelegd? Wilt u de authentieke cultuur van Senegal ervaren in alle luxe? We nemen u mee van de kust langs de prachtige natuur en de plaatselijke dorpjes tijdens een rondreis van 7 nachten door dit rijke en gevarieerde land.

Uw programma ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Senegal - Saly
Dag 2: Vrije dag in Saly
Dag 3: Vrije ochtend in Saly - Fadiouth - Dionewar
Dag 4: Eilanden en kanalen van Saloum 
Dag 5: Vrije ochtend - Palmarin - Dionewar
Dag 6: Palmarin - Saly - Vrije middag
Dag 7: Vrije dag
Dag 8: Vrij tijd - Vertrek

Dag 1: Aankomst in Senegal - Saly
Ontvangst op de internationale luchthaven Blaise Diagne op zo'n 35 km van Saly. Transfer van ongeveer 30 minuten naar Saly Portudal, de belangrijkste badplaats aan de Petite Côte van Senegal. Hier kunt u plaatsnemen op het uitgestrekte strand van het Lamantin Beach Resort & Spa, een 5* adresje waar u in alle luxe kunt genieten van het beste wat de Senegalese kust te bieden heeft. De kamers en de voorzieningen zijn van de beste kwaliteit, de activiteiten gevarieerd en het zwembad uitnodigend na een drukke dag vol ontdekkingen.

U geniet van een welkomstdrankje en een verfrissend handdoekje om uw vakantie goed in te zetten. Na het inchecken kunt u plaatsnemen bij het zwembad of op het strand om van de zon te genieten. Uw vakantie is begonnen!

De inrichting van uw kamer is luxueus met een traditionele Afrikaanse stijl en geeft uit op de weelderige tuin. U vindt alvast een fles water in de kamer bij aankomst en kunt op de eerste avond genieten van een lekker diner in restaurant du Port.
Overnachting in het hotel.
Dag 2: Vrije dag - Optioneel bezoek aan het Roze Meer en de vissers van Kayar 
Na een heerlijke nachtrust geniet u van een lekker ontbijt in het hotel dat in buffetvorm geserveerd wordt. Maak uw keuze tussen broodjes, huisgemaakte gebakjes, exotische vruchten, melkproducten, kaas, vleeswaren en eieren op de manier dat u ze het liefst heeft. Voor de lekkerbekken zijn er heerlijke pannenkoeken die u doorspoelt met fruitsap, koffie of thee. 

De rest van de dag bent u vrij om te genieten op het strand of van de faciliteiten van het hotel en neemt u de lunch waar een wanneer u dat wilt (niet inbegrepen).
Diner en overnachting in het hotel.

Optioneel en met toeslag kunt u kiezen voor de optionele excursie naar het Roze meer en de vissers van Kayar.
Dag 3: Vrije ochtend - Fadiouth - Dionewar
Na het ontbijt in het hotel heeft u de ochtend vrij om nog meer te relaxen of aan uw conditie te werken in de fitness. Om 12.00u vertrekt u richting Fadiouth, een eiland dat is opgebouwd uit verschillende eeuwenoude lagen schelpen rechtover Joal, de geboortestad van Léopold Sédhar Senghor, de eerste president van het land. Lunch aan de rand van een kanaal met uitzicht op het eiland Fadiouth. Uw gids neemt u mee naar de begraafplaats die gelegen is boven op een berg van schelpen met een prachtig uitzicht op de mangroves, het dorp en de omgeving. 

Daarna neemt de gids u mee naar de houten brug om het Fadiouth eiland te bezoeken, met zijn pittoreske straatjes en zijn mooie kerk waar elke zondag een opzwepende mis gegeven wordt. U keert terug naar het vasteland via een prachtige houten brug van 800 meter lang en doorkruist u een palmwoud om bij Djiffer aan te komen, de poort naar het Saloum Delta Nationaal Park.

