Verbazende fauna en flora in Sri Lanka - 10, 12 of 14 nachten - Colombo - Tot -70% | Voyage Privé

Dagelijkse selectie van uitzonderlijke reizen, exclusief gereserveerd voor onze leden.

Dagelijkse uitzonderlijke reizen, alleen voor onze leden.

Wij hebben getest en zijn fan

  • Ontdek de rijke fauna en flora van Sri Lanka en ontmoet de wilde dieren in hun natuurlijke habitat
  • Bewonder de uitzonderlijke bloemen en planten in de kruidentuin van Matale en de prachtige theeplantages in de bergen
  • Maak kennis met de majestueuze olifanten in het Udawalawe Nationaal Park
  • En ook... Proef van de overheerlijke Sri Lankaanse gastronomie

Nieuw Voyage Privé

Zorgvuldig door onze reisexperts gekozen

Welkom in... Sri Lanka

Bent u gepassioneerd door natuur en gefascineerd door cultuur?
Dan is een reis naar Sri Lanka vast iets voor u! Hier vindt u een rijk cultureel, historisch en architecturaal erfgoed, maar ook adembenemende natuur, eeuwenoude tempels en een bijzondere spiritualiteit. Perfect dus voor reizigers die houden van variatie en ontdekkingen.

De mystieke sfeer, de ongerepte natuur met intense kleuren, de wilde dieren en de vriendelijke bevolking maken uw reis pas echt onvergetelijk. U komt oog in oog te staan met wilde olifanten, bezoekt de theeplantages en bergdorpjes en bezoekt enkele unieke bezienswaardigheden. Uw glimlach zal niet van uw gezicht te slaan zijn... Laat u verleiden door de 'Parel in de Indische Oceaan'!

Reisbeschrijving

U kunt zowel de onmisbare bezienswaardigheden bezoeken als de unieke fauna en flora van Sri Lanka leren kennen tijdens deze rondreis van 7 nachten met een Engelstalige gids/chauffeur. Eindigen doet u aan de goudgele stranden van het eiland om enkele dagen helemaal tot rust te komen. U kunt kiezen voor een strandverblijf van 3, 5 of 7 nachten.

Bij aankomst ontvangt u een fles water per persoon.

Uw reis ziet er als volgt uit:
Dag 1: Aankomst in Colombo - Dambulla
Dag 2: Dambulla - Sigiriya - Minneriya - Dambulla
Dag 3: Habarana - Ritigala - Matale - Kandy
Dag 4: Kandy - Pinnawala - Kandy
Dag 5: Kandy - Udawattakele Sanctuary - Nuwara Eliya
Dag 6: Nuwara Eliya - Hortons Plans - Udawalawe
Dag 7: Udawalawe
Dag 8: Udawalawe - Sinharaja - Waskaduwa 
Dag 9 tot 10, 12 of 14: Waskaduwa
Dag 10, 11, 13 of 15: Waskaduwa - Vertrek

Dag 1: Aankomst in Colombo - Dambulla
Aankomst op de internationale luchthaven van Colombo waar uw chauffeur/gids u staat op te wachten. Na de formaliteiten op de luchthaven, wordt u naar Dambulla gebracht in een voertuig met airconditioning (3-4 uur rijden). Inchecken in het hotel en vrije tijd om te relaxen na een lange vlucht.

Dag 2: Dambulla - Sigiryia - Minneriya - Dambulla
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u naar Sigiriya (ongeveer 20 minuten rijden) met zijn bekende Rock Fortress, ofwel een citadel gebouwd boven op een rots met een prachtig uitzicht. U beklimt de 1200 trappen naar de top van de Leeuwenrots, die dateert uit de vijfde eeuw, vanwaar u een panoramisch uitzicht krijgt over de weelderige bossen in de omgeving.

Aan de noordzijde van deze rots bezoekt u de spiegelwand, waar de unieke fresco's van de wolkenmaagden te vinden zijn. Deze plek staat ook bekend als het achtste wereldwonder en laat gegarandeerd een onvergetelijke indruk na. U houdt halte bij een plaatselijk restaurant voor de lunch (optioneel).

