Rondreis Sri Lanka Express in 5* hotels en verlenging aan zee - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de niet te missen bezienswaardigheden van Sri Lanka, waaronder Sigiriya, Polonnaruwa, Dambulla en Kandy
  • Beleef een onvergetelijke reis en maak kennis met de uiterst vriendelijke lokale bevolking
  • Bewonder talloze olifanten en andere wilde dieren in het Nationaal Park van Minneriya
  • En ook... Trakteer uzelf op een verlenging aan zee in Ahungalla

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Sri Lanka

Zoek niet verder, we hebben de rondreis van uw dromen samengesteld!
Volg ons naar de traan van India voor een onvergetelijke natuurvakantie in het kloppend hart van Sri Lanka. Ontdek er de lokale cultuur en geniet van al het moois dat dit magische land voor u in petto heeft.

Zet u schrap om sublieme landschappen te ontdekken... Van dichtbegroeide oerwouden tot paradijselijke stranden. Laat u aangenaam verrassen door een intrigerende en fascinerende cultuur.

Eén ding staat vast: dit wordt één van de mooiste reizen van uw leven!

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving
Bezoek historische, natuurlijke en culturele bezienswaardigheden en ontdek een schitterende cultuur, prachtige landschappen en diepgewortelde tradities. Maak van de gelegenheid gebruik om onuitwisbare herinneringen te creëeren met de lokale bevolking.

Tijdens deze rondreis wordt u vergezeld van een Engelstalige gids/chauffeur. Op aanvraag en met bijbetaling, kunt u ook kiezen voor een Franstalige gids.

Bepaal zelf de lengte van uw verblijf:
- Rondreis in 7 nachten
- Rondreis in 9 nachten
- 10 nachten, waarvan een  rondreis in 9 nachten en 1 nacht verlenging aan zee
- 12 nachten, waarvan een rondreis in 9 nachten en 3 nachten verlenging aan zee
- 14 nachten, waarvan een rondreis in 9 nachten en 5 nachten verlenging aan zee

Uw reisroute
Dag 1: Aankomst in Colombo - Kandalama
Dag 2: Kandalama - Habarana - Sigiriya - Kandalama
Dag 3: Kandalama - Pollunaruwa - Minneriya - Kandalama 
Dag 4: Kandalama - Dambulla - Kandy
Dag 5: Kandy
Dag 6: Kandy - Giragama - Colombo - Ahungalla
Dag 7: Ahungalla - Galle - Ahungalla
Dag 8: Vertrek uit Ahungalla of Ahungalla - Galle - Ahungalle voor de aanbiedingen met verlenging aan zee
Dag 9: Ahungalla voor de aanbiedingen met verlenging aan zee
Dag 10: Vertrek uit Ahungalla voor de aanbiedingen met verlenging aan zee

Klaar voor vertrek?