U stapt aan boord van een boot om het eiland Dionewar te bereiken waar u de Lodge Keur Papaye ontdekt, een ware oase van rust met uitzicht op de oceaan. Maak het u gemakkelijk in een fantastische bungalow met zeezicht bestaande uit een slaapkamer, een kleine woonkamer en een badkamer. De rest van de dag bent u vrij om te profiteren van deze mooie omgeving.
Overnachting in het hotel.
Dag 4: Eilanden en kanalen van Saloum
Na een heerlijk ontbijt in het hotel vertrekt om om 10.00u met een traditionele boot voor een onderdompeling in de natuur in het Saloum Delta Nationaal Park. In een labyrint van kanalen omringd door mangroves, ontdekt u de oesterkwekerijen, de talrijke vogels die in de mangroves leven, de krabben die uit de modder tevoorschijn komen en de wilde dieren die aan de oevers van het water leven. Daarna maakt u een wandeling op één van de eilanden om de schelpenheuvel te bewonderen.

Uw boot navigeert naar de nieuwe lagunevormige eilanden waar u op het strand kunt plaatsnemen om te genieten van de zon en de omgeving. U waant zich ver weg van de bewoonde wereld! Uw gids bewijst dat hij ook goed kan koken door een heerlijke maaltijd klaar te maken met gegrilde vis. U kunt zwemmen, rusten en de sternen bewonderen die hier wonen. Daarna keert u terug naar de lodge voor een tweede nacht in Charm & Nature in het "Forêt de l’Océan".
Dag 5: Vrije ochtend - Palmarin - Dionewar
Deze ochtend bent u vrij om te relaxen, zwemmen of één van de volgende activiteiten te kiezen:
- Zonnebaden bij het zwembad met uitzicht op de mangrove of op het strand bij het kanaal (inbegrepen)
- Deelnemen aan een eco-solidariteitsprogramma ontwikkeld voor vrouwen uit het dorp op het gebied van land- en tuinbouw (inbegrepen)
- Tocht met een typische ossenkar door het dorpje Dionewar met uitzicht op de oceaan, een plek bekend om de productie van kano's (inbegrepen)
- Een onvergetelijke ervaring in Palangrotte waar u kunt vissen op de authentieke manier met een eenvoudige vislijn. U vist in de kanalen en mangroves op witte, grijze en witte karper, baars,... (met toeslag, ter plaatse te betalen)

De lunch neemt u in de lodge en na de middag rijdt u met een traditionele kar naar het mooie dorpje Dionewar, waar de bevolkingsgroep Sérère Niominka leeft. Deze mensen maken vandaag nog altijd de mooiste kano's op de traditionele manier, een ambacht die van vader op zoon wordt doorgeven. U maakt een kleine wandeling naar het dorpje Niodior en doorkruist het "heilige bos" tot aan een eeuwenoude schelpenberg en voormalige grafheuvel. Aan het einde van de dag keert u terug naar de ecolodge.
Diner en overnachting in de lodge.
Dag 6: Palmarin - Saly - Vrije middag
U keert terug naar het vasteland om het Community Nature Reserve of Palmarin te ontdekken. Hier wachten zoutmeren, maandlandschappen en veelkleurige waterpoelen. Deze bijzondere "kwelders" worden traditioneel gegraven door de mannen, maar onderhouden door de vrouwen. Dit is uw vertrekpunt voor een aangename wandeling met een eco-gids door het natuurgebied. U bewondert verschillende 'schelpenheuvels' die vroeger als begraafplaats werden gebruikt. Terugkeer naar het hotel in Saly aan het einde van de ochtend. Vrije middag in Saly (lunch niet inbegrepen).
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 7: Vrije dag - Optionele safari in Bandia
Geniet van nog meer vrije tijd aan het strand of kies voor een optionele safari in het wildreservaat van Bandia.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 8: Vrije tijd - Optioneel bezoek aan Dakar en Gorée - Vertrek
Kies op deze laatste dag voor een optioneel bezoek aan de hoofdstad van het land, Dakar, en het mooie Gorée-eiland.
Vertrek naar de luchthaven waar u zich klaarmaakt voor uw vlucht huiswaarts.

Uw hotels

Tijdens uw rondreis kunt u elke avond tot rust komen in charmante, luxueuze en volledig uitgeruste hotels waar we telkens een Standaard Kamer voor u hebben gereserveerd.

Uw hotels zijn (of gelijkwaardig):
- Saly Portudal: Lamantin Beach Resort & Spa
- Dionewar: Charme & Nature Keur Papaye Lodge

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Voor uw maaltijden hebben we halfpension (exclusief drankjes) geregeld voor de eerste 4 nachten en volpension (exclusief drankjes) voor de volgende 3 nachten.