Daarna gaat het richting het prachtige Minneriya Nationaal Park (ongeveer 40 minuten rijden), tussen Sigiriya en Polonnaruwa en een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Hier vindt u wilde olifanten die uit de jungle komen om te grazen aan de oevers van het Minneriya reservoir tijdens het droge seizoen (juli en augustus zijn de beste maanden om olifanten te spotten). In dit park leven olifantenkuddes van wel 300 tot 400 exemplaren, verschillende apensoorten, vogelsoorten en reptielen zoals hagedissen, zoutwaterkrokodillen, de Indische python en de Indische varaan.

Na dit bezoek, keert u terug naar het hotel waar u de rest van de dag vrij heeft.
Dag 3: Habarana - Ritigala - Matale - Kandy
Ontbijt in het hotel en uitchecken voor u richting Kandy vertrekt. Onderweg houdt u halte in Ritigala, waar de ruïnes van het prachtige Ritigala klooster te vinden zijn midden in de weelderige natuur. Deze bijzonder spirituele plek wordt nog maar weinig bezocht door toeristen. U bewondert het enorme kunstmatige reservoir, omringd door stenen om zwemmers te beschermen.

Voor de lunch ontdekt u de plaatselijke gastronomie in een lokaal restaurant (optioneel) en daarna gaat u verder op weg. De volgende halte is de kruidentuin van Matale (1,5-2 uur rijden) waar u niet alleen profiteert van de heerlijke geuren van de prachtige bloemen, planten en kruiden, maar u ook getrakteerd wordt op een ontspannende massage van het hoofd en de schouders. Daarna zet u koers naar uw eindhalte van de dag: Kandy (ongeveer 1,5 uur rijden). Inchecken in het hotel en vrije tijd om te genieten van de faciliteiten.

Dag 4: Kandy - Pinnawala - Kandy
Na het ontbijt nemen we u mee naar het Pinnawala Elephant Orphanage (ongeveer 1 uur rijden), in de heuvels van Kegalle. Hier vindt u een kudde van ongeveer 75 olifanten die vrij rondlopen in hun natuurlijke habitat, midden in de weelderige bossen. Dit populaire centrum helpt wees-olifantjes die hun moeder hebben verloren om terug op krachten te komen en wordt sinds 1975 gesteund door de Sri Lankaanse overheid. Het is een onvergetelijke ervaring om deze majestueuze dieren van zo dicht te ontmoeten!

Aan het einde van de middag keert u terug naar Kandy waar u de Tempel van de Tand bezoekt, de meest heilige plek in het boeddhisme omdat hier een echte tand van Boeddha bewaard zou worden. 's Avonds wacht een cultureel dansspektakel waar u meer te weten komt over de complexe cultuur en tradities van dit land met een verzameling van klassieke dansen die u verschillende eeuwen meenemen terug in de tijd.
Dag 5: Kandy - Udawattakele Sanctuary - Nuwara Eliya
Ontbijt in het hotel. Nadat u de culturele rijkdom van de oude koninklijke hoofdstad en de prachtige omgeving heeft ontdekt, gaat het richting het Udawattakele Sanctuary (ongeveer 20 minuten rijden) om de rijke fauna en flora te bewonderen. De weelderige bossen van dit prachtig stukje natuur werden door de Singalese koningen ontoegankelijk verklaard, zodat alleen zij ervan konden genieten. Vandaag kan iedereen hier komen ontspannen en profiteren van de rustige sfeer.

Deze streek heeft zoveel natuurpracht te bieden, de volgende halte is dan ook Nuwara Eliya, een prachtig bergdorpje waar u de watervallen van Ramboda Ella bezoekt, de elfde grootste waterval van het land. Ook een rondleiding op een theeplantage en in een theefabriek staat op het programma om alle geheimen van de heerlijke Ceylon thee te ontdekken.
Vervolgens gaat u naar het hotel waar u heerlijk kunt bijkomen van de avonturen van de dag.