Uw reisprogramma

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Colombo - Kandalama
Aankomst op de luchthaven van Colombo, verwelkoming door uw chaffeur en transfer naar Kandalama. 
Check-in in rustig gelegen hotel.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 2: Kandalama - Habarana - Sigiriya - Kandalama
's Ochtends vertrekt u per tuk tuk, die u nadien verruilt voor een ossenkar en een vissersboot voor een tocht door het landschap van lotus- en waterlelies. 
Vervolgens bezoekt u een plantage voordat u naar een dorpshuis gaat waar u een lokale kookdemonstratie krijgt. Lunch in de homestay.
In de namiddag rijdt u naar Sigiriya voor een bezoek aan Lion Rock. Dit is een citadel gebouwd in de 5e eeuw na Christus door koning Kasyapa. Via steile trappen en stenen trappen bereikt u de top van de "Leeuwenrots", een adelaarsnest 180 meter boven de blauwachtige bergen die verdrinken in de groene oceaan van de jungle. In de late namiddag keert u terug naar het hotel.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 3: Kandalama - Polonnaruwa - Minneriya - Kandalama
Ontbijt en transfer naar Polonaruwa. Verken deze archeologische site gesticht in de twaalfde eeuw door koning Parakrama Bahu (1153 - 1186). Bezoek het koninklijk paleis, de Shiva-tempel en de groep boeddhistische tempels waar de Vatadage (de cirkelvormige kamer van de relikwieën), de Gal Viharae-rotsplaats en de drie Boeddhabeelden liggen.
Op de terugweg naar Kandalama bezoekt u het Nationaal Park van Minneriya, bekend om zijn grote populatie van wilde olifanten, vogels en buffels. Dieren zijn meestal 's ochtends vroeg en vlak vóór zonsondergang zichtbaar.
Diner en overnachting in het hotel.
Dag 4: Kandalama - Dambulla - Kandy
Transfer van ongeveer 30 minuten naar Dambulla, waar u het rotsklooster bezoekt. De grotten zijn gegraven in een enorme granieten blok op meer dan 160 meter hoogte. De site bestaat uit vijf rotstempels. De muren van de eerste zijn bedekt met bladgoud, waardoor hij "de gouden rots" wordt genoemd. In deze vijf "grotten" bevinden zich verschillende Boeddha's en fresco's, die ongeveer 1.800 vierkante meter beslaan en beeltenissen of afleveringen van het leven van Boeddha weergeven.
Reis door naar Matale voor een bezoek aan een kruidentuin. Lang voor de thee stond Sri Lanka bekend om zijn specerijen en vooral om zijn kaneelbomen die zijn naam gaven aan één van de prachtige wijken van Colombo: de Cinnamon Gardens.
In de namiddag komt u aan in Kandy, waar u een typische Kandy-dansshow zult bijwonen. Volgens de legende ontstonden deze dansen uit een magische ceremonie die een bezeten koning ooit bezwoer...
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 5: Kandy
Bezoek aan de stad Kandy, de laatste koninklijke hoofdstad van het land tot 1815. Tegenwoordig is Kandy het culturele en spirituele hart van Sri Lanka en werd de stad door UNESCO in 1988 uitgeroepen tot Werelderfgoed. Bezoek aan de Dalada Maligawa-tempel, de beroemdste van Kandy en ook wel Tempel van de Tand van Boeddha genoemd, vanwege het relikwie dat zich hier bevindt. Tijdens de dagelijkse aanbidding van dit relikwie zult u gefascineerd worden door de intense ijver van de pelgrims, beladen met onder andere geurende bloemen.
Vervolgens bezoekt u de botanische tuinen van Peradeniya, aan de rand van Kandy. Deze tuinen zijn de grootste in Sri Lanka en zeker één van de mooiste ter wereld. Op meer dan 60 hectare zijn er honderden planten- en bloemensoorten, waaronder meer dan 300 soorten orchideeën! Een indrukwekkende Javaanse vijgenboom strekt zich uit over bijna 2500 m².
In de late namiddag bezoekt u een edelsteenworkshop.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 6: Kandy - Giragama - Colombo - Ahungalla
's Ochtends verlaat u Kandy en keert u terug naar Colombo. Onderweg bezoekt u een theeplantage en een fabriek waar u meer zult leren over de verschillende processen voor het maken van thee. Ondanks een beperkte oppervlakte behoort Sri Lanka nu tot de top 3 van theeproducenten, na China en India. Bij aankomst bezoekt u de stad, waarvan de architectuur sterk beïnvloed is door de Britse koloniale aanwezigheid. Bewonder het Onafhankelijkheidsmonument, de koloniale binnenstad, de levendige wijk Pettah, de esplanade Galle Face en de chique wijk. Mogelijkheid om in de straten van Colombo te wandelen.
Diner en overnachting in het hotel.
(Op aanvraag en met bijbetaling, mogelijkheid tot het bezoeken van een weeshuis voor olifanten).

Dag 7: Ahungalla - Galla - Ahungalle
Na het ontbijt vertrekt u naar de zuidkust naar Galle, een voormalige handelspost, via de weg langs de kust.
Vervolgens bezoekt u de ommuurde stad. Galle was een schakel in de keten van de specerijroute, een tussenstop tussen de kust van Malabar (Zuid-India/Kerala) en de Straat van Malakka (Indonesië). Er werd onder andere kaneel, paarlemoer, schildpad, olie en citroengras verkocht.
Op de terugweg naar Ahungalle bezoekt u een schildpaddenkwekerij.
Diner en overnachting in het hotel.
(Op aanvraag en met bijbetaling kunt u een boottocht op de Madhu-rivier maken).

Dag 8: Vertrek uit Ahungalla
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Voor deze rondreis hebben wij speciaal voor u voor elke etappe een Standaard Kamer in zorgvuldig geselecteerde 5* hotels gereserveerd. Deze mooie kamers zijn de ideale omgeving om te ontspannen en uw batterijen opnieuw op te laden.

Uw hotels tijdens de rondreis:
- Kandalama: Hotel Kandalama
- Kandy: Earl's Regency Hotel

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen Volwassenen
3 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind

Uw pension

Deze aanbieding is voor een verblijf op basis van halfpension (exclusief drankjes).