Ook uw smaakpapillen reizen mee tijdens deze vakantie omdat de cultuur van Senegal nauw verweven is met de gastronomie. Laat u verbazen door gerechten zoals thieboudienne met vis of vlees, rijst en tomatensaus, yassa, gemarineerde vis of vlees met pittige kruiden of ngalakh, een dessert op basis van pinda en gierst.

Uw reis

Informatie over uw vluchten

Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij en heeft u de keuze tussen economy class (inbegrepen) of business class (optioneel en met supplement). U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (code: BRU), Brussel-Charleroi (code: CRL), Amsterdam (code: AMS), Rotterdam (code: RTM), Eindhoven (code: EIN) of indien beschikbaar vanuit Oostende, Antwerpen, Luik, Rijsel of Parijs. Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Sommige vluchten vinden 's nachts plaats, een vroege aankomst in het hotel is dus mogelijk. U kunt te allen tijde vragen aan de receptie bij aankomst of uw kamer al beschikbaar is.

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt via de e-mail verstuurd, een paar dagen na de reservering. Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij.

De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema. In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel. Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen.

De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij, en dient u het ticket zelf uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Aangezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

... verder lezen

Uw bagage

Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald. Om te weten of bij uw vliegtickets een stuk ruimbagage is inbegrepen, klikt u op 'details' bij het kiezen van uw vluchten op het moment van uw reservering. Indien u geen bagage heeft toegevoegd aan uw reservering, kunt u vóór uw vertrek op de site van de luchtvaartmaatschappij met behulp van uw bookingsreferentie tegen extra tarief een extra ruimbagage toevoegen. De tarieven zijn onderhevig aan wijzigingen.

... verder lezen

Uw transfers

Retourtransfers tussen de luchthaven en het hotel zijn inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is: Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

... verder lezen

Extra opties

Roze meer en vissers van Kayar

Extra opties
Vertrek om 9.00u naar het Retba meer, de officiële naam van het Roze Meer, dat door de hoge zoutconcentratie een roze kleur krijgt. Uw plaatselijke gids vertelt u graag meer over dit bijzondere meer, zijn geschiedenis en de zoutwinning. U maakt een boottochtje over het meer en krijgt de kans om een wandeling te maken in het reservaat van Bonaba langs de lagune, de duinen en de traditionele landbouw. U kunt een onvergetelijke ervaring beleven in dit meer, waarbij u blijft drijven door het hoge zoutgehalte. Relax op het strand en geniet van de lunch met exotische smaken in een restaurant gemaakt van bamboe op een schelpenheuvel.

Daarna stapt u in de voetsporen van de bekende Parijs-Dakar race tijdens een rit over het strand en de duinen van Grande Côte met een 4x4 richting Kayar, het grootste artisanale visserscentrum van het land met meer dan 800 vissersboten. Bewonder de boten en de bemanning terwijl ze uitvaren, hun vangst van de dag aan wal brengen, de verse vis klaarmaken, roken of drogen... U keert terug naar het hotel rond 17.00u.

Safari in het Bandia wildreservaat

Extra opties
U maakt een safari in een 4x4 met een professionele gids in het Bandia wildreservaat, midden in een beschermd bos van maar liefst 3500 hectare. Met wat geluk krijgt u de talrijke Senegalese diersoorten te zien zoals buffels, apen, antilopen, impala's, schildpadden, krokodillen, maar ook de zeldzame witte neushoorn, de grote koedoe, oryx, elandantilope, giraf, struisvogel, zebra,...
Terugkeer naar het hotel voor de lunch.

Het Gorée-eiland en Dakar

Extra opties
Deze excursie begint om 9.00u met een bezoek aan het Retba meer, de officiële naam van het Roze Meer, dat door de hoge zoutconcentratie een roze kleur krijgt. Uw plaatselijke gids vertelt u graag meer over dit bijzondere meer, zijn geschiedenis en de zoutwinning. U maakt een boottochtje over het meer en krijgt de kans om een wandeling te maken in het reservaat van Bonaba langs de lagune, de duinen en de traditionele landbouw. U kunt een onvergetelijke ervaring beleven in dit meer, waarbij u blijft drijven door het hoge zoutgehalte.