Dag 6: Nuwara Eliya - Horton Plains - Udawalawe
Met een goed gevulde buik van een heerlijk ontbijt in het hotel, vertrekt u richting het Horton Plains Nationaal Park. Dit bestaat uit het hoogste en meest geïsoleerde plateau van Sri Lanka. Natuurliefhebbers worden hier verwend met duizelingwekkende uitzichten, talrijke wilde dieren en exotische vogels. De mooie wandelpaden brengen u naar een afgrond die bekend staat als "World's End" omdat u zich hier letterlijk aan het einde van de wereld waant met een duizelingwekkende waterval van 1050 meter hoog.

U keert terug naar het hotel om uw spullen te pakken en uit te checken om via Ella naar Udawalawe te gaan (3-4 uur rijden). Ella is een charmant dorpje tussen de bergen en het weelderig groene platteland. In Udawalawe neemt u plaats in uw hotel en geniet u van de rest van de dag.

Dag 7: Udawalawe
Na een lekker ontbijt nemen we u mee naar Ath Athuru Sevana, een andere organisatie die zich bezighoudt met de rehabilitatie van wees-olifantjes om hen uiteindelijk vrij te laten in hun natuurlijke habitat. In dit centrum bewondert u niet alleen de olifanten zelf, maar komt u ook meer te weten over hun evolutie, oorsprong en leven in een schitterend museum.

Daarna maakt u een jeepsafari in het Udawalawe Nationaal Park, op ongeveer 200 km van de hoofdstad Colombo. Deze populaire bestemming voor ecotoerisme bestaat uit een park van 30 hectare waar olifanten, buffels, hagedissen, apen, herten en luipaarden in complete vrijheid leven.

Terugkeer naar het hotel waar u geniet van vrije tijd om te relaxen.

Dag 8: Udawalawe - Sinharaja - Waskaduwa
Na het ontbijt in het hotel checkt u uit en gaat het richting het Sinharaja Rainforest (2-3 uur rijden). Dit tropische regenwoud werd in 1989 door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed omdat het maar liefst 60% van alle zeldzame, endemische soorten van het land bevat. Dit is een onmisbare halte voor natuurliefhebbers. Een leuk weetje: de naam van het park, Sinharaja, betekent leeuw (Sinha) en koning (Raja). De plaatselijke bevolking gelooft dat de naam afkomstig is van een prinses en een leeuwenkoning die ooit in het bos leefden.

Na deze onvergetelijke ervaring, rijdt u verder naar de stranden van Waskaduwa.
Dag 9 tot 10, 12 of 14: Waskaduwa
Gedurende deze dagen geniet u van het strand, de zee, het zwembad en de talrijke activiteiten in het hotel. Dit is de perfecte plek om helemaal tot rust te komen na een bewogen avontuur. Vanaf dag 9 profiteert u van halfpension.


Dag 10, 11, 13 of 15: Waskaduwa - Vertrek
Na een laatste ontbijt gaat het richting Colombo (2-3 uur rijden) waar u de vlucht terug huiswaarts neemt. U verlaat dit prachtige land met een koffer vol onvergetelijke herinneringen.

Om u te helpen

30%
Boekt u meer dan 35 dagen van te voren en is het totaal bedrag meer dan €1000 ? Dan hoeft u niet alles in één keer te betalen! Klik de optie aan van een voorschot van 30% op het moment van boeken.

Lees hier onze algemene verkoopsvoorwaarden.

Uw hotels

Onderweg tijdens de rondreis langs de mooiste plekjes van het land, logeert u in comfortabele 3* of 4* hotels die met veel zorg door ons werden uitgekozen. Hier vindt u telkens moderne faciliteiten, een ideale ligging en een volledig uitgeruste Superior of Deluxe Kamer om helemaal tot rust te komen na uw ontdekkingen van de dag.


Uw hotels tijdens de rondreis (of gelijkwaardig):
- Dambulla: Amaya Lake 4* - Superior Kamer 
- Kandy: Amaya Hills 4* - Superior Kamer
- Nuwara Eliya: Araliya Green Hills Hotel 4* - Deluxe Kamer
- Udawalawe: Grand Udawalawe Safari Resort 3* - Deluxe Kamer

Als u in de hotels Amaya Lake en Amaya Hills logeert, profiteert u van de volgende voordelen:
- 10% korting op eten en drinken
- 15% korting op Ayurveda behandelingen
- Upgrade naar een Deluxe Kamer (mits beschikbaar)
- Optioneel en met supplement kiest u voor een vroege check-in in hotel Amaya Lake

Maximale kamercapaciteit:

Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
of
Volwassenen Volwassenen
2 Volwassenen
+
1 Kind
+
1 Baby

Uw pension en restaurants

Tijdens deze onvergetelijke reis, profiteert u van een dagelijks ontbijt om elke dag vol energie op verkenning te gaan in dit prachtige land. Optioneel en met toeslag kiest u voor halfpension (exclusief dranken).

Profiteer van deze reis om de eclectische keuken van het land te leren kennen met invloeden uit Portugal, India en de Arabische landen. Biryani, patties, sambol, wattalapam, ceylon thee... ook uw smaakpapillen gaan op ontdekkingsreis!

Uw strandverlenging in Hotel Citrus Waskaduwa 5*

Kijk uit over het azuurblauwe water van de Indische Oceaan en laat u verleiden door de weelderige luxe van Hotel Citrus Waskaduwa 5*. Hier eindigt u uw vakantie in schoonheid in een rustige sfeer onder de stralende zon met adembenemende uitzichten. Proef van de lekkere gastronomie en logeer in een fantastische kamer om van bij het ontwaken richting het zandstrand te wandelen of een duik te nemen in het zwembad. Waskaduwa ligt aan de westkust van het eiland op slechts 37 km van Colombo en beschikt over een paradijselijk strand van 400 meter lang.

Uw Standaard Kamer is elegant, ruim en modern, de ideale plek om te relaxen na een dag onder de zon. Op uw balkon geniet u van het aangename klimaat en binnen vindt u de perfecte combinatie tussen moderniteit en authenticiteit.

Bij aankomst vindt u een lekkere fruitmand in de kamer om alvast in een tropische vakantiestemming te komen.

Voor uw maaltijden hebben we het halfpension (exclusief dranken) geregeld. Bovendien profiteert u van 10% korting op eten en drinken in het hotel en een romantisch diner bij kaarslicht (exclusief dranken).

Optioneel en met toeslag kunt u kiezen voor de all-inclusiveformule om zowel de heerlijke smaken van de plaatselijke als de internationale keuken te ontdekken zonder zorgen.

En ook als het op activiteiten aankomst, heeft u keuze genoeg. Start uw dag met een strandwandeling, spring daarna in het zwembad en ga vervolgens richting de spa om u eens goed te laten verwennen. U profiteert van 10% korting in de spa, zodat u extra voordelig alle zorgen kunt vergeten...

Details over de rondreis:

Alle praktische informatie over de rondreis:
- De rondreis is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit
- Huisdieren zijn niet toegestaan

Inbegrepen in de prijs:
- Superior of Deluxe Kamer in de vermelde 3* of 4* hotels of gelijkwaardig
- Standaard Kamer tijdens het strandverblijf
- Ontbijt tijdens de rondreis
- Halfpension (exclusief dranken) tijdens het strandverblijf (vanaf dag 9)
- Transport in een voertuig met airconditioning en Engelstalige chauffeur/gids tijdens de rondreis
- Entreeprijzen en bezoeken volgens het programma: Sigiriya Rock Fortress, Minneriya Nationaal Park, Ritigala klooster, Pinnawala Elephant Orphanage, Tempel van de Tand, Udawattakale Sanctuary, Horton Plains Nationaal Park, Udawalawe Transit Home ,Udawalawe Nationaal Park, Sinharaja Rain forest
- Jeepsafari van een halve dag in het Minneriya Nationaal Park en het Udawalawe Nationaal Park
- 10% korting op eten en drinken en in de spa tijdens het strandverblijf
- 1 diner bij kaarslicht (exclusief dranken) tijdens het strandverblijf
- Luchthaventransfers en transfers tussen de hotels
- Alle plaatselijke belastingen

Niet inbegrepen in de prijs:
- Niet vermelde maaltijden en dranken
- Andere kamercategorieën 
- Excursies en bezoeken tijdens de vrije tijd
- Persoonlijke uitgaven en fooien
- Visumkosten
- Verzekeringen (optioneel)

De toeristenbelasting moet ter plaatse betaald worden en is niet inbegrepen in deze aanbieding. Tarieven en tijden zijn indicatief en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Voor sommige voorzieningen/diensten wordt er een toeslag gerekend, ter plekke te betalen.

Details over het hotel:

Het hotel beschikt over:

  • 24-uursreceptie
  • Conciërge
  • Bagageopslag
  • Parkeren
  • Wifi in de openbare ruimtes
  • Wisselkantoor
  • Kinderopvang (met toeslag)
  • Wasservice

De kamers zijn uitgerust met:

  • Airconditioning
  • TV
  • Telefoon
  • Minibar
  • Kluis
  • Koffie- en theefaciliteiten
  • Wekdienst
  • Strijkvoorzieningen
  • Haardroger
  • Toiletartikelen

Activiteiten bij het hotel:

  • Zwembad
  • Spa (supplement)
  • Fitness
  • Aan het strand
  • Animatie (supplement)
  • Fietsverhuur (supplement)
  • Biljart
  • Shows

Uw reis

Vluchten: Indien u een aanbieding met vlucht kiest, zijn deze met een reguliere of chartermaatschappij. U kunt uw gewenste vertrektijden zelf kiezen tijdens uw reservering. Wees voorzichtig wanneer u de vluchten kiest; vertrek- en aankomstluchthavens kunnen verschillen.

Gezien wij de vluchttijden niet beheren, kan Voyage Privé niet verantwoordelijk worden gehouden voor een late vlucht op de 1e dag en een vroege vlucht op uw laatste dag.

Opgelet: Onze vluchten vertrekken uit Brussel-Zaventem (Code: BRU), Brussel-Charleroi (Code: CRL), Amsterdam (Code: AMS), Rotterdam (Code: RTM) of Eindhoven (Code: EIN). Informeer goed naar uw luchthaven van vertrek.

Transfers: Inclusief voor alle aanbiedingen.

Belangrijke informatie wanneer u zonder vlucht boekt en de optie 'transfer' bijboekt of als deze standaard inbegrepen is:
Gelieve zo spoedig mogelijk uw vluchtgegevens door te geven middels het daarvoor bestemde formulier in uw account. Zonder deze informatie is het voor ons helaas niet mogelijk om uw transfers te organiseren.

Bagage: Voor bagage, maaltijden en andere services dient bij sommige luchtvaartmaatschappijen extra te worden betaald.

Tour, excursie of autoverhuur: U ontvangt hiervoor de benodigde documenten met uitgebreide beschrijving van uw verblijf of verhuur van de auto uiterlijk 3 weken voor vertrek.

Belangrijke informatie

Heeft u een paspoort en visum nodig? Bekijk het op de website van de overheid.

Voor België, klik hier.
Voor Nederland, klik hier.

Graag wijzen wij u erop dat voor sommige bestemmingen uw paspoort op de dag van vertrek nog 6 maanden geldig dient te zijn. Reisadviezen, algemene informatie over het land en de administratieve formaliteiten die nodig zijn voor het verblijf en die gevraagd worden aan burgers, kunnen geraadpleegd worden op de webpagina van de overheid.

Sinds 26 juni 2012 mogen de kinderen niet meer ingeschreven staan op de paspoort van hun ouders. Zij moeten dus in het bezit zijn van een eigen reisdocument.

Wanneer u de namen invoert tijdens het boekingsproces vragen wij u te verifiëren dat de voor- en achternamen die u invult dezelfde namen zijn als de namen op uw paspoort dat gebruikt zal worden voor de reis. Enige fouten zullen leiden tot wijzigingskosten om uw ticket aan te passen met de juiste gegevens.

Hoewel wij ernaar streven om u te voorzien van de meest actuele informatie, kunnen wij niet garanderen dat alle faciliteiten en diensten beschikbaar zullen zijn tijdens uw verblijf, vooral wanneer u reist buiten de belangrijkste vakantieperiodes.


Regenseizoen
Houd er rekening mee dat u te maken heeft met regenseizoenen. Voordat u uw periode boekt raden wij u aan om op internet te informeren naar deze periodes.


Belangrijke informatie over vluchten

De beschikbaarheid van vluchtschema's getoond tijdens het reserveren in real time, kunnen variëren zowel in uren als in tarieven. Een convocatie wordt verstuurd een paar dagen na de reservering via e-mail ter bevestiging.

Aangekochte vliegtickets worden niet terugbetaald, zo ook geen wijzigingen of annuleringen van de luchtvaartmaatschappij. De selectie van de vluchtschema's wordt gemaakt door de opdrachtgever (luchtvaartmaatschappij). Voyage Privé is niet verantwoordelijk voor late aankomst door wijzigingen in het vluchtschema.

In het geval dat de klant vluchten kiest met een tussenstop en genoodzaakt is een overnachting te nemen, dan dient de klant accommodatie voor de nacht te vinden op zijn eigen verantwoordelijkheid. Voyage Privé kan in geen geval deze kosten dragen. Controleer het aantal nachten van uw bestelling en het tijdstip van de toegang tot het hotel. Voyage Privé is niet verantwoordelijk indien vluchtschema's niet samenvallen met het moment van inchecken in het hotel.

Heeft u vragen met betrekking tot het boeken van een vlucht, dan kunt u deze rechtstreeks aan de luchtvaartmaatschappij vragen. De gegevens van de vluchten kunt u terugvinden op het e-ticket. Indien het type reservatie dit toelaat, kunt u (of bent u in enkele gevallen zelfs verplicht) online in te checken op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Reisdocumenten

Nadat u de ontvangstbevestiging heeft ontvangen van uw aankoop en wanneer deze betaald is, sturen wij u per e-mail :

- Een document voor het transport in de vorm van een elektronisch ticket (wanneer u een aanbieding met transport heeft gekocht). In dit document vindt u alle informatie betreffende uw transport (tijd en plaats / informatie voor de check-in / bagage informatie).

- Een of meerdere boekingsbewijzen die bij aankomst gepresenteerd moet worden aan de receptie en aan de dienstverlener voor eventuele bijgeboekte opties.
U kunt hier ook alle adres- en contactgegevens van uw hotel of dienstverlener vinden.

Onze beloften

  • Aanbiedingen van zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsreizen
  • Exclusieve prijzen en kortingen tot 70%
  • Raadpleeg onze hulprubriek 24 uur per dag, 7 dagen per week
Meer wetenMinder weten

Onze aanbiedingen zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun hoge kwaliteit

- Curated aanbiedingen zorgvuldig geselecteerd door onze reisexperts.

- We zijn wereldwijd erkend in de toeristische sector.

- We ontwikkelen ons voortdurend en blijven ons verbeteren dankzij de feedback van onze leden.


Exclusieve prijzen en kortingen tot -70%

Onze flash-verkoop garandeert onze leden de beste tarieven op de markt.

- De flashverkoop van 7 dagen kan uitzonderlijk worden verlengd of aangevuld afhankelijk van beschikbare data.

- Dankzij onze hoog aangeschreven reputatie en groeiend ledenaantal onderhandelen wij de beste prijzen voor u.

- Een exclusieve korting op basis van de referentieprijs aangeboden door onze partners en leveranciers (maximale prijs geadverteerd voor een kamer en op basis van een pension, op een specifieke periode), gegarandeerd door middel van een contract voor elke verkoop.


We bieden betrouwbare, verantwoordelijke en hoogwaardige service.

Ons doel: onze leden een unieke en onvergetelijke reiservaring bieden.

- Een eenvoudige, inspirerende en innovatieve service, zowel op pc als mobiel.

- Lokale ondersteuning van professionals voor al uw vragen.

- Klantenservice die 6 dagen per week voor u beschikbaar is voor, tijdens en na uw reis.

  1. Voyage Privé
  2. Luxe vakantiehuis
  3. Verbazende fauna en flora in Sri Lanka - 10, 12 of 14 nachten