Trakteer uw smaakpapillen op lokale specialiteiten en proef zeker van de beroemde dhal, een soort linzenpuree, en van sambol, een mix van geraspt kokosvlees met pepers, kruiden en gedroogde en gedehydrateerde vis (of garnalen).

Uw optionele verlenging aan zee

Uw optionele verlenging aan zee
Als u kiest voor de optionele verlenging aan zee, is uw verblijf van dag 1 tot dag 7 identiek als de rondreis zonder de verlenging.

Dag 8 & 9: Ahungalla
Vrije dagen in Ahungalla op basis van halfpension (exclusief drankjes).
Overnachting in het Heritance Ahungalla.

Dag 10: Vertrek uit Ahungalla
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Uw hotel
Welkom in het Heritance Ahungalla 5*. Geniet van het adembenemende panoramisch uitzicht op zee, het enorme zwembad, de spa, het comfort van uw kamer en de verfijnde gerechten. Daarnaast beschikt het hotel ook over een fitnessruimte, een tennisbaan, een karaokebar en kunt u kiezen uit verschillende soorten watersporten.

Uw kamer
Neem uw intrek in een luxueuze en comfortabele Standaard Kamer. Vanop uw balkon kunt u 's avonds genieten van een magische zonsondergang met een drankje in de hand.

Uw pension en restaurants
U verblijft in het Heritance Ahungalla 5* op basis van halfpension (exclusief drankjes).

In het restaurant Jute kunt u kiezen uit verschillende buffetten. Verder is er een brede waaier aan eetgelegenheden om uw kleine honger en verlangens te stillen: de Mosterd Coffee Shop is bekend omwille van zijn pastagerechten en heerlijke capuccino's en het restaurant Upper Room voor zijn fusion en exotische gerechten. Zin in een verfrissend drankje? Dan is de zwembadbar of de Apollo Bar iets voor u. U kunt er zelfs sigaren bestellen! In dit prachtige 5* hotel is werkelijk aan alles gedacht.

Activiteiten
In het Heritance Ahungalla 5* is een bezoek aan de spa een absolute aanrader... Massages en schoonheidsbehandelingen, stuk voor stuk uitgevoerd door professionele therapeuten en experts met op lokale planten gebaseerde producten. De pure massageoliën zijn zelfs exclusief voor dit resort samengesteld. Daarnaast kunt u zichzelf ook trakteren op een mani- of pedicure.
Bent u sportief aangelegd? Dan kunt u zich wagen aan een partijtje tafeltennis, billiard, tennis of badminton. Of maak een fietstocht en probeer enkele watersporten. Aan u de keuze! 

Details over de rondreis:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan
- Kinderen vanaf 5 jaar zijn toegelaten op deze rondreis.

Inbegrepen in de prijs:
- Transport per voertuig met airconditioning van aankomst tot vertrek
- Transport per jeep tijdens de safari in Minneriya
- Overnachtingen in een Standaard Kamer in de in het programma vermelde 5-sterrenhotels of gelijkwaardig
- Verblijf op basis van halfpension (exclusief drankjes) tijdens de rondreis
- In het programma vermelde toegangskosten en bezoeken
- Fotolicentie
- Engelstalige gids tijdens de rondreis

Niet inbegrepen in de prijs:
- Drankjes en maaltijden op de eerste ochtend van het verblijf indien u 's ochtends aankomt in Sri Lanka
- Visumkosten
- Videolicentie voor de Tempel van de Tand van Boeddha
- Niet in het programma vermelde toegangskosten en excursies
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- Spa-activiteiten
- Alles wat niet explicitiet in het programma als inbegrepen vermeld wordt

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Uw optionele verlenging aan zee

Alle praktische informatie over het hotel: 
Het hotel is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit 
Aantal kamers in het hotel: 152 
Check-in: 15u 
Check-out: 12u 
Huisdieren zijn niet toegestaan 

Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen. 

Praktische informatie over de kamer: 
Mits beschikbaar op het moment van reserveren. Verblijf in een eenpersoonskamer mogelijk met supplement. 

Het hotel beschikt over:

  • Wifi
  • Wasserij
  • Roomservice 24u/24

De kamers zijn uitgerust met:

  • Airconditioning
  • Koffie & thee
  • Wifi
  • Privébalkon

Activiteiten bij het hotel:

  • Zwembaden
  • Fitnessruimte
  • Spa Diviyan
  • Tennisbaan
  • Kinderclub
  • Spelletjes voor binnen & buiten
  • Bibliotheek
  • Winkels

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.

Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Rondreis Sri Lanka Express in 5* hotels en verlenging aan zee