Daarna gaat het naar de haven van Dakar waar u de 'chaloupe' boot neemt richting het eiland Gorée. Onderweg krijgt u een prachtig panorama te zien op dit vulkanische eiland met kleurrijke straatjes, historische gebouwen en tal van baobab bomen. De lunch neemt u in een traditioneel restaurant waar Djibril de onconventionele chef-kok is. U beklimt een heuvel om een schitterend uitzicht te bewonderen op de baai van Dakar, bezoekt het slavenhuis en de kerk.

Vervolgens bezoekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Dakar, de hoofdstad van het land: de Kermel en Sandaga markt, het onafhankelijkheidsplein met de administratieve gebouwen, de kathedraal, de Route de la Corniche, de Ouakam moskee en het monument van de Afrikaanse Renaissance. U beklimt de 200 trappen naar de basis van het 52 meter hoge bronzen beeld om een panorama van 360° te bewonderen op het schiereiland Dakar. Rond 18.00u gaat het naar een uitkijkpunt om de zonsondergang te bewonderen boven de îles Madeleine. Geniet van een laatste snack bij Les Almadies, het meest westelijke punt van het Afrikaanse continent, in restaurant Le Ngor met uw voeten in het water.

Rit met een quad van 1 uur

Extra opties
Rij met een quad aan het water russen de duinen tot aan het bekende strand van Parijs-Dakar. Een onvergetelijke ervaring op een quad voor 1 of 2 personen!

Uw inbegrepen excursie

Fietstocht van 1 uur met een mountainbike

Uw inbegrepen excursie
Profiteer van een fietstocht rond het meer over de schelpen die het oude meerbed vormen dat ontstond voor de grote droogte in de jaren 70.

Het weer

Jan
min : 18°C max : 26°C
Feb
min : 17°C max : 27°C
Mrt
min : 18°C max : 27°C
Apr
min : 18°C max : 27°C
Mei
min : 26°C max : 29°C
Jun
min : 23°C max : 31°C
Jul
min : 24°C max : 31°C
Aug
min : 24°C max : 31°C
Sep
min : 24°C max : 32°C
Okt
min : 24°C max : 32°C
Nov
min : 23°C max : 30°C
Dec
min : 19°C max : 27°C

Details over uw tour

Alle praktische informatie over uw rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Standaard Kamer in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- Pension volgens het programma: 4 nachten in halfpension (exclusief drankjes) en 3 nachten in volpension (exclusief drankjes)
- Bezoeken en excursies volgens het programma
- Fietstocht van 1 uur met een mountainbike bij het Roze Meer
- Luchthaventransfers 

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Andere kamercategorieën
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Verzekeringen (optioneel)
- Optionele excursies
- Alle andere, niet vermelde diensten


De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Algemene verkoopsvoorwaarden van toepassing. 

*Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. Sommige voorzieningen/diensten zijn onder voorbehoud en kunnen niet beschikbaar zijn.

Belangrijke informatie over uw tour en bezoeken
De hotels, die voldoen aan de lokale normen, zijn indicatief en kunnen ter plaatse gewijzigd worden voor hotels van een soortgelijke categorie. Het reisprogramma is onderhevig aan wijzigingen als gevolg van dwingende redenen zoals vertraagde vluchten, weersomstandigheden of andere gevallen van overmacht. De volgorde van de bezoeken kan ook worden gewijzigd.

... verder lezen

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.
Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Informatie over onze aanbiedingen

Indien u een eenpersoonskamer boekt, kan de kamerbezetting niet worden gegarandeerd. Volgens beschikbaarheid wordt u ondergebracht in een éénpersoonskamer, tweepersoonskamer met twee enkele bedden of een tweepersoonskamer met een dubbel bed.

De ligging op onze kaart dient alleen als richtlijn en kan afwijken van de werkelijke locatie van het hotel.

Uw contactgegevens kunnen worden doorgegeven aan het hotel, zodat ze contact met u kunnen opnemen om uw reservering te bespreken voordat u aankomt.

Bij aankomst kan u worden gevraagd om een creditcard voor te leggen om eventuele aankopen in het hotel te waarborgen. Hoewel we ons inspannen om actuele informatie te verstrekken, kunnen we niet garanderen dat alle hotelfaciliteiten en -services beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u buiten de belangrijkste vakantieperioden reist.

De waardering van het hotel wordt gequoteerd met een aantal sterren. Deze voorwaarden kunnen verschillen afhankelijk van het land van reizen.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Onze diensten zijn kwalitatief, betrouwbaar en reactief
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis Senegal: de Afrikaanse